בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 19:51

toja27 כתב:אבל היו גם הפגנות בירושלים אם אני לא טועה.

לא בהיקף הזה. הם סוגרים את כל העיר. אני עדיין שומע את הסירנות והמסוקים מהבית שלי. בכל מקרה, אני מקווה שהעניין מוצה אחרי ההפגנה הזו. אני לא חושב שיש מחלוקת בנושא הזה בקרב הציבור או הממשלה.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 03 מאי 2015, 19:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי מקובי » 03 מאי 2015, 19:52

toja27 כתב:
roy1000 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4653159,00.html

אני חושב שההפגנות של הקהילה האתיופית הן הכי מוצדקות בעולם, אבל בחיאת רבאק, מאיפה הגיעה האופנה הזו שכולם מתעקשים להפגין דווקא בתל-אביב? הממשלה נמצאת בירושלים. המטה הארצי נמצא בירושלים. מה אתם רוצים מנתיבי איילון וכיכר רבין? מה עשו לכם התל-אביבים? נראה לכם שלביבי ולמפכ"ל מזיז שאתם מפגינים בתל-אביב? ממש לא. לכו תפגינו ליד בית ראש הממשלה. באמת.

נו אל תהיה מצחיק, ההפגנות האלו זה כדי לעורר הד ולא כדי שביבי במקרה יציץ מהחלון.

איזה הד?
הדבר היחיד שזה יצר היום שכולם שונאים אותם.

הם הכי צודקים בעולם, אבל וואלה? שישרפו.
3 וחצי שעות כדי להגיע הביתה מהעבודה.
יש דרך לעשות מחאה, הדרך שהם בחרו היא הכי גרועה לדעתי (כל מי שנתקע היום בפקקים שונא אותם....)
מקובי

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 19:59

מקובי כתב:
toja27 כתב:
roy1000 כתב:http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4653159,00.html

אני חושב שההפגנות של הקהילה האתיופית הן הכי מוצדקות בעולם, אבל בחיאת רבאק, מאיפה הגיעה האופנה הזו שכולם מתעקשים להפגין דווקא בתל-אביב? הממשלה נמצאת בירושלים. המטה הארצי נמצא בירושלים. מה אתם רוצים מנתיבי איילון וכיכר רבין? מה עשו לכם התל-אביבים? נראה לכם שלביבי ולמפכ"ל מזיז שאתם מפגינים בתל-אביב? ממש לא. לכו תפגינו ליד בית ראש הממשלה. באמת.

נו אל תהיה מצחיק, ההפגנות האלו זה כדי לעורר הד ולא כדי שביבי במקרה יציץ מהחלון.

איזה הד?
הדבר היחיד שזה יצר היום שכולם שונאים אותם.

הם הכי צודקים בעולם, אבל וואלה? שישרפו.
3 וחצי שעות כדי להגיע הביתה מהעבודה.
יש דרך לעשות מחאה, הדרך שהם בחרו היא הכי גרועה לדעתי (כל מי שנתקע היום בפקקים שונא אותם....)

אני ירושלמי ולא תל אביבי, אז לא חוויתי את התסכול בפקקים שאתם מתארים היום וגם אני לא מודע מה הם עשו שונה משאר ההפגנות. אני פשוט תיארתי לרוי את מטרת ההפגנה וזה להיכנס לתודעה כמו כל הפגנה אחרת בעולם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 20:03

toja27 כתב:
מקובי כתב:אני ירושלמי ולא תל אביבי, אז לא חוויתי את התסכול בפקקים שאתם מתארים היום וגם אני לא מודע מה הם עשו שונה משאר ההפגנות. אני פשוט תיארתי לרוי את מטרת ההפגנה וזה להיכנס לתודעה כמו כל הפגנה אחרת בעולם.

הם פשוט חסמו את נתיבי איילון למשך שעות, וזה פוגע לא רק במי שגר בתל אביב, אל כל מי שעובר בנתיבי איילון (לשני הכיוונים) שזה בערך מליון איש.

גם אם המטרה מוצדקת, יש גבול לצורה שבה אפשר לשבש את החיים של מליון איש. בטח לא בתדירות שבה זה קורה בשנה האחרונה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 03 מאי 2015, 20:10

roy1000 כתב:
toja27 כתב:
מקובי כתב:אני ירושלמי ולא תל אביבי, אז לא חוויתי את התסכול בפקקים שאתם מתארים היום וגם אני לא מודע מה הם עשו שונה משאר ההפגנות. אני פשוט תיארתי לרוי את מטרת ההפגנה וזה להיכנס לתודעה כמו כל הפגנה אחרת בעולם.

הם פשוט חסמו את נתיבי איילון למשך שעות, וזה פוגע לא רק במי שגר בתל אביב, אל כל מי שעובר בנתיבי איילון (לשני הכיוונים) שזה בערך מליון איש.

גם אם המטרה מוצדקת, יש גבול לצורה שבה אפשר לשבש את החיים של מליון איש. בטח לא בתדירות שבה זה קורה בשנה האחרונה.

טוב, לחסום את נתיבי איילון זה באמת לא הכרחי ומאוד מציק לכל מי שתקוע שם.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 21:22

אני לא ממש מבין את ההפגנה (האמת שאני לא ממש מחובר לסיפור). נראה לי שלהפגין ככה בגלל שאיזה שוטר
הרביץ לאיזה חייל זה קצת מוגזם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 21:23

ובנושא אחר - אחלה הופעה היתה אתמול. 40 אלף איש...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 03 מאי 2015, 21:24

jol9 כתב:אני לא ממש מבין את ההפגנה (האמת שאני לא ממש מחובר לסיפור). נראה לי שלהפגין ככה בגלל שאיזה שוטר

זה מה שהצית את המדורה.
האתיופים מרגישים מופלים בחברה הישראלית והם צודקים לחלוטין.
חבל שזה נגרר לאלימות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 21:24

jol9 כתב:אני לא ממש מבין את ההפגנה (האמת שאני לא ממש מחובר לסיפור). נראה לי שלהפגין ככה בגלל שאיזה שוטר

הם מרגישים מקופחים (ובצדק). המשטרה מציקה להם. בלי קשר, ההפגנות מוגזמות ויצאו מפרופורציה. המסר הובן. לא צריך להגזים.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 מאי 2015, 21:33

יוני בחייאת, לא ציפיתי לתגובה כזאת ממך
העדה האתיופית מקופחת בצורה מטורפת

הביאו אותם לארץ ואז פשוט זנחו אותם
אנשים טובים קוראים להם ''סודנים'' ו''תחזרו לארץ שלכם'' (כאילו המזרחים והאשכנזים לא באו מארץ אחרת)
המשטרה אחריהם
למועדונים לא נותנים להם להיכנס
לגנים/בתי ספר לא נותנים להם להירשם

חבל שזה התפוצץ ככה אבל זה בטח לא אשמתם
הם חיכו כמה עשורים, נתנו מספיק צ'אנס נראה לי אבל כרגיל בארץ אם אין לך כוח או אתה לא עושה רעש אז אין שום סיכוי או סיבה שיתנו לך רמת חיים סבירה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 21:45

2 דברים:
1. אמרתי שאני לא כ"כ בפרטים של ההפגנה. מופלים לרעה? סביר להניח, אבל במה זה שונה מעליות אחרות?
הרוסים לא הופלו? האוכלוסייה היום למדה להתרגל כבר לעלייה הרוסית וקיבלה אותה, וזה קורה גם עם העליה האתיופית.
האמת שאני לא ממש מודע לאפליות מיוחדות מסוג כזה או אחר, אולי באמת חוץ מסלקציה במועדונים, אבל אלה לא
בדיוק המקומות שמייצגים את האוכלוסיה הסבירה בישראל.
עדיין, גם אם יש אפלייה (ואני לא אומר שלא), מה שקורה זה מוגזם לחלוטין. זאת התנהגות חוליגנית. הערבים ספרו
13 הרוגים בהפגנות מהסוג הזה בשנות האלפיים...

2. פרסמתי 2 הודעות אחת אחרי השניה. מוזר לי שאף אחד לא התייחס לשניה והחשובה יותר... (סמיילי של חני) :beee
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 מאי 2015, 21:50

jol9 כתב:2 דברים:
1. אמרתי שאני לא כ"כ בפרטים של ההפגנה. מופלים לרעה? סביר להניח, אבל במה זה שונה מעליות אחרות?
הרוסים לא הופלו? האוכלוסייה היום למדה להתרגל כבר לעלייה הרוסית וקיבלה אותה, וזה קורה גם עם העליה האתיופית.
האמת שאני לא ממש מודע לאפליות מיוחדות מסוג כזה או אחר, אולי באמת חוץ מסלקציה במועדונים, אבל אלה לא
בדיוק המקומות שמייצגים את האוכלוסיה הסבירה בישראל.
עדיין, גם אם יש אפלייה (ואני לא אומר שלא), מה שקורה זה מוגזם לחלוטין. זאת התנהגות חוליגנית. הערבים ספרו
13 הרוגים בהפגנות מהסוג הזה בשנות האלפיים...

2. פרסמתי 2 הודעות אחת אחרי השניה. מוזר לי שאף אחד לא התייחס לשניה והחשובה יותר... (סמיילי של חני) :beee

האתיופים תמיד יהיו שונים בשביל אנשים כי הצבע שלהם שונה
למדינה יש אחריות כמעט בלעדית על מצבה של העדה האתיופית בחברה הישראלית
אני לא יכולה להאשים אותם בהתנהגות שלהם עכשיו
זה התפרצות של זעם שהולך שנים אחורה

להגיד שאין אפליות מיוחדות נגדם זה היתממות
במיוחד שרק לפני שנתיים קיבלנו שרה אתיופית ראשונה ותנסה על הדרך לחשוב על עוד כמה אתיופים שנמצאים בעמדות מפתח בחברה הישראלית (רמז - אין)
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 מאי 2015, 21:52

אני חושב שהבעיה של החברה האתיופית יותר עמוקה מצבע עור שונה. מדובר בפער תרבותי עצום. הם פאקינג חיו בבקתות בוץ וחלבו עזים למחייתם. קשה מאוד להסתגל לחברה מערבית מפותחת יחסית במעט כל כך זמן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 מאי 2015, 21:55

MTA2311 כתב:אני חושב שהבעיה של החברה האתיופית יותר עמוקה מצבע עור שונה. מדובר בפער תרבותי עצום. הם פאקינג חיו בבקתות בוץ וחלבו עזים למחייתם. קשה מאוד להסתגל לחברה מערבית מפותחת יחסית במעט כל כך זמן.

יש פה לפחות דור אחד (אם לא שניים) שגדל פה ולא שם
אז נכון, יש להם את התרבות שלהם בבית אבל מהניסיון שלי החבר'ה הצעירים קיבלו בצורה כמעט אקסקלוסיבית את התרבות של הארץ

אבל שוב, גם אם זה נכון (וזה נכון), זה עוד משהו שהמדינה הייתה אמורה לעזור להם בזה אבל במקום זה שמו אותם בשכונות שלהם ועשו להם מיני-אתיופיה שם ככה שהם רק עם עצמם ועם התרבות שלהם
אז איך הם אמורים להסתגל למשהו אחר?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 23:30

כרמל, אני באמת לא מבין את ההבדל בין מה שאת אומרת לבין מה שהעליה הרוסית חוותה.

לדעתי דווקא אור פוגע בנקודה. לאתיופים ייקח יותר זמן, ואין מה לעשות עם זה.
אלימות משטרתית נקודתית, או סלקציה במועדונים, זאת לא סיבה להתנהג ככה.

אני רק רוצה רגע להבהיר משהו - אני לא מאוד מתעלף מהקשיים של העדה האתיופית, כי אני עצמי עברתי איזשהו
מסלול בחיים, והגעתי מהמקום הכי נמוך שיכול להיות (מבחינה כלכלית - לא סמים חלילה), ואף אחד לא עזר לי
ולא קידם אותי.
למדתי בתיכון, הלכתי לצבא, הלכתי לאוניברסיטה, למדתי, מצאתי עבודה, עכשיו לומד תואר שני - הכל לבד
ובכוחות עצמי, כולל מינוסים, הלוואות וכיוצא בזה.
בסופו של דבר, מי שמוכוון ללכת לכיוון חיובי, יילך לכיוון חיובי. אני מהמר שלבחור או בחורה אתיופים מוכשרים,
יהיה אפילו קל יותר להצליח, בגלל אפלייה מתקנת, מה שלי ולרבים אחרים לא היה.
הרבה יותר קל להתבכיין מאשר לנשוך שפתיים ולעבוד קשה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 03 מאי 2015, 23:34

jol9 כתב:

מה?? ממתי זה הסמיילי שלי?? :beee
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 03 מאי 2015, 23:35

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:

מה?? ממתי זה הסמיילי שלי?? :beee

ועדיין שום תגובה על ההודעה השניה... כאלה יבשים אתם. רק קונצרטים של ישראל גוריון מזיזים אותכם קצת...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 03 מאי 2015, 23:39

זה נכון. כולנו מכירים את המהנדסים(ות) שהגיעו בעליה הרוסית והלכו לנקות בתים. אני לא חושב שאל האתיופים התייחסו פחות יפה מלאחרים. כולם נדפקו.

מצד שני, בניגוד לעליה הרוסית, האתיופים הגיעו ממקום שבטי ולכן ההתאמה התרבותית היא הרבה יותר קשה. העולים הרוסים ידעו שהדרך להשתלבות והצלחה זה השכלה והם ידעו איך לעשות את זה ולכן הדור השני כבר משולב בצורה מלאה. מצד שני, אצל האתיופים אין את התרבות הזו ולכן השילוב שלהם הרבה יותר קשה וכמובן יש את עניין הגזענות שאי אפשר לבטל אותו.

בלי קשר, הם הגזימו לחלוטין עם האלימות היום. זה יצא מפרופורציה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 04 מאי 2015, 00:05

מהנדסים זה עוד כסף קטן - נסה פרופסורים שהיו מנקים רחובות. אני עצמי הכרתי משפחה שהאבא שם היה
מנצח בתזמורת... והוא הלך לעבוד בניקוי רחובות.

מסכים איתך לגבי מה שכתבת. ספציפית בעולים מרוסיה נושא הלימודים מוטמע גנטית. אבל עדיין - תראה כמה פשע
והזנחה יש גם שם. גם הרוסים חיים בגטואים קטנים. באשקלון ובאשדוד יש שכונות שלמות שבמקור אוכלסו ע"י משפחות
רוסיות, וזה עדיין נשאר ככה.
אשתי, במסגרת אחד התפקידים שלה במערכת החינוך, מגיעה לביקורים בבתי ספר. פעם אחת אחרי איזשהו ביקור
בבית ספר באיזור שכונה רוסית כזאת, היא אמרה לי שהיא הרגישה שהיא בקייטנת ההיטלריוגנד. כולם בלונדינים עם עיניים
כחולות... :grin

בכל אופן, מה ששתי העליות האלה עברו, לדעתי הוא די דומה, וכאמור לא מצדיק התלהמות שכזאת.
עליות קטנות יותר שהיו מרומניה ומארגנטינה נניח, ומאוחר יותר מצרפת (שהיתה גדולה יותר) נקלטו הרבה יותר בקלות
ד"א.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 04 מאי 2015, 00:25

בכל העליות היו טרגדיות. האישה שמנקה את הבית של אבא של אישתי עלתה מרוסיה עם תואר שני בהנדסה וניגנה בכינור בתזמורת.
יש בכלל מזל שהיו דירות לשכן את כל העולים שהגיעו מרוסיה. זה ממש לא היה מובן מאליו וזה לא היה קורה בלי שרון.

הצרפתים באים עם כסף והם גם רובם מדברים עברית. זה משהו אחר לחלוטין.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־7 אורחים