roy1000 כתב:jol9 כתב:אתה צודק. פשוט לא שמתי לב. אנחנו ממש באבדון - רק עוד פוש קטן, וכולנו נופלים לים.
בניגוד לשמואל, ממך הייתי מצפה לזכור את הפיגועים שהיו בעשרים השנים האחרונות, אל מול מה שיש לנו בשש השנים האחרונות. אבל אי אפשר לצפות אפילו למעט
אובייקטיביות ממך כמובן.
אני מעדיף שלא יהיו אלפי הרוגים דמיוניים (כנראה שהם דמיוניים בעיניך, ופיגועים בדולפינריום, בקפה סבארו, בקיבוץ מצר ובבית ליד הם פרי דמיוני בלבד),
מאשר שיהיו סנקציות כלכליות דמיוניות (והן בניגוד לאותם הרוגים באמת דמיוניות,שכן מעולם לא קרו) והחלטות שאין מהן חזרה דמיוניות (שכן גם כאלה לא עברו
מעולם).
ראש ממשלה צריך לדאוג לאינטרס הביטחוני של ישראל, ואם נשיא ארה"ב לא מבין או לא מתעניין בזה, אז כן - צריך לדעת לעמוד מולו ולא לקשקש בזנב ולהגיד אמן.
ה"מזל" של ביבי הוא שהוא נפל באופן חופף לגמרי על אובאמה. אני מאמין שעם בוש, או רומני נניח, היחסים היו אחרים לגמרי.
ממך, כאזרח ישראלי, מצופה להבין את הצד הישראלי, ולהיות לצידה של ההנהגה הישראלית, ולא לצידה של הנהגה אמריקאית עויינת שהרבהכל חלקה
טובה שהיתה במזרח התיכון.
ובבקשה, אל תביא לי לינקים מהארץ. אני לא באמת מתכוון לקרוא מה שכתוב שם.
אני זוכר את הפיגועים. אני גם זוכר שהיו לא מעט פיגועים בשנה האחרונה וגם הייתה מלחמה שמתו בה כמה עשרות אנשים והכל תחת "מר בטחון" ו"חזק מול החמאס", לא? הפיגועים לא ממש הפסיקו למרות המנהיג החזק. אני לא אובייקטיבי? אני לא זה "ששכח" שהייתה פה מלחמה בקיץ שמתו בה עשרות אנשים וטילים נפלו על כל המדינה במשך חודשיים.
מתי היו אלפי הרוגים? מ - 1993 עד שנת 2000 מתו 269 אנשים בפיגועים (חיילים ואזרחים). זה לא הרבה יותר ממה שמתו באינטיפאדה הראשונה תחת שמיר. תחת שלטון ביבי מ- 2009 מתו 160 איש (6 שנים) בסכסוך עם הפלשתינים, ככה שהטענות שלך שתחת שלטון שמאל מתים "אלפי אנשים" ואילו תחת ביבי יש שקט הן קשקוש. פיגועים יש תמיד והרוגים יש תמיד, גם תחת המנהיג ש"חזק מול חמאס".
מה שאתה לא מבין זה שהאינטרס הבטחוני הכי חשוב של מדינת ישראל זה היחסים עם העולם. צא משגיונות האימפריה שלך. מדינת ישראל היא לא אימפריה. מדינת ישראל תלויה לחלוטין בתמיכת העולם בכדי להמשיך להתקיים. אובאמה הוא נתון והוא לא עומד לבחירה בישראל. אחרי 6 שנים של ביבי כל העולם עויין אותנו ונשארנו רק עם ארה"ב שעד עכשיו תמכה בנו, אבל ביבי שרף גם את זה. משום מה, כל ראש ממשלה ישראלי עד עכשיו הבין את זה וידע להסתדר גם אם ממשלים עויינים. רק איש הביבים החליט שהוא שורף את הקשר עם ארה"ב בשביל לקבל עוד כמה מנדטים בבחירות ואתה עוד מריע לו על זה.
זה לא מדוייק שסנקציות כלכליות לא היו. יש היום סנקציות כלכליות של האיחוד האירופאי על ההתנחלויות. בקלות מאוד הן יכולות להיות מורחבות לכל המדינה וזה משהו שבתוך שבועות יוריד את המדינה על הברכיים (יותר גרוע ממה שקרה ברוסיה). ביבי מוביל אותנו להרבה מקומות שלא היינו בהם בעבר. עצוב לראות איך בנאדם דפוק אחד עושה הכל כדי לזרוק לפח פרוייקט שנבנה במשך למעלה מ- 100 שנה ועלה בעשרות אלפי הרוגים. והכל בגלל מה? בגלל תאוות שלטון מטורפת? בגלל אישה פסיכופטית?
רוי ,
תמיד אוהבים את מי "שנותן" ,
מי שעקשן , יורד לפרטים , מתווכח על צדקת הדרך ועל בטחון ישראל תמיד נראה פחות טוב ופחות אטרקטיבי.
לכן גם העולם פחות נחמד אליו ואלינו.
אנחנו לא נותנים שטחים ולא מוותרים על הבטחון שלנו.
העולם הריי לא יבוא לחלץ אותנו אחרי שניפול בידיי האיסלאם הקיצוני.
ביבי שומר על בטחון ישראל ועושה את זה בדרך טובה מאוד.
טענת כמה פעמים שביבי הוא אבי הפצצה האיראנית ,
להזכירך היו בדרך גם רבין , פרס , שרון , ברק , אולמרט.
כולם היו ראשי ממשלה וכולם היו אחראיים לבטחון ישראל.
את ההפצצה של הכורים באיראן היה צריך לעשות עוד לפני 20 שנה
היינו גומרים אותם כשהם היו קטנים , כשהיה נשיא אמריקאי שתומך בנו.
כשלא היה חיזבאללה עם אלפי טילים.
זה לא קרה אז ועם הצרה הזאת אנחנו צריכים להתמודד היום.
לגבי אובמה , אני מאמין שבעוד כמה שנים נדע כולנו מי האיש באמת.
אני חושב שלא מדובר באדם שהוא אוהד ישראל מיסודו ,
יש קריאות נרחבות בארה"ב נגדו גם בעיתונים וגם בדעת הקהל
הוושינגטון טיימס יצא מגדרו בנושא רק בימים האחרונים
הוא ככל הנראה הנשיא האמריקאי שפגע באינסטרים של ארה"ב במזה"ת יותר מכל נשיא אחר.
לא חייבים לקחת איש כזה בשיא הרצינות - וזה בדיוק היחס שביבי נותן לו.
צריך לנשום עמוק ולעבור את הגל העכור הזה.