המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
יוסי22 כתב:הבעיה של ליברמן היא לא איתי (היה קשה אבל הוא היה מסתדר בסוף) אלא עם ביבי שיעשה הכול כדי לסיים את העבודה שליברמן עצמו התחיל בה השבוע והיא סיום הקריירה הפוליטית של ליברמן שגם כך לא נראה ממנה הרבה וראינו את זה בבחירות האחרונות , הוא פשוט מסרב להפנים שזמנו עבר .
יוסי22 כתב:הבעיה של ליברמן היא לא איתי (היה קשה אבל הוא היה מסתדר בסוף) אלא עם ביבי שיעשה הכול כדי לסיים את העבודה שליברמן עצמו התחיל בה השבוע והיא סיום הקריירה הפוליטית של ליברמן שגם כך לא נראה ממנה הרבה וראינו את זה בבחירות האחרונות , הוא פשוט מסרב להפנים שזמנו עבר .
toja27 כתב:אני דווקא חושב שזה טוב שאיילת שקד תהיה שרת משפטים. עצם העובדה שכולם נכנסו שם לפאניקה, מראה יותר מכל שהם מפחדים לאבד מהכח שלהם.
MTA2311 כתב:איש המורשע בשוחד לתפקיד שר הכלכלה.
איש שנפסל מינויו כרמטכ"ל עקב עבירות תכנון ובנייה לתפקיד שר הבינוי.
איש הומופוב וגזען לתפקיד שר החינוך.
אישה שהגישה את חוק עוקף בג"צ לתפקיד שרת המשפטים.
איש שחתנו התמוטט במהלך אירוע ופעולתו הראשונה הייתה לקרוא לאורחים להתפלל לתפקיד סגן שר הבריאות.
אישה דתיה לתפקיד שרת המדע.
האיש שאמר "ערבי ישראל נוהרים לקלפיות" לתפקיד ראש הממשלה.
roy1000 כתב:יש עתיד עתרו לבג"ץ נגד שינוי חוק יסוד הממשלה (הנסיון של ביבי להגדיל את הממשלה ל- 34 שרים). סיכוי גבוה שהם יצליחו לעצור את שינוי החוק מכיוון שממשלת מעבר לא יכולה לשנות חוקי יסוד.
roy1000 כתב:יש עתיד עתרו לבג"ץ נגד שינוי חוק יסוד הממשלה (הנסיון של ביבי להגדיל את הממשלה ל- 34 שרים). סיכוי גבוה שהם יצליחו לעצור את שינוי החוק מכיוון שממשלת מעבר לא יכולה לשנות חוקי יסוד.
MTA2311 כתב:מדהים כמה הון פוליטי יאיר הרוויח בחודשיים האלה.
jol9 כתב:MTA2311 כתב:מדהים כמה הון פוליטי יאיר הרוויח בחודשיים האלה.
הון פוליטי נחשב רק כשיש בחירות...
jol9 כתב:מדובר על ממשלה של 20 שרים, פחות ממה שלפיד היה חבר בה
roy1000 כתב:jol9 כתב:מדובר על ממשלה של 20 שרים, פחות ממה שלפיד היה חבר בה
דבר ראשון - יהיו בממשלה הזו יותר סגי שרים ממה שהיו בממשלה הקודמת.
דבר שני - ביבי רוצה אישור להגדיל את הממשלה עד 34 שרים. אם היה נעצר ב- 20, אף אחד לא היה עותר.
דבר שלישי - יש חוק שביבי הצביע בעדו לפני שנתיים. מדובר בשינוי של חוק יסוד, לא משהו של מה בכך. מה בדיוק הצורך הדחוף של ביבי בשינוי החוק שוב? זה נראה לך הגיוני לשנות חוק יסוד בכל שנתיים? מה כבר יקרה אם תהיה ממשלה של 18 שרים? השמיים יפלו אם לחוטובלי לא יהיה משרד?
jol9 כתב:אני שמעתי אתמול את רם בלינקוב שהיה ממונה על התקציבים במשרד האוצר והוא אמר שעלות של מיניסטריון למדינה הוא משהו כמו 2-3 מליון ש״ח, וזה לא באמת כזה קריטי.
אני חושב שמה שהיה באמצע העשור הקודם היה מוגזם, וזה לא יחזור, אבל באמת שאין הבדל בין 18 ל20 או ל22.
אין שום כוונה למנות 34 שרים, לא יודע מאיפה המספר הזה...
12+3+3+3 = 21
עוד סגן שר במעמד שר... זהו. איך שלא תסובב לא תגיע ל34
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני שמעתי אתמול את רם בלינקוב שהיה ממונה על התקציבים במשרד האוצר והוא אמר שעלות של מיניסטריון למדינה הוא משהו כמו 2-3 מליון ש״ח, וזה לא באמת כזה קריטי.
אני חושב שמה שהיה באמצע העשור הקודם היה מוגזם, וזה לא יחזור, אבל באמת שאין הבדל בין 18 ל20 או ל22.
אין שום כוונה למנות 34 שרים, לא יודע מאיפה המספר הזה...
12+3+3+3 = 21
עוד סגן שר במעמד שר... זהו. איך שלא תסובב לא תגיע ל34
השינוי בחוק הוא כזה שיאפשר עד 34 חברי ממשלה. לביבי יש כוונה הרי להרחיב את הממשלה ולכן הוא מאפשר לעצמו 34. אז כרגע יהיה 21-22, אבל האופציה נשארת פתוחה.
אני מסכים שאין הבדל משמעותי בין 18-20. זו שאלה של הליך ראוי וכיבוד של חוקי יסוד. הרי כולם הסכימו על הנושא הזה של 18 שרים, האם באמת יש הכרח לשנות את זה? צריכים להיות כללים מסויימים שכולם מכבדים.
לגבי העלות 2 מליון זה אולי עלות השכר + לשכה, אבל לחלק מהשרים האלה יהיה מנגנון בירקרטי שלם כולל מנכ"ל, ועוד כל מיני שטויות. בכל מקרה, העלות הישירה זה לא העניין. לפיד היה צריך לעגן את ההישגים שלו בכנסת הקודמת בצורה שרק רוב מיוחס יוכל להפוך.
roy1000 כתב:בנושא השרים, המצב הראוי הוא שיש הסכמה על מספר קשיח של שרים בחוק יסוד ולא ניתן לשנות את המספר הזה אלא ברוב מיוחס. הרי אם החוק של 18 שרים היה מעוגן בצורה שרק רוב מיוחס יוכל לשנות אותו, אז לא היו שום דיונים בנושא וכולם פשוט היו מקבלים את זה כעובדה.
זה עצוב שהמדינה כבר בת 67 ואנחנו עדיין לא מגובשים בנושא של שיטת הממשל, הממשלה וחלוקת הסמכויות בין שלושת הרשויות.
jol9 כתב:אני מסכים.
בגלל זה גם אמרתי ששיטת הממשל והמשטר צריכה לעבור שינוי, ואתה משכת את זה לכיוון המלכתו של נתניהו.
תוציא שניה את ביבי מהמשוואה. אתה חושב שבוז'י או גלעד ארדן, היו יכולים להרכיב ממשלה טובה יותר, וסחטנית פחות?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים