הרכבת הממשלה והקואליציה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הרכבת הממשלה והקואליציה

הודעהעל ידי יוסי22 » 11 מאי 2015, 14:23

אבל מה שיוני אומר זה שהסיבה שביבי מגדיל את מספר השרים היא שבשיטת הממשל הנוכחית זו האופציה הגרועה פחות כי עדיף לשלם עוד 10 מיליון שקל על שני משרדים במקום מיליארדים על בחירות חדשות וחוסר יציבות שלטונית .

הייתי מעלה גם ל-40 שרים אם זה מה שהיה מחזיק ממשלה קדנציה מלאה .
יוסי22

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2015, 19:53

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני מסכים.
בגלל זה גם אמרתי ששיטת הממשל והמשטר צריכה לעבור שינוי, ואתה משכת את זה לכיוון המלכתו של נתניהו.
תוציא שניה את ביבי מהמשוואה. אתה חושב שבוז'י או גלעד ארדן, היו יכולים להרכיב ממשלה טובה יותר, וסחטנית פחות?

אי אפשר כל יומיים לשנות את שיטת הממשל. זו בדיוק הבעיה. צריכה להיות הסכמה על שיטה מסויימת (בין אם הנוכחית או אחת אחרת) וללכת איתה בלי אפשרות לשינויים בכל יומיים.

אני בכלל חושב שצריך לעבור לשיטה שתהיה יותר איזורית ופחות ארצית. כל נושא החינוך והרווחה צריך להיות מטופל ברמה האזורית. אם דבר כזה יקרה, לא תהיה משמעות לכל המלחמות הסקטוריאליות פשוט כי לא ניתן יהיה להעביר כספים מסקטור אחד לסקטור אחר. בשיטה כזו גם תהיה תחרות בין האזורים והאזרחים יוכלו לבחור את המשטר שהם רוצים לגור בו.

זה לחלוטין לא רלוונטי. מדובר במדינה פיצפונת, לאיזה חלקים בדיוק תחלק אותה?
זה גם נוגד לחלוטין את העיקרון שמחזיק את המדינה שלנו והוא - כולנו עם אחד.

יש לך משטר איזורי בדמות העיריות ואכן העיריות העשירות של המרכז מספקות לך תנאי מחייה טובים יותר ועושר תרבותי גדול יותר תמורת תשלום ארנונה גבוה יותר.

זה נשמע לך הגיוני שכיפת ברזל לא תוצב במרכז כי מנגנון המכ״מ פותח באלתא באשדוד?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 מאי 2015, 23:44

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 11 מאי 2015, 23:50

יש כאן סערה בכוס מים וצביעות גדולה.
נכון, יש חוק יסוד, וזה לא דבר טוב לשנות חוק יסוד באופן כזה, אבל א - אין לזה באמת משמעות תקציבית עמוקה, ב - בלי השינוי
הזה לא ניתן להקים ממשלה, וגם בוז'י או לפיד אם היו מנסים, לא היו מצליחים.

יכול להיות שהנושא של מספר השרים, צריך לבוא יחד עם בחירה ישירה מסוג כלשהו. בשיטה הנוכחית, ההגבלה צריכה
להיות על סדר גודל של 22-23 שרים, שזה מתאים למפתח של 1:3 שהוא הנהוג היום בבניית ממשלות פחות או יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 12 מאי 2015, 06:08

jol9 כתב:זה לחלוטין לא רלוונטי. מדובר במדינה פיצפונת, לאיזה חלקים בדיוק תחלק אותה?

יש לך משטר איזורי בדמות העיריות ואכן העיריות העשירות של המרכז מספקות לך תנאי מחייה טובים יותר ועושר תרבותי גדול יותר תמורת תשלום ארנונה גבוה יותר.

למה לא רלוונטי? הרי כל המתח בא מזה שסקטור אחד מעביר כספים לעצמו על חשבון סקטור אחר. אפשר לחלק את המדינה למחוז דרום/צפון/מרכז/ירושלים/משולש.

כמובן שכל מה שקשור לביטחון יחסי חוץ ינוהל מהממשלה הארצית. כל השאר ינוהל ברמה המקומית. לדוגמא, אם החרדים רוצים לא לעבוד ולחלק לעצמם קצבאות, אז הם מוזמנים לאסוף את הכסף מהציבור שלהם בירושלים - לא תהיה להם אפשרות לקחת כסף מתושבי המרכז ולחלק את הכסף לאנשים שלהם בירושלים. אם רוצים לבנות רכבות או כבישים לשום מקום, אותם האנשים שגרים בשום מקום יצטרכו לממן את זה ולא על חשבון תושבי המרכז. אם המתנחלים רוצים לממן אוטוסטראדה של 4 מסלולים לכל מאחז, אז אין לי שום בעיה עם זה, אבל שאת הכסף יאספו מהאנשים שלהם. הרי לא יכול להיות שהבת שלי הולכת לגן עם צפיפות מטורפת של 35 ילדים ואילו הילדים של בנט הולכים לגן עם עשרים ילדים רק בגלל שהוא חובש כיפה ודואג למגזר שלו, נכון?

הפתרון של העיריות לא מספיק כי אין להן כמעט שום סמכויות. צריך להעביר את כל הסמכויות האזרחיות לרמה המקומית. זה הדבר היחידי שיכול לפתור את המתח בין הסקטורים השונים בעם.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 12 מאי 2015, 08:31

roy1000 כתב:
jol9 כתב:זה לחלוטין לא רלוונטי. מדובר במדינה פיצפונת, לאיזה חלקים בדיוק תחלק אותה?

למה לא רלוונטי? הרי כל המתח בא מזה שסקטור אחד מעביר כספים לעצמו על חשבון סקטור אחר. אפשר לחלק את המדינה למחוז דרום/צפון/מרכז/ירושלים/משולש.

כמובן שכל מה שקשור לביטחון יחסי חוץ ינוהל מהממשלה הארצית. כל השאר ינוהל ברמה המקומית. לדוגמא, אם החרדים רוצים לא לעבוד ולחלק לעצמם קצבאות, אז הם מוזמנים לאסוף את הכסף מהציבור שלהם בירושלים - לא תהיה להם אפשרות לקחת כסף מתושבי המרכז ולחלק את הכסף לאנשים שלהם בירושלים. אם רוצים לבנות רכבות או כבישים לשום מקום, אותם האנשים שגרים בשום מקום יצטרכו לממן את זה ולא על חשבון תושבי המרכז. אם המתנחלים רוצים לממן אוטוסטראדה של 4 מסלולים לכל מאחז, אז אין לי שום בעיה עם זה, אבל שאת הכסף יאספו מהאנשים שלהם. הרי לא יכול להיות שהבת שלי הולכת לגן עם צפיפות מטורפת של 35 ילדים ואילו הילדים של בנט הולכים לגן עם עשרים ילדים רק בגלל שהוא חובש כיפה ודואג למגזר שלו, נכון?

הפתרון של העיריות לא מספיק כי אין להן כמעט שום סמכויות. צריך להעביר את כל הסמכויות האזרחיות לרמה המקומית. זה הדבר היחידי שיכול לפתור את המתח בין הסקטורים השונים בעם.

דבר ראשון, מה שאתה מציע לא יפתור את המתח בין הסקטורים השונים, אלא רק יחדד אותו ויקצין אותו.
אתה בעצם מנסה למתוח קו מלאכותי בין תושבי הפריפריה לתושבי המרכז, אז איפה בדיוק כאן הפתרון למתח?

מה שמצחיק יותר זה שאתה עושה גם הפרדה בתוך מעמד הביניים, למעמד ביניים סוג א' (תל אביבי) ומעמד ביניים סוג ב' (פריפריה).
אתה גם שוכח שבמרכז יש לא פחות חרידים מאשר בדרום (בני ברק), שלמרכז יש את הגטואים של העובדים הזרים ושבאופן כללי למרכז יש את
הבעיות שלו, שגם הן מטופלות ומתוחזקות ע"י כלל התושבים במדינה.

יש לך בעיה של צפיפיות בגנים? נשמע לי כמו בעיה קלאסית של העירייה... או שתעביר אותה לגן פרטי, ששם הצפיפות קטנה יותר - זאת בחירה שלך.
מצד שני, לילדה שלך ולך יש את כל היתרונות של המגורים במרכז, כולל אותו עושר תרבותי שדיברתי עליו שאין לזלזל בו (אחד הדברים שמושכים אותי
מאוד לחיות בבו היום בחו"ל, זה בדיוק העניין הזה).

בקיצור, ההצעה שלך היתה יכולה להיות הגיונית במדינה אחרת, וגדולה יותר, אבל במדינה הקטנה שלנו, זה פשוט לא נשמע סביר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 12 מאי 2015, 09:29

jol9 כתב:דבר ראשון, מה שאתה מציע לא יפתור את המתח בין הסקטורים השונים, אלא רק יחדד אותו ויקצין אותו.
אתה בעצם מנסה למתוח קו מלאכותי בין תושבי הפריפריה לתושבי המרכז, אז איפה בדיוק כאן הפתרון למתח?

מה שמצחיק יותר זה שאתה עושה גם הפרדה בתוך מעמד הביניים, למעמד ביניים סוג א' (תל אביבי) ומעמד ביניים סוג ב' (פריפריה).
אתה גם שוכח שבמרכז יש לא פחות חרידים מאשר בדרום (בני ברק), שלמרכז יש את הגטואים של העובדים הזרים ושבאופן כללי למרכז יש את

יש לך בעיה של צפיפיות בגנים? נשמע לי כמו בעיה קלאסית של העירייה... או שתעביר אותה לגן פרטי, ששם הצפיפות קטנה יותר - זאת בחירה שלך.
מצד שני, לילדה שלך ולך יש את כל היתרונות של המגורים במרכז, כולל אותו עושר תרבותי שדיברתי עליו שאין לזלזל בו (אחד הדברים שמושכים אותי

בקיצור, ההצעה שלך היתה יכולה להיות הגיונית במדינה אחרת, וגדולה יותר, אבל במדינה הקטנה שלנו, זה פשוט לא נשמע סביר.

אני לא מבין למה שזה יגביר את המתח? זה יאפשר שלטון עצמי ויותר אוטונומיה לכל המגזרים ויוריד את כל הנושא של תחרות על משאבים ומאבק בין המגזרים על האופי האזרחי של המדינה. זה יבטל לחלוטין את המתח בין חרדים לחילונים כי זה יאפשר לכל אחד לחיות בצורה שבה הוא מאמין. זה גם יבטל את כל מושג "הפריפריה" כי לדרום יהיה שלטון עצמאי שיוכל לעשות מה שטוב לתושבים שלו בלי הכתבות מירושלים. אין בעיה עם החרדים בבני ברק כי הם לא יותר מ- 5% מכלל המצביעים. לא תהיה להם שום השפעה ושום יכולת סחיטה. להיפך, רוב הסיכויים שהם ירצו לעבור למחוז ירושלים החרדי ששם יוכלו לחיות בצורה שיותר מתאימה להם. נושא העובדים הזרים הוא עניין זמני ובכל מקרה, מדיניות הגירה תמיד תישאר בטיפול הממשלה הארצית.

הסיבה שיש לי בעיה של צפיפות בגנים זה כי הממשלה לא מרשה לעיריה לתת תקציבים נוספים להורדת הצפיפות (או להוספת סייעת נוספת) בשם ה"שיוויון". מאז שיש חינוך חינם מגיל 3, אין גנים פרטיים כמעט לגיל הזה, אז האופציה של גן פרטי לא ממש רלוונטית ובכל מקרה היא הולכת לגן חובה בשנה הבאה. עושר תרבותי נובע מהתרבות של בני המקום. גם בבאר-שבע אפשר ליצור עושר תרבותי וגם בחיפה וגם בירושלים. שלטון מקומי חזק יאפשר לכל קבוצה לחיות לפי הערכים שהיא מאמינה בהם במקום לנסות לכפות את הערכים האלה על כולם.

תחשוב שתהיה סוג של תת-מדינת יו"ש - זה יסיר את כל המתח סביב הנושא הזה. תהיה ממלכת בנט שבה המתנחלים יוכלו לעשות מה שהם רוצים ולבנות כמה שהם רוצים ולסלול כמה כבישים שהם רוצים והכל מכסף שלהם ובאחריות מלאה שלהם על התוצאות.

והכי חשוב - לכל אזרח תהיה בחירה תחת איזה משטר אזרחי לחיות. תהיה תחרות בין המחוזות והאזרחים רק ירוויחו מזה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 12 מאי 2015, 18:40

jol9 כתב:מדובר על ממשלה של 20 שרים, פחות ממה שלפיד היה חבר בה

אבל ההבדל הוא בכך שהחוק התקבל בממשלה הקודמת ומחייב לממשלה הזאת. עם זאת, אני מסכים עם הנקודה שלך ושמעתי את שלי יחימוביץ' אומרת משהו בנושא, שאם זה היה כל כך חשוב ללפיד בזמנו אז למה הוא לא דרש שהממשלה שעברה תהיה בעלת 18 שרים? מה גם שהיה לו הרבה כח.
אבל חייבים לציין, שכל נושא השרים זה לא רק מספר השרים, אלא זה שמשנים כאן חוקים כדי שהפוליטקאים יהו מרוצים וההרגשה מזה שהפוליטקאים( לא כולם כמובן) דואגים לקריירות הפוליטיות שלהם לפני הכל.
נערך לאחרונה על ידי toja27 בתאריך 12 מאי 2015, 18:46, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 12 מאי 2015, 18:43

דבר נוסף לגבי לפיד שאני חייב לציין, אני מרגיש שיש לו התעסקות מוגזמת בכל נושא החרדים. כלומר אני מבין את הרצון שלו לשיוויון בנטל, ואני מבין שכדי להזיז משהו בנושא הזה שאף אחד לא נגע במשך כל השנים, צריך להשקיע הרבה מעצמך ועל זה, כל הכבוד. אבל מצד שני, לפעמים אני מקבל הרגשה שהוא שקוע בנושא הזה יותר מדי.
סתם רציתי לציין :) .
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי roy1000 » 12 מאי 2015, 18:52

toja27 כתב:דבר נוסף לגבי לפיד שאני חייב לציין, אני מרגיש שיש לו התעסקות מוגזמת בכל נושא החרדים. כלומר אני מבין את הרצון שלו לשיוויון בנטל, ואני מבין שכדי להזיז משהו בנושא הזה שאף אחד לא נגע במשך כל השנים, צריך להשקיע הרבה מעצמך ועל זה, כל הכבוד. אבל מצד שני, לפעמים אני מקבל הרגשה שהוא שקוע בנושא הזה יותר מדי.

מה שקורה בממשלה הזו רק מוכיח שהוא צדק.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 12 מאי 2015, 19:20

roy1000 כתב:
toja27 כתב:דבר נוסף לגבי לפיד שאני חייב לציין, אני מרגיש שיש לו התעסקות מוגזמת בכל נושא החרדים. כלומר אני מבין את הרצון שלו לשיוויון בנטל, ואני מבין שכדי להזיז משהו בנושא הזה שאף אחד לא נגע במשך כל השנים, צריך להשקיע הרבה מעצמך ועל זה, כל הכבוד. אבל מצד שני, לפעמים אני מקבל הרגשה שהוא שקוע בנושא הזה יותר מדי.

מה שקורה בממשלה הזו רק מוכיח שהוא צדק.

לא קורה לי הרבה אבל אין לי מה להגיד, כלומר אני מסכים איתך.
עם זאת אני רק אציין שמה שקורה בממשלה הזאת מראה שאנחנו צריכים לחשוב ברצינות על שינוי שיטת הממשל כדי מפלגות שבאות נטו לקדם את עצמן(למרות שיש שם על הדרך דרישות של המפלגות החרדיות שעוזרות לא רק להן אבל המניע היה לעזור לעצמן) לא יהיו יותר חלק מהשלטון.
זה גם מראה שלא רק מפלגות מגזריות דואגות לעצמן אלא גם פוליטקאים שיבנו כל קואלציה רק כדי להיות בשלטון, כלומר אפשר לקרוא לזה חוסר מוסריות גם אצל המפלגות הלא מגזריות רק בצורה אחרת( ודרך אגב, אני לא בטוח עד כמה מפלגת העבודה הייתה מתנהגת באופן שונה). ולטעמי זה גם מציב שאלות על איכות הבחירה של חלק גדול מהאנשים ששוב פעם בחרו בבנימין נתניהו.כלומר נדמה לי שהרבה מאוד אנשים פשוט בוחרים על אוטומאט ומוצאים את זה/זו שמתאים לפרופיל הקיים בהם בראש בלי לחשוב יותר מדי' .וזה דרך אגב, לא קשור בהכרח למצביעי הליכוד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2015, 00:15

roy1000 כתב:
jol9 כתב:דבר ראשון, מה שאתה מציע לא יפתור את המתח בין הסקטורים השונים, אלא רק יחדד אותו ויקצין אותו.

אני לא מבין למה שזה יגביר את המתח? זה יאפשר שלטון עצמי ויותר אוטונומיה לכל המגזרים ויוריד את כל הנושא של תחרות על משאבים ומאבק בין המגזרים על האופי האזרחי של המדינה. זה יבטל לחלוטין את המתח בין חרדים לחילונים כי זה יאפשר לכל אחד לחיות בצורה שבה הוא מאמין. זה גם יבטל את כל מושג "הפריפריה" כי לדרום יהיה שלטון עצמאי שיוכל לעשות מה שטוב לתושבים שלו בלי הכתבות מירושלים. אין בעיה עם החרדים בבני ברק כי הם לא יותר מ- 5% מכלל המצביעים. לא תהיה להם שום השפעה ושום יכולת סחיטה. להיפך, רוב הסיכויים שהם ירצו לעבור למחוז ירושלים החרדי ששם יוכלו לחיות בצורה שיותר מתאימה להם. נושא העובדים הזרים הוא עניין זמני ובכל מקרה, מדיניות הגירה תמיד תישאר בטיפול הממשלה הארצית.

הסיבה שיש לי בעיה של צפיפות בגנים זה כי הממשלה לא מרשה לעיריה לתת תקציבים נוספים להורדת הצפיפות (או להוספת סייעת נוספת) בשם ה"שיוויון". מאז שיש חינוך חינם מגיל 3, אין גנים פרטיים כמעט לגיל הזה, אז האופציה של גן פרטי לא ממש רלוונטית ובכל מקרה היא הולכת לגן חובה בשנה הבאה. עושר תרבותי נובע מהתרבות של בני המקום. גם בבאר-שבע אפשר ליצור עושר תרבותי וגם בחיפה וגם בירושלים. שלטון מקומי חזק יאפשר לכל קבוצה לחיות לפי הערכים שהיא מאמינה בהם במקום לנסות לכפות את הערכים האלה על כולם.

תחשוב שתהיה סוג של תת-מדינת יו"ש - זה יסיר את כל המתח סביב הנושא הזה. תהיה ממלכת בנט שבה המתנחלים יוכלו לעשות מה שהם רוצים ולבנות כמה שהם רוצים ולסלול כמה כבישים שהם רוצים והכל מכסף שלהם ובאחריות מלאה שלהם על התוצאות.

והכי חשוב - לכל אזרח תהיה בחירה תחת איזה משטר אזרחי לחיות. תהיה תחרות בין המחוזות והאזרחים רק ירוויחו מזה.

הדברים שאתה מתאר כ"כ מנותקים מהמציאות שזה מפחיד, זה כאילו באיזשהו ספר של אזימוב..
כמובן שזה ייצר ניתוק מוחלט בין המרכז ורק ירחיק את הפריפריה. חלק מהעניין הוא שהתקציבים הולכים לדרום ולצפון, כדי לחזק את
התושבים שם, ולא לתת להם לקרוס. ברור הרי שהאוכלוסיה בדרום לא יכולה להחזיק את עצמה ללא עזרה מהמדינה.

אתה מציע לייצר קנטונים קטנים ועצמאיים, ורק מה שנוח לך שיהיה משותף (כמו ביטחון), שחלילה לא יהיה מצב שמדינת תל אביב לא תהיה
מוגנת ע"י חיילים (שברובם מגיעים מחוץ לתל אביב).
מעניין אותי גם איך אתה מצפה לקבל פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר שרובם גדלים/מיוצרים בחממות, מחלבות וחוות שנמצאות בפריפריה.
אולי בעצם זה רעיון לא רע, למכור את כל הסחורה הזאת למסעדות ולסופרים בתל אביב במחירים מופקעים...

האושר התרבותי של תל אביב נובע לא בגלל האוכלוסיה אלא בגלל שזה המרכז. כמו שתל אביב רחוקה שנות דור מלונדון, ולא בגלל שהתושבים
של לונדון איכותיים יותר.

שום איזור במדינה לא יכול להתקיים בלי איזור אחר, והרעיונות האלה פשוט הזויים בעיניי.
ברור שהכל נובע אצלך משנאה למתנחלים ולחרדים. אני גם לא מתלהב שהמיסים שלי הולכים לישיבות ולהתנחלויות המבודדות,
אבל זה המחיר שאנחנו משלמים על זה שאנחנו חיים במדינת היהודים.
אם זה לא מתאים, אז כל אחד יכול לחפש את עצמו במקומות אחרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 מאי 2015, 05:03

jol9 כתב:הדברים שאתה מתאר כ"כ מנותקים מהמציאות שזה מפחיד, זה כאילו באיזשהו ספר של אזימוב..
כמובן שזה ייצר ניתוק מוחלט בין המרכז ורק ירחיק את הפריפריה. חלק מהעניין הוא שהתקציבים הולכים לדרום ולצפון, כדי לחזק את
התושבים שם, ולא לתת להם לקרוס. ברור הרי שהאוכלוסיה בדרום לא יכולה להחזיק את עצמה ללא עזרה מהמדינה.

אתה מציע לייצר קנטונים קטנים ועצמאיים, ורק מה שנוח לך שיהיה משותף (כמו ביטחון), שחלילה לא יהיה מצב שמדינת תל אביב לא תהיה
מוגנת ע"י חיילים (שברובם מגיעים מחוץ לתל אביב).
מעניין אותי גם איך אתה מצפה לקבל פירות, ירקות, מוצרי חלב ובשר שרובם גדלים/מיוצרים בחממות, מחלבות וחוות שנמצאות בפריפריה.
אולי בעצם זה רעיון לא רע, למכור את כל הסחורה הזאת למסעדות ולסופרים בתל אביב במחירים מופקעים...

האושר התרבותי של תל אביב נובע לא בגלל האוכלוסיה אלא בגלל שזה המרכז. כמו שתל אביב רחוקה שנות דור מלונדון, ולא בגלל שהתושבים
של לונדון איכותיים יותר.

שום איזור במדינה לא יכול להתקיים בלי איזור אחר, והרעיונות האלה פשוט הזויים בעיניי.
ברור שהכל נובע אצלך משנאה למתנחלים ולחרדים. אני גם לא מתלהב שהמיסים שלי הולכים לישיבות ולהתנחלויות המבודדות,
אבל זה המחיר שאנחנו משלמים על זה שאנחנו חיים במדינת היהודים.
אם זה לא מתאים, אז כל אחד יכול לחפש את עצמו במקומות אחרים.

אני לא מבין על מה אתה מדבר. אם הניהול האזרחי יהיה ברמה מקומית אז הצפון והדרום יקרסו? למה? אני לא מדברים על קנטונים עצמאיים. אני מדבר על ניהול החיים האזרחיים ברמה האזורית. כל המסחר והתנועה של אנשים ימשיכו כרגיל ככה שאני לא מבין את העניין של פירות/ירקות - לא יהיה שום שינוי בנושא הזה.

אני באמת לא מבין למה דברים כמו חינוך ורווחה צריכים להיות מנוהלים בצורה ארצית? זה רק גורר מאבק על משאבים ועל ערכים בין הסקטורים. אם החרדים לא רוצים ללמוד מתמטיקה ואנגלית, שלא ילמדו. למה צריך להכריח אותם? הם פשוט יצטרכו למצוא דרך לממן את עצמם בלי אפשרות לקחת כסף משאר האוכלוסיה.

הטענה שלך לגבי עניין החיילים היא פשוט לא נכונה. הרוב המוחלט של החיילים מגיע מאזור המרכז (שזה גם רוב האוכלוסיה), ו"הפריפריה" צריכה את המשאבים של המרכז בשביל ביטחון, לא להיפך.

אף אחד אל מדבר על איזור אחד שייתקיים בלי אזור אחר. זו תמשיך להיות מדינה אחת, פשוט הניהול האזרחי יהיה ברמה המקומית ולא ברמה הארצית.

אני לא רואה סיבה שבאר שבע ואריאל וחיפה לא יתפתחו להיות מרכזי תרבות אזוריים במקביל לתל-אביב. להיפך, שלטון מקומי חזק יותר רק יגדיל את האפשרות שלהן להתפתח.

אין שום קשר לשנאה. יש קשר לרצון להגיע למצב שיהיה יותר הוגן יותר ויציב יותר. הגדלת הכוח של השלטון המקומי יכול להביא אותנו למצב של שיווי משקל בין כל הסקטורים במדינה. מצב שבו כולם לוקחים אחריות פשוט כי אין ברירה ואין להם את היכולת לקחת משאבים מסקטורים אחרים.

אם הייתי רוצה לחפש את עצמי במקום אחר אז הייתי עושה את זה. אני רוצה לשפר את המצב פה. וכן, גם בשביל החרדים והמתנחלים.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2015, 06:48

אוקיי אז אתה שוב חוזר לדבר על העיריות, אולי עם קצת הרחבה של סמכויות ותקציבים.
עם זה אין לי בעיה.
עדיין חלק מהכסף מגיע מהמדינה ולא מהתושבים...
אני לא חושב שהחינוך הוא מנדט של שלטון מקומי... המדינה חייבת להכפיף את כל מערכות החינוך
ללימודים בסיסיים כמו שהוחלט... זה מחדל שהחרדים מצליחים להמנע מזה ועוד מעגנים את זה בהסכמים הקואליציוניים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 13 מאי 2015, 09:33

jol9 כתב:אוקיי אז אתה שוב חוזר לדבר על העיריות, אולי עם קצת הרחבה של סמכויות ותקציבים.
עם זה אין לי בעיה.
עדיין חלק מהכסף מגיע מהמדינה ולא מהתושבים...
אני לא חושב שהחינוך הוא מנדט של שלטון מקומי... המדינה חייבת להכפיף את כל מערכות החינוך
ללימודים בסיסיים כמו שהוחלט... זה מחדל שהחרדים מצליחים להמנע מזה ועוד מעגנים את זה בהסכמים הקואליציוניים

כן. זה הרעיון. שלטון מקומי אזורי (7-8 מחוזות) שינהל את מערכות הרווחה, חינוך, בריאות, וכו'. המדינה עצמה לא תגבה כספים ישירות, אלא תקבל אחוז מההכנסות של כל מחוז בשביל ההוצאות שלה. לא תהיה העברת כספים ללא הסכמה ממחוז למחוז.

למה צריך לנהל את מערכת החינוך ברמה ארצית? אפשר לקבוע סטנדרטים שכולם צריכים לעמוד בהם, אבל אם יש סקטור שרוצה לשים דגש על משהו אחד וסקטור אחר שרוצה לשים דגש על משהו אחר, אין לי שום בעיה עם זה. כל מחוז יוכל להחליט בעצמו איך הוא רוצה לפזר את התקציב שלו בין חינוך/בריאות/רווחה/תרבות וכו'. המדינה תהיה גוף מפקח בלבד.

אני חושב שממערכת בחירות הזו למדנו בצורה ברורה שלא ניתן לכפות על החרדים לימודי ליבה. זה קרב אבוד. הדבר היחידי שאפשר לשאוף אליו זה שהם ישלמו על זה את המחיר בעולם האמיתי, ואת זה אפשר לעשות רק בפורמט שהצעתי.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 13 מאי 2015, 12:12

הכול הפוך אצלך רועי ...

דווקא לימודי הליבה זה הקרב האמיתי מול המגזר החרדי ... גיוס לצבא בכוח לא יעבוד וראינו את זה , זה רק גורם לתסיסה שמרחיקה את השינויים שכבר התחילו להתפתח .

ומנגד עצירה של כל התקציבים למוסדות החינוך החרדיים עד שילמדו לימודי ליבה בהחלט עשויה לעבוד כל עוד הדיונים יהיו רציניים ואף אחד לא ינסה לכפות על מוסד חרדי להעביר שיעור בחינוך מיני או על המפץ הגדול כי זה לא יקרה אבל אנגלית ומתמטיקה בהחלט ניתן לכפות מכיוון שגם בתוך הציבור החרדי יש קהל רחב שמעוניין בזה אבל שבוי בתוך מוסכמות חברתיות שלא מקבלות את זה ואז כשיוצאים לעבוד נתקלים בחומות שקשה מאוד לפרוץ.
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 13 מאי 2015, 13:13

יוסי, הבחירות האלה מראות שלא ניתן "לנצח" ולא ניתן להכריח את החרדים ללמוד משהו שהם לא רוצים. השינוי צריך להגיע מהם והוא לא יגיע כל עוד המערכת לא תשתנה בצורה שלא תאשפר להם להתפרנס בלי לעבוד.

רק שינוי שיטת הממשל יכולה לעשות את זה.
roy1000

הודעהעל ידי מקובי » 13 מאי 2015, 19:40

אני אישית באמת חושב שהמגזר החרדי התחיל תהליך של היטמעות בחברה ודווקא ה"סנקציות" גרמו להם ללכת צעד לאחור.

במסגרת הצבאית- יש כבר גדוד של נח"ל חרדי (יצא לי אפילו לשרת בו מספר חודשים) ועד כמה שאני יודע יש צפי לפתוח גדוד נוסף. וזאת בלי לדבר על הגדוד החרדי שצפוי לקום בגבעתי ושח"ם וכד'.
הציבור החרדי כן מתחיל להשתלב בצבא, מי שאומר אחרת לא יודע על מה הוא מדבר.
ברגע שהתחילו לדבר על סנקציות אז כל הקיצוניים שם יצאו מהחורים והתחילו לדבר על לא יקום ולא יהיה.

כנ"ל לגבי שוק העבודה- יש מכללות שעושות קמפוס נפרד לחרדים (קרית אונו למשל)
הם הבינו שיהיה להם קשה להחזיק כלכלית בלי לצאת לעבוד.

אז נכון- זה לא כולם, ויש כאלה שיושבים בכולל ולומדים ומקבלים מלגה, אבל לדעתי יש התקדמות חיובית גם בנושא הזה.

נ.ב.- אני לא חושב שצריך להכריח להתגייס, אבל מי שהתגייס ועשה שירות מלא צריך לקבל הטבות מסוימות (אם זה ברכישת דירה, הטבה ביותר נקודות זיכוי במס הכנסה וכד')
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 13 מאי 2015, 20:58

סבב השיחות לגבי התיקים בליכוד החל בשעות אחר הצהרים...
יש שמועות שגלעד ארדן מאוכזב. הוא כנראה רצה את החוץ ולא קיבל. ביבי ממש מתנהל רע בכל הסיפור הזה, אם זה נכון.
יש לך שלושה אנשים ראויים מאוד לתפקיד הזה - ארדן, בגין וצחי הנגבי. גם סילבן ראוי וכבר שימש בתפקיד בעבר.

לא מבין את ההגיון, להפקיר את יחסי החוץ שלנו ולהשאיר את המשרד לא מאוייש, ועל הדרך גם לייצר חיכוכים והתמרמרויות בליכוד.
הרי ארדן הוא קרוב לוודאי יהיה מועמד בכיר מאוד להנהיג את הליכוד ביום שאחרי, אז יש כאן סיכון גדול של ביבי, כי יש לו גם אנשים מאוחריו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי tzachMTA » 13 מאי 2015, 21:45

jol9 כתב:סבב השיחות לגבי התיקים בליכוד החל בשעות אחר הצהרים...
יש שמועות שגלעד ארדן מאוכזב. הוא כנראה רצה את החוץ ולא קיבל. ביבי ממש מתנהל רע בכל הסיפור הזה, אם זה נכון.
יש לך שלושה אנשים ראויים מאוד לתפקיד הזה - ארדן, בגין וצחי הנגבי. גם סילבן ראוי וכבר שימש בתפקיד בעבר.

לא מבין את ההגיון, להפקיר את יחסי החוץ שלנו ולהשאיר את המשרד לא מאוייש, ועל הדרך גם לייצר חיכוכים והתמרמרויות בליכוד.
הרי ארדן הוא קרוב לוודאי יהיה מועמד בכיר מאוד להנהיג את הליכוד ביום שאחרי, אז יש כאן סיכון גדול של ביבי, כי יש לו גם אנשים מאוחריו.

ארדן וסילבן שלום מועמדים נהדרים, אני מבין למה אפשר לומר שבני בגין מועמד איכותי לשר חוץ, אבל צחי הנגבי כשר חוץ? על מה ולמה? אני לא חושב שהוא בעצמו מאמין בזה..
tzachMTA

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים