my man כתב:12 משולשים נשמע מעל ומעבר...
אז ככה
כוס ושני שליש של קמח לבן רגיל
חצי כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
כף שמן
כוס מים פושרים (פושרים! לא חמים!)
בגלל שקמח זה משהו שמושפע ממזג האוויר, לפעמים הוא יהיה לח, לפעמים הוא יהיה יבש, רוב הפעמים כוס מים לא תספיק לך, תשים בהדרגה עד שאתה רואה שהבצק קצת נדבק לתחתית, אתה לא רוצה שהוא יהיה אבן ואתה לא רוצה שהוא יהיה נוזלי מדי
זה תהליך דיי ארוך, בטח למי שיש ילדים
אני מציעה לך לעשות את זה לילה לפני ולשים במקרר
את הבצק תשאיר איזה חצי שעה-40 דקות בחוץ, שים ניילון נצמד ומגבת ותכניס למקרר
ברוטב זה תלוי כמה בצל אתה אוהב
אני אוהבת דיי הרבה בצל, אתה יכול להשתמש בבצל אחד, אתה יכול להשתמש גם בחצי, לחתוך לחצי ולחתוך לרוחב, לא לקוביות
תטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להיות קצת שקוף ואז תכתוש למחבת שתי שיני שום
תן להכל איזה 5 דקות במחבת עד שאתה רואה שהבצל ממש רך ושקוף
למה לא זהוב? כי אתה לא מוסיף אחרי זה את הרסק עגבניות, אתה מוסיף סוכר
שוב, זה תלוי נורא כמה בצל אתה משתמש, בין כף לשתי כפות סוכר ותן לזה להתקרמל (אתה תוכל לראות את התהליך לפני כל הנוזל והבועות שנוצרות מהסוכר)
באותו זמן אתה גם מוסיף מלח (כל הזמן לטעום, תתחיל מכפית-כפית וחצי[מחוקות!]), פלפל שחור (חצי כפית) ואורגנו (תלוי כמה אתה אוהב, שים עם האצבעות עד שנראה לך מספיק)
אחרי איזה 5 דקות בתהליך הזה תוסיף 3-4 כפות של רסק ותן לזה דקה או שתיים לפני שאתה מוסיף את המים כי זה נותן לרסק טעם שונה לחלוטין
אתה יכול גם להוסיף קטשופ אם אתה לא בטוח שקלעת בול לטעמים
כמות המים שוב נורא תלויה בכמה רוטב אתה אוהב, אני אוהבת רוטב יותר מגבינה אז אני מכינה יחסית הרבה
תוסיף חצי כוס מים ותערבב עד שהכל מתמזג ביחד, אם זה נראה לך מעט מדי תוסיף עוד ותן לזה לבעבע איזה 5-8 דקות עד שזה קצת מצטמצם, תן לזה להתקרר ותטעם רק כשזה קר (אתה לא תצליח לזהות את הטעם האמיתי כשזה חם)
השלב האחרון הוא האפייה
בגלל שלרובנו אין תנור אבן בבית, הפיצה לא יוצאת קריספית כמו שצריך
תרדד את הבצק, שים את הרוטב ותכניס לתנור שחומם מראש על 180 ל-5 דקות בערך, עד שאתה רואה שהקצוות מתחילים להשחים
תוציא את התבנית, שים את הגבינה והתוספות (אני אישית אוהבת בצל, זיתים, תירס וטונה) ותכניס לתנור עד שהגבינה מתחילה להזהיב