ת'רד הNBA - הושג ההסכם, מתחילים לשחק ב-25 לדצמבר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד הNBA - כספי עבר לקליבלנד והליגה מושבתת

הודעהעל ידי misha » 20 אוקטובר 2011, 01:12

roy1000 כתב:
misha כתב:קודם כל - welcome back. נעלמת להרבה זמן. חבל שלא היית פה בזמן הסדרה בין סלטיקס לניקס :)

מה שהיה במדי קאבס זה לא כזה כישלון מבחינתי אבל בסדרה נגד בוסטון במשחק החמישי הוא פישל בגדול. לפחות שהיה עושה כאילו הוא מנסה וכבר לא עם הראש במיאמי.
הצ'וקיריות בגמר של שנה שעברה? בטח שכישלון. זה לא משנה שזו שנה ראשונה שלהם, גם לסלטיקס ב2008 זו הייתה שנה ראשונה. יש להם שלושה סופרסטארים, צוות מסייע נחמד, דרסו את המזרח ואז הוא נותן תצוגה נגרות לא מהעולם הזה בגמר, ועוד אחרי כל הרעש שהוא עשה הקיץ עם ה"החלטה" וכל הדיבורים השחצניים שלו ושל וויד במהלך העונה והפלייאוף. הוא הרוויח את כל הביקורת והלגלוגים בזכות.

בולס צריכים SG שישלים טוב את רוז ועוד גבוה מחליף. אף אחד לא ציפה מהם שיגיעו כל כך רחוק (אני עוד זוכר את הירדות הרבות שלך על רוז) ויהיה בסדר.

אני לא חושב שגאסול מעבר לשיא, פשוט הייתה לו עונה פחות טובה. לא נראה שפיזית הוא איבד משהו. אבל בגדול הם חייבים איזה טרייד גאוני שיחזיר אותם לעניינים, עם העדפה חזקה לPG.

גם אם תביאו את פול, הניקס תמיד ימצאו דרך לפשל. אתם קבוצת נאחס ואני נהנה מזה מהצד ;)

כל כך הרבה נכתב על ה- quit של לברון מול בוסטון. אין ספק שיש בזה משהו, אבל בכל מקרה, לא היו לקליבלנד כלים לזכות באליפות.
אתה שוכח שהסלטיקס ניצחו בזכות הצוות המסייע שלהם. פוזי, בראון, רונדו (שהיה אז רק מסייע), פרקינס, האוס - כולם היו מצויינים בפלייאוף. מה היה להיט? ביג Z? מייק מילר? ביבי? אף אחד חוץ מקצת האסלם לא תיפקד.

אני ממש לא ממעריצי לברון. לא אהבתי את השחצנות שלו עוד מקליבלנד ובמיאמי זה כבר נהיה מגוחך. אבל, צריך לזכור שלברון מעולם לא רצה להיות ג'ורדן - הוא רצה להיות מג'יק. קשה לו להיות ה"שחקן" והוא הראה את זה בסדרה מול דאלאס (חלק מזה היה ששחקני דאלאס פשוט התעללו בו עם טראש טוק).

רוז נתן עונה גדולה, אבל אי אפשר להתעלם ממה שההיט עשו לו. הם צריכים SG ברמה של אולסטא בשביל לזכות באליפות. עם כל דבר פחות הם לא עוברים את מיאמי. לגבי גבוה נוסף? למה הם צריכים עוד גבוה מעבר לנואה, בוזר, גיבסון ואסיק? הקו הקידמי שלהם מאוד עמוק.

הבעיה של הלייקרס שאין להם מה לתת בטרייד חוץ מביינום ולא בטוח שטרייד של כריס פול בתמורה לביינום יביא ללייקרס אליפות נוספת. זה תלוי בקובי ואני לא חושב שקובי של 2007 חוזר.

הסידרה של הניקס מול בוסטון הייתה בדיחה - אתה לא באמת מצפה מהניקס לעשות משהו בלי אמארה ובילאפס? בשנה הבאה אני צופה סוויפ של הניקס מול בוסטון (כולל נקמה על ה- 50 הפרש).

צ'אלמרס והאסלם אלה אחלה שחקנים שמשלימים חמישייה אתלטית. גם ביבי (בשלב הזה של הקריירה), אנטוני, ג'ונס והאוס רול פליירס סבירים. חוץ מזה, סלטיקס היו זקוקים לצוות מסייע הרבה יותר מההיט. אצל היט יש לך שלושה אולסטארים, שניים מהם בטופ5 של NBA, בשיא הקריירה. אבל עזוב, להפיל את זה עליהם זה פשוט לא נכון. הם כבר עברו בקלות יחסית את המזרח והיו לוקחים את הגמר אם לברון היה נותן את מה שהוא נתן נגד בוסטון ושיקגו. הם לא הפסידו בגלל רול פליירס, הם חד משמעית הפסידו כי לברון נחנק כמו טירון, אני מתפלא שאתה מגן עליו בעניין זה. זה פשוט כישלון שלו, היחנקות שתיזכר להרבה זמן והוא יצטרך לעבוד קשה כדי למחוק את זה. אם פירס היה נחנק ככה בגמר של 2008, שום רול פליירס שבעולם לא היו עוזרים. ג'ורדן או מג'יק זה לא משנה, אף אחד מהם לא נתן תצוגות לוזוריות כאלה וכשזה התחבר לכל הגועל נפש שלברון עשה בקיץ שעבר ואחרי זה, קיבלנו את הגלים של ביקורת ולגלוגים. אין לי שום טיפת רחמים כלפיו.

לא יודע אם ברמה של אולסטאר אבל אחד שישלים את רוז טוב ושיקלי מבחוץ. לגבי גבוה - בוזר נפצע הרבה פלוס צ'וקר, ואסיק הוא לא באמת מישהו שאתה משחק הרבה אתו בפלייאוף.

גם על גאסול אפשר לעשות את הטרייד. אבל אני לא בטוח שפול ירצה ללכת לשם, במקומו אני הולך לזרועותיו הפתוחות של החבר כרמלו.

לא אשמתי שהכוכבים שלכם נפצעים כל הזמן. אבל ככה או ככה היינו עוברים. מקווה שתהיה עונה מקוצרת (טוב לירוקים) אבל השחקנים הזקנים שלנו גם עם בלון חמצון בצד יתנו לניקס בראש ;)
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2011, 01:42

misha כתב:צ'אלמרס והאסלם אלה אחלה שחקנים שמשלימים חמישייה אתלטית. גם ביבי (בשלב הזה של הקריירה), אנטוני, ג'ונס והאוס רול פליירס סבירים. חוץ מזה, סלטיקס היו זקוקים לצוות מסייע הרבה יותר מההיט. אצל היט יש לך שלושה אולסטארים, שניים מהם בטופ5 של NBA, בשיא הקריירה. אבל עזוב, להפיל את זה עליהם זה פשוט לא נכון. הם כבר עברו בקלות יחסית את המזרח והיו לוקחים את הגמר אם לברון היה נותן את מה שהוא נתן נגד בוסטון ושיקגו. הם לא הפסידו בגלל רול פליירס, הם חד משמעית הפסידו כי לברון נחנק כמו טירון, אני מתפלא שאתה מגן עליו בעניין זה. זה פשוט כישלון שלו, היחנקות שתיזכר להרבה זמן והוא יצטרך לעבוד קשה כדי למחוק את זה. אם פירס היה נחנק ככה בגמר של 2008, שום רול פליירס שבעולם לא היו עוזרים. ג'ורדן או מג'יק זה לא משנה, אף אחד מהם לא נתן תצוגות לוזוריות כאלה וכשזה התחבר לכל הגועל נפש שלברון עשה בקיץ שעבר ואחרי זה, קיבלנו את הגלים של ביקורת ולגלוגים. אין לי שום טיפת רחמים כלפיו.

לא יודע אם ברמה של אולסטאר אבל אחד שישלים את רוז טוב ושיקלי מבחוץ. לגבי גבוה - בוזר נפצע הרבה פלוס צ'וקר, ואסיק הוא לא באמת מישהו שאתה משחק הרבה אתו בפלייאוף.

גם על גאסול אפשר לעשות את הטרייד. אבל אני לא בטוח שפול ירצה ללכת לשם, במקומו אני הולך לזרועותיו הפתוחות של החבר כרמלו.

לא אשמתי שהכוכבים שלכם נפצעים כל הזמן. אבל ככה או ככה היינו עוברים. מקווה שתהיה עונה מקוצרת (טוב לירוקים) אבל השחקנים הזקנים שלנו גם עם בלון חמצון בצד יתנו לניקס בראש ;)

בטח שאני לא אגן על לברון...

דווקא הבולס מאוד מרוצים מאסיק. אין מצב שהם מביאים עוד גבוה.

השווי של גאסול בטרייד לקבוצה שלא מתמודדת על אליפות הוא קטן.

לירוקים כבר כלום לא יעזור... זמן לבנות מחדש בבוסטון.
roy1000

הודעהעל ידי misha » 20 אוקטובר 2011, 05:31

roy1000 כתב:לירוקים כבר כלום לא יעזור... זמן לבנות מחדש בבוסטון.

בקיץ הבא כשהחוזים של גארנט ואלן יסתיימו ובפיירול שלנו יישארו רק פירס, רונדו וכמה חוזי רוקיז קטנים. העונה עוד נרוץ (נלך) עם הגווארדיה הישנה.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2011, 08:05

misha כתב:

בקיץ הבא כשהחוזים של גארנט ואלן יסתיימו ובפיירול שלנו יישארו רק פירס, רונדו וכמה חוזי רוקיז קטנים. העונה עוד נרוץ (נלך) עם הגווארדיה הישנה.

הסיפור של הסלטיקס גמור. הם צריכים ללכת לבניה מחדש כמה שיותר מהר. לא בטוח שעונת פרישה ל- KG ואלן ועוד עונת פרישה אחרי זה לפירס זה מה שהמועדון צריך.

הסלטיקס צריכים לבנות מחדש דרך הדראפט.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 20 אוקטובר 2011, 08:24

רוי מתי חזרת יא מלך :worship
התגעגעתי לפסימיות שלך
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2011, 09:40

החציל האצטקי כתב:רוי מתי חזרת יא מלך :worship
התגעגעתי לפסימיות שלך

אני? פסימיות? סתם שמועות לא מבוססות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2011, 09:47

roy1000 כתב:
misha כתב:

הסיפור של הסלטיקס גמור. הם צריכים ללכת לבניה מחדש כמה שיותר מהר. לא בטוח שעונת פרישה ל- KG ואלן ועוד עונת פרישה אחרי זה לפירס זה מה שהמועדון צריך.

הסלטיקס צריכים לבנות מחדש דרך הדראפט.

הסיפור של הסלטיקס אף פעם לא גמור. בעונה האחרונה הם עשו טעות גסה עם הטרייד על פרקינס, ובזאת פגעו לעצמם קשה מאוד בסיכויים להגיע לגמר ואף לזכות בתואר.
בעונה הקרובה עוד לא ברור מה יהיה, אבל אם תהיה עונה, אז דווקא הקיצור שלה, יכול לפעול לטובת הזקניאדה.
תגיד מה שתגיד, הקלאסה שיש לפירס, אלן וגארנט אין לאף קבוצה היום, ואם רונדו יישאר בריא, אז יש להם סיכוי לא רע להפתיע את מיאמי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2011, 09:57

jol9 כתב:הסיפור של הסלטיקס אף פעם לא גמור. בעונה האחרונה הם עשו טעות גסה עם הטרייד על פרקינס, ובזאת פגעו לעצמם קשה מאוד בסיכויים להגיע לגמר ואף לזכות בתואר.
בעונה הקרובה עוד לא ברור מה יהיה, אבל אם תהיה עונה, אז דווקא הקיצור שלה, יכול לפעול לטובת הזקניאדה.
תגיד מה שתגיד, הקלאסה שיש לפירס, אלן וגארנט אין לאף קבוצה היום, ואם רונדו יישאר בריא, אז יש להם סיכוי לא רע להפתיע את מיאמי.

הרבה דברים אפשר להגיד על גארנט, אבל קלאסה בטח שאין לו. אין לבוסטון שום סיכוי להפתיע את מיאמי או שיקגו. גארנט בקושי הולך וריי אלן בן 37. הבעיה שלהם הולכת להיות קודם כל הגנתית בעונה הבאה. בלי פרקינס וכשגארנט איבד את כל המהירות הרוחבית שלו הם בקושי ייכנסו לפלייאוף לדעתי. הסיכוי היחיד שלהם זה שגרין יהפוך לסופרסטאר. לא יודע כמה זה ריאלי.
roy1000

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2011, 12:15

jol9 כתב:
roy1000 כתב:
jol9 כתב:
misha כתב:ב-100 כן, אבל ב-50 לא נראה לי שהייתי מכניס אותם.

אני עוד לא הספקתי לראות את הרשימה של ה-50, אבל אני פשוט מסרב להאמין שאין אף שחקן NBA בטופ 50 שפחות טוב מהשחקן האירופאי הכי טוב.

בכדורסל הרבה יותר קשה לעשות את ההשוואות האלה מאשר בטניס למשל, שם המצ'אפים הם אישיים והכל ברור.
בכדורסל היכולת הקבוצתית והסיטואציה משפיעות באופן חד משמעי על הצטיינות והצלחה כמו גם על כשלון.

למשל קיי ג'יי שהוא לדעתי בטופ 10 של הרכזים בהיסטוריה, היה קבור על הספסל מאחורי מארק פרייס, ויש מצב שלא היה מגיע לרמה אליה הגיע, אם לא היה עובר בטרייד לפיניקס.
באותו האופן, אנחנו לא יודעים איזה שחקן היה נבארו הופך להיות אם היה באמת רוצה לשחק בNBA והיה מגיע לקבוצה מתאימה עבורו.

ההשוואה ההוגנת היחידה היא בהתאם למשחקים הישירים שהיו בין השחקנים האלה, ובמשחקים האלה לא מעט אירופאים, ובין השאר השלושה שציינתי בפרט, הצליחו יפה מאוד
נגד אותם אמריקאים שנמצאים בצמרת הרשימה. נכון שזה רק משחק אחד, אבל אין לנו הרבה מעבר לזה.

נבארו כבר שיחק ב- NBA והיה שחקן לא רע (משהו כמו 10 נקודות למשחק). אפילו פתח בחמישייה של ממפיס, אבל החליט שזה לא בשבילו. גם בשיאו, נבארו הוא לא אולסטאר ב- NBA - היכולות הפיזיות שלו מגבילות אותו.

סופו לא יכול לעמוד ביותר מדקות ספורות בקצב של ה- NBA והוא גם יוצר מיסמץ' הגנתי. דיאמנטידיס זו שאלה מעניינת - אני לא זוכר שהוא בכלל ניסה את ה- NBA.

אין היום באירופה שחקנים כמו קוקוץ'/ראדג'ה/פטרוביץ'/דנילוביץ' שבאמת יכלו להיות שחקנים משמעותיים ב- NBA. היום כל שחקן באירופה עם רבע פוטנציאל נבחר בסיבוב הראשון של הדראפט.

שלום גם לך.... מה קורה? :happy2

תשמע, אני לא אוהב את ההעדפה האוטומטית של השחקנים האמריקאים או אלה שמשחקים בNBA, ע"פ האירופאיים. כבר הוכח שזה לא תמיד נכון.

בתנאי יורוליג או פיב"א(אליפויות אירופה) יכול להיות שנבארו שחקן טוב יותר מחלק מהשחקנים ב 30-50 האחרונים, לא הייתי שולל את זה על הסף. בתנאי NBA אני לא רואה אותו מועיל לקבוצה כלשהי יותר מג'ייסון קיד שמדורג במקום ה-49. קיד שמר את קובי בפלייאוף האחרון. אתה רואה את נבארו, אנדרסייזד שוטינג גארד בלי אתלטיות NBA או כוח פיזי, בכלל מדגדג את קובי או את וויד? הם היו אוכלים אותו בלי מלח. זה אחת הסיבות שמישהו כמו טראג'ן לאנגדון, שיותר מותאם פיזית מנבארו לשחק ב-NBA, לא הגיע לשם. את ה-11 נקודות שלו הוא עשה באחוזי זוועה(36% לשלוש, 40% לשתיים) ובקבוצת פח דאז כמו ממפיס. לגבי דיאמנטידיס, 99% מהרכזים ב-NBA(שזה אומר בערך כל הרכזים חוץ מביבי, פישר, סטיב בלייק וקיד) זה שחקנים שהוא לא יכול לשמור עליהם. אם תעקוב אחרי משחקים של פאו תראה שאובראדוביץ' לא שם אותו על רכזים זריזים ואתלטיים כי הוא לא מסוגל לשמור עליהם. בגמר הוא שם את ניק קאלטיס על פארגו, ולפני ארבע שנים אני זוכר את וואיניץ' ובצ'ירוביץ' שומרים על ביינום. וזה שחקנים שהם רכזים מחליפים ב-NBA. אתה רואה אותו שומר על דרק רוז או פול עם האתלטיות המטורפת והצעד הראשון? אני לא. על הצד ההתקפי אין כל כך מה להרחיב. דיאמנטידיס לא יכול לעבור שם שחקנים באחד על אחד. הוא בקושי עושה את זה באירופה.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2011, 12:22

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הסיפור של הסלטיקס אף פעם לא גמור. בעונה האחרונה הם עשו טעות גסה עם הטרייד על פרקינס, ובזאת פגעו לעצמם קשה מאוד בסיכויים להגיע לגמר ואף לזכות בתואר.

הרבה דברים אפשר להגיד על גארנט, אבל קלאסה בטח שאין לו. אין לבוסטון שום סיכוי להפתיע את מיאמי או שיקגו. גארנט בקושי הולך וריי אלן בן 37. הבעיה שלהם הולכת להיות קודם כל הגנתית בעונה הבאה. בלי פרקינס וכשגארנט איבד את כל המהירות הרוחבית שלו הם בקושי ייכנסו לפלייאוף לדעתי. הסיכוי היחיד שלהם זה שגרין יהפוך לסופרסטאר. לא יודע כמה זה ריאלי.

נחכה ונראה. בקושי ייכנסו לפלייאוף?? לא נראה לי.
בכל מקרה יש להם יותר סיכוי לקחת אליפות מאשר לקבוצה מסויימת שאתה נמנה על אוהדיה... :laugh1
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2011, 12:28

הניקס רחוקים סנטר סביר ואולי שני רול פליירס מאליפות. לא הייתי מזלזל בהם כל כך כששניים מהסקוררים הטובים בליגה משחקים שם והאמת שהייתי נותן להם יותר סיכויים לקחת אליפות מלשלישייה המזדקנת של הסלטיקס. שלא לדבר על זה שכרמלו-אמארה זה שילוב שיותר משלים אחד את השני מאשר וויד- לברון, למרות שכמובן השניים האחרונים שחקנים יותר טובים.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 20 אוקטובר 2011, 12:48

שחף כתב:הניקס רחוקים סנטר סביר ואולי שני רול פליירס מאליפות. לא הייתי מזלזל בהם כל כך כששניים מהסקוררים הטובים בליגה משחקים שם והאמת שהייתי נותן להם יותר סיכויים לקחת אליפות מלשלישייה המזדקנת של הסלטיקס. שלא לדבר על זה שכרמלו-אמארה זה שילוב שיותר משלים אחד את השני מאשר וויד- לברון, למרות שכמובן השניים האחרונים שחקנים יותר טובים.

או דווייט הווארד/כריס פול אחד. הסלטיקס גמורים לחלוטין. הם מתחו את השחקנים שלהם יותר מדי ובעיקר נשארו בלי צוות מסייע ראוי.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 20 אוקטובר 2011, 13:02

אגב, ב-NBA נכנסים היום ליום השלישי של מרתון השיחות בין השחקנים לבעלים יחד עם המגשר ג'ורג' כהן. מספרים שאתמול היתה התקדמות משמעותית בנושא חלוקת ההכנסות ונראה שלאט לאט מתקדמים שם להסכם. הסברה היא שתוך שבוע עד שבועיים יגיעו להסכם ואני מאוד מקווה שלמכבי יש תוכנית פעולה במקרה כזה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2011, 13:05

roy1000 כתב:
שחף כתב:הניקס רחוקים סנטר סביר ואולי שני רול פליירס מאליפות. לא הייתי מזלזל בהם כל כך כששניים מהסקוררים הטובים בליגה משחקים שם והאמת שהייתי נותן להם יותר סיכויים לקחת אליפות מלשלישייה המזדקנת של הסלטיקס. שלא לדבר על זה שכרמלו-אמארה זה שילוב שיותר משלים אחד את השני מאשר וויד- לברון, למרות שכמובן השניים האחרונים שחקנים יותר טובים.

או דווייט הווארד/כריס פול אחד. הסלטיקס גמורים לחלוטין. הם מתחו את השחקנים שלהם יותר מדי ובעיקר נשארו בלי צוות מסייע ראוי.

אני חושב שראינו השנה ששלושה סופרסטארים(או יותר נכון שני סופרסטארים ואולסטאר אחד) זה לא מספיק לאליפות אם אין שום דבר לידם. ואני לא רואה את האוורד משתלב שם. הוא לא כריס בוש מבחינת האופי אלא הסנטר הכי טוב בליגה.
שחף

הודעהעל ידי asafb96 » 20 אוקטובר 2011, 13:19

שחף כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:
jol9 כתב:
misha כתב:ב-100 כן, אבל ב-50 לא נראה לי שהייתי מכניס אותם.

אני עוד לא הספקתי לראות את הרשימה של ה-50, אבל אני פשוט מסרב להאמין שאין אף שחקן NBA בטופ 50 שפחות טוב מהשחקן האירופאי הכי טוב.

בכדורסל הרבה יותר קשה לעשות את ההשוואות האלה מאשר בטניס למשל, שם המצ'אפים הם אישיים והכל ברור.
בכדורסל היכולת הקבוצתית והסיטואציה משפיעות באופן חד משמעי על הצטיינות והצלחה כמו גם על כשלון.

למשל קיי ג'יי שהוא לדעתי בטופ 10 של הרכזים בהיסטוריה, היה קבור על הספסל מאחורי מארק פרייס, ויש מצב שלא היה מגיע לרמה אליה הגיע, אם לא היה עובר בטרייד לפיניקס.
באותו האופן, אנחנו לא יודעים איזה שחקן היה נבארו הופך להיות אם היה באמת רוצה לשחק בNBA והיה מגיע לקבוצה מתאימה עבורו.

ההשוואה ההוגנת היחידה היא בהתאם למשחקים הישירים שהיו בין השחקנים האלה, ובמשחקים האלה לא מעט אירופאים, ובין השאר השלושה שציינתי בפרט, הצליחו יפה מאוד
נגד אותם אמריקאים שנמצאים בצמרת הרשימה. נכון שזה רק משחק אחד, אבל אין לנו הרבה מעבר לזה.

נבארו כבר שיחק ב- NBA והיה שחקן לא רע (משהו כמו 10 נקודות למשחק). אפילו פתח בחמישייה של ממפיס, אבל החליט שזה לא בשבילו. גם בשיאו, נבארו הוא לא אולסטאר ב- NBA - היכולות הפיזיות שלו מגבילות אותו.

סופו לא יכול לעמוד ביותר מדקות ספורות בקצב של ה- NBA והוא גם יוצר מיסמץ' הגנתי. דיאמנטידיס זו שאלה מעניינת - אני לא זוכר שהוא בכלל ניסה את ה- NBA.

אין היום באירופה שחקנים כמו קוקוץ'/ראדג'ה/פטרוביץ'/דנילוביץ' שבאמת יכלו להיות שחקנים משמעותיים ב- NBA. היום כל שחקן באירופה עם רבע פוטנציאל נבחר בסיבוב הראשון של הדראפט.

שלום גם לך.... מה קורה? :happy2

תשמע, אני לא אוהב את ההעדפה האוטומטית של השחקנים האמריקאים או אלה שמשחקים בNBA, ע"פ האירופאיים. כבר הוכח שזה לא תמיד נכון.

בתנאי יורוליג או פיב"א(אליפויות אירופה) יכול להיות שנבארו שחקן טוב יותר מחלק מהשחקנים ב 30-50 האחרונים, לא הייתי שולל את זה על הסף. בתנאי NBA אני לא רואה אותו מועיל לקבוצה כלשהי יותר מג'ייסון קיד שמדורג במקום ה-49. קיד שמר את קובי בפלייאוף האחרון. אתה רואה את נבארו, אנדרסייזד שוטינג גארד בלי אתלטיות NBA או כוח פיזי, בכלל מדגדג את קובי או את וויד? הם היו אוכלים אותו בלי מלח. זה אחת הסיבות שמישהו כמו טראג'ן לאנגדון, שיותר מותאם פיזית מנבארו לשחק ב-NBA, לא הגיע לשם. את ה-11 נקודות שלו הוא עשה באחוזי זוועה(36% לשלוש, 40% לשתיים) ובקבוצת פח דאז כמו ממפיס. לגבי דיאמנטידיס, 99% מהרכזים ב-NBA(שזה אומר בערך כל הרכזים חוץ מביבי, פישר, סטיב בלייק וקיד) זה שחקנים שהוא לא יכול לשמור עליהם. אם תעקוב אחרי משחקים של פאו תראה שאובראדוביץ' לא שם אותו על רכזים זריזים ואתלטיים כי הוא לא מסוגל לשמור עליהם. בגמר הוא שם את ניק קאלטיס על פארגו, ולפני ארבע שנים אני זוכר את וואיניץ' ובצ'ירוביץ' שומרים על ביינום. וזה שחקנים שהם רכזים מחליפים ב-NBA. אתה רואה אותו שומר על דרק רוז או פול עם האתלטיות המטורפת והצעד הראשון? אני לא. על הצד ההתקפי אין כל כך מה להרחיב. דיאמנטידיס לא יכול לעבור שם שחקנים באחד על אחד. הוא בקושי עושה את זה באירופה.

גם בתאי NBA הוא נכנס לשם. במחינה הגנתית הוא קצת בעייתי, אבל התקפית הוא שחקן מהטופ, גם שם. 11 נקודות בעונת רוקי זה מצוין, ואם היה ממשיך שם, ומקבל יותר מעמד ויותר כדורים, הוא גם היה קולע יותר. יש שחקנים שנכנסים גם לטופ 30, ולא עשו את זה.
לגבי דיאמנטידיס, אני ממש ממש לא חושב שזה נכון.
קודם כל, הוא יכול לשמור על רכזים אתלטיים באותה מידה שקיד ונאש יכולים. הגזימו פה קצת עם העניין הזה. שחקנים כמו דריק רוז או ראסאל ווסטברוק זה מקרים נדירים, וגם טובים ואתלטיים מדיא לא יעצרו אותם. אם סתם דוגמא, חוזה קלדרון, שהוא פחות טוב מדיא בכל אספקט, בטח שהגנה, הוא רכז פותח שם, אז אין שום סיבה שדיא לא יוכל לשחק שם. הוא יכול ליהיות רכז פותח בNBA, ויכול להיכנס לטופ 50. הוא השחקן הטוב באירופה לדעתי, ויש לו מקום ברשימה הזאת (אם הוא היה בNBA כמובן...). מנהל משחק גדול, מוסר בחסד, עילויי הגנתי, וקלעי טוב.
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 20 אוקטובר 2011, 13:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2011, 13:21

שחף כתב:בתנאי יורוליג או פיב"א(אליפויות אירופה) יכול להיות שנבארו שחקן טוב יותר מחלק מהשחקנים ב 30-50 האחרונים, לא הייתי שולל את זה על הסף. בתנאי NBA אני לא רואה אותו מועיל לקבוצה כלשהי יותר מג'ייסון קיד שמדורג במקום ה-49. קיד שמר את קובי בפלייאוף האחרון. אתה רואה את נבארו, אנדרסייזד שוטינג גארד בלי אתלטיות NBA או כוח פיזי, בכלל מדגדג את קובי או את וויד? הם היו אוכלים אותו בלי מלח. זה אחת הסיבות שמישהו כמו טראג'ן לאנגדון, שיותר מותאם פיזית מנבארו לשחק ב-NBA, לא הגיע לשם. את ה-11 נקודות שלו הוא עשה באחוזי זוועה(36% לשלוש, 40% לשתיים) ובקבוצת פח דאז כמו ממפיס. לגבי דיאמנטידיס, 99% מהרכזים ב-NBA(שזה אומר בערך כל הרכזים חוץ מביבי, פישר, סטיב בלייק וקיד) זה שחקנים שהוא לא יכול לשמור עליהם. אם תעקוב אחרי משחקים של פאו תראה שאובראדוביץ' לא שם אותו על רכזים זריזים ואתלטיים כי הוא לא מסוגל לשמור עליהם. בגמר הוא שם את ניק קאלטיס על פארגו, ולפני ארבע שנים אני זוכר את וואיניץ' ובצ'ירוביץ' שומרים על ביינום. וזה שחקנים שהם רכזים מחליפים ב-NBA. אתה רואה אותו שומר על דרק רוז או פול עם האתלטיות המטורפת והצעד הראשון? אני לא. על הצד ההתקפי אין כל כך מה להרחיב. דיאמנטידיס לא יכול לעבור שם שחקנים באחד על אחד. הוא בקושי עושה את זה באירופה.

א - זה מה שאמרתי. החוקים והליגות השונות משפיעים באופן שונה. אף אחד לא אמר שצריך לשפוט שחקן לפי החוקים של הNBA. שוב, כמו שאמרתי לפני, במשחקים הבודדים
שהיו בין נבחרות ארה"ב השונות, לבין השחקנים המדוברים, ראינו שזה לא כזה שחור או לבן.

ב - בכדורסל יש משמעות גם לצדדים האחרים ולא רק ליכולות אחד על אחד. גם נאש לא ממש מסוגל לשמור אחד על אחד על רוב השחקנים שציינת (בטח לא על שחקנים כמו פול ורוז),
אבל בשביל זה, כדורסל הוא ספורט קבוצתי, והקבוצה עזרה לו להתמודד איתם בצד ההגנתי.

אני כן מסכים עם רוי, בעניין הזה שרוב האירופאים הטובים נחטפים לNBA, וזה די בעייתי לכדורסל האירופאי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2011, 13:23

אני לא מחזיק מסקוררים שלא רואים ממטר את החברים שלהם בקבוצה. יש סיבה למה אמארה וכרמלו לא הגיעו לשום דבר משמעותי עדיין מבחינה קבוצתית
בקריירה שלהם, למרות שהם שיחקו בקבוצות מצויינות ועם שחקנים מופלאים כמו נאש ובילאפס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2011, 13:32

jol9 כתב:
שחף כתב:בתנאי יורוליג או פיב"א(אליפויות אירופה) יכול להיות שנבארו שחקן טוב יותר מחלק מהשחקנים ב 30-50 האחרונים, לא הייתי שולל את זה על הסף. בתנאי NBA אני לא רואה אותו מועיל לקבוצה כלשהי יותר מג'ייסון קיד שמדורג במקום ה-49. קיד שמר את קובי בפלייאוף האחרון. אתה רואה את נבארו, אנדרסייזד שוטינג גארד בלי אתלטיות NBA או כוח פיזי, בכלל מדגדג את קובי או את וויד? הם היו אוכלים אותו בלי מלח. זה אחת הסיבות שמישהו כמו טראג'ן לאנגדון, שיותר מותאם פיזית מנבארו לשחק ב-NBA, לא הגיע לשם. את ה-11 נקודות שלו הוא עשה באחוזי זוועה(36% לשלוש, 40% לשתיים) ובקבוצת פח דאז כמו ממפיס. לגבי דיאמנטידיס, 99% מהרכזים ב-NBA(שזה אומר בערך כל הרכזים חוץ מביבי, פישר, סטיב בלייק וקיד) זה שחקנים שהוא לא יכול לשמור עליהם. אם תעקוב אחרי משחקים של פאו תראה שאובראדוביץ' לא שם אותו על רכזים זריזים ואתלטיים כי הוא לא מסוגל לשמור עליהם. בגמר הוא שם את ניק קאלטיס על פארגו, ולפני ארבע שנים אני זוכר את וואיניץ' ובצ'ירוביץ' שומרים על ביינום. וזה שחקנים שהם רכזים מחליפים ב-NBA. אתה רואה אותו שומר על דרק רוז או פול עם האתלטיות המטורפת והצעד הראשון? אני לא. על הצד ההתקפי אין כל כך מה להרחיב. דיאמנטידיס לא יכול לעבור שם שחקנים באחד על אחד. הוא בקושי עושה את זה באירופה.

א - זה מה שאמרתי. החוקים והליגות השונות משפיעים באופן שונה. אף אחד לא אמר שצריך לשפוט שחקן לפי החוקים של הNBA. שוב, כמו שאמרתי לפני, במשחקים הבודדים
שהיו בין נבחרות ארה"ב השונות, לבין השחקנים המדוברים, ראינו שזה לא כזה שחור או לבן.

ב - בכדורסל יש משמעות גם לצדדים האחרים ולא רק ליכולות אחד על אחד. גם נאש לא ממש מסוגל לשמור אחד על אחד על רוב השחקנים שציינת (בטח לא על שחקנים כמו פול ורוז),

אני כן מסכים עם רוי, בעניין הזה שרוב האירופאים הטובים נחטפים לNBA, וזה די בעייתי לכדורסל האירופאי.

לנבארו יש את השליטה בכדור של נאש? קריאת המשחק שלו? יכולת המסירה שלו? זה כמו שהייתי משווה בין פאפאס בשיאו ליוגב על סמך זה ששניהם לא קולעים מבחוץ. אז נבארו עדיף לברצלונה מג'ייסון קיד וכנראה שגם למכבי. ב-NBA הוא בעיקר ספוט אפ שוטר שבגלל ההגנה שלו כנראה היה משחק שם בקבוצות תחתית בלי יומרות. אז ברמה האירופאית קיד יהיה שחקן פחות טוב וב-NBA נבארו פחות טוב. בסך הכל קיד הוביל קבוצה שלוש פעמים לגמר וזכה פעם אחת, אז מגיע לו את הקרדיט על זה.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 20 אוקטובר 2011, 13:59

שחף כתב:
jol9 כתב:

לנבארו יש את השליטה בכדור של נאש? קריאת המשחק שלו? יכולת המסירה שלו? זה כמו שהייתי משווה בין פאפאס בשיאו ליוגב על סמך זה ששניהם לא קולעים מבחוץ. אז נבארו עדיף לברצלונה מג'ייסון קיד וכנראה שגם למכבי. ב-NBA הוא בעיקר ספוט אפ שוטר שבגלל ההגנה שלו כנראה היה משחק שם בקבוצות תחתית בלי יומרות. אז ברמה האירופאית קיד יהיה שחקן פחות טוב וב-NBA נבארו פחות טוב. בסך הכל קיד הוביל קבוצה שלוש פעמים לגמר וזכה פעם אחת, אז מגיע לו את הקרדיט על זה.

אני לא השוותי בין נבארו לנאש. פשוט ציינתי שלא כל השחקנים שמשחקים בNBA מסוגלים לשמור אחד על השני, ואפילו חלק מהגדולים והטובים ביותר, לוקים בצד הזה של המגרש.
נבארו הוא שחקן גדול, היה השחקן מספר 1 בנחברת ספרד, שמלאה בשחקני NBA, וגם היה טוב יותר מכל שחקני הNBA המצויינים שהיו בתחרות הזאת, כולל אחד השחקנים הטובים בעולם כיום - נוביצקי.

כולם יודעים ומבינים את זה, וזה שהוא לא משחק עכשיו בNBA, לא הופך אותו לשחקן פחות טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 אוקטובר 2011, 15:32

את ההבדל בנבחרת ספרד עשה פאו גאסול. בשתי האליפויות שהוא לא הופיע(עולם ואירופה) ספרד עפה בשמינית ורבע הגמר. נבארו שחקן מצויין, אבל אחת הסיבות שהוא קלע כ''כ הרבה באליפות האחרונה הייתה שהיו שני שחקנים מהטופ בעמדות שלהם ב-NBA שמשכו אליהם את האש.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים