roy1000 כתב:jol9 כתב:בוודאי שאתה ממציא אמירות. הרי יאיר נתניהו בכלל לא נמצא בדיונים, ואתה חוזר על ההמלכה שלו כאילו זה משהו רלוונטי בכלל.
שיטת הדלגטימציה והשקרים היא דווקא שיטה שבה נקטו השמאלנים ובאופן גס ובוטה בבחירות האחרונות, אז אני לא מבין על מה אתה מתלונן. האמירה של ביבי לא היתה ראויה, עם זה אני מסכים,
אבל הוא גם התנצל והסביר את הכוונה.
בנוסף, אם תפסיק לדחוף את היטלר ואת מוסוליני לכל משפט שני שלך (עוד התקבעות) אז אפשר יהיה לנהל דיון רציני בנושא, אחרת זה מגוחך.
אתה מלין על היכולת לבקר ולהשמיע ביקורת? הרי כל התקשורת כאן מלאה בארס ומבקרת ללא סוף וגם בלי שום דין וחשבון (ועזוב שאח"כ היא מבקשת שאותו ראש ממשלה שהיא קוטלת,
רוב הזמן בחוסר הוגנות משווע, שיעזור להם ויתקצב אותם ויציל אותם מפשיטת רגל).
מרקל כרגע מכהנת למעלה מ-9 שנים, ותמשיך כנראה עוד. אני לא רואה שום הבדל בינהם. אצל מרקל זה אפילו רצוף.
כל המנהיגים שהזכרתי שולטים ביד רמה, הכוונה - שהם לא ניתנים לסחטנות יומיומית ולחשש ששלטונם יופל רק כי לשר כזה או אחר לא היה מספיק זמן לחטט באף באותו יום ספציפי, ובא לו להפיל את הממשלה.
זאת חוסר משילות, וזה בדיוק הפוך מהמצב אותו אתה מתאר.
מה רע בלנסות לייצב כאן את שיטת הממשל שנוכל סופסוף לראות ממשלות שמתחילות משהו וגם מסיימות אותו. מה אפשר לעשות בשנה וחצי?
אתה מתלונן על הUNDO שעושה הממשלה הזאת לקודמת, אבל הסיבה היחידה לזה, זאת העקשנות וחוסר היכולת להתפשר של לפיד. אם לפיד לא היה משחק בכיפופי ידיים, והיה מקבע את הרפורמות שלו
במשך 4 שנים, אז לא היה ניתן לבטל אותן כ"כ בקלות.
המצב הזה חייב להשתנות.
אם לא שמת לב, יאיר נתניהו כן נכנס לתמונה. הוא היה מעורב במערכת הבחירות בצורה עמוקה והוא מופיע עם אבא שלו בכל תמונה בערך. זה לא במקרה. ככה או ככה, אין פה שום דבר "מומצא" ואין פה שום אמירה, אז אני לא יודע על מה אתה מדבר.
אי אפשר להסביר את האמירה ההיא או ל"התנצל" עליה. זה מגוחך. הכוונה הייתה ברורה. איזה דלגיטימציה השמאל עושה? האם המילה "ימני" הפכה למילת גנאי כמו המילה "שמאלני"? איזה שקרים של השמאל?
מה לעשות שביבי מחקה שיטות שהיו קיימות בגרמניה של שנות ה- 30. כן, זו מולדת הפאשיזם והרבה מהטקטיקות של גבלס נמצאות בשימוש של ביבי והליכוד. החל מהדלגיטימציה של כל מי שלא חושב כמוהו, מיצוב עצמי כנהיג הבלתי מעורער תוך מחיקה של כל מה שמסביב, ניתוב של שנאה וגזענות, אוייבים דמיוניים, ועכשיו הוא פונה לחוקים שיסירו את כל הבלמים והאיזונים במערכת (שינוי שיטת הממשל, הגבלת בית המשפט וכו') ויהפכו אותו לשליט שמעשית לא יהיה ניתן להפיל אותו.
התקשורת הייתה אולי מלאה ארס כלפיו, אבל גם את זה הוא עומד לשנות. ביבי הוא המנהיג היחידי בעולם הדמוקרטי שיש לו שני עיתונים שכפופים לו ישירות ואני מניח שעד סוף הקדנציה הוא ידאג להגיע לשליטה כזו או אחרת על שאר ערוצי התקשורת. ביבי הוא המנהיג היחידי שאני מכיר שמגייס לטובתו
באופן גלוי כל מיני מגיבי אינטרנט בולטים ומפעיל אותם לעשות דהלגיטימציה לכל מי שמציג עמדה שונה משלו.
אני לא מבין מה לפיד בדיוק יכל לעשות? להסכים להגדלת תקציב הבטחון ב- 10 מליארד כמו שרצה ביבי? ביבי ראה שעת כושר ללכת לבחירות ולקח אותה. אין שום קשר ללפיד. לפיד לא סחט את ביבי בשום צורה שהיא.
הרעיון מאחורי "חוק המשילות" הוא לא באמת לאפשר לממשלה לבצע דברים, כי הרי ביבי לא הציג שום תוכנית שהוא רוצה לבצע (חות מהתוכנית לבצר את שלטונו). הרעיון הוא ליצור מצב שלא ניתן יהיה מבחינה מעשית להחליף את ביבי. זה הכל. שוב, אלו הכל כבר קלפים שראינו באירופה של שנות ה- 30 עם בדיוק אותם הטיעונים.
אז אם לסכם את הטיעונים שלך - המצב שבו אפשר להפיל ממשלה חייב להשתנות והמצב שבו יש כלי תקשורת שלא כפופים לראש הממשלה חייב להשתנות, והמצב שבו יש פיקוח של בתי המשפט על הממשלה חייב להשתנות. זו כמובן זכותך לרצות צורת ממשל כזו, אבל בוא נקרא לילד בשמו - זה משטר פאשיסטי. משהו הרבה יותר דומה לפוטין מאשר לדמוקרטיות מערביות.
יאיר נתניהו לא היה חלק משום מסע בחירות. הכל הזיות שלך, ואין טעם להמשיך לדון בזה. אני מתקשה להאמין שהוא יילך לפוליטיקה.
בוודאי שאפשר להסביר את האמירה. כשהשמאל או המפלגות החילוניות זועקות שהחרדים הולכים להצביע, אז זה בסדר?
כל הבעיה באמירה הזאת היתה במילה "ערבים". אם היה אומר שמצביעי השמאל למיניהם נוהרים לקלפי, אז אף אחד לא היה אומר מילה, כי זאת אמירה לגיטימית.
אפשר כמובן לפרש את זה כך או אחרת, אבל זה לא באמת כבר מעניין מישהו היום למעט HATERS כמוך.
ביבי לא מחכה שום דבר. הכל בראש שלך ובדמיון שלך. לביבי יש 0 כח מול העיתונות, יש לו 0 כח מול בית המשפט, אפילו מול חבריו הפוליטיים אין לו הרבה כח, וכל אחד יכול לסחוט מה שהוא רוצה.
להשוות את זה לשנות ה-30, זה פשוט אבסורד.
איזה דלגיטימציה הוא עשה? האם הוא זה שאמר "זה אנחנו או הוא"? האם הוא זה שהתרעם מול כל המדינה על מנשקי המזוזות, על הצ'חצ'חים, על הפרימיטיביי מהפריפריה?
נתפסת לאיזה משפט שאני אמרתי חצי בצחוק ,תל אביבי שמאלני", והפכת את זה לגבלס... באמת הגיוני.
לעומת שנות ה-30, האוייבים שלנו הם לא ממש דמיוניים. לא רחוק ממך מפתחים נשק גרעיני שבעוד כך וכך שנים יאיים עלינו ועל הילדים שלנו איום אמיתי וממשי. ביבי אז כבר לא יהיה רלוונטי כנראה.
יש לך איסלאם קיצוני שיושב על הגבול בדרום ובצפון, 30 ק"מ מהגבול הצפוני עורפים ראשים לכאלה שבגדו באללה, ואנחנו צריכים לקיים פה מדינה שמצד אחד רוצה לשגשג ולפרוח
ומהצד השני לא רוצה להיות מדינה גזענית ולאפשר חופש תנועה וביטוי לכולם, הגם שזה עלה לנו כבר באלפי הרוגים.
שינוי שיטת הממשל בא רק בשביל לאפשר לשלטון להיות יותר יציב. אתה לא חושב שזה נחוץ?
אז בוא אני אסכם בשבילך:
- אני רוצה שממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי, תוכל למשול 4 שנים, ובשביל להחליף אותה, יצטרכו יותר ממה שדרוש עכשיו (שזה בערך כלום).
- אין לי שום בעיה עם כלי התקשורת כמו שהם עכשיו, פרט לזה שישנו חוסר איזון משווע, אבל זאת כבר הבעיה שלהם
- אין לי גם שום בעיה עם בתי המשפט, חוץ מהעניין שהם יכולים לבטל חוקים של הכנסת ודי בקלות. אני חושב שזה לא מצב סביר. צריך להיות מנגנון קצת יותר רציני בשביל לבטל חוקים,
וזה נכון לא רק למערכת המשפט אלא גם לממשלות שקמות אחרי ממשלות קודמות.