הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי toja27 » 21 מרץ 2015, 17:37

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אנשים צריכים להבין שיש הכרעה ואי אפשר שוב לאנוס את ביבי לממשלה שמישהו ספציפי רוצה.
ביבי לא רוצה את לפיד, וזאת זכותו, ואי אפשר לאנוס אותו לזה. אם כחלון מתנה דברים מהסוג הזה, סימן דווקא שהוא אולי יותר חכם ממה שחשבת אבל
פחות חכם ממה שאני חשבתי.

הרי רק לפני כמה חודשים התפרקה ממשלה שנכפתה על ביבי שהיו לו 20 מנדטים ע"י לפיד שהיו לו 19, אז עכשיו כחלון עם 10 רוצה לכפות
על ביבי עם 30??

כמו שאמרתי, אני לא כזה מאמין לדיווח, אבל ברמת העיקרון זכותו של כחלון לעשות מה שהוא רוצה. בלעדיו אין לביבי קואליציה. אני לא חושב שזה חכם מצידו של כחלון להיכנס לממשלה שתהיה כשלון (אם הוא חושב ככה). הדרישות הקואליציוניות של הבית היהודי והחרדים צפויות להיות כ- 7 מליארד שקל. ביבי רוצה עוד 10 מליארד לבטחון. הסיכויים של כחלון להצליח כשר אוצר בתנאים האלה הם אפסיים, בטח שאם יהיה גם לחץ מדיני.

אם הוא ייכנס לממשלה כושלת שתתפרק תחת לחץ בינלאומי בתוך שנה-שנתיים, עדיף לו להישאר באופוזיציה ולחכות להזדמנות הבאה.

רוי, זאת הסיבה שאמרתי לך שאני לא חושב שההשקפות הכלכלית של כחלון ולפיד שונות אחת מהשניה בכל הנוגע לחלוקת התקציב. שניהם רוצים להזרים כמה שיותר כסף לכיוונים חברתיים גרידא מאשר לראות את הכסף הולך להתנחלויות ולחרדים. לפחות ככה נראה לי .
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 21 מרץ 2015, 17:59

toja27 כתב:רוי, זאת הסיבה שאמרתי לך שאני לא חושב שההשקפות הכלכלית של כחלון ולפיד שונות אחת מהשניה בכל הנוגע לחלוקת התקציב. שניהם רוצים להזרים כמה שיותר כסף לכיוונים חברתיים גרידא מאשר לראות את הכסף הולך להתנחלויות ולחרדים. לפחות ככה נראה לי .

זה נכון, אבל כחלון רוצה להזרים הרבה יותר ממה שלפיד רוצה. לפיד יותר מתון בנושא של מיסים וגירעונות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 20:09

שחף כתב:ד''א,אומנם לכחלון יש רק 10 מנדטים לעומת 30 של הליכוד, אבל אם הוא מעמיד כתנאי סף לכניסה לקואליציה את לפיד במקום החרדים- אז זה מה שיהיה(או שיהיו בחירות חדשות). בלעדיו אין קואליציה. מבחינת נתניהו אני לא בטוח שזה כזה רע. כחלון-לפיד-ליכוד זה משהו שרוב הציבור הלא חרדי\ערבי תומך בו בארץ(כלומר רוב העם). המינוס היחיד שזה כנראה קואליציה פחות יציבה. אבל זה לא נראה לי סביר כל כך

לא. אין לו את הפריבילגיה להעמיד תנאי סף כאלה. כשהוא יקבל 30 מנדטים, ויוכל להרכיב את הממשלה, שיבחר במי שהוא רוצה.

הפריבילגיה היחידה שיש לו היא לדרוש את תפקיד שר האוצר, ואולי עוד משרד בינוני לגלנט. זהו.

תחשוב על זה רגע אחרת - נגיד שהוא לא משתף פעולה, וביבי לא מצליח להקים ממשלה. מה בעצם צריך לקרות? האם אתה חושב שזה יעבור טוב בציבור?
בקיצור, זה ממש לא הולך ולקרות ולא צריך לקרות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 20:13

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אנשים צריכים להבין שיש הכרעה ואי אפשר שוב לאנוס את ביבי לממשלה שמישהו ספציפי רוצה.
ביבי לא רוצה את לפיד, וזאת זכותו, ואי אפשר לאנוס אותו לזה. אם כחלון מתנה דברים מהסוג הזה, סימן דווקא שהוא אולי יותר חכם ממה שחשבת אבל
פחות חכם ממה שאני חשבתי.

הרי רק לפני כמה חודשים התפרקה ממשלה שנכפתה על ביבי שהיו לו 20 מנדטים ע"י לפיד שהיו לו 19, אז עכשיו כחלון עם 10 רוצה לכפות
על ביבי עם 30??

כמו שאמרתי, אני לא כזה מאמין לדיווח, אבל ברמת העיקרון זכותו של כחלון לעשות מה שהוא רוצה. בלעדיו אין לביבי קואליציה. אני לא חושב שזה חכם מצידו של כחלון להיכנס לממשלה שתהיה כשלון (אם הוא חושב ככה). הדרישות הקואליציוניות של הבית היהודי והחרדים צפויות להיות כ- 7 מליארד שקל. ביבי רוצה עוד 10 מליארד לבטחון. הסיכויים של כחלון להצליח כשר אוצר בתנאים האלה הם אפסיים, בטח שאם יהיה גם לחץ מדיני.

אם הוא ייכנס לממשלה כושלת שתתפרק תחת לחץ בינלאומי בתוך שנה-שנתיים, עדיף לו להישאר באופוזיציה ולחכות להזדמנות הבאה.

זאת ממש לא זכותו. יש כאן הכרעה ציבורית, והוא צריך לשתף פעולה עם מה שהציבור החליט.
אני כן מסכים שצריכים להקים את הממשלה הכי טובה שאפשר, אבל כמו שכבר ראינו, ממשלה כזאת לא כוללת את לפיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מרץ 2015, 20:14

1. אני אשמח שיש עתיד יכנסו לקואליציה על חשבון החרדים כל עוד היא תהיה יציבה ותאפשר חקיקות "ימניות" שאני מקווה שיקודמו בכנסת החדשה (הגבלת בג"ץ, החמרת עונש למחבלים וכו')
2. אני ממש שמח על כך שבנט רוצה את החוץ ואני ממש מקווה שהוא יקבל אותו כי ההסברה שלו ברמה גבוהה מאוד ואני מאמין שהוא יתרום לנו המון בתפקיד הזה
3. בנוסף אני ממש מקווה שאיילת שקד תקבל את תיק המשפטים ושהם ישנו פה סוף סוף את המצב שבג"ץ השמאלנים מכתיבים לממשלה מה לעשות ובתקווה שיטפלו גם במחבלים
4. במפלגת כולנו אני רוצה שיקבלו את תיקי האוצר (כחלון) והרווחה (אלאלוף) ביחד עם ראש וועדת הכספים ומקרקעי ישראל, אני בטוח שכחלון רוצה ויכול לשנות את המצב והוא חייב להחזיק בעמדות הכח החשובות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 21 מרץ 2015, 20:50

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
פחות חכם ממה שאני חשבתי.

על ביבי עם 30??

זאת ממש לא זכותו. יש כאן הכרעה ציבורית, והוא צריך לשתף פעולה עם מה שהציבור החליט.
אני כן מסכים שצריכים להקים את הממשלה הכי טובה שאפשר, אבל כמו שכבר ראינו, ממשלה כזאת לא כוללת את לפיד.

הציבור החליט שהמפלגה השניה בגודלה היא המחנה הציוני אז אני מניח שמבחינתך הם צריכים לשבת בקואלציה ? סלח לי אבל אתה לא מדבר בהיגיון.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 20:53

rc4991 כתב:1. אני אשמח שיש עתיד יכנסו לקואליציה על חשבון החרדים כל עוד היא תהיה יציבה ותאפשר חקיקות "ימניות" שאני מקווה שיקודמו בכנסת החדשה (הגבלת בג"ץ, החמרת עונש למחבלים וכו')
2. אני ממש שמח על כך שבנט רוצה את החוץ ואני ממש מקווה שהוא יקבל אותו כי ההסברה שלו ברמה גבוהה מאוד ואני מאמין שהוא יתרום לנו המון בתפקיד הזה
3. בנוסף אני ממש מקווה שאיילת שקד תקבל את תיק המשפטים ושהם ישנו פה סוף סוף את המצב שבג"ץ השמאלנים מכתיבים לממשלה מה לעשות ובתקווה שיטפלו גם במחבלים
4. במפלגת כולנו אני רוצה שיקבלו את תיקי האוצר (כחלון) והרווחה (אלאלוף) ביחד עם ראש וועדת הכספים ומקרקעי ישראל, אני בטוח שכחלון רוצה ויכול לשנות את המצב והוא חייב להחזיק בעמדות הכח החשובות

עד עכשיו דווקא הקואליציה עם החרדים, היתה טובה יותר לבני מעמד הביניים מאשר הקואליציה עם לפיד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 21 מרץ 2015, 21:08

jol9 כתב:
rc4991 כתב:1. אני אשמח שיש עתיד יכנסו לקואליציה על חשבון החרדים כל עוד היא תהיה יציבה ותאפשר חקיקות "ימניות" שאני מקווה שיקודמו בכנסת החדשה (הגבלת בג"ץ, החמרת עונש למחבלים וכו')

עד עכשיו דווקא הקואליציה עם החרדים, היתה טובה יותר לבני מעמד הביניים מאשר הקואליציה עם לפיד.

למה אתה אומר את זה? (אני שואל ברצינות)
אולי הם עוזרים למעמד הביניים בצורה עקיפה אבל בראש ובראשונה הם דואגים לחרדים
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 21 מרץ 2015, 21:12

rc4991 כתב:
jol9 כתב:

הם חושבים שהם דואגים לחרדים כשלמען האמת הם אלה שהכי פוגעים בהם.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי toja27 » 21 מרץ 2015, 21:15

jol9 כתב:

יש הבדל אחד קטן בין לפיד לחרדים, לפיד הסכים להיכנס לתפקיד הכי פחות פופלרי ולא 'משתלם' תדמיתית בממשלה עם גרעון של 40 מילארד שקל שאותו החליט להפחית ולכן התפקיד שלו בזמן כהונתו היה עוד קשה יותר מהרגיל. בעוד שהחרדים נכנסים לממשלה כשעיקר כוונתם זה לדאוג לציבור שלהם שמהווים כמה אחוז מהאוכלוסייה? ההבדל ההוא במניע שלהם.
התלוננת על כך שהתקשורת תוקפת את נתניהו לא משנה מה, ואני חושב שאתה לא שונה מהם , פשוט המטרה אצלך היא לא הראש של ביבי אלה הראש של לפיד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 21:22

rc4991 כתב:
jol9 כתב:

רק על סמך החוקים והרפורמות שעברו.
מה היה כ"כ טוב למעמד הביניים בשנתיים שלפיד היה שר אוצר?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 מרץ 2015, 21:27

toja27 כתב:
jol9 כתב:

יש הבדל אחד קטן בין לפיד לחרדים, לפיד הסכים להיכנס לתפקיד הכי פחות פופלרי ולא 'משתלם' תדמיתית בממשלה עם גרעון של 40 מילארד שקל שאותו החליט להפחית ולכן התפקיד שלו בזמן כהונתו היה עוד קשה יותר מהרגיל. בעוד שהחרדים נכנסים לממשלה כשעיקר כוונתם זה לדאוג לציבור שלהם שמהווים כמה אחוז מהאוכלוסייה? ההבדל ההוא במניע שלהם.
התלוננת על כך שהתקשורת תוקפת את נתניהו לא משנה מה, ואני חושב שאתה לא שונה מהם , פשוט המטרה אצלך היא לא הראש של ביבי אלה הראש של לפיד.

לי אין שום מטרה. זה פשוט קונטרה לרוי ולדברים שהוא אומר.
אם לפיד היה מתנהל נורמלי, ולא מתכסח עם ביבי, הייתי שמח לראות אותו בממשלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 מרץ 2015, 00:06

כל עוד לפיד מתנהל כמו שהוא מתנהל אין לו מקום בממשלה .

הוא האשם העיקרי בבחירות המיותרות עם התנהלות שחצנית ולא ממלכתית , נתניהו לא יחזור שוב על הטעות של ממשלה עם גייס חמישי שעסוק 24 שעות ביממה בהפלת הממשלה שהוא חבר בה .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 01:32

יוסי22 כתב:הוא האשם העיקרי בבחירות המיותרות עם התנהלות שחצנית ולא ממלכתית , נתניהו לא יחזור שוב על הטעות של ממשלה עם גייס חמישי שעסוק 24 שעות ביממה בהפלת הממשלה שהוא חבר בה .

זה אשכרה לא ייאמן, ביבי יכול להגיד לך שהעולם מרובע ואתה תגיד אמן. מה בדיוק לפיד עשה? איזה גיס חמישי? אתם פשוט קונים כל תעמולה של ביבי בלי לחשוב לשניה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 01:36

jol9 כתב:זאת ממש לא זכותו. יש כאן הכרעה ציבורית, והוא צריך לשתף פעולה עם מה שהציבור החליט.

אין שום "הכרעה ציבורית". יש מפלגות שקיבלו מנדטים וכל אחת היא אוטונומית לעשות מה שנראה לה לנכון. הדברים שאתה אומר הזויים ושייכים אולי למשטרים דיקטטורים.
אני לא מאמין שלפיד יהיה מספיק טיפש להיכנס לממשלה עם ביבי שצפויה לקרוס בצורה קולוסאלית. הוא לא יהיה עלה תאנה של ביבי. לפחות כחלון מראה קצת אינטילגנציה בזה שהוא לא מוכן ללכת בעיניים עצומות לעבר קריסה ידועה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 01:53

jol9 כתב:עד עכשיו דווקא הקואליציה עם החרדים, היתה טובה יותר לבני מעמד הביניים מאשר הקואליציה עם לפיד.

הדברים שאתה אומר נהיים הזויים מיום ליום. אז אולי אתה אומר את זה כשאיזושהי קונטרה למשהו אבל זה סתם מגוחך. להתחיל להאשים את לפיד בכל מיני דברים הזויים זה לא קשור למציאות. להגיד שיותר טוב לחילונים כשהחרדים בממשלה זה שטויות ואני מניח שאתה יודע את זה.

בת'כלס, כל מה שהדיונים האלה מראים זה שההצבעה של כל מצביעי הימין פה היא שבטית לחלוטין. אתם תצביעו לימין בלי שום קשר כלום. אני מאמין שרובכם באמת יכולים להבין שביבי הוא איש לא ראוי, אבל אתם בכל זאת תצביעו לו כי אתם חושבים שהוא מייצג איזה מחנה שלכם.

מה שיפה זה שהתירוצים לקריסה של הממשלה הבאה כבר מוכנים, כי הרי אם יהיו מהלכים מדיניים נגד ישראל זה בגלל "אובאמה האנטישמי" ולא בגלל ביבי ששרף את המדינה והיחסים עם הממשל בשביל נאום בקונגרס. שום דבר הוא אף פעם לא אשמתו של ביבי. כל מה שהוא עושה זה טוב. אני לא מבין איך הפרדמנים חוטפים על ימין ועל שמאל בפורום הזה, אבל ביבי הוא קדוש וכל דבר שהוא עושה זה מדהים ושום דבר רע שקורה הוא אף פעם לא באשמתו.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 מרץ 2015, 02:01

roy1000 כתב:
יוסי22 כתב:הוא האשם העיקרי בבחירות המיותרות עם התנהלות שחצנית ולא ממלכתית , נתניהו לא יחזור שוב על הטעות של ממשלה עם גייס חמישי שעסוק 24 שעות ביממה בהפלת הממשלה שהוא חבר בה .

זה אשכרה לא ייאמן, ביבי יכול להגיד לך שהעולם מרובע ואתה תגיד אמן. מה בדיוק לפיד עשה? איזה גיס חמישי? אתם פשוט קונים כל תעמולה של ביבי בלי לחשוב לשניה.

לא .. אתה החכם שמבין הכול נכון .

לפיד ניסה להפיל את הממשלה בקנוניות מתוך הממשלה בניגוד לנורמות ציבוריות תקינות שבהן אתה לא מפיל ממשלה שאתה חבר בה (אלא אם כן קוראים לך שמעון פרס אבל זה כבר סיפור אחר) , בנוסף הוא תקף את הממשלה פעם אחרי פעם למרות שהיה חבר בכיר בממשלה והוסיף חטא על פשע ויחד עם ליבני בנו ציר עוקף ראש ממשלה לכיוון אובמה .

אי אפשר לנהל כך מדינה וראש הממשלה הלך בצדק לבחירות שבהן גם השיג את מבוקשו עם 30 מנדטים במקום 19 ועם קואליציה הומגנית במקום קואלציה לעומתית .

כבר שלחתי אותך להשוות בין יציבות הקואלציה עם החרדים שהחזיקה 4 שנים עם מעט בעיות פנימיות ובין קואלציית האחים שסבלה מהיום הראשון ממתחים בעקבות חילוקים מדיניים בין הבית היהודי ולפיד/לבני ובענייני דת שוב באותו ציר .

הדבר האחרון שנתניהו צריך זה שוב את הכאב ראש של לפיד על הראש , מקווה שהפעם הוא לא יתן לכחלון לעשות לו את מה שבנט עשה לו בפעם הקודמת .. לפחות בנט התפכח בינתיים מהטמטום הזה .
יוסי22

הודעהעל ידי יוסי22 » 22 מרץ 2015, 02:10

roy1000 כתב:
jol9 כתב:עד עכשיו דווקא הקואליציה עם החרדים, היתה טובה יותר לבני מעמד הביניים מאשר הקואליציה עם לפיד.

הדברים שאתה אומר נהיים הזויים מיום ליום. אז אולי אתה אומר את זה כשאיזושהי קונטרה למשהו אבל זה סתם מגוחך. להתחיל להאשים את לפיד בכל מיני דברים הזויים זה לא קשור למציאות. להגיד שיותר טוב לחילונים כשהחרדים בממשלה זה שטויות ואני מניח שאתה יודע את זה.

בת'כלס, כל מה שהדיונים האלה מראים זה שההצבעה של כל מצביעי הימין פה היא שבטית לחלוטין. אתם תצביעו לימין בלי שום קשר כלום. אני מאמין שרובכם באמת יכולים להבין שביבי הוא איש לא ראוי, אבל אתם בכל זאת תצביעו לו כי אתם חושבים שהוא מייצג איזה מחנה שלכם.

מה שיפה זה שהתירוצים לקריסה של הממשלה הבאה כבר מוכנים, כי הרי אם יהיו מהלכים מדיניים נגד ישראל זה בגלל "אובאמה האנטישמי" ולא בגלל ביבי ששרף את המדינה והיחסים עם הממשל בשביל נאום בקונגרס. שום דבר הוא אף פעם לא אשמתו של ביבי. כל מה שהוא עושה זה טוב. אני לא מבין איך הפרדמנים חוטפים על ימין ועל שמאל בפורום הזה, אבל ביבי הוא קדוש וכל דבר שהוא עושה זה מדהים ושום דבר רע שקורה הוא אף פעם לא באשמתו.

לא יודע מה עם יוני אבל בעיני הוא אחד מראשי הממשלה הטובים שהיו פה והוא גם יזכר בעולם בקנה מידה היסטורי לטוב ולרע (תלוי בעיני המתבונן ) בניגוד לאובמה שילך לפח האשפה של ההיסטוריה ויזכר כנשיא השחור הראשון שנכשל בכל דבר שהוא נגע בו , לפחות במדיניות החוץ .

במצריים הגאון הזה כחלק מהזיות הדמוקרטיה שלו רצה להמליך את האחים המוסלמים , תחשוב על זה שוב הוא פשוט רצה את האחים המוסלמים וכעס על סיסי שהדיח אותם וזה אחרי שאותו גאון תמך בהדחת מובראק לטובת האחים המוסלמים ... כשחושבים על זה פשוט קשה להאמין איך אידיוט כזה מגיע לנשיאות המדינה החזקה בעולם .

המשיך עם היציאה מעיראק והכשרת הקרקע לדעאש , המשיך להרוס כל חלקה טובה בשיתוף פעולה עם איראן כשלא רק ישראל אלא גם מדינות המפרץ רואות בעניים כלות איך הוא הולך להסכים לאיראן גרעינית .

בקיצור הוא בגד בכל בן ברית שרק יכול , משאיר אחריו מזרח תיכון במצב הרסני מאי פעם ועשיו הוא הולך להשאיר לנו מתנה בדמות מירוץ גרעיני במזרח התיכון ולך יש בעיה עם נתניהו שמנסה בכל דרך למנוע את זה .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 02:13

יוסי22 כתב:לא .. אתה החכם שמבין הכול נכון .

לפיד ניסה להפיל את הממשלה בקנוניות מתוך הממשלה בניגוד לנורמות ציבוריות תקינות שבהן אתה לא מפיל ממשלה שאתה חבר בה (אלא אם כן קוראים לך שמעון פרס אבל זה כבר סיפור אחר) , בנוסף הוא תקף את הממשלה פעם אחרי פעם למרות שהיה חבר בכיר בממשלה והוסיף חטא על פשע ויחד עם ליבני בנו ציר עוקף ראש ממשלה לכיוון אובמה .

אי אפשר לנהל כך מדינה וראש הממשלה הלך בצדק לבחירות שבהן גם השיג את מבוקשו עם 30 מנדטים במקום 19 ועם קואליציה הומגנית במקום קואלציה לעומתית .

כבר שלחתי אותך להשוות בין יציבות הקואלציה עם החרדים שהחזיקה 4 שנים עם מעט בעיות פנימיות ובין קואלציית האחים שסבלה מהיום הראשון ממתחים בעקבות חילוקים מדיניים בין הבית היהודי ולפיד/לבני ובענייני דת שוב באותו ציר .

הדבר האחרון שנתניהו צריך זה שוב את הכאב ראש של לפיד על הראש , מקווה שהפעם הוא לא יתן לכחלון לעשות לו את מה שבנט עשה לו בפעם הקודמת .. לפחות בנט התפכח בינתיים מהטמטום הזה .

איזה קנוניות? על מה אתה מדבר? זה סיפורי מעשיות שאין להם שום בסיס. במה הוא תקף את הממשלה? סיפורי מעשיות שביבי מספר לך ואתה אוכל בלי לחשוב לשניה.
לפיד לא בנה שום ציר עוקף לאובאמה. הוא לא דיבר עם אובאמה ולא התעסק עם התהליך המדיני.

ביבי הלך לבחירות כי הוא העריך שיקבל יותר מנדטים והוא צדק. זה לגיטימי, אבל אין לזה שום קשר לכל מיני סיפורים דמיוניים ושקריים על למה הוא פירק את הממשלה. זה לא קשור לשום קנוניה או שום סיפור אחר. זה קשור אך ורק לזה שהוא רצה יותר מנדטים והוא קיבל את זה. אופורטוניזם טהור.

אין ספק שקואליציה עם החרדים תהיה יותר יציבה. הרי החרדים לא רוצים שום דבר יותר מהכסף למגזר שלהם. חוץ מזה הם יסכימו להכל. מצידם שאחרי הכמה מליארדים למגזר שלהם שביבי ייקח את כל הכסף לכיס. זה ממש לא מעניין אותם. אתה חושב שזה טוב למדינה? אם ככה, אולי אפשר לעבור למשטר מלוכני - לתת לביבי את המלוכה (שאני בטוח ש- 90% מבוחרי הליכוד יתמכו בזה) וכמובן להעביר את זה לבן שלו אחרי מותו, וככה תהיה לנו יציבות מושלמת. ככה גם נשתלב הרבה יותר טוב באזור.

ביבי באמת לא צריך כל מיני כאבי ראש שיפריעו לו לעשות את מה ששרה הבטיחה - לשרוף את המדינה ולברוח לחו"ל אחרי שלא יישאר מה לשרוף יותר. אתה צודק. חבל שמפריעים לביבי במלאכת הקודש הזו. אכן שערוריה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 22 מרץ 2015, 02:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 02:18

יוסי22 כתב:לא יודע מה עם יוני אבל בעיני הוא אחד מראשי הממשלה הטובים שהיו פה והוא גם יזכר בעולם בקנה מידה היסטורי לטוב ולרע (תלוי בעיני המתבונן ) בניגוד לאובמה שילך לפח האשפה של ההיסטוריה ויזכר כנשיא השחור הראשון שנכשל בכל דבר שהוא נגע בו , לפחות במדיניות החוץ .

זה עצוב שאתה חושב ככה, אבל אני מניח שאתה חושב ככה על כל ראש ממשלה שהיה (ויהיה) מהימין. זה אומר שאין שום משמעות אמיתית לבחירות.

ביבי לא ייזכר בכלום בעולם. למדינת ישראל אין שום השפעה על העולם. כל נסיון השוואה לאובאמה הוא מגוחך. ביבי לא עומד מול אובאמה. ביבי הוא מנהיג של מדינה מיניאטורית במזרח התיכון ואובאמה הוא מנהיג המעצמה הכי גדולה בעולם. זה הזוי שאתה חושב שהם ברי השוואה באיזושהי צורה.

צר לי לבשר לך, אבל מדינת ישראל היא לא אימפריה. היא מחר יכול הלהיעלם בלי ש- 90% מהאוכלוסיה בעולם ידעו או יהיה להם אכפת. אם נמשיך להתנהל בצורה יהירה ומזלזלת סטייל ה"לא מתנצלים" של בנט, היום הזה עוד יגיע.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים