jol9 כתב:אוחיון עושה את מה שהוא אמור לעשות, ואין מה לבוא אליו בטענה. שכחנו קצת שהשמש לא זורחת לנו ולמכבי מהעכוז.
חביב, די מפתיע אותי מה שאתה אומר. כל אלה הן הנחות, חלקן סבירות יותר וחלקן פחות. אתה לא באמת יכול לצפות שקבוצה מקצוענית ברמה של מכבי תפעל ע"פ הנחות ותחושות בטן.
יש תקנון ליורוליג (נניח, אני לא באמת יודע), זה סוגר את הסיפור. שמעון לא צריך ולא יכול להפעיל שוב מכבש של לחצים, בשביל לשנות עוד החלטה לטובת מכבי. זה כבר too much.
מכבי היתה קבוצה חשובה מאוד גם בגביע אירופה לאלופות של פעם, אבל כשהיא הפסידה את האליפות, היא לא השתתפה בו בגלל שאלה היו החוקים אז, ושום דבר לא התמוטט.
המצב כרגע הוא הרבה יותר מורכב ממה שחשבנו, ומה שיקרה כנראה בסוף, זה שמכבי תצליח לבטל את הגזירות לגבי שחקנים זרים, ותישאר בליגה.
מה שאתה אומר על גביע אירופה לאלופות של פעם לא רלונטי לימיינו.
כיום היורוליג היא ליגה חצי סגורה המחתימה קבוצות לחוזה ארוך טווח ולאו דוקא ע"פ הישגיהן בליגות המקומיות.
צריכים לזכור שהסיבה המרכזית להקמתה של היורוליג (ושל יול"ב בכלל) היתה מאבק על זכויות שידור. בורתימאו מאוד רצה בזמנו שמכבי תפרוש מפיב"א ותעבור ליול"ב וזה ברור מאוד שמכבי מאוד חשובה לו.
דבר שני, לבורתמאו יהיה קשה מאוד למצוא קבוצה שתחליף את מכבי.
קבוצות מרוסיה ואיטליה, לא מביאות קהל ורייטינג, וצירופה של קבוצה ישראלית שאינה מכבי, תהפוך מהר מאוד לבשר תותחים ובדיחה עצובה מול הגדולות של היבשת.
אני לא רואה איזה אינטרס יש לבורתמאו לאי-צירופה של מכבי ליורוליג.
אם כל הבעיה בצירופה של מכבי הוא בסעיף מסוים בתקנון היורוליג, אני נוטה להאמין שהוא בר שינוי. לא זה מה שיפיל את מכבי.