המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני מסכים.
בגלל זה גם אמרתי ששיטת הממשל והמשטר צריכה לעבור שינוי, ואתה משכת את זה לכיוון המלכתו של נתניהו.
תוציא שניה את ביבי מהמשוואה. אתה חושב שבוז'י או גלעד ארדן, היו יכולים להרכיב ממשלה טובה יותר, וסחטנית פחות?
אי אפשר כל יומיים לשנות את שיטת הממשל. זו בדיוק הבעיה. צריכה להיות הסכמה על שיטה מסויימת (בין אם הנוכחית או אחת אחרת) וללכת איתה בלי אפשרות לשינויים בכל יומיים.
אני בכלל חושב שצריך לעבור לשיטה שתהיה יותר איזורית ופחות ארצית. כל נושא החינוך והרווחה צריך להיות מטופל ברמה האזורית. אם דבר כזה יקרה, לא תהיה משמעות לכל המלחמות הסקטוריאליות פשוט כי לא ניתן יהיה להעביר כספים מסקטור אחד לסקטור אחר. בשיטה כזו גם תהיה תחרות בין האזורים והאזרחים יוכלו לבחור את המשטר שהם רוצים לגור בו.
jol9 כתב:זה לחלוטין לא רלוונטי. מדובר במדינה פיצפונת, לאיזה חלקים בדיוק תחלק אותה?
זה גם נוגד לחלוטין את העיקרון שמחזיק את המדינה שלנו והוא - כולנו עם אחד.
יש לך משטר איזורי בדמות העיריות ואכן העיריות העשירות של המרכז מספקות לך תנאי מחייה טובים יותר ועושר תרבותי גדול יותר תמורת תשלום ארנונה גבוה יותר.
זה נשמע לך הגיוני שכיפת ברזל לא תוצב במרכז כי מנגנון המכ״מ פותח באלתא באשדוד?
roy1000 כתב:jol9 כתב:זה לחלוטין לא רלוונטי. מדובר במדינה פיצפונת, לאיזה חלקים בדיוק תחלק אותה?
זה גם נוגד לחלוטין את העיקרון שמחזיק את המדינה שלנו והוא - כולנו עם אחד.
יש לך משטר איזורי בדמות העיריות ואכן העיריות העשירות של המרכז מספקות לך תנאי מחייה טובים יותר ועושר תרבותי גדול יותר תמורת תשלום ארנונה גבוה יותר.
זה נשמע לך הגיוני שכיפת ברזל לא תוצב במרכז כי מנגנון המכ״מ פותח באלתא באשדוד?
למה לא רלוונטי? הרי כל המתח בא מזה שסקטור אחד מעביר כספים לעצמו על חשבון סקטור אחר. אפשר לחלק את המדינה למחוז דרום/צפון/מרכז/ירושלים/משולש.
כמובן שכל מה שקשור לביטחון יחסי חוץ ינוהל מהממשלה הארצית. כל השאר ינוהל ברמה המקומית. לדוגמא, אם החרדים רוצים לא לעבוד ולחלק לעצמם קצבאות, אז הם מוזמנים לאסוף את הכסף מהציבור שלהם בירושלים - לא תהיה להם אפשרות לקחת כסף מתושבי המרכז ולחלק את הכסף לאנשים שלהם בירושלים. אם רוצים לבנות רכבות או כבישים לשום מקום, אותם האנשים שגרים בשום מקום יצטרכו לממן את זה ולא על חשבון תושבי המרכז. אם המתנחלים רוצים לממן אוטוסטראדה של 4 מסלולים לכל מאחז, אז אין לי שום בעיה עם זה, אבל שאת הכסף יאספו מהאנשים שלהם. הרי לא יכול להיות שהבת שלי הולכת לגן עם צפיפות מטורפת של 35 ילדים ואילו הילדים של בנט הולכים לגן עם עשרים ילדים רק בגלל שהוא חובש כיפה ודואג למגזר שלו, נכון?
הפתרון של העיריות לא מספיק כי אין להן כמעט שום סמכויות. צריך להעביר את כל הסמכויות האזרחיות לרמה המקומית. זה הדבר היחידי שיכול לפתור את המתח בין הסקטורים השונים בעם.
jol9 כתב:דבר ראשון, מה שאתה מציע לא יפתור את המתח בין הסקטורים השונים, אלא רק יחדד אותו ויקצין אותו.
אתה בעצם מנסה למתוח קו מלאכותי בין תושבי הפריפריה לתושבי המרכז, אז איפה בדיוק כאן הפתרון למתח?
מה שמצחיק יותר זה שאתה עושה גם הפרדה בתוך מעמד הביניים, למעמד ביניים סוג א' (תל אביבי) ומעמד ביניים סוג ב' (פריפריה).
אתה גם שוכח שבמרכז יש לא פחות חרידים מאשר בדרום (בני ברק), שלמרכז יש את הגטואים של העובדים הזרים ושבאופן כללי למרכז יש את
הבעיות שלו, שגם הן מטופלות ומתוחזקות ע"י כלל התושבים במדינה.
יש לך בעיה של צפיפיות בגנים? נשמע לי כמו בעיה קלאסית של העירייה... או שתעביר אותה לגן פרטי, ששם הצפיפות קטנה יותר - זאת בחירה שלך.
מצד שני, לילדה שלך ולך יש את כל היתרונות של המגורים במרכז, כולל אותו עושר תרבותי שדיברתי עליו שאין לזלזל בו (אחד הדברים שמושכים אותי
מאוד לחיות בבו היום בחו"ל, זה בדיוק העניין הזה).
בקיצור, ההצעה שלך היתה יכולה להיות הגיונית במדינה אחרת, וגדולה יותר, אבל במדינה הקטנה שלנו, זה פשוט לא נשמע סביר.
jol9 כתב:מדובר על ממשלה של 20 שרים, פחות ממה שלפיד היה חבר בה
toja27 כתב:דבר נוסף לגבי לפיד שאני חייב לציין, אני מרגיש שיש לו התעסקות מוגזמת בכל נושא החרדים. כלומר אני מבין את הרצון שלו לשיוויון בנטל, ואני מבין שכדי להזיז משהו בנושא הזה שאף אחד לא נגע במשך כל השנים, צריך להשקיע הרבה מעצמך ועל זה, כל הכבוד. אבל מצד שני, לפעמים אני מקבל הרגשה שהוא שקוע בנושא הזה יותר מדי.
סתם רציתי לציין.
roy1000 כתב:toja27 כתב:דבר נוסף לגבי לפיד שאני חייב לציין, אני מרגיש שיש לו התעסקות מוגזמת בכל נושא החרדים. כלומר אני מבין את הרצון שלו לשיוויון בנטל, ואני מבין שכדי להזיז משהו בנושא הזה שאף אחד לא נגע במשך כל השנים, צריך להשקיע הרבה מעצמך ועל זה, כל הכבוד. אבל מצד שני, לפעמים אני מקבל הרגשה שהוא שקוע בנושא הזה יותר מדי.
סתם רציתי לציין.
מה שקורה בממשלה הזו רק מוכיח שהוא צדק.
roy1000 כתב:jol9 כתב:דבר ראשון, מה שאתה מציע לא יפתור את המתח בין הסקטורים השונים, אלא רק יחדד אותו ויקצין אותו.
אתה בעצם מנסה למתוח קו מלאכותי בין תושבי הפריפריה לתושבי המרכז, אז איפה בדיוק כאן הפתרון למתח?
מה שמצחיק יותר זה שאתה עושה גם הפרדה בתוך מעמד הביניים, למעמד ביניים סוג א' (תל אביבי) ומעמד ביניים סוג ב' (פריפריה).
אתה גם שוכח שבמרכז יש לא פחות חרידים מאשר בדרום (בני ברק), שלמרכז יש את הגטואים של העובדים הזרים ושבאופן כללי למרכז יש את
הבעיות שלו, שגם הן מטופלות ומתוחזקות ע"י כלל התושבים במדינה.
יש לך בעיה של צפיפיות בגנים? נשמע לי כמו בעיה קלאסית של העירייה... או שתעביר אותה לגן פרטי, ששם הצפיפות קטנה יותר - זאת בחירה שלך.
מצד שני, לילדה שלך ולך יש את כל היתרונות של המגורים במרכז, כולל אותו עושר תרבותי שדיברתי עליו שאין לזלזל בו (אחד הדברים שמושכים אותי
מאוד לחיות בבו היום בחו"ל, זה בדיוק העניין הזה).
בקיצור, ההצעה שלך היתה יכולה להיות הגיונית במדינה אחרת, וגדולה יותר, אבל במדינה הקטנה שלנו, זה פשוט לא נשמע סביר.
אני לא מבין למה שזה יגביר את המתח? זה יאפשר שלטון עצמי ויותר אוטונומיה לכל המגזרים ויוריד את כל הנושא של תחרות על משאבים ומאבק בין המגזרים על האופי האזרחי של המדינה. זה יבטל לחלוטין את המתח בין חרדים לחילונים כי זה יאפשר לכל אחד לחיות בצורה שבה הוא מאמין. זה גם יבטל את כל מושג "הפריפריה" כי לדרום יהיה שלטון עצמאי שיוכל לעשות מה שטוב לתושבים שלו בלי הכתבות מירושלים. אין בעיה עם החרדים בבני ברק כי הם לא יותר מ- 5% מכלל המצביעים. לא תהיה להם שום השפעה ושום יכולת סחיטה. להיפך, רוב הסיכויים שהם ירצו לעבור למחוז ירושלים החרדי ששם יוכלו לחיות בצורה שיותר מתאימה להם. נושא העובדים הזרים הוא עניין זמני ובכל מקרה, מדיניות הגירה תמיד תישאר בטיפול הממשלה הארצית.
הסיבה שיש לי בעיה של צפיפות בגנים זה כי הממשלה לא מרשה לעיריה לתת תקציבים נוספים להורדת הצפיפות (או להוספת סייעת נוספת) בשם ה"שיוויון". מאז שיש חינוך חינם מגיל 3, אין גנים פרטיים כמעט לגיל הזה, אז האופציה של גן פרטי לא ממש רלוונטית ובכל מקרה היא הולכת לגן חובה בשנה הבאה. עושר תרבותי נובע מהתרבות של בני המקום. גם בבאר-שבע אפשר ליצור עושר תרבותי וגם בחיפה וגם בירושלים. שלטון מקומי חזק יאפשר לכל קבוצה לחיות לפי הערכים שהיא מאמינה בהם במקום לנסות לכפות את הערכים האלה על כולם.
תחשוב שתהיה סוג של תת-מדינת יו"ש - זה יסיר את כל המתח סביב הנושא הזה. תהיה ממלכת בנט שבה המתנחלים יוכלו לעשות מה שהם רוצים ולבנות כמה שהם רוצים ולסלול כמה כבישים שהם רוצים והכל מכסף שלהם ובאחריות מלאה שלהם על התוצאות.
והכי חשוב - לכל אזרח תהיה בחירה תחת איזה משטר אזרחי לחיות. תהיה תחרות בין המחוזות והאזרחים רק ירוויחו מזה.
jol9 כתב:הדברים שאתה מתאר כ"כ מנותקים מהמציאות שזה מפחיד, זה כאילו באיזשהו ספר של אזימוב..
כמובן שזה ייצר ניתוק מוחלט בין המרכז ורק ירחיק את הפריפריה. חלק מהעניין הוא שהתקציבים הולכים לדרום ולצפון, כדי לחזק את
התושבים שם, ולא לתת להם לקרוס. ברור הרי שהאוכלוסיה בדרום לא יכולה להחזיק את עצמה ללא עזרה מהמדינה.
אתה מציע לייצר קנטונים קטנים ועצמאיים, ורק מה שנוח לך שיהיה משותף (כמו ביטחון), שחלילה לא יהיה מצב שמדינת תל אביב לא תהיה
מוגנת ע"י חיילים (שברובם מגיעים מחוץ לתל אביב).
מעניין אותי גם איך אתה מצפה לקבל פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר שרובם גדלים/מיוצרים בחממות, מחלבות וחוות שנמצאות בפריפריה.
אולי בעצם זה רעיון לא רע, למכור את כל הסחורה הזאת למסעדות ולסופרים בתל אביב במחירים מופקעים...
האושר התרבותי של תל אביב נובע לא בגלל האוכלוסיה אלא בגלל שזה המרכז. כמו שתל אביב רחוקה שנות דור מלונדון, ולא בגלל שהתושבים
של לונדון איכותיים יותר.
שום איזור במדינה לא יכול להתקיים בלי איזור אחר, והרעיונות האלה פשוט הזויים בעיניי.
ברור שהכל נובע אצלך משנאה למתנחלים ולחרדים. אני גם לא מתלהב שהמיסים שלי הולכים לישיבות ולהתנחלויות המבודדות,
אבל זה המחיר שאנחנו משלמים על זה שאנחנו חיים במדינת היהודים.
אם זה לא מתאים, אז כל אחד יכול לחפש את עצמו במקומות אחרים.
jol9 כתב:אוקיי אז אתה שוב חוזר לדבר על העיריות, אולי עם קצת הרחבה של סמכויות ותקציבים.
עם זה אין לי בעיה.
עדיין חלק מהכסף מגיע מהמדינה ולא מהתושבים...
אני לא חושב שהחינוך הוא מנדט של שלטון מקומי... המדינה חייבת להכפיף את כל מערכות החינוך
ללימודים בסיסיים כמו שהוחלט... זה מחדל שהחרדים מצליחים להמנע מזה ועוד מעגנים את זה בהסכמים הקואליציוניים
jol9 כתב:סבב השיחות לגבי התיקים בליכוד החל בשעות אחר הצהרים...
יש שמועות שגלעד ארדן מאוכזב. הוא כנראה רצה את החוץ ולא קיבל. ביבי ממש מתנהל רע בכל הסיפור הזה, אם זה נכון.
יש לך שלושה אנשים ראויים מאוד לתפקיד הזה - ארדן, בגין וצחי הנגבי. גם סילבן ראוי וכבר שימש בתפקיד בעבר.
לא מבין את ההגיון, להפקיר את יחסי החוץ שלנו ולהשאיר את המשרד לא מאוייש, ועל הדרך גם לייצר חיכוכים והתמרמרויות בליכוד.
הרי ארדן הוא קרוב לוודאי יהיה מועמד בכיר מאוד להנהיג את הליכוד ביום שאחרי, אז יש כאן סיכון גדול של ביבי, כי יש לו גם אנשים מאוחריו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד