הולכים לבחירות

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הולכים לבחירות

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2015, 21:00

felix_r כתב:jol9 , אם אתה חושב שמקבלי הבטחת הכנסה לא נוסעים לחו"ל, אתה טועה בגדל ;)

אתה מבין את הכוונה. לחיות בדירת עמידר, לחיות בלי רכב, לחיות מהיד אל הפה, לא להשאיר שום ירושה והתחלת חיים לילדים...

מי שזה מתאים לו תמורת חיים בלי מאמץ אז שיהיה לו לבריאות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 08 ינואר 2015, 21:14

jol9 כתב:אני חושב שאתה טועה. לא מעט חברות דורשות להתייעל כשהרווחים יורדים. וכן, זה אומר פיטורים או עידוד עזיבה.
הנה רק לא מזמן היה תמריץ עזיבה המוני באינטל. אתה חושב שהם בהפסדים? ממש ממש לא.

אתם עושים סלט אחד גדול. חברות מפטרות עובדים כשהעובדים האלה לא רווחיים, כלומר כשהעובדים עולים יותר כסף ממה שהם מכניסים.
היו סוג של פיטורים באינטל כי השבבים שהם ייצרו כבר לא היו רווחיים. כלומר, אינטך ככלל עדיין הייתה רווחית, אבל הפס ייצור הספציפי כנראה שלא.

אף חברה לא מפטרת עובדים בגלל עליה במס חברות, כי המס הוא מתוך הרווח.
roy1000

הודעהעל ידי התנין » 08 ינואר 2015, 21:44

roy1000 כתב:
התנין כתב:קודם כל דיוק קטן - מס חברות מוטל על ההכנסות ולא על הרווחים. רווח זה מה שנשאר לאחר ניכוי הוצאות (בהן גם מסים), ועליו ישולם מס רק כאשר הוא יחולק כדיבידנד בין בעלי המניות, בשיעור של 25%-30%.
הבעיה המרכזית היא כפי שרוי ציין, שישנן חברות שבמידה ושיעור המס שלהן יעלה, יעדיפו להעתיק את פעילותן למדינה אחרת. זו אכן סוגיה מורכבת. אבל לגביי מס עשירים (של אנשים שמרוויחים משכורות באמת מנופחות, כמו מיליון שקל בחודש, דבר שהוא בהחלט קיים), אני לא רואה כל מניעה לכך שהדבר אכן יצא לפועל.

מס חברות חל על רווחים. לא על הכנסות. מאיפה אתם מביאים את זה?

צודק. התבלבלתי בין רווח (הכנסות לאחר ניכוי הוצאות) לרווח נקי (לאחר ניכוי מס).
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 08 ינואר 2015, 22:02

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שאתה טועה. לא מעט חברות דורשות להתייעל כשהרווחים יורדים. וכן, זה אומר פיטורים או עידוד עזיבה.
הנה רק לא מזמן היה תמריץ עזיבה המוני באינטל. אתה חושב שהם בהפסדים? ממש ממש לא.

אתם עושים סלט אחד גדול. חברות מפטרות עובדים כשהעובדים האלה לא רווחיים, כלומר כשהעובדים עולים יותר כסף ממה שהם מכניסים.
היו סוג של פיטורים באינטל כי השבבים שהם ייצרו כבר לא היו רווחיים. כלומר, אינטך ככלל עדיין הייתה רווחית, אבל הפס ייצור הספציפי כנראה שלא.

אף חברה לא מפטרת עובדים בגלל עליה במס חברות, כי המס הוא מתוך הרווח.

אינטל עשו קיצוץ רוחבי כולל בכל העולם, ולא רק בפס ייצור ספציפי. בגלל שהמצב הוא מצויין, הם הציעו להם תנאי עזיבה מטורפים.
ד"א הבנתי שעזבו יותר ממה שהם חשבו, ועכשיו אלה שנשארו עובדים הרבה יותר קשה.

אל תשכח שעובדים מתחומי ההייטק למשל די קשה למדוד ברמת רווח והפסד. זה לא שמדובר בפועלי ייצור שצריכים להרכיב X רכיבים,
אלא באנשי R&D שכאמור מאוד קשה למדוד אם הם רווחיים או לא.

לכן, חברות מהתחום הזה (ולא רק) בהחלט מתייעלות כשהרווחים שלהם יורדים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 09 ינואר 2015, 00:43

jol9 כתב:אינטל עשו קיצוץ רוחבי כולל בכל העולם, ולא רק בפס ייצור ספציפי. בגלל שהמצב הוא מצויין, הם הציעו להם תנאי עזיבה מטורפים.
ד"א הבנתי שעזבו יותר ממה שהם חשבו, ועכשיו אלה שנשארו עובדים הרבה יותר קשה.

אל תשכח שעובדים מתחומי ההייטק למשל די קשה למדוד ברמת רווח והפסד. זה לא שמדובר בפועלי ייצור שצריכים להרכיב X רכיבים,
אלא באנשי R&D שכאמור מאוד קשה למדוד אם הם רווחיים או לא.

לכן, חברות מהתחום הזה (ולא רק) בהחלט מתייעלות כשהרווחים שלהם יורדים.

כשהרווחים של אינטל יורדים, זה אומר שההכנסות יורדות ושחלק מהמוצרים מפסידים. אני ממש לא מבין מה הבעיה למדוד עובדי הייטק במונחי רווח והפסד. או שהפרוייקט מרוויח או שהוא מפסיד.

בכל מקרה, מס חברות הוא נייטרלי ואין שום קשר בין מיסוי לפיטורי עובדים. אם חברה יכולה להתייעל היא תעשה את זה בלי קשר לשום מס.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 09 ינואר 2015, 20:01

אהרונוביץ' פורש מהחיים הפוליטיים...

תוצאות הסקר של וואלה היום:
ליכוד - 25, האיחוד המוזר - 24, בנט - 15, כחלון - 10, לפיד - 9, ליברמן - 6, יהדות התורה - 8, ש"ס - 6, מרצ - 6, ערבים - 11

גושים - ימין (ליכוד, בנט, ליברמן): 46, שמאל (עבודה ומרצ): 30, מרכז (לפיד וכחלון) - 19, חרדים (ש"ס ויהדות התורה) - 14

המשמעות הגדולה של הסקר הזה היא שליברמן חטף מכה גדולה בעקבות החקירות (שבינתיים מתחילות להימרח כרגיל ואף אחד לא
באמת מועמד לדין), ושגוש ימין-חרדים מגרד את ה-60 מנדטים, שזה לא מספיק, וישאיר הרבה כח בידי המפלגות הקטנות.

אם כחלון ישמור על 10 מנדטים, אז הוא יכול לראות את עצמו מועמד די וודאי להיות שר אוצר. הוא יהיה לשון המאזניים, וייקבל את התפקיד
גם מביבי וגם מבוז'י.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 ינואר 2015, 14:37

הקו שציפיטפוט בחרה לעצמה הוא די משעשע. היא מחשיבה את עצמה בעצם לימין (למרות שהיא מייצגת היום את השמאל), ואז
היא קוראת לליכוד - הימין הקיצוני.
דמגוגיה עלובה ביותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 ינואר 2015, 18:57

jol9 כתב:הקו שציפיטפוט בחרה לעצמה הוא די משעשע. היא מחשיבה את עצמה בעצם לימין (למרות שהיא מייצגת היום את השמאל), ואז
דמגוגיה עלובה ביותר.

אמרתי כבר, שהשם שהם בחרו "המחנה הציוני" הוא פשוט הזוי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 10 ינואר 2015, 19:45

felix_r כתב:
jol9 כתב:הקו שציפיטפוט בחרה לעצמה הוא די משעשע. היא מחשיבה את עצמה בעצם לימין (למרות שהיא מייצגת היום את השמאל), ואז
דמגוגיה עלובה ביותר.

ד"א הכל נובע מזה כנראה... השאלה היא האם העם מספיק מטומטם בשביל לחשוב שציפי,בוז'י, מירב מיכאלי, סתו שפיר ויריב אופנהיימר זה
המכנה הציוני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ינואר 2015, 20:28

הדבר הכי טוב שביבי יכול לעשות זה לקנות איזה מחסום לפה של בוגי. או זה או לנעול אותו בבית.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 ינואר 2015, 09:39

אני לא מצליח להבין את הביקורת של העיתונות כלפי העלויות של הנסיעה של נתניהו, ליברמן ובנט לצרפת.
מה הם רוצים בדיוק? למה הפופוליזם הזול הזה?

הרי אנחנו מדינה, שרוצה לחיות ולשמור על יחסים תקינים עם העולם, אז מה הם רוצים, שלא ייסעו?
אני לא זוכר הרבה ביקורת כשמנהיגי עולם הגיעו לכאן על חשבון משלמי המיסים של המדינות שלהם, בשביל לחגוג 80 לפרס,
ובשביל להשתתף בהלוויות של רבין ושרון.
אז למה הפוך זה לא בסדר?

ולמה כשבוז'י וציפי נוסעים לאיזו ועידה (שאני אפילו לא זוכר את שמה) בארה"ב, ובמקום להתעסק במה שהם נשלחו לשם, על חשבוננו, הם מקדמים
את האינטרסים הפוליטיים שלהם, אף אחד, כולל מיקי רוזנטל לוחם השחיטות הגדול, לא פוצה פה.
ואפשר לחשוב שהנסיעה שלהם לא עלתה מאות אלפים...

ואחרי שסיימו להתעסק עם הכסף, מתעסקים באיזו שורה בהליכה הוא שובץ, ואח"כ מתעסקים בלמה הוא נסע (כי ליברמן הודיע) ואחרי זה
מציינים שהולנד לא רצה שייסע... הכל חוץ מלדבר על המטרה החשובה של הנסיעה.

באמת שזה כבר נמאס, והעיסוק הזה בביבי הוא אובססיבי ודוחה. אני בכלל מופתע שהוא עדיין רוצה להיות ראש ממשלה כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 12 ינואר 2015, 10:51

jol9 כתב:אני לא מצליח להבין את הביקורת של העיתונות כלפי העלויות של הנסיעה של נתניהו, ליברמן ובנט לצרפת.

הרי אנחנו מדינה, שרוצה לחיות ולשמור על יחסים תקינים עם העולם, אז מה הם רוצים, שלא ייסעו?
אני לא זוכר הרבה ביקורת כשמנהיגי עולם הגיעו לכאן על חשבון משלמי המיסים של המדינות שלהם, בשביל לחגוג 80 לפרס,
אז למה הפוך זה לא בסדר?

ולמה כשבוז'י וציפי נוסעים לאיזו ועידה (שאני אפילו לא זוכר את שמה) בארה"ב, ובמקום להתעסק במה שהם נשלחו לשם, על חשבוננו, הם מקדמים
את האינטרסים הפוליטיים שלהם, אף אחד, כולל מיקי רוזנטל לוחם השחיטות הגדול, לא פוצה פה.

ואחרי שסיימו להתעסק עם הכסף, מתעסקים באיזו שורה בהליכה הוא שובץ, ואח"כ מתעסקים בלמה הוא נסע (כי ליברמן הודיע) ואחרי זה

באמת שזה כבר נמאס, והעיסוק הזה בביבי הוא אובססיבי ודוחה. אני בכלל מופתע שהוא עדיין רוצה להיות ראש ממשלה כאן.

יש זכות מלאה לציבור לדעת את העלות המלאה של הנסיעה של ביבי. אולי אם הכל יהיה חשוף וגלוי, הוא ינהג בכספי ציבור בקצת יותר אחריות. וכן, גם נסיעות של ציפי ובוז'י והכלב של בוז'י וכל נבחר ציבור שנוסע על חשבון המדינה צריך לפרסם. אין פה מה להסתיר.

מה שלא בסדר, זה לא (רק) העלות של הנסיעה, אלא העובדה שהוא נסע למרות שביקשו ממנו לא לבוא וזה גרם נזק למדינת ישראל כי הצרפתים נאלצו להזמין גם את אבו מאזן שקיבל שם כבוד מלכים. לא הייתה שום מטרה לנסיעה חוץ משיקולים של בחירות.

בכל זמן שירצה, ביבי מוזמן לפרוש ולחזור לעיסוקו המוצלח במכירת מטבחים. אף אחד בישראל או בעולם לא יבכה כזה יקרה. לצערנו, היום הזה עוד רחוק.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 12 ינואר 2015, 14:40

jol9 כתב:
felix_r כתב:
דמגוגיה עלובה ביותר.

ד"א הכל נובע מזה כנראה... השאלה היא האם העם מספיק מטומטם בשביל לחשוב שציפי,בוז'י, מירב מיכאלי, סתו שפיר ויריב אופנהיימר זה
המכנה הציוני.

במודעה, שפורסמה אתמול בערוץ 10 ופונה למגזר הערבי, נקראת המפלגה "מפלגת העבודה לשלום ולשוויון" - כשהמילה "ציוני" לא הופיעה בה

http://www.israelhayom.co.il/article/247927
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Roni1 » 13 ינואר 2015, 02:28

jol9 כתב:אני לא מצליח להבין את הביקורת של העיתונות כלפי העלויות של הנסיעה של נתניהו, ליברמן ובנט לצרפת.

אז למה הפוך זה לא בסדר?

ככה זה, את זה למשל לא יראו בתקשורת הישראלית, בתקשורת הזרה זה שודר וגם דיברו עליו בצורה מכובדת.
https://www.facebook.com/video.php?v=50 ... ter.fbpost
אותי יותר מעניין שיהודי צרפתי רואה את ביבי וצועק לו ״ביבי תעזור לנו״ ושמאות יהודים בבית הכנסת מראים לנשיא הולנד בצורה הכי ברורה את הקשר בינהם לבין מדינת ישראל מאשר ההתעסקות האם החברים של אבו מאזן רצו אותו באוטובוס הראשון או השלישי.

הדבר היחיד שלא הבנתי זה איך אפשר לקרוא לכל יהודי צרפת לעלות לארץ כששוק הנדל״ן לא ערוך לזה בשום צורה ורבים מהם לא יוכלו לקנות פה דירה. כחלון יושיע?
Roni1

הודעהעל ידי felix_r » 13 ינואר 2015, 02:52

הדבר היחיד שלא הבנתי זה איך אפשר לקרוא לכל יהודי צרפת לעלות לארץ כששוק הנדל״ן לא ערוך לזה בשום צורה ורבים מהם לא יוכלו לקנות פה דירה. כחלון יושיע?

הסתדרנו עם העליה הגדולה מחבר העמים, נסתדר גם עם יהודי צרפת. כמובן שאז אריק "הבולדוזר" שרון היה שר התשיתיות, אבל אני מאמין שאם באמת נצטרך, נצליח.

אי אשפר לומר לאנשים שנמצאים תחת איום מתמיד במדינתם, לא לעלות לארץ.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 13 ינואר 2015, 10:27

Roni1 כתב:

אז למה הפוך זה לא בסדר?

ככה זה, את זה למשל לא יראו בתקשורת הישראלית, בתקשורת הזרה זה שודר וגם דיברו עליו בצורה מכובדת.
אותי יותר מעניין שיהודי צרפתי רואה את ביבי וצועק לו ״ביבי תעזור לנו״ ושמאות יהודים בבית הכנסת מראים לנשיא הולנד בצורה הכי ברורה את הקשר בינהם לבין מדינת ישראל מאשר ההתעסקות האם החברים של אבו מאזן רצו אותו באוטובוס הראשון או השלישי.

אני באמת קצת מתחפש לאביהו כאן, אבל התקשורת בארץ היא כ"כ מוטה שזה באמת באמת מבחיל.
בסופו של דבר, לנגח את ראש הממשלה בכל הזדמנות, זאת לא המטרה של התקשורת. המטרה של התקשורת היא לתת תמונה אמיתית של
המצב - להראות, לשקף, להציג באובייקטיביות. במקום זה מתעסקים בעלות הנסיעה, בשורה בה הוא הלך, באוטובוס ובמרפקים.

זה פשוט פתאטי. הכי פתאטים הם הפוליטיקאים. במיוחד לפיד, שמדבר על פוליטיקה חדשה. ביבי נסע לשם כי היה שם משהו גדול. גם אנגלה
מרקל נסעה לשם, אז היא גם פופוליסטים שמתעסקת בבחירות?
אי אפשר להיות ציניים כל הזמן
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 13 ינואר 2015, 12:54

jol9 כתב:
Roni1 כתב:

אז למה הפוך זה לא בסדר?

אני באמת קצת מתחפש לאביהו כאן, אבל התקשורת בארץ היא כ"כ מוטה שזה באמת באמת מבחיל.
בסופו של דבר, לנגח את ראש הממשלה בכל הזדמנות, זאת לא המטרה של התקשורת. המטרה של התקשורת היא לתת תמונה אמיתית של
המצב - להראות, לשקף, להציג באובייקטיביות. במקום זה מתעסקים בעלות הנסיעה, בשורה בה הוא הלך, באוטובוס ובמרפקים.

זה פשוט פתאטי. הכי פתאטים הם הפוליטיקאים. במיוחד לפיד, שמדבר על פוליטיקה חדשה. ביבי נסע לשם כי היה שם משהו גדול. גם אנגלה
מרקל נסעה לשם, אז היא גם פופוליסטים שמתעסקת בבחירות?
אי אפשר להיות ציניים כל הזמן

ואי אפשר להתעלם מזה שבהתחלה הודיע שלא ייסע בגלל שיקולי אבטחה, ואז ליברמן הודיע שהוא נוסע, וזה הפך למחפשים דרך להתגבר על השיקולי אבטחה, וכשבנט הודיע שהוא נוסע, ביבי הודיע שגם הוא. היו כאן שיקולי בחירות..
tzachMTA

הודעהעל ידי jol9 » 13 ינואר 2015, 14:14

נו אז מה? למה כל הזמן צריך לחפש מתחת לפני השטח.
למה אף אחד לא דיבר על הרומן הפוליטי בין בוז'י לציפי בשעה שהיו ועידה כלשהי בחו"ל? האם באמת היה חשוב שהם ייסעו לשם וינהלו את הישיבות
שלהם בארה"ב על חשבון משלם המיסים?

אז הוא הודיע שהוא לא נוסע, ואז הוא שקל שוב, וראה את גודל המאורע, וראה שמגיעים מנהיגים מעוד מדינות, ונסע. הוא לא נמצא תחרות
מול בנט וליברמן. הם ממילא יחברו אליו אחרי הבחירות, אז אני לא ממש רואה כאן שיקולי בחירות.

ד"א, אני בטוח שאם בוז'י וציפי היו נוסעים לירח הדבש שלהם פריז, אף אחד לא היה אומר מילה על זה, למרות שהם לא מייצגים שום דבר
בישראל, ועדיין היו נוסעים על חשבון המדינה באותן עלויות פחות או יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 ינואר 2015, 16:51

די עם האובססיה הזו על התקשורת. על כל טיפת ביקורת שיש על ביבי מערוץ 2 או ערוןץ 10 יש בערך מליון שבחים מהביביתון. מותר לערוצי תקשורת להיות מוטים וכמו שיש ערוצים שמוטים לשמאל, העיתון הכי נפוץ במדינה הוא שופר מגוחך של ראש הממשלה ואישתו. צאו מזה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 13 ינואר 2015, 17:08

roy1000 כתב:די עם האובססיה הזו על התקשורת. על כל טיפת ביקורת שיש על ביבי מערוץ 2 או ערוןץ 10 יש בערך מליון שבחים מהביביתון. מותר לערוצי תקשורת להיות מוטים וכמו שיש ערוצים שמוטים לשמאל, העיתון הכי נראה במדינה הוא שופר מגוחך של ראש הממשלה ואישתו. צאו מזה.

החשיפה של החדשות גדולה בהרבה. בכל ערב יושים מליוני אנשים בשעה שמונה ורואים חדשות, ובכל בוקר נוסעים מליונים לעבודה ושומעים
רדיו. אי אפשר לברוח מזה.

אני מעדיף שלא יהיו כאלה ולא יהיו כאלה. תקשורת ממסדית זה לא טור דעה של גדעון לוי. הם צריכים לסקר, לפרשן, לקיים דיונים, ולהוביל סדר יום
שמעניין את הציבור. לא לשבת ולנגח את הממשלה ואת העומד בראשה בכל הזדמנות.

בבחירות האלה התקשורת באמת עושה פלאים, וגם המשטרה הצטרפה אליה עם מצעד החקירות והעדים שבינתיים לא הוביל לשום דבר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים