roy1000 כתב:jol9 כתב:אנשים צריכים להבין שיש הכרעה ואי אפשר שוב לאנוס את ביבי לממשלה שמישהו ספציפי רוצה.
ביבי לא רוצה את לפיד, וזאת זכותו, ואי אפשר לאנוס אותו לזה. אם כחלון מתנה דברים מהסוג הזה, סימן דווקא שהוא אולי יותר חכם ממה שחשבת אבל
פחות חכם ממה שאני חשבתי.
הרי רק לפני כמה חודשים התפרקה ממשלה שנכפתה על ביבי שהיו לו 20 מנדטים ע"י לפיד שהיו לו 19, אז עכשיו כחלון עם 10 רוצה לכפות
על ביבי עם 30??
כמו שאמרתי, אני לא כזה מאמין לדיווח, אבל ברמת העיקרון זכותו של כחלון לעשות מה שהוא רוצה. בלעדיו אין לביבי קואליציה. אני לא חושב שזה חכם מצידו של כחלון להיכנס לממשלה שתהיה כשלון (אם הוא חושב ככה). הדרישות הקואליציוניות של הבית היהודי והחרדים צפויות להיות כ- 7 מליארד שקל. ביבי רוצה עוד 10 מליארד לבטחון. הסיכויים של כחלון להצליח כשר אוצר בתנאים האלה הם אפסיים, בטח שאם יהיה גם לחץ מדיני.
אם הוא ייכנס לממשלה כושלת שתתפרק תחת לחץ בינלאומי בתוך שנה-שנתיים, עדיף לו להישאר באופוזיציה ולחכות להזדמנות הבאה.
רוי, זאת הסיבה שאמרתי לך שאני לא חושב שההשקפות הכלכלית של כחלון ולפיד שונות אחת מהשניה בכל הנוגע לחלוקת התקציב. שניהם רוצים להזרים כמה שיותר כסף לכיוונים חברתיים גרידא מאשר לראות את הכסף הולך להתנחלויות ולחרדים. לפחות ככה נראה לי .