קיש בטטה ופטריות - הגרסה לעצלניםרכיבים:
בצק עלים (הבנתם למה 'עצלנים'??)
פעם עוד טרחתי להכין בצק פריך, אבל באמת שככה יותר טעים!!
1 בצל גדול
2 בטטות, חתוכות לקוביות קטנות (אם הבטטות ממש קטנות אז קחו 4)
חבילת פטריות שמפיניון (רצוי טריות, אבל אם רמת הפדלאות היא גבוהה, אז לכו על פטריות שלמות בשימורים - ולחצות אותן בבקשה)
2 ביצים
שמיר
קמח
אז ככה, מניחים על תבנית (מעל נייר אפיה) את בצק העלים ולהשאיר מסביב 'שוליים'.
בסיר: מבשלים את הבטטה במים, אבל לא יותר מדי, שלא תתפרק (בערך עשר דק'). מסננים.
במחבת גדולה: מטגנים בצל, מוסיפים את הפטריות. לתבל במלח, פלפל, ופפריקה. אחר כך להוסיף את הבטטות המסוננות - ממש לשתי דקות ולכבות.
להניח את התערובת הזו על התבנית בצורה אחידה.
בצלוחית קטנה: לטרוף 2 ביצים + שמיר קצוץ + אבקת מרק + כף קמח - ולצקת על התבנית.
הופ לתנור, 180 מעלות, בערך חצי שעה - 40 דק' - עד שזה שזוף חתיכי כזה - ויאמי (:
