11 נובמבר 2015, 10:14
ankram כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:יכול להיות שאני בעמדת מיעוט, אבל אני ממש לא אוהבת את השינוי הזה.
אני אהבתי את זה שיש שלבים ביורוליג ושצריך לעבור שלב שלב ולהשתפר במהלך העונה כאשר כמעט כל משחק הוא קריטי.
בשיטה הזו יש פחות חשיבות לכל משחק בליגה כזו ארוכה וזה הופך למעט משעמם בשלב מסוים (קצת כמו בנ.ב.א)
גם אני לא בדיוק מתלהב מהשיטה הזאת. חסר לי משהו... לא יודע, לא מצליח לגבש דעה לגבי מה בדיוק חסר, אבל משהו חסר
אני יגיד לך מה מפריע לך , אם תרשה לי.
זה בעצם אומר שללא שום קשר לאיכות הסגל של מכבי , יהיו למכבי X משחקים קבועים בשנה ביורוליג , ללא חשש מאי עלייה לטופ 16 , ללא חשש ממינויים שלא יוכלו לקבל את כל המשחקים , הכנסה מובטחת.
מה זה מונע מהבעלים שלנו להחזיק סגל חלש? הרי מה שהם לא יעשו , מכבי ב 10 השנים הקרובות תקבל זכויות שידור , כמות משחקים גדולה , קבוצות אטרקטיביות , גם אם היא תחזיק חמשייה סטייל סאסארי.
הפורמט של היום , "מעניש" קבוצות חלשות , לא מעלה אותם לטופ 16 ובעצם , "גומל" להם על בחירת סגל לקוי , בחירת מאמן לא טובה , או סתם קבוצה מחורבנת , השוט הזה כבר לא קיים , כי מכבי ללא קשר לסגל , תקבל את הכסף (והרבה ממנו) ככה או ככה.
בתכלס זה שם את ההנהלה במין סוג של כלוב זהב , ונותן לה תירוץ לזלזל באוהדים ולגרוף על זה קופה.
עוד משהו שיהווה בעייה זה שבליגה כזאת יהיה תהיה "בטן" לא קטנה שתפריד בין ה 4 הגדולות ל 4 הקטנות , ובאמצע בינוניות משמימה ומשחקים לא קובעים , זה יוריד את הכדורסל ולא יעלה אותו.
11 נובמבר 2015, 10:20
אדגר פו כתב:ankram כתב:אדגר פו כתב:my man כתב:החבר'ה האדומים עכשיו מדברים על להעיף את מכבי מהליגה הישראלית כי זה לא ספורטיבי שיהיה לנו מקום קבוע ביורוליג בעוד להם אין סיכוי להיכנס...
הסיכויים של ירושלים קטנים מאוד להיכנס לפורמט החדש .
ואם יעיפו אותנו מהליגה זה רק יחזק אותנו, נוכל להתרכז בעיקר ולא בשטויות.
אבל זה לא יקרה, אף אחד לא יזרוק אותנו מהליגה כי בלעדינו יהיה משעמם. יצטרכו גם לבטל את כל החוקים שחוקקו נגדנו ...
לא מסכים לגבי ירושליים , היא תוכל להכנס במידה והקבוצה שלה תהייה מספיק טובה לזכות באליפות בארץ ולהגיע למוקדמות , אם היא לא מסוגלת לעשות זאת , אז לא מגיע לה להיות ביורוליג.
מה עוד שהם יכולים להכנס לליגה האדריאטית , לזכות בה (לא מופרך) , ולהגיע דרכה ליורוליג.
לא מסוגלת.
היא לא מצליחה כבר שנתיים לנצח קבוצות יורוקאפ בינוניות.
במוקדמות יהיו קבוצות חזקות.
11 נובמבר 2015, 10:23
jol9 כתב:ankram כתב:felix_r כתב:חנו'ש כתב:יכול להיות שאני בעמדת מיעוט, אבל אני ממש לא אוהבת את השינוי הזה.
אני אהבתי את זה שיש שלבים ביורוליג ושצריך לעבור שלב שלב ולהשתפר במהלך העונה כאשר כמעט כל משחק הוא קריטי.
בשיטה הזו יש פחות חשיבות לכל משחק בליגה כזו ארוכה וזה הופך למעט משעמם בשלב מסוים (קצת כמו בנ.ב.א)
גם אני לא בדיוק מתלהב מהשיטה הזאת. חסר לי משהו... לא יודע, לא מצליח לגבש דעה לגבי מה בדיוק חסר, אבל משהו חסר
אני יגיד לך מה מפריע לך , אם תרשה לי.
זה בעצם אומר שללא שום קשר לאיכות הסגל של מכבי , יהיו למכבי X משחקים קבועים בשנה ביורוליג , ללא חשש מאי עלייה לטופ 16 , ללא חשש ממינויים שלא יוכלו לקבל את כל המשחקים , הכנסה מובטחת.
מה זה מונע מהבעלים שלנו להחזיק סגל חלש? הרי מה שהם לא יעשו , מכבי ב 10 השנים הקרובות תקבל זכויות שידור , כמות משחקים גדולה , קבוצות אטרקטיביות , גם אם היא תחזיק חמשייה סטייל סאסארי.
הפורמט של היום , "מעניש" קבוצות חלשות , לא מעלה אותם לטופ 16 ובעצם , "גומל" להם על בחירת סגל לקוי , בחירת מאמן לא טובה , או סתם קבוצה מחורבנת , השוט הזה כבר לא קיים , כי מכבי ללא קשר לסגל , תקבל את הכסף (והרבה ממנו) ככה או ככה.
בתכלס זה שם את ההנהלה במין סוג של כלוב זהב , ונותן לה תירוץ לזלזל באוהדים ולגרוף על זה קופה.
עוד משהו שיהווה בעייה זה שבליגה כזאת יהיה תהיה "בטן" לא קטנה שתפריד בין ה 4 הגדולות ל 4 הקטנות , ובאמצע בינוניות משמימה ומשחקים לא קובעים , זה יוריד את הכדורסל ולא יעלה אותו.
אתה לא תגרוף את כל הקופה, אם תהיה לך קבוצה מסריחה שמפסידה כל הזמן.
האוהדים פשוט לא יגיעו למשחקים.
11 נובמבר 2015, 10:43
11 נובמבר 2015, 12:36
11 נובמבר 2015, 13:40
11 נובמבר 2015, 14:02
11 נובמבר 2015, 14:05
roy1000 כתב:אורי, למה ליבם של אוהדי מגדל צריך לעניין אותנו?
אם מדובר על ליגה של 16 קבוצות, לירושלים אין שום מקום בה. במקום מי הם אמורים להיכנס? ריאל? ברצלונה? אני חושב שצריך להיות הליך מוקדמות מוסדר כמו בליגת האלופות ולכל 5 המקומות הפנויים צריכים לעלות מהמוקדמות.
בכל מקרה, אני לא רואה איך שינוי השיטה הוא לא טוב למכבי ולאוהדים. נקבל גם יותר משחקים וגם רמה יותר גבוהה.
11 נובמבר 2015, 14:07
אם מדובר על ליגה של 16 קבוצות, לירושלים אין שום מקום בה. במקום מי הם אמורים להיכנס? ריאל? ברצלונה? אני חושב שצריך להיות הליך מוקדמות מוסדר כמו בליגת האלופות ולכל 5 המקומות הפנויים צריכים לעלות מהמוקדמות.
בכל מקרה, אני לא רואה איך שינוי השיטה הוא לא טוב למכבי ולאוהדים. נקבל גם יותר משחקים וגם רמה יותר גבוהה.
11 נובמבר 2015, 14:08
חנו'ש כתב:roy1000 כתב:אורי, למה ליבם של אוהדי מגדל צריך לעניין אותנו?
ליגה זה פחות מעניין.
זה למה למשל הנ.ב.א פחות מעניין אותי עד שלב הפלייאוף.
החשיבות של כל משחק יורדת במידה רבה, וזה נחמד שאתה פוגש את כל הגדולות לפחות פעמיים בעונה, אבל עד כמה המשחקים הללו יהיו משחקים לחיים או למוות?
11 נובמבר 2015, 14:10
my man כתב:חנו'ש כתב:roy1000 כתב:אורי, למה ליבם של אוהדי מגדל צריך לעניין אותנו?
ליגה זה פחות מעניין.
החשיבות של כל משחק יורדת במידה רבה, וזה נחמד שאתה פוגש את כל הגדולות לפחות פעמיים בעונה, אבל עד כמה המשחקים הללו יהיו משחקים לחיים או למוות?
חנוש במצב הכדורסל האירופי הנוכחי יש חשיבות גדולה מאד למיקום בסוף העונה...כל שינוי מקום מ3 עד שמונה מעמיד אותך עם סיכוי לחטוף סוויפ או אפשרות אמיתית לעלות לפיינל פור..
11 נובמבר 2015, 14:21
11 נובמבר 2015, 14:22
my man כתב:צריך להתמודד עם הטענות האלה אי אפשר להתכחש שחסרה פה קצת ספורטיביות...
11 קבוצות קבועות ל10 שנים? זה די מאבד את הערך של הליגות המקומיות, לא?
11 נובמבר 2015, 14:24
roy1000 כתב:my man כתב:צריך להתמודד עם הטענות האלה אי אפשר להתכחש שחסרה פה קצת ספורטיביות...
אני לא רואה את זה ככה. זה יותר בכיוון של ליגת האלופות. גם שם יש הרבה קבוצות קבועות. זה פוגע במישהו? אם יהיה הליך מוקדמות ראוי, כמו שיש בליגת האלופות, אני חושב שכולם יהיו מרוצים.
11 נובמבר 2015, 14:28
חנו'ש כתב:ליגה זה פחות מעניין.
11 נובמבר 2015, 14:29
my man כתב:roy1000 כתב:my man כתב:צריך להתמודד עם הטענות האלה אי אפשר להתכחש שחסרה פה קצת ספורטיביות...
אני לא רואה את זה ככה. זה יותר בכיוון של ליגת האלופות. גם שם יש הרבה קבוצות קבועות. זה פוגע במישהו? אם יהיה הליך מוקדמות ראוי, כמו שיש בליגת האלופות, אני חושב שכולם יהיו מרוצים.
הן לא קבועות. אם הן יסיימו במקומות נמוכים יותר בליגות המקומיות הן לא יגיעו לאלופות. ראה ערך מנצ'סטר יונייטד...
11 נובמבר 2015, 14:32
11 נובמבר 2015, 14:32
roy1000 כתב:my man כתב:roy1000 כתב:my man כתב:צריך להתמודד עם הטענות האלה אי אפשר להתכחש שחסרה פה קצת ספורטיביות...
הן לא קבועות. אם הן יסיימו במקומות נמוכים יותר בליגות המקומיות הן לא יגיעו לאלופות. ראה ערך מנצ'סטר יונייטד...
ברצלונה לא קבועה? ריאל? באיירן? אני חושב שגם אם הן מסיימות קצת יותר נמוך הן ייכנסו. לא?
11 נובמבר 2015, 14:37
felix_r כתב:אני אסביר לך מה לא טוב למכבי בשיטה החדשה!
נתחיל ביותר משחקים. אז אולי זה יותר טוב למנוים, אבל הקבוצה גם ככה מגיעה מעולפת לסיבוב השלישי בארץ (שמראש הומצא על מנת לפגוע במכבי). זאת אומרת שאת האליפות בארץ יהיה עוד יותר קשה לקחת (גם בלי זה אנחנו מתקשים בשנים האחרונות).
לגבי הרמה הגבוה יותר. שוב, גם בנקודה הזאת, הדבר אולי עדיף למנוים, אבל לא למועדון עצמו ואני אסביר. מכבי גם בשיטה הישנה מוכרת את כל המנוים. ההיכל אצלנו תמיד מלא ביורוליג. לעומת זאת אצל היריבות האולם מלא רק במשחקים נגד הקבוצות החזקות. מה זה אומר? זה אומר שבשיטה החדשה שהיריבות של מכבי ימכרו יותר כרטיסים וירוויחו יותר כסף, ואילו מכבי תשאר עם אותן ההכנסות כמו בשיטה הישנה.
ועוד משהו לגבי העניין במשחקים. בשיטה הקיימת יש הרבה שלבים. לכן רמת העניין תמיד נשמרת. פעם אתה חייב לנצח בשביל לעלות לטופ-16, אחר כך חייב לנצח בשביל לעלות להצלבה, וכו'. אין כמעט משחקים בלי עניין. בשיטה החדשה זה לא ככה! יכול לקרות, שבעונה לא מוצלחת (כמו העונה הזאת ממש עכשיו) כבר באמצע העונה תראה שאתה לא עולה להצלבה. ואז יהיו לך איזה 10 משחקים שלא קובעים דבר. אתה יודע איך זה יראה? זה יראה כמו סוף העונה הרגילה ב NBA, בה הקבוצות שלא עולות לפליי-אוף לא באות לשחק בצורה רצינית וסתם מפסידות משחקים בלי להתאמץ.
11 נובמבר 2015, 14:38
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:ליגה זה פחות מעניין.
זו נקודה מעניינת. ה- NBA זו ליגה של 82 משחקים כש- 30% מהקבוצות הן חלשות מאוד. יש בזה משהו שהעונה הרגילה היא קצת משעממת.
מצד שני, אנחנו עכשיו משחקים 24 משחקים עד ההצלבה וכאן מדובר על 30, אז מה ההבדל הגדול? גם ככה כמעט תמיד (חוץ מהעונה המזוויעה הנוכחית) בטוחה בטופ 16 וחלק גדול מהמשחקים בשלב המוקדם הם משמימים.
אני חושב שזה יהיה די מדהים לפגוש בכל שבוע קבוצה מהטופ של אירופה. לא עוד ססארי ובאמברג ואפילו מלאגה. כל שבוע יהיו פה בארסה, צסק"א, ריאל ובמקרה הרע חימקי. לי זה נשמע לא רע בכלל.