בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי roy1000 » 13 פברואר 2015, 05:23

חנו'ש כתב:אני חושבת שהקצבאות צריכות להיות דיפרנציאליות לפי ניצול מירבי של כושר העבודה.
רק מי שלא עובד כי הוא לא יכול לעבוד, ראוי שיקבל תמיכה ועזרה מהמדינה.
מי שיכול אבל לא רוצה - זו כבר בעיה שלו.

רוב הקצבאות בהגדרה הולכות לאנשים שלא עובדים. הקצבה היחידה שהולכת לאנשים עובדים (חוץ מקצבת ילדים שהיא מצחיקה) זו קצבת זקנה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 14 פברואר 2015, 20:47, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 14 פברואר 2015, 20:43

ראיון פתטי של הרצוג מול רינה מצליח ב"פגוש את העיתונות".
הבן אדם הוא רובוט שמצטט בלי הפסקה מנטרות ששטלו לו היועצים שלו, לא עונה לשום שאלה, ומשדר 0 מנהיגות ו-0 כריזמטיות.

זאת סוג בדיחה שהאיש הזה חושב ברצינות שהוא יכול להיות ראש ממשלה. מה הוא יעשה בתפקיד הזה? יקשקש עוד כמה סיסמאות?
בתפקיד הזה צריכים לדעת לקבל החלטות, ועדיף שזה לא יהיה מישהו שקנה פירות רקובים במחיר של קוויאר בפושון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 00:51

יש מישהו שחשב שבוז'י הוא איזה אישיות כריזמטית? בשלב הנוכחי, אני מוכן להסתפק במישהו שלא עסוק באיך הוא גונב פה שקל ושם שקל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 00:56

roy1000 כתב:יש מישהו שחשב שבוז'י הוא איזה אישיות כריזמטית? בשלב הנוכחי, אני מוכן להסתפק במישהו שלא עסוק באיך הוא גונב פה שקל ושם שקל.

צודק. באמת בן אדם שכל מה שהוא יעשה, זה ע"פ כל מיני יועצי תקשורת, זה מה שישראל צריכה כראש ממשלה.
בל נשכח שהוא, בניגוד לביבי, עשה משהו שבאמת לא תקין, וזה רק מה שיודעים. תחשוב כמה יש שלא יודעים.

אני בטוח שציפורה, יצחק ויאיר ינהיגו את המדינה הזאת למקומות בהם עוד לא היינו (כמו למשל מלחמה כל שנה, איום גרעיני אמיתי
של איראן, מו"מ מסוכן עם הפלסטינאים והטבות פופוליסטיות וטיפשיות, שיכניסו את המשק כולו למיתון עמוק)... איזה כיף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 01:02

jol9 כתב:
roy1000 כתב:יש מישהו שחשב שבוז'י הוא איזה אישיות כריזמטית? בשלב הנוכחי, אני מוכן להסתפק במישהו שלא עסוק באיך הוא גונב פה שקל ושם שקל.

צודק. באמת בן אדם שכל מה שהוא יעשה, זה ע"פ כל מיני יועצי תקשורת, זה מה שישראל צריכה כראש ממשלה.
בל נשכח שהוא, בניגוד לביבי, עשה משהו שבאמת לא תקין, וזה רק מה שיודעים. תחשוב כמה יש שלא יודעים.

אני בטוח שציפורה, יצחק ויאיר ינהיגו את המדינה הזאת למקומות בהם עוד לא היינו (כמו למשל מלחמה כל שנה, איום גרעיני אמיתי
של איראן, מו"מ מסוכן עם הפלסטינאים והטבות פופוליסטיות וטיפשיות, שיכניסו את המשק כולו למיתון עמוק)... איזה כיף.

אני לא אוהב את אנשי ה"מחנה הציוני", אבל בשום צורה שהיא, הם לא יהיו ותר גרועים מביבי.

אני לא מבין על בסיס מה אתה אומר שהם יביאו מלחמה כל שנה? ביבי לא מביא מלחמות? החמאס מפחד מביבי? איום גרעיני של איראן? ביבי כבר הביא את איראן לנשק גרעיני בזכות ההתנהלות הגאונית שלו מול הממשל האמריקאי. מה כבר יכול להיות יותר גרוע? כל פולחן האישיות סביב ביבי הוא אחד הדברים ההזויים שראיתי. האיש כושל בן כושל. יותר גרוע ממנו לא יכול להיות. אני יכול שים את הבת שלי בת ה- 4 והיא תהיה טובה מביבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 09:55

ראיתי שביבי הוציא סרטון חדש עם דעא"ש שבו הוא מסביר ש"השמאל ייכנע לטרור". טוב, מודעות עצמית אף פעם לא הייתה הצד החזק שלו ושל שרה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 15 פברואר 2015, 10:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 09:58

roy1000 כתב:
jol9 כתב:

אני לא אוהב את אנשי ה"מחנה הציוני", אבל בשום צורה שהיא, הם לא יהיו ותר גרועים מביבי.

אני לא מבין על בסיס מה אתה אומר שהם יביאו מלחמה כל שנה? ביבי לא מביא מלחמות? החמאס מפחד מביבי? איום גרעיני של איראן? ביבי כבר הביא את איראן לנשק גרעיני בזכות ההתנהלות הגאונית שלו מול הממשל האמריקאי. מה כבר יכול להיות יותר גרוע? כל פולחן האישיות סביב ביבי הוא אחד הדברים ההזויים שראיתי. האיש כושל בן כושל. יותר גרוע ממנו לא יכול להיות. אני יכול שים את הבת שלי בת ה- 4 והיא תהיה טובה מביבי.

בוז'י, אה רוי, נראה לי שהסיסמאות האלה שוות ברמתן להצהרות של בנט לגבי איילת שקד שכ"כ התענגת לרדת עליו בשבוע האחרון.

אין שום פולחן אישיות סביב ביבי. דווקא מצידך יש רדיפה לא מבוססת על כלום. הכי קל זה להגיד אפס, כושל בן כושל, גנב של שקלים,
גרם לזה שלאיראן יש נשק גרעיני וכו', ופרט לזה שכל זה שקרים, אלה גם דברים לא חכמים במיוחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 10:35

jol9 כתב:בוז'י, אה רוי, נראה לי שהסיסמאות האלה שוות ברמתן להצהרות של בנט לגבי איילת שקד שכ"כ התענגת לרדת עליו בשבוע האחרון.

אין שום פולחן אישיות סביב ביבי. דווקא מצידך יש רדיפה לא מבוססת על כלום. הכי קל זה להגיד אפס, כושל בן כושל, גנב של שקלים,
גרם לזה שלאיראן יש נשק גרעיני וכו', ופרט לזה שכל זה שקרים, אלה גם דברים לא חכמים במיוחד.

מה הקשר לאיילת שקד? אני לא מאמין שיש מישהו שהיה עושה עבודה פחות טובה מביבי בתור ראש ממשלה ב- 6 השנים האחרונות (או ב- 4 השנים הבאות). אין שום דבר מיוחד או חיובי בביבי. הוא לא הצליח בשום דבר שניסה.

שקרים? איזה חלק הוא שקר? הוא נכשל בכל דבר שטען שיעשה. אמר שהוא יהיה חזק מול החמאס והיה חלש מול החמאס. אמר שיימנע מאיראן נשק גרעיני, ולא רק שהוא לא עצר את איראן, עכשיו עוד הולכים להוריד ממנה את כל הסנקציות בלי שהיא מוותרת על התוכנית הגרעינית. המצב המדיני הבינלאומי של ישראל הכי גרוע שהיה אי פעם וביבי מוקצה באירופה ובקרב הממשל בארה"ב. בוא תסביר לי איך מישהו אחר היה יכול לעשות עבודה יותר גרועה ממנו? אתה באמת מאמין שבוז'י היה מוביל את המדינה למצב גרוע יותר? על בסיס מה? הוא היה מוכר לאיראן נשק גרעיני ישירות?
roy1000

הודעהעל ידי my man » 15 פברואר 2015, 11:36

תאמת שאני לא מבין את המחנה הציוני יש להם את אחד הבסיסים הטובים לפרק את ביבי..כי באמת שכבר לכולם די נמאס מביבי גם לימניים כמוני אבל במקום זה יש להם את אחד הקמפיינים הגרועים בהיסטוריה הקצרה של המדינה הזו...ברצינות הם עד עכשיו היו עסוקים במי מנהל להם את הקמפיין בכלל.
מצד שני עכשיו הם שכרו את אחד המנהלי קמפיין הטובים בארץ אם לא ה-...ראובן אדלר האיש שהפך במו ידיו את אולמרט לראש ממשלה אחרי ששרון נפל למשכב...
עכשיו אמור להתחיל להיות מעניין...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 11:58

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בוז'י, אה רוי, נראה לי שהסיסמאות האלה שוות ברמתן להצהרות של בנט לגבי איילת שקד שכ"כ התענגת לרדת עליו בשבוע האחרון.

מה הקשר לאיילת שקד? אני לא מאמין שיש מישהו שהיה עושה עבודה פחות טובה מביבי בתור ראש ממשלה ב- 6 השנים האחרונות (או ב- 4 השנים הבאות). אין שום דבר מיוחד או חיובי בביבי. הוא לא הצליח בשום דבר שניסה.

שקרים? איזה חלק הוא שקר? הוא נכשל בכל דבר שטען שיעשה. אמר שהוא יהיה חזק מול החמאס והיה חלש מול החמאס. אמר שיימנע מאיראן נשק גרעיני, ולא רק שהוא לא עצר את איראן, עכשיו עוד הולכים להוריד ממנה את כל הסנקציות בלי שהיא מוותרת על התוכנית הגרעינית. המצב המדיני הבינלאומי של ישראל הכי גרוע שהיה אי פעם וביבי מוקצה באירופה ובקרב הממשל בארה"ב. בוא תסביר לי איך מישהו אחר היה יכול לעשות עבודה יותר גרועה ממנו? אתה באמת מאמין שבוז'י היה מוביל את המדינה למצב גרוע יותר? על בסיס מה? הוא היה מוכר לאיראן נשק גרעיני ישירות?

הקשר הוא פשוט - אתה זלזלת באמירות של בנט שאיילת שקד תסדר את הכל, ובעצמך משתמש בתעמולה לא פחות שטחית.

מי יכול לעשות עבודה יותר גרועה? כל ראש ממשלה שהיה כאן מאז תחילת שנות ה-90 (בוא לא נלך רחוק יותר).
רבין את פרס הביאו לכאן את אוסלו, ואלפי הרוגים
ברק הביא לכאן מו"מ כושל שהביא לאינטיפדה השניה
שרון הביא את ההתנתקות והכניס חצי מדינה לאיום של רקטות
אולמרט ניהל מו"מ כושל ו-2 מערכות צבאיות, בתקופתו נחטפו חיילים שגרמו לשחרור סיטונאי של מחבלים, וגם בתקופתו היה משבר כלכלי מאוד גדול

בין לבין, בשנים האלה, החינוך הדרדר לתהומות שלא היה בהם, ורק בשנים האחרונות הוא מתחיל לצאת מהם, שכר המורים היה מצחיק,
ורק בשנים האחרונות הוא נהיה הרבה יותר סביר, כמות ההרוגים בתאונות דרכים בירידה, ואיכות הכבישים והתשתיות בעלייה, מחירי הטיסות יורדים,
ההוצאות על הסלולר צנחו למינימום, כמות המיסים הישירים ירדה, שכר המינימום מטפס, ועוד דברים רבים שקורים.

איראן? אתה באמת חושב שראש ממשלת ישראל יכול להשפיע על העולם? ההשפעה היחידה היא לעלות את הנושא על סדר היום, ואת זה נתניהו
עשה מצויין, וגם קיבל הרבה תשבוחות על כך.
האם אפשר להאשים אותו בהסכם שמתגבש? זה באמת נראה לך הגיוני?

לגבי המצב הביטחוני, דיברנו כאן ארוכות, ובאופן סטטיסטי, על פני 9 שנות כהונתו של נתניהו כראש ממשלה, המצב הביטחוני כאן
הוא הטוב ביותר יחסית שהיה. וזה מעבר לכל הסיסמאות.

הדבר היחיד שנתניהו באמת נכשל בו, זה היחסים עם העולם, ואפשר להתווכח עד כמה זה היה תלוי בו, וגם אם כן, זה רק עניין אחד
מיני רבים, וגם לא כזה שמשפיע בהכרח באופן הכי גדול על חיינו.
אפשר גם לציין לשלילה את השחרור של המחבלים שנתניהו היה חתום עליהם בעסקת שליט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 12:23

jol9 כתב:הקשר הוא פשוט - אתה זלזלת באמירות של בנט שאיילת שקד תסדר את הכל, ובעצמך משתמש בתעמולה לא פחות שטחית.

מי יכול לעשות עבודה יותר גרועה? כל ראש ממשלה שהיה כאן מאז תחילת שנות ה-90 (בוא לא נלך רחוק יותר).
רבין את פרס הביאו לכאן את אוסלו, ואלפי הרוגים
ברק הביא לכאן מו"מ כושל שהביא לאינטיפדה השניה
שרון הביא את ההתנתקות והכניס חצי מדינה לאיום של רקטות
אולמרט ניהל מו"מ כושל ו-2 מערכות צבאיות, בתקופתו נחטפו חיילים שגרמו לשחרור סיטונאי של מחבלים, וגם בתקופתו היה משבר כלכלי מאוד גדול

בין לבין, בשנים האלה, החינוך הדרדר לתהומות שלא היה בהם, ורק בשנים האחרונות הוא מתחיל לצאת מהם, שכר המורים היה מצחיק,
ורק בשנים האחרונות הוא נהיה הרבה יותר סביר, כמות ההרוגים בתאונות דרכים בירידה, ואיכות הכבישים והתשתיות בעלייה, מחירי הטיסות יורדים,
ההוצאות על הסלולר צנחו למינימום, כמות המיסים הישירים ירדה, שכר המינימום מטפס, ועוד דברים רבים שקורים.

איראן? אתה באמת חושב שראש ממשלת ישראל יכול להשפיע על העולם? ההשפעה היחידה היא לעלות את הנושא על סדר היום, ואת זה נתניהו
עשה מצויין, וגם קיבל הרבה תשבוחות על כך.
האם אפשר להאשים אותו בהסכם שמתגבש? זה באמת נראה לך הגיוני?

לגבי המצב הביטחוני, דיברנו כאן ארוכות, ובאופן סטטיסטי, על פני 9 שנות כהונתו של נתניהו כראש ממשלה, המצב הביטחוני כאן
הוא הטוב ביותר יחסית שהיה. וזה מעבר לכל הסיסמאות.

הדבר היחיד שנתניהו באמת נכשל בו, זה היחסים עם העולם, ואפשר להתווכח עד כמה זה היה תלוי בו, וגם אם כן, זה רק עניין אחד
מיני רבים, וגם לא כזה שמשפיע בהכרח באופן הכי גדול על חיינו.
אפשר גם לציין לשלילה את השחרור של המחבלים שנתניהו היה חתום עליהם בעסקת שליט.

אתה מדבר על תעמולה שטחית? כל דבר "טוב" שקרה אתה מייחס לביבי וכל כישלון שלו אתה מייחס לגורמים חיצוניים. דבר ראשון - הצמיחה הכלכלית בתקופת ביבי לא הייתה יותר טובה מאשר תחת ראשי ממשלה אחרים (להיפך). המיסים הישירים אולי ירדו, אבל המיסים העקיפים עלו ונטל המס הכולל לא ירד. אתה מביא פה כל מיני נקדוות אנקדוטליות שלא משקפות שום תמונה כוללת. השכר הריאלי בתקופת ביבי כמעט ולא עלה וזה מה שחשוב, לא כל מיני סיפורים אחרים. גם שכר המינימום שדרך במקום במשך כל כהונת ביבי עלה רק עכשיו. מה עם מחירי הדיור? זה לא ביבי? יוקר המחיה?

לגבי המצב הבטחוני - ראינו בקיץ בדיוק מה היה. לביבי אין שום השפעה על אם החמאס (או חיזבאללה) יפתחו במערכה נגדנו. אלו אירועים חיצוניים ולזקוף לו נקודות זכות על שקט זמני זה לעוות את המציאות. הוא לא עשה כלום בשביל לקבל את השקט הזה.

אם ראש ממשלה לא יכול להשפיע על היחסים עם העולם אז מי כן? ביבי הוא המנהיג השני הכי שנוא בעולם (אחרי הצפוון קוריאני). זה לא גזירה משמיים. זה האיש - כל מי שמתעסק איתו שונא איתו. מאז ומתמיד. אין אפילו בנאדם אחד שעבד איתו ולא הסתסכך איתו (ועם שרה). אף ראש ממשלה ישראלי מעולם לא הביא את ישראל לכזה שפל בינלאומי כמו ביבי.

כל האנשים שציינת (פרס, ברק, רבין, אולמרט) היו ראשי ממשלה יותר טובים מביבי. בטח שהמו"מ של ברק לא הביא את האינטיפאדה השניה - זה היה מתוכנן מראש ולא קשור. אפשר להגיד שבדיעבד ההתנתקות נכשלה, אבל זה היה מהלך סביר בזמן שנעשה. ביבי הוא אחד מראשי הממשלה הכי כושלים שהיו פה אין פעם ואפשר לראות את זה בכל פרמטר אפשרי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 13:40

אני מתעסק בתעמולה שטחית?

הוא נכשל בכל דבר שטען שיעשה. אמר שהוא יהיה חזק מול החמאס והיה חלש מול החמאס. אמר שיימנע מאיראן נשק גרעיני, ולא רק שהוא לא עצר את איראן, עכשיו עוד הולכים להוריד ממנה את כל הסנקציות בלי שהיא מוותרת על התוכנית הגרעינית. המצב המדיני הבינלאומי של ישראל הכי גרוע שהיה אי פעם וביבי מוקצה באירופה ובקרב הממשל בארה"ב. בוא תסביר לי איך מישהו אחר היה יכול לעשות עבודה יותר גרועה ממנו? אתה באמת מאמין שבוז'י היה מוביל את המדינה למצב גרוע יותר? על בסיס מה? הוא היה מוכר לאיראן נשק גרעיני ישירות?

זה ציטוט שלך, והוא מלא בשקרים ובשטחיות.
כל מה שהוא עשה הוא נכשל? הכל?

הרגע הבאתי לך מספר דוגמאות שסותרות את זה...

אבל לא משנה. השאלה היא על מה אתה בוחר לשים את הדגש. אתה והתעמולה השמאלנית בוחרת להדגיש את היחסים עם העולם. אני, ורבים אחרים, בוחרים
להדגיש את הדברים שכתבתי בפוסט הקודם.

ברור שלא הכל זה ביבי. ישראל כץ עובד במשרד התחבורה, גדעון סהר עשה את המהפכה בשכר המורים וכחלון קידם את מהפכת הסלולר.
אבל זה קרה במשמרת של נתניהו כראש ממשלה, והוא מקבל את הקרדיט על זה.

אתה בעצם טוען, שכל דבר טוב שכתבתי, זה בגלל גורמים חיצוניים ולא קשור לביבי, ואז אני שואל, למה מה שאתה אומר זה יותר נכון ממה שאני אומר?

כל האנשים שציינתי היו ראשי ממשלה, ועל כולם רשומים כשלונות גדולים מאוד. בתקופה של ביבי, אפילו אם נלך על בית שמאי, אולי אין הצלחות גדולות (ואני חולק על כך),
אך בוודאי שאין כשלונות גדולים.

ד"א, על פי רוב טוענים שברק הוא הראש ממשלה הכי גרוע שהיה לנו, אז מעניין אותי על סמך מה אתה מדרג אותו מעל ביבי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 15:34

ביבי בחר לשים את הדגש על שני דברים בבחירות האחרונות - הגרעין של איראן ו"חזק מול החמאס". בשני הדברים האלה הוא נכשל בהכי גדול שיכול להיות. אין פה שום דבר שטחי ואין שום דוגמאות שסותרות את זה. הדוגמאות שאתה הבאת הן דוגמאות לניהול מדינה תוך כדי, אבל ביבי לא רץ על הדברים האלה. אלו דברים שנעשו תוך כדי הדרך.

אי אפשר לחכות לסוף הכהונה ולחזור ולראות מה במקרה הצליח לו. הולכים אחורה ורואים על מה הוא רץ בקמפיין - ובדברים שהוא רץ עליהם בקמפיין הוא נכשל לחלוטין. כל נושא איראן שהיה הדבר המרכזי בקמפיין שלו הוא כישלון קולוסאלי ברמות בלתי נתפסות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 16:15

roy1000 כתב:ביבי בחר לשים את הדגש על שני דברים בבחירות האחרונות - הגרעין של איראן ו"חזק מול החמאס". בשני הדברים האלה הוא נכשל בהכי גדול שיכול להיות. אין פה שום דבר שטחי ואין שום דוגמאות שסותרות את זה. הדוגמאות שאתה הבאת הן דוגמאות לניהול מדינה תוך כדי, אבל ביבי לא רץ על הדברים האלה. אלו דברים שנעשו תוך כדי הדרך.

אי אפשר לחכות לסוף הכהונה ולחזור ולראות מה במקרה הצליח לו. הולכים אחורה ורואים על מה הוא רץ בקמפיין - ובדברים שהוא רץ עליהם בקמפיין הוא נכשל לחלוטין. כל נושא איראן שהיה הדבר המרכזי בקמפיין שלו הוא כישלון קולוסאלי ברמות בלתי נתפסות.

אני יכול להסכים עם זה חלקית.
לפחות אלה טענות ענייניות...

ביבי באמת רץ על זה, והוא גם ימשיך לרוץ על זה.

כמו שאמרתי, סיסמאות זה דבר אחד ומעשים זה דבר אחר.
בפועל, מבחינת מעשים, התקופה של נתניהו מתאפיינת בשקט ביטחוני יחסי, וזה לא משנה מה הסיבות לכך. ומבחינת איראן - מה שהוא יכל לעשות, זה להביא את העניין למודעות. נראה לך שמישהו בעולם
מתייחס בכלל לראש ממשלת ישראל? הכל זה אינטרסים. יש להרבה מדינות יחסים כלכליים עם איראן, וזה מה שמכריע מבחינתם.
בסוף אם איראן תגיע לסף של פצצת גרעין, מי שיצטרך להתמודד עם זה ולקבל החלטות, זאת ישראל (ואולי ארה"ב), וזכותה של ישראל להגן על עצמה, באיזו דרך שלא תבחר.

זהותו של ראש הממשלה, חשובה בהקשר האיראני, רק להחלטות אופרטיביות ודווקא כאן, ממש לא הייתי סומך על הצמד חמד הקסום ציפורה את בוז'י, שיהיה להם את האומץ לקבל את ההחלטה הנכונה.

ד"א - שאלה בהקשר אחר.
למה ביבי מעדיף להתמודד בעימות מול בוז'י וציפי, ובוז'י מצידו פוסל זאת על הסף?
כלומר, איזה יתרון נוכחותה של ציפי, תיתן לביבי, ואיזה חסרון זה יהיה עבור בוז'י?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 17:27

הטיפול בגרעין של איראן זה עניין של רצון טוב באירופה ובארה"ב. כשכולם שונאים אותך כמו את קים ג'ונג און, אז לאיזה רצון טוב אתה מצפה? הטיפול זה בלשכנע את הנשיא האמריקאי לעמוד מאחורי הנושא, ולא בלעשות מסע בחירות הזוי כנגד נשיא מכהן ואז לבכות שהוא עויין אותך. מעניין באמת למה?

את השקט הבטחוני אין מה לזקוף לביבי. הוא עלה אחרי מלחמת לבנון ונהנה מהשקט בצפון שאולמרט השאיר לו. מה הוא עשה בשביל לקבל קרדיט על זה?

בוא אני אגלה לך סוד - לביבי אין אומץ לקבל שום החלטה. בכל ה- 9 שנים שלו בשלטון, הוא לא קיבל אפילו החלטה אחת קשה באמת.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 21:07

roy1000 כתב:הטיפול בגרעין של איראן זה עניין של רצון טוב באירופה ובארה"ב. כשכולם שונאים אותך כמו את קים ג'ונג און, אז לאיזה רצון טוב אתה מצפה? הטיפול זה בלשכנע את הנשיא האמריקאי לעמוד מאחורי הנושא, ולא בלעשות מסע בחירות הזוי כנגד נשיא מכהן ואז לבכות שהוא עויין אותך. מעניין באמת למה?

את השקט הבטחוני אין מה לזקוף לביבי. הוא עלה אחרי מלחמת לבנון ונהנה מהשקט בצפון שאולמרט השאיר לו. מה הוא עשה בשביל לקבל קרדיט על זה?

בוא אני אגלה לך סוד - לביבי אין אומץ לקבל שום החלטה. בכל ה- 9 שנים שלו בשלטון, הוא לא קיבל אפילו החלטה אחת קשה באמת.

אה... נכון.
בעצם כל מה שצריך זה להיות נחמד לאובאמה, והכל יסתדר...
כנראה שלא בדיוק, ואתה יודע את זה היטב. הטיפול בעניין הזה, בכלל לא תלוי בראש ממשלה ישראלי, וגם אם פתאום דוד בן גוריון יקום לתחייה, המירוץ של איראן לגרעין לא ייפסק.
יש כאן הרבה יותר מדי גורמים, חזקים בהרבה מישראל.

ביבי קיבל המון החלטות במהלך 9 שנות כהונתו. למעשה, סביר להניח שקיבל יותר החלטות מרוב ראשי הממשלה. האם היו לו החלטות גדולות?
סביר להניח שכן.
הבעיה היא שלא מעט פעמים, החלטות גדולות ומגלומניות, גורמות לנזקים עצומים בעתיד. לפעמים הגדולה האמיתית היא להיות סבלני
ולא ללכת בכל הכח למהלכים גדולים.

קח למשל את אולמרט. הוא היה ראש ממשלה פחות משלוש שנים, ומעבר לכך שבקדנציה שלו היו 2 מלחמות, משבר כלכלי קשה מאוד,
שרים מושחטים שנכנסו לכלא (אחד מהם היה שר אוצר) וכמובן השחיטויות האישיות שלו, הוא גם הספיק למכור חצי מדינה בשביל הסדר
מדיני פיקטיבי, שהיה ברור שלא יקרה.
לטענתך הוא פשוט היה ראש ממשלה טוב שניסה לעשות דברים, ולטענתי הוא היה ראש ממשלה לא אחראי, שניסה לעשות הרבה דברים
בזמן קצר, כי ידע שהוא לא יישאר עוד הרבה זמן בתפקיד הזה.
רק להזכיר לך, הוא היה כנראה הראש ממשלה הכי פחות פופולרי בסוף הקדנציה שלו, חוץ מברק, ע"פ סקרי דעת קהל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 21:26

jol9 כתב:אה... נכון.
כנראה שלא בדיוק, ואתה יודע את זה היטב. הטיפול בעניין הזה, בכלל לא תלוי בראש ממשלה ישראלי, וגם אם פתאום דוד בן גוריון יקום לתחייה, המירוץ של איראן לגרעין לא ייפסק.

דבר ראשון - ברור שזה לא נכון כי לראש ממשלה ישראלי יש באופן היסטורי השפעה על המדיניות האמריקאית/אירופאית במזרח בתיכון. ביבי זה יוצא הדופן שמוקצה מחמת מיאוס בכל העולם.

אבל, בוא נלך איתך ונגיד שלשום ראש ממשלה ישראלי אין השפעה על זה. אז למה ביבי מכר (וממשיך למכור) לנו את הסיפור ש"רק הוא יעצור את איראן"? אז ביבי משקר או שאתה טועה?

אני לא בוחר ראש ממשלה בשביל שלא יעשה כלום. זכותך לבחור ראש ממשלה שלא עושה כלום, אבל לפחות שלא ייתיימר להיות "חזק מול החמאס" ו"לעצור את איראן". שפשוט יגיד שהוא לא יעשה כלום, ישמור על הסטטוס קוו וזהו.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 21:35

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אה... נכון.

דבר ראשון - ברור שזה לא נכון כי לראש ממשלה ישראלי יש באופן היסטורי השפעה על המדיניות האמריקאית/אירופאית במזרח בתיכון. ביבי זה יוצא הדופן שמוקצה מחמת מיאוס בכל העולם.

אבל, בוא נלך איתך ונגיד שלשום ראש ממשלה ישראלי אין השפעה על זה. אז למה ביבי מכר (וממשיך למכור) לנו את הסיפור ש"רק הוא יעצור את איראן"? אז ביבי משקר או שאתה טועה?

אני לא בוחר ראש ממשלה בשביל שלא יעשה כלום. זכותך לבחור ראש ממשלה שלא עושה כלום, אבל לפחות שלא ייתיימר להיות "חזק מול החמאס" ו"לעצור את איראן". שפשוט יגיד שהוא לא יעשה כלום, ישמור על הסטטוס קוו וזהו.

אני שוב אומר - אני מעדיף ראש ממשלה שקול, שלא קופץ כל יום להרפתקאה חדשה, כמו שעשו אולמרט, שרון, רבין, פרס וברק.
ד"א, שרון היה אחלה ראש ממשלה, למעט התקופה שבה החליט באופן חד צדדי לבצע את ההתנתקות. אני עדיין נותן לו את הקרדיט,
שאילו הוא היה זה שסופג ראשון את הטילים מעזה, ולא אולמרט, הוא היה מרגיש אחריות אישית על המצב, והיה מפסיק את זה באופן
חד.

מעבר לכך, סטטוס קוו זה לא בהכרח דבר רע. כל עוד המדינה ממשיכה להתפתח ולהתקדם, זה לא דבר רע. הרבה יותר גרוע לשקוע
באשליות ואילוזיות מסוכנות, על שלום איזורי, סטייל פרס וגב' ציפורה. זה הרבה הרבה יותר מסוכן.

לגבי איראן - ביבי לא משקר. הוא לא יכול לבד לעצור את איראן, אבל הוא כנראה יצטרך להיות זה שמקבל את ההחלטה ונותן הוראה לתקוף
באיראן, לכשאלו יתקרבו קירבה מסוכנת לפצצה (אולי אז פתאום תבין למה אנחנו צריכים חמקנים).
ציפי לבני עוד תחליט לנהל מו"מ עם איראן, למשוך עוד איזה כמה שנים, ולהתעורר כשפצצת אטום מוכנה שוכבת בבטן המטוס ומחכה
להיות מושלכת על הראש שלנו.

ד"א, אתה בכלל לא בוחר ראש ממשלה. אתה גם כנראה לא בוחר שר אוצר, וגם לא יו"ר אופוזיציה. אתה בוחר ברשימה שקרוב לוודאי
תקשט את הספסלים האחוריים של האופוזיציה לצד זהבה ואחמד טיבי.

אה, והתעלמת מהשאלה שלי לגבי העימות...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 15 פברואר 2015, 22:09

jol9 כתב:לגבי איראן - ביבי לא משקר. הוא לא יכול לבד לעצור את איראן, אבל הוא כנראה יצטרך להיות זה שמקבל את ההחלטה ונותן הוראה לתקוף
באיראן, לכשאלו יתקרבו קירבה מסוכנת לפצצה (אולי אז פתאום תבין למה אנחנו צריכים חמקנים).
ציפי לבני עוד תחליט לנהל מו"מ עם איראן, למשוך עוד איזה כמה שנים, ולהתעורר כשפצצת אטום מוכנה שוכבת בבטן המטוס ומחכה

ד"א, אתה בכלל לא בוחר ראש ממשלה. אתה גם כנראה לא בוחר שר אוצר, וגם לא יו"ר אופוזיציה. אתה בוחר ברשימה שקרוב לוודאי

איך להגיד שהוא "יעצור את איראן" זה לא שקר? עובדתית זה שקר. הוא לא עצר כלום. ביבי לא יקבל שום החלטה. הוא לא קיבל שום החלטה בחיים שלו והוא לא יקבל שום החלטה גם בנושא איראן. הוא רק ימשיך לדבר וכולם יודעים את זה. הטענות שקיימות ברוב ערוצי התקשורת זה שאי אפשר לעצור את את התוכנית האיראנית באיזו הפצצה חד-פעמית. אני פשוט לא מאמין שישראל תתקוף, גם בגלל שהאימפקט של תקיפה כזו יהיה מוגבל וגם בגלל שהתגובה תהיה חזקה.

בכל מקרה, במקום לתקוף ולספוג פה טילים בתגובה, לא יותר פשוט להחליף את ביבי במישהו שיוכל אולי יצליח לשכנע את ארה"ב ואירופה שלא לתת לאיראן נשק גרעיני?

לגבי העימות - אין לי דעה זה יהיה מפגר מצד ביבי להגיע לעימות. הוא מנצח בהליכה. אין לו מה להרוויח מעימות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 15 פברואר 2015, 22:33

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לגבי איראן - ביבי לא משקר. הוא לא יכול לבד לעצור את איראן, אבל הוא כנראה יצטרך להיות זה שמקבל את ההחלטה ונותן הוראה לתקוף

איך להגיד שהוא "יעצור את איראן" זה לא שקר? עובדתית זה שקר. הוא לא עצר כלום. ביבי לא יקבל שום החלטה. הוא לא קיבל שום החלטה בחיים שלו והוא לא יקבל שום החלטה גם בנושא איראן. הוא רק ימשיך לדבר וכולם יודעים את זה. הטענות שקיימות ברוב ערוצי התקשורת זה שאי אפשר לעצור את את התוכנית האיראנית באיזו הפצצה חד-פעמית. אני פשוט לא מאמין שישראל תתקוף, גם בגלל שהאימפקט של תקיפה כזו יהיה מוגבל וגם בגלל שהתגובה תהיה חזקה.

בכל מקרה, במקום לתקוף ולספוג פה טילים בתגובה, לא יותר פשוט להחליף את ביבי במישהו שיוכל אולי יצליח לשכנע את ארה"ב ואירופה שלא לתת לאיראן נשק גרעיני?

לגבי העימות - אין לי דעה זה יהיה מפגר מצד ביבי להגיע לעימות. הוא מנצח בהליכה. אין לו מה להרוויח מעימות.

אתה באמת חושב שבוז'י וציפקה יצליחו לשכנע את העולם לא לתת לאיראן לפתח נשק גרעיני?
הרי זה קשקוש.
למה שמישהו יקשיב לישראל בהקשר הזה? הרי האירופאים די מטומטמים, ביננו. הם נתנו לאיסלאם הקיצוני לשלוח גרורות, בכל רחבי אירופה,
והיום הם גם לא מסוגלים להתמודד עם זה, ולמגר את התופעה. הם גם מממנים את כל הנבלה הזאת.
ארה"ב היא בעלת האינטרס היחידה כאן באיזור, שבאמת איכפת לה מישראל, וזה לא ישתנה גם אם ברוך מרזל יהיה ראש ממשלה.
זה שביבי לא אהוד ע"י אובאמה, עדיין לא מספיק משמעותי בשביל לכפות על נשיא ארה"ב לעשות כך או אחרת. יש לו את האינטרסים שלו,
וברגע שהוא ירגיש שהם נפגעים, אז הוא גם יפעל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים