כאן מדברים על הכל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המתכונים!

01 אוקטובר 2015, 21:19

MTA2311 כתב:
החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:
החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:מה אוכלים במסעדה יוונית?

מה שאתה אוכל במסעדה מזרחית, רק עם יוגורט.


נשמע מפתה

ככל הנראה לא רלוונטי לתפריט שלך גם ככה.

ממליץ על גזרים חתוכים ומלפפון ירוק. (כתבתי בעודי אוכל את שלי)


לצערי אני לא אוהב גזרים.
חי על עגבניות שרי.



כרמל... גם אני meh אותך :rose

Re: ת'רד המתכונים!

02 אוקטובר 2015, 00:07

ככל שכרמל יותר אכזרית אליך היא יותר אוהבת אותך.
למדתי על בשרי.

Re: ת'רד המתכונים!

02 אוקטובר 2015, 00:12

LIAV10 כתב:ככל שכרמל יותר אכזרית אליך היא יותר אוהבת אותך.
למדתי על בשרי.


אתה טועה
רון ורוני בראש הרשימה החיובית שלי ואני הכי לא אכזרית אליהם

Re: ת'רד המתכונים!

02 אוקטובר 2015, 00:16

אני לא מאמין לך

Re: ת'רד המתכונים!

02 אוקטובר 2015, 00:16

LIAV10 כתב:אני לא מאמין לך


הם יודעים את האמת

Re: ת'רד המתכונים!

02 אוקטובר 2015, 02:41

Holiday_Armadillo כתב:
LIAV10 כתב:אני לא מאמין לך


הם יודעים את האמת


האמת שכן :happy

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 13:37

קיש בטטה ופטריות - הגרסה לעצלנים

רכיבים:
בצק עלים (הבנתם למה 'עצלנים'??) :laugh1
פעם עוד טרחתי להכין בצק פריך, אבל באמת שככה יותר טעים!!

1 בצל גדול
2 בטטות, חתוכות לקוביות קטנות (אם הבטטות ממש קטנות אז קחו 4)
חבילת פטריות שמפיניון (רצוי טריות, אבל אם רמת הפדלאות היא גבוהה, אז לכו על פטריות שלמות בשימורים - ולחצות אותן בבקשה)
2 ביצים
שמיר
קמח

אז ככה, מניחים על תבנית (מעל נייר אפיה) את בצק העלים ולהשאיר מסביב 'שוליים'.
בסיר: מבשלים את הבטטה במים, אבל לא יותר מדי, שלא תתפרק (בערך עשר דק'). מסננים.
במחבת גדולה: מטגנים בצל, מוסיפים את הפטריות. לתבל במלח, פלפל, ופפריקה. אחר כך להוסיף את הבטטות המסוננות - ממש לשתי דקות ולכבות.
להניח את התערובת הזו על התבנית בצורה אחידה.
בצלוחית קטנה: לטרוף 2 ביצים + שמיר קצוץ + אבקת מרק + כף קמח - ולצקת על התבנית.

הופ לתנור, 180 מעלות, בערך חצי שעה - 40 דק' - עד שזה שזוף חתיכי כזה - ויאמי (:

תמונה

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 15:12

בא לי!

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 15:43

נראה טעים, מהיר ודוסי. (מישהו שלא מקפיד על הליכי כשרות בתוך היה דוחף שם חמאה/גבינה/שמנת או כולם)

אמא שלי עושה גם כן מתכון עצלני בסגנון מבצק של מלוואח.
היא לוקחת בצק מלוואח וגבינת עזים (פרומעז, בד״כ) ומגלגלת את זה, חותכת ומקפלת במין צורה של קרואסונים קטנים. טעים בטירוף, ואני לרוב סולד מגבינת עזים.

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 18:27

נראה טעים, חבל שאני לא אוכל בטטה

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 19:01

נראה ממש טוב רותי :) רק חבל שזו בטטה.. ירק שאני יכול לאכול רק אם הוא שרוף מת או מוטמע בתוך פירה תפו״א..

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 19:06

מה יש לכם עם בטטה?

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 19:18

החציל האצטקי כתב:מה יש לכם עם בטטה?


תפו"ח אדמה לא אמור להיות מתוק. זה הכל.

Re: ת'רד המתכונים!

08 אוקטובר 2015, 21:48

החציל האצטקי כתב:מה יש לכם עם בטטה?


מה שיש לי עם רוב הירקות הכתומים (פרט לגזר). זה פשוט מתוק מדי ולא קשור..

Re: ת'רד המתכונים!

10 אוקטובר 2015, 18:21

אז ככה, ביום חמישי הייתי בקניות וקניתי שקית של שעועית אדומה ותבלין צ'ילי חריף בשביל לעשות צ'ילי קון קרנה
אנחנו אשכנזים אז זה לא צריך להפתיע אף אחד שאנחנו לא מסתדרים עם חריף יותר מדי טוב אבל בכל זאת, צ'ילי קון קרנה צריך להיות לפחות פיקנטי
אני חושבת שהוספתי צ'ילי 4 פעמים תוך כדי הבישול וזה עדיין לא חריף

המסקנה שלי? משהו לא בסדר בצ'ילי

Re: ת'רד המתכונים!

10 אוקטובר 2015, 18:25

כי תבלין צ׳ילי הוא לא כזה חריף, שמים פלפל צ׳ילי אמיתי קצוץ ביחד עם הגרעינים.
אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף.

Re: ת'רד המתכונים!

10 אוקטובר 2015, 18:32

LIAV10 כתב:כי תבלין צ׳ילי הוא לא כזה חריף, שמים פלפל צ׳ילי אמיתי קצוץ ביחד עם הגרעינים.
אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף.


כן, כי אני רוצה למות

Re: ת'רד המתכונים!

10 אוקטובר 2015, 19:03

אני גם לא אוכל חריף (פיקנטי זה סבבה).
בתבשיל גדול זה יהיה סבבה.

Re: ת'רד המתכונים!

11 אוקטובר 2015, 15:10

באמת מה נסגר איתכם עם הבטטה...?! ::
זה אחד הדברים הטעימים.

Re: ת'רד המתכונים!

13 אוקטובר 2015, 17:38

מתלהבת מהפעם הראשונה שזילפתי דמות בשיטה הזו!!! :yahoo

תמונה

זה כל כך פשוט להכנה.. מי היה מאמין - ביי ביי בצק סוכר ::
פרסם תגובה