הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: תוצאות המדגם ומה יהיה הלאה

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 23:07

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנוהעם הפלשתינאי כעם רוצה לחסל אותנו ולראות אנשים שתומכים בהם או חושבים שתמיכה בהם תפסיק את המצב מאוד מעצבנת אותי(ולא, אני לא שונא ערבי על עצם היותו ערבי (ואני גם חושב שיש הרבה שגם טובים יותר מלא מעט יהודים) אבל בתור עם אני כן שונא אותם)

אבל אתה ממשיך עם זה.
למה אתה חושב שמה שאתה חושב זה חכם ומה שאחרים חושבים זה מטומטם??
אולי הם טועים ואולי אתה טועה - זו דעה לא אמת מוחלטת!!
יש שחושבים שהדבר הכי נכון להמשך קיומה של ישראל כמדינה יהודית היא רק היפרדות מהפלסטינים
וזה בא עם לתת להם מדינה

אתה אולי חושב שהמצב הקיים הוא מספיק טוב ויכול להישאר ככה גם שנים רבות בלי שהמציאות בשטח תשתנה עד לנקודת אין חזור - וזו זכותך.
אני לא אומרת מי חכם ומי טיפש, מי צודק ומי טועה כי אני לא יותר חכמה מאף אחד שחושב אחרת (וגם לא קיבלתי יכולות לנבא את העתיד ולדעת מה יקרה אם נעשה כך או כך...)

אבל חנוש, את רואה שהם תוקפים אותך בכל הזדמנות וגם כשעשינו להם וויתורים לא רק שהם לא הפסיקו או התמתנו אלא ניצלו את אותם וויתורים כדי לפגוע בנו
באמת שלא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שמדינה פלשתינית תילחם בנו בעוצמה ואני ממש לא אומר את זה מהתנשאות אלא מלמידה עצמית
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:25

rc4991 כתב:תשמע אין לזה שום פיתרון שיסתיים בצורה טובה
אני מעדיף את המצב הקיים שיש התפרעויות וחס וחלילה מדי פעם גם הרוגים אבל זה עדיף על לתת להם מדינה שברגע שתקום תתקוף אותנו והפעם תחזיק במקומות אסטרטגיים

אם הדאגות שלך הן בטחוניות זה משהו אחד, אבל אין שום קשר בין התנחלויות בשכם לבין דאגות בטחוניות. להיפך. סיפוח של שטחים וחלוקת ת.ז. כחולות רק יביא לעוד בעיות בטחוניות ומדיניות ברבה יותר קשות.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 מרץ 2015, 23:26

rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:מצטער אבל כשאנשים ממשיכים לחשוב שצריך לתת מדינה לפלשתינים ותומכים בהם ואוהבים אותם (לא את הטרוריסטים אבל כן כעם) אז בעיני הם או מטומטמים (כי יש גבול לנאיביות) או שמוכנים לוותר על זכויות בסיסיות שלנו רק כדי שהצד השני ימשיך לפגוע בנוהעם הפלשתינאי כעם רוצה לחסל אותנו ולראות אנשים שתומכים בהם או חושבים שתמיכה בהם תפסיק את המצב מאוד מעצבנת אותי(ולא, אני לא שונא ערבי על עצם היותו ערבי (ואני גם חושב שיש הרבה שגם טובים יותר מלא מעט יהודים) אבל בתור עם אני כן שונא אותם)

אבל אתה ממשיך עם זה.
יש שחושבים שהדבר הכי נכון להמשך קיומה של ישראל כמדינה יהודית היא רק היפרדות מהפלסטינים
וזה בא עם לתת להם מדינה

אתה אולי חושב שהמצב הקיים הוא מספיק טוב ויכול להישאר ככה גם שנים רבות בלי שהמציאות בשטח תשתנה עד לנקודת אין חזור - וזו זכותך.
אני לא אומרת מי חכם ומי טיפש, מי צודק ומי טועה כי אני לא יותר חכמה מאף אחד שחושב אחרת (וגם לא קיבלתי יכולות לנבא את העתיד ולדעת מה יקרה אם נעשה כך או כך...)

אבל חנוש, את רואה שהם תוקפים אותך בכל הזדמנות וגם כשעשינו להם וויתורים לא רק שהם לא הפסיקו או התמתנו אלא ניצלו את אותם וויתורים כדי לפגוע בנו
באמת שלא צריך להיות גאון גדול בשביל להבין שמדינה פלשתינית תילחם בנו בעוצמה ואני ממש לא אומר את זה מהתנשאות אלא מלמידה עצמית

אני לא מתווכחת איתך כאן בנושא כי זה נראה לי חסר טעם (ואני גם לא בהכרח מתאימה לייצג את הצד השני).
אני רק אומרת שתומכי רעיון ה-2 מדינות עושים זאת לא מתוך בורות או טמטום, אלא יש להם את סיבותיהם שלהם להאמין שזה הדבר הכי נכון לטובת עתיד המדינה שלנו כפי שהרוב היהודי היה רוצה לראות - קרי מדינה יהודית ודמוקרטית.

אגב, אם אתה שואל אותי, אז אני בטח שלא אתיימר לדעת מה הדבר הנכון והדרך הנכונה.
אני מבינה מול מי אנחנו עומדים ואני מבינה שלצערינו שכנינו הם לא בדיוק סקנדינבים, אלא עם בעל מצפון מוקטן ביחס לשאר העולם כנראה (צריך לדעתי לעשות מחקר בנושא רק שהוא לא יהיה כל כך פוליטיקלי קורקט...)
בדיוק בגלל זה אני לא מבינה מה יש לאנשים ללכת ולגור להם בתוך החור של התחת ולהתערבב איתם עמוק אחד בתוך השני?
אם צה"ל צריך לשלוט בשטחים ולעשות מה שצריך לעשות כדי לשמור על בטחוננו, אז שיעשה זאת (והוא עושה זאת), אבל לאזרחים ישראלים מה יש לעשות שם?
לדעתי ברמה האזרחית צריך לעשות הכל כדי להגיע להפרדה מוחלטת ביננו לבינם כי אזרחים לא צריכים להגן בגופם על אזרחים אחרים (כן, גם אם הם בוחרים בכך)

אבל זו דעתי, ואני לא חושבת שהיא נכונה יותר או פחות מזו של אחרים ואני לא קוראת לאף אחד שמחפש את טובת המדינה בוגד או מטומטם!!
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 22 מרץ 2015, 23:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שכולם יצטרכו להתפשר. אף אחד לא יכול לקבל את כל מה שהוא רוצה.

כל פעם אחרי בחירות יש את הדיבורים האלה, כשבסוף כולם שוכחים שלכחלון יש כאן אינטרס ברור, ותפקיד אותו הוא רצה מובטח.
אפשר להגיד גם שהוא יצטרך את משרדי הביטחון והחוץ בשביל לבצע את העבודה כמו שצריך. זה לא אומר שהוא ייקבל את זה.

הכל שאלה של עד כמה הוא סומך על ביבי. אחת הטעויות הגדולות של לפיד הייתה הויתור לבית היהודי על ועדת הכספים. כחלון לא רוצה לעשות את אותה הטעות. זו לא דרישה בלתי סבירה. אם הוא יתעקש, הוא יקבל את זה. לבנט מצד שני, אפשר לא לתת כלום.

עבור יהדות התורה זאת דרישה בלתי סבירה, אם כי מי יודע... אולי הם יתגמשו

בכל אופן, תמיד תזכור שיש כאן שני צדדים למו"מ, כל מה שכחלון יכול להרוויח, הוא גם יכול להפסיד במו"מ לא אחראי.
ליברמן למשל לא סופר אף אחד, אבל לכחלון יש מצביעים, שהוא חייב להרשים אותם ולהוכיח את עצמו. אף אחד לא הבטיח לו תנאי עבודה
סטריליים ואידיאליים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 22 מרץ 2015, 23:40

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

כל פעם אחרי בחירות יש את הדיבורים האלה, כשבסוף כולם שוכחים שלכחלון יש כאן אינטרס ברור, ותפקיד אותו הוא רצה מובטח.
אפשר להגיד גם שהוא יצטרך את משרדי הביטחון והחוץ בשביל לבצע את העבודה כמו שצריך. זה לא אומר שהוא ייקבל את זה.

הכל שאלה של עד כמה הוא סומך על ביבי. אחת הטעויות הגדולות של לפיד הייתה הויתור לבית היהודי על ועדת הכספים. כחלון לא רוצה לעשות את אותה הטעות. זו לא דרישה בלתי סבירה. אם הוא יתעקש, הוא יקבל את זה. לבנט מצד שני, אפשר לא לתת כלום.

בכל אופן, תמיד תזכור שיש כאן שני צדדים למו"מ, כל מה שכחלון יכול להרוויח, הוא גם יכול להפסיד במו"מ לא אחראי.
ליברמן למשל לא סופר אף אחד, אבל לכחלון יש מצביעים, שהוא חייב להרשים אותם ולהוכיח את עצמו. אף אחד לא הבטיח לו תנאי עבודה
סטריליים ואידיאליים.

יהדות התורה לא יתגמשו על ועדת הכספים, הם לוקחים רק אותה ושר בריאות (משרד קטן), גם ככה הם מקבלים הכי מעט מבין כולם..
מה גם שליהדות התורה אין מה להפסיד מבחירות, מספר המצביעים שלה קבוע כמעט לגמרי, בניגוד למפלגות אחרות עם מצביעים דינמיים הרבה יותר..
בעיקר מעניין לדעת מה יקבלו בנט וליברמן, שם לא נראה לי שיש למישהו מושג, התסריט הכי אופטימי שבנט יכול לחשוב עליו הוא בטחון, משפטים ודתות, אבל ההימור שלי שהוא יקבל מבין השלושה רק משפטים, עוד תיק בינוני (נגיד חינוך) ועוד משהו קטן יותר איתו יוכל לרצות את אורי אריאל..
tzachMTA

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 23:43

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:תשמע אין לזה שום פיתרון שיסתיים בצורה טובה
אני מעדיף את המצב הקיים שיש התפרעויות וחס וחלילה מדי פעם גם הרוגים אבל זה עדיף על לתת להם מדינה שברגע שתקום תתקוף אותנו והפעם תחזיק במקומות אסטרטגיים

אם הדאגות שלך הן בטחוניות זה משהו אחד, אבל אין שום קשר בין התנחלויות בשכם לבין דאגות בטחוניות. להיפך. סיפוח של שטחים וחלוקת ת.ז. כחולות רק יביא לעוד בעיות בטחוניות ומדיניות ברבה יותר קשות.

שוב, לא אמרתי שאני בעד התכנית של בנט
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:43

tzachMTA כתב:יהדות התורה לא יתגמשו על ועדת הכספים, הם לוקחים רק אותה ושר בריאות (משרד קטן), גם ככה הם מקבלים הכי מעט מבין כולם..
מה גם שליהדות התורה אין מה להפסיד מבחירות, מספר המצביעים שלה קבוע כמעט לגמרי, בניגוד למפלגות אחרות עם מצביעים דינמיים הרבה יותר..
בעיקר מעניין לדעת מה יקבלו בנט וליברמן, שם לא נראה לי שיש למישהו מושג, התסריט הכי אופטימי שבנט יכול לחשוב עליו הוא בטחון, משפטים ודתות, אבל ההימור שלי שהוא יקבל מבין השלושה רק משפטים, עוד תיק בינוני (נגיד חינוך) ועוד משהו קטן יותר איתו יוכל לרצות את אורי אריאל..

יהדות התורה לא ירשו לעצמם לשחק משחקים כשיאיר לפיד יושב עם 11 מנדטים. הם יודעים שביבי לא רוצה אותו, אבל הם לא יכולים להסתכן בזה שבסופו של דבר הוא יהיה בפנים והם בחוץ. הם יוותרו. ליברמן עשוי להימחק בבחירות חדשות, אני לא חושב שהוא ירוץ לשם. בנט לא צריך לקבל 3 תיקים. אין שום סיבה.
roy1000

הודעהעל ידי tzachMTA » 22 מרץ 2015, 23:45

roy1000 כתב:
tzachMTA כתב:יהדות התורה לא יתגמשו על ועדת הכספים, הם לוקחים רק אותה ושר בריאות (משרד קטן), גם ככה הם מקבלים הכי מעט מבין כולם..

יהדות התורה לא ירשו לעצמם לשחק משחקים כשיאיר לפיד יושב עם 11 מנדטים. הם יודעים שביבי לא רוצה אותו, אבל הם לא יכולים להסתכן בזה שבסופו של דבר הוא יהיה בפנים והם בחוץ. הם יוותרו. ליברמן עשוי להימחק בבחירות חדשות, אני לא חושב שהוא ירוץ לשם. בנט לא צריך לקבל 3 תיקים. אין שום סיבה.

התיקים של בנט תלויים בעיקר בליברמן, יהדות התורה לא מסתכנים בכלום, יש להם את שס איתם, ואת הניסיון המר של ביבי עם לפיד. להם יש הכי מעט לאבד.
tzachMTA

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:46

jol9 כתב:בכל אופן, תמיד תזכור שיש כאן שני צדדים למו"מ, כל מה שכחלון יכול להרוויח, הוא גם יכול להפסיד במו"מ לא אחראי.
סטריליים ואידיאליים.

כחלון היחידי שיכול ללכת לבוחרים ולהגיד להם שביבי לא נתן לו את הכלים. אם הולכים לבחירות חדשות הוא יקבל יותר מנדטים. בסופו של דבר תהיה פשרה, אבל כחלון, לדעתי, יוותר הכי פחות, פשוט כי הוא לא סומך על ביבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:47

tzachMTA כתב:התיקים של בנט תלויים בעיקר בליברמן, יהדות התורה לא מסתכנים בכלום, יש להם את שס איתם, ואת הניסיון המר של ביבי עם לפיד. להם יש הכי מעט לאבד.

מבחינתם, להיות מחוץ לקואליציה עוד 4 שנים זה מוות. הם יעדיפו להתפשר על תיקים בשביל לא להסתכן בזה. לפיד יכול להחליך את יהדות התורה וש"ס ביחד. ביבי לא רוצה בזה, אבל החרדים לא יכולים לקחת את הסיכון.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 22 מרץ 2015, 23:50

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:

אבל אתה ממשיך עם זה.
וזה בא עם לתת להם מדינה

אני לא מתווכחת איתך כאן בנושא כי זה נראה לי חסר טעם (ואני גם לא בהכרח מתאימה לייצג את הצד השני).
אני רק אומרת שתומכי רעיון ה-2 מדינות עושים זאת לא מתוך בורות או טמטום, אלא יש להם את סיבותיהם שלהם להאמין שזה הדבר הכי נכון לטובת עתיד המדינה שלנו כפי שהרוב היהודי היה רוצה לראות - קרי מדינה יהודית ודמוקרטית.

אגב, אם אתה שואל אותי, אז אני בטח שלא אתיימר לדעת מה הדבר הנכון והדרך הנכונה.
אני מבינה מול מי אנחנו עומדים ואני מבינה שלצערינו שכנינו הם לא בדיוק סקנדינבים, אלא עם בעל מצפון מוקטן ביחס לשאר העולם כנראה (צריך לדעתי לעשות מחקר בנושא רק שהוא לא יהיה כל כך פוליטיקלי קורקט...)
בדיוק בגלל זה אני לא מבינה מה יש לאנשים ללכת ולגור להם בתוך החור של התחת ולהתערבב איתם עמוק אחד בתוך השני?
אם צה"ל צריך לשלוט בשטחים ולעשות מה שצריך לעשות כדי לשמור על בטחוננו, אז שיעשה זאת (והוא עושה זאת), אבל לאזרחים ישראלים מה יש לעשות שם?
לדעתי ברמה האזרחית צריך לעשות הכל כדי להגיע להפרדה מוחלטת ביננו לבינם כי אזרחים לא צריכים להגן בגופם על אזרחים אחרים (כן, גם אם הם בוחרים בכך)

אבל זו דעתי, ואני לא חושבת שהיא נכונה יותר או פחות מזו של אחרים ואני לא קוראת לאף אחד שמחפש את טובת המדינה בוגד או מטומטם!!

אני לא דיברתי רק בשמי, שאלת מה גורם לאנשים לשנוא אותם והשבתי לך מה גורם לזה לדעתי
יש חלק גדול בשמאל שרוצה לעזור לערבים מתוך התייפיפות (ועל הדרך קורא לנו כובשים) וזה מה שתפס כדעה שמייצגת את השמאל
אני בכל אופן לא אשנא שמאלני בתור אחד שהצגת שחושב שצריך שתי מדינות לשני עמים אבל הוא בהחלט יראה בעיני תמהוני
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 מרץ 2015, 23:53

rc4991 כתב:אני לא דיברתי רק בשמי, שאלת מה גורם לאנשים לשנוא אותם והשבתי לך מה גורם לזה לדעתייש חלק גדול בשמאל שרוצה לעזור לערבים מתוך התייפיפות (ועל הדרך קורא לנו כובשים) וזה מה שתפס כדעה שמייצגת את השמאלאני בכל אופן לא אשנא שמאלני בתור אחד שהצגת שחושב שצריך שתי מדינות לשני עמים אבל הוא בהחלט יראה בעיני תמהוני

בכל מקרה בעיני, לקלל מישהו ב"סמולני" זה שווה ערך לדעתי לקללת "יא הומו"
לא ראוי, ולא מקובל!!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 22 מרץ 2015, 23:57

rc4991 כתב:שוב, לא אמרתי שאני בעד התכנית של בנט

סבבה. בכל מקרה, הציונות מעולם לא הייתה תנועה דתית. הציונות דיברה תמיד על מדינה יהודית בארץ ישראל ולא על מדינה יהודית בכל שטחי ארץ ישראל, לא המנדטורית ולא המובטחת. הציונות זו תנועה פרגמטית שהמטרה שלה היא הקמת בית לאומי לעם היהודי במתווה של מדינה שתשאף לחיות בשלום עם עמי האזור. לי נראה שמה שנקרא ה"שמאל" קרוב הרבה יותר למטרות של הציונות מאשר הימין ששואף לספח שטחים ולערער את הבסיס של המדינה היהודית.

צריך לעשות הפרדה מוחלטת בין השאלה של איפה עוברים גבולות המדינה היהודית ואיפה מקימים יישובים ליהודים, לבין השאלה הבטחונית של איפה צה"ל צריך להיות ובאיזה אמצעי ביטחון צריך לנקוט בשביל להגן על המדינה. אין שום קשר בין הדברים.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 23 מרץ 2015, 00:11

אני לא דיברתי רק בשמי, שאלת מה גורם לאנשים לשנוא אותם והשבתי לך מה גורם לזה לדעתי
יש חלק גדול בשמאל שרוצה לעזור לערבים מתוך התייפיפות (ועל הדרך קורא לנו כובשים) וזה מה שתפס כדעה שמייצגת את השמאל
אני בכל אופן לא אשנא שמאלני בתור אחד שהצגת שחושב שצריך שתי מדינות לשני עמים אבל הוא בהחלט יראה בעיני תמהוני

פה אתה טועה. הם לא אוהבים את הערבים יותר מהימנים. הסיבה היא האחרת.

פשוט מדינת ישראל לא מעניינת יותר את תושבי מדינת תל-אביב. הם מצידם כבר התעייפו מכל העסק הזה של ציונות. מצידם, הם מוכנים לתת את הכל, את השטחים,את ירושלים, את הנגב, הגולן ואת הגליל, ואת כל שאר הערים של מדינת ישראל, בתנאי אחד - שלא יתרידו אותם יותר, ויעזבו אותם בשקט בתוך מדינת תל-אביב.

פעם השמאל היה שונה לגמרי. אותם המתיישבים ביהודה ושומרון, שהיום השמאל כל כך שונא אותם, וקורא להם בזילזול "מתנחלים", וגם בשמות גנאי אחרים, אותם המתיישבים נשלחו לשטחים על ידי האייקון הגדול של השמאל - יצחק רבין! הוא זה ששלח לאנשים מכתבים אישיים, בהם קרא לאנשים להתיישב ביהודה ושומרון. פעם האנשים האלה נחשבו גיבורים, אבל היום הם האויב הגדול של השמאל. למה? כי הם לא מוכנים יותר לשחק ביו-יו "תבוא-תלך", לא מוכנים יותר להיות שפני ניסוי לרעיונות של מנהיג שמאלני תורן. והם גם מפריעים לאוטופיה הגדולה של מדינת תל-אביב: לוותר על כל המדינה הזאת ולחיות בכייף במדינת תל-אביב בלי התרדות ובלי הצקות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 00:47

tzachMTA כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:

סטריליים ואידיאליים.

יהדות התורה לא יתגמשו על ועדת הכספים, הם לוקחים רק אותה ושר בריאות (משרד קטן), גם ככה הם מקבלים הכי מעט מבין כולם..

חינוך זה תיק משמעותי מאוד. צריכים לשים שם בן אדם רציני שמגיע למשרד הזה בשביל לעבוד ברצינות ושרוצה את התפקיד הזה (כמו שהיו פירון וסער).

תכלס, לא לליברמן ולא לבנט לא מגיע תיק בכיר. יכול להיות אולי שביבי יעשה מסחרה וישאיר הרבה תיקים בתוך הליכוד בשביל לייצר רוב גדול בממשלה,
ובשביל להרגיע את הרוחות בפנים (כשרק בוגי וגלעד ארדן יכולים להרגיש עצמם מקופחים יחסית).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 00:48

roy1000 כתב:

אתה משום מה אומר שלכולם יש מה להפסיד (וזה נכון) ורק כחלון יכול לעשות שכונה. אם כבר, אז לו יש הכי הרבה מה להפסיד.
אתה אף פעם לא יכול לדעת אם תסרב יותר מדי, פתאום יביאו לו איזו אחדות על הראש, והוא ימצא את עצמו באופוזיציה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2015, 00:51

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בכל אופן, תמיד תזכור שיש כאן שני צדדים למו"מ, כל מה שכחלון יכול להרוויח, הוא גם יכול להפסיד במו"מ לא אחראי.
סטריליים ואידיאליים.

כחלון היחידי שיכול ללכת לבוחרים ולהגיד להם שביבי לא נתן לו את הכלים. אם הולכים לבחירות חדשות הוא יקבל יותר מנדטים. בסופו של דבר תהיה פשרה, אבל כחלון, לדעתי, יוותר הכי פחות, פשוט כי הוא לא סומך על ביבי.

אני חושב שאתה טועה מאוד. כשלון בהרכבת הקואליציה יהיה דווקא על כחלון. אל תשכח שיש לו רק 10 מנדטים, ועם זה הוא מקבל את משרד האוצר, מה שלפיד
קיבל עם 19. בנט עם 12 קיבל כלכלה ושיכון...

לכחלון אין כ"כ הרבה כח פוליטי, והוא בטח לא יכול להכתיב מי יהיה בקואליציה ומי לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 00:54

jol9 כתב:אתה משום מה אומר שלכולם יש מה להפסיד (וזה נכון) ורק כחלון יכול לעשות שכונה. אם כבר, אז לו יש הכי הרבה מה להפסיד.
אתה אף פעם לא יכול לדעת אם תסרב יותר מדי, פתאום יביאו לו איזו אחדות על הראש, והוא ימצא את עצמו באופוזיציה.

ברגע שבוזי' יצא באופן פומבי ואמר שביבי פנה אליו בקשר לאחדות והוא סירב, די נסגרה הדלת על האפשרות הזו. במצב הזה, כחלון לא יכול להיות באופוזיציה והוא די יכול לקבל כמעט כל מה שהוא רוצה. להערכתי, הוא לא יוותר על ועדת הכספים ובסופו של דבר יקבל את זה, אבל בוא נראה עד כמה הוא טוב בניהול מו"מ. אלו בסך הכל ספקולציות.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 23 מרץ 2015, 00:56

jol9 כתב:אני חושב שאתה טועה מאוד. כשלון בהרכבת הקואליציה יהיה דווקא על כחלון. אל תשכח שיש לו רק 10 מנדטים, ועם זה הוא מקבל את משרד האוצר, מה שלפיד
קיבל עם 19. בנט עם 12 קיבל כלכלה ושיכון...

לכחלון אין כ"כ הרבה כח פוליטי, והוא בטח לא יכול להכתיב מי יהיה בקואליציה ומי לא.

זה נכון, אבל בניגוד ללפיד, הוא הבטיח דברים מאוד מאוד ספציפיים באמצעות משרד האוצר. הוא לא יכול לסגת מזה.

לכחלון יש כוח פוליטי עצום כי הוא היחידי שלא בכיס של ביבי ובלעדיו אין קואליציה. אם הוא מפוצץ את העסק והולכים שוב לבחירות, הוא יתחזק בצורה משמעותית.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 מרץ 2015, 01:10

felix_r כתב:פשוט מדינת ישראל לא מעניינת יותר את תושבי מדינת תל-אביב. הם מצידם כבר התעייפו מכל העסק הזה של ציונות. מצידם, הם מוכנים לתת את הכל, את השטחים,את ירושלים, את הנגב, הגולן ואת הגליל, ואת כל שאר הערים של מדינת ישראל, בתנאי אחד - שלא יתרידו אותם יותר, ויעזבו אותם בשקט בתוך מדינת תל-אביב.

ושוב כמו רבים, אתה מאוד מכליל.

אני אתן לך דוגמא:
יש לי בת דודה שהיא שמאלנית קלאסית - מהסוג של מרצ.
עכשיו, אני יכולה להגיד לך שהדבר האחרון שאפשר לומר על הבחורה הזו זה שהיא אפתית ושלא אכפת לה.
רק צריך להסתכל על כמויות החפירות הבלתי נגמרות שלה בפייסבוק (רציני, זה כבר מתיש...), כמה שאכפת לה וכמה שהדברים שקורים במדינה פוגעים בה ברמה ממש אישית (היא גם בחורה מאוד רגישה בלי קשר)
אגב, היא גם לא גרה בתל אביב אלא דווקא החליטה באופן מפתיעה להתמקם בירושלים מאז שהיא באה לכאן ללמוד (במקור היא מהצפון).
וחוץ מזה, טיפשה היא ממש לא, ואת זה אני אומרת למרות שאני לא מסכימה עם רוב דעותיה.

ומה תגיד על כל אותם הקיבוצניקים מצביעי השמאל שהם בהחלט מה שנקרא "מלח הארץ"?? ועוד רבים וטובים קצינים ומפקדים בצבא??
תאמין לי שאין כאן לשום צד מונופול על הציונות ועל אהבת הארץ, כמו שאין לשום צד מונופול על המוסר (וזה מתוך מאמר של חנוך דאום - עוד אדם שאני מאוד אוהבת על אף שאני לא שותפה לרוב דעותיו)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים