jol9 כתב:אני לא מצליח להבין את הביקורת של העיתונות כלפי העלויות של הנסיעה של נתניהו, ליברמן ובנט לצרפת.
מה הם רוצים בדיוק? למה הפופוליזם הזול הזה?
הרי אנחנו מדינה, שרוצה לחיות ולשמור על יחסים תקינים עם העולם, אז מה הם רוצים, שלא ייסעו?
אני לא זוכר הרבה ביקורת כשמנהיגי עולם הגיעו לכאן על חשבון משלמי המיסים של המדינות שלהם, בשביל לחגוג 80 לפרס,
ובשביל להשתתף בהלוויות של רבין ושרון.
אז למה הפוך זה לא בסדר?
ולמה כשבוז'י וציפי נוסעים לאיזו ועידה (שאני אפילו לא זוכר את שמה) בארה"ב, ובמקום להתעסק במה שהם נשלחו לשם, על חשבוננו, הם מקדמים
את האינטרסים הפוליטיים שלהם, אף אחד, כולל מיקי רוזנטל לוחם השחיטות הגדול, לא פוצה פה.
ואפשר לחשוב שהנסיעה שלהם לא עלתה מאות אלפים...
ואחרי שסיימו להתעסק עם הכסף, מתעסקים באיזו שורה בהליכה הוא שובץ, ואח"כ מתעסקים בלמה הוא נסע (כי ליברמן הודיע) ואחרי זה
מציינים שהולנד לא רצה שייסע... הכל חוץ מלדבר על המטרה החשובה של הנסיעה.
באמת שזה כבר נמאס, והעיסוק הזה בביבי הוא אובססיבי ודוחה. אני בכלל מופתע שהוא עדיין רוצה להיות ראש ממשלה כאן.
יש זכות מלאה לציבור לדעת את העלות המלאה של הנסיעה של ביבי. אולי אם הכל יהיה חשוף וגלוי, הוא ינהג בכספי ציבור בקצת יותר אחריות. וכן, גם נסיעות של ציפי ובוז'י והכלב של בוז'י וכל נבחר ציבור שנוסע על חשבון המדינה צריך לפרסם. אין פה מה להסתיר.
מה שלא בסדר, זה לא (רק) העלות של הנסיעה, אלא העובדה שהוא נסע למרות שביקשו ממנו לא לבוא וזה גרם נזק למדינת ישראל כי הצרפתים נאלצו להזמין גם את אבו מאזן שקיבל שם כבוד מלכים. לא הייתה שום מטרה לנסיעה חוץ משיקולים של בחירות.
בכל זמן שירצה, ביבי מוזמן לפרוש ולחזור לעיסוקו המוצלח במכירת מטבחים. אף אחד בישראל או בעולם לא יבכה כזה יקרה. לצערנו, היום הזה עוד רחוק.