01 דצמבר 2015, 17:34
roy1000 כתב:toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.
בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.
יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.
01 דצמבר 2015, 18:07
toja27 כתב:roy1000 כתב:toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.
בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.
יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.
היו פלירטוטים בעלי אופי מיני, לא אפרט ברשותך,לא יודע אם זה הטרדה מינית או לא, בכל אופן לא הייתה מישהי שהתלוננה בפניי על התנהגות בלתי הולמת ,המקסימום זה שקיבלתי סירוב. בעצם כשאני נזכר בזה, בכיתה ח' אם אני לא טועה היה איזה מין טרנד כזה בכיתה שהבנים היו צובטים את הבנות בישבן, באחד הטיולים כשהיינו על האוטובוס אמרתי לעצמי " בוא תנסה פעם גם אתה" אז נתתי בצביטה לילדה עם הישבן הכי חמוד בעולם, היא הסתובבה ואמרה לי " אל תהיה כמוהם, זה לא מתאים לך" וזאת באמת הפעם האחרונה שעשיתי משהו כזה. למזלי היא לא ידעה כנראה את החוק בגיל שלה או שסתם בחרה שלא להתלונן עלי לרשויות החוק. כן..איפה היינו? אהה כן, בכל אופן אני לא יודע בדיוק על מעלליו של האדון יינון מגל (עכשיו אני רואה שהיה לו את התחביב המיוחד הזה שהיה לבנים שלנו בחטיבת הביניים) ואני לא בא להצדיק אותו. בן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה ולראות מתי הוא "כופה את עצמו" על המצב. אם הוא כפה את עצמו בניגוד לרצונן הברור של הנשים והן היו ברורות איתו, אז שיתמודד עכשיו עם התוצאות. אבל בחיי היום יום ,הגבול בין חיזור להטרדה מינית הוא לא תמיד ברור. בוא ניתן לך דוגמא פשוטה : סוף שבוע באיזה דיסקו באר, רוקדות שתי בחורות ביחד, מגיע בחור שממש נדלק על אחת מהן, מתקרב אליה ומתחיל לרקוד לידה ולפרקים אפילו נצמד אליה, הבחור הספיציפי הזה ,לא ממש לטעמה אז היא מרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה ,היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד. הבחור ששתה קצת-הרבה החליט שהוא ממש חייב לתפוס מישהי היום, כי כמה כבר אפשר בלי וחוץ מזה הוא שמע איפשהו שנשים אוהבות בחורים יוזמים שמשדרים ביטחון עצמי, אז הוא החליט לבוא לה מאחורה ואפילו נצמד קצת יותר הפעם.. מקרה רגיל שקורה בכל ערב ברחבת הריקודים. עכשיו, ממה שאני יודע, כבר יש כאן עילה לתלונה מצד הבחורה על הטרדה מינית אם היא בוחרת בכך. אבל ב99 אחוז מהמקרים הבחורה תעשה לו פרצוף ותתרחק שוב ואז הוא כבר יבין את הרמז. עכשיו יש הרבה סיטואציות שונות בחיים שהדברים לא תמיד כל כך ברורים ובגלל זה אני אומר שבן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה.
אותי בכל אופן מפתיע על הכמות של המתלוננות בכל העולם הפוליטי ותמיד איכשהו הן מוצאות אחת את השניה ומגישות תביעה בו זמנית. לי בכל אופן מרגיש שיש כאן משהו חשוד.
01 דצמבר 2015, 19:19
01 דצמבר 2015, 19:33
01 דצמבר 2015, 19:43
Holiday_Armadillo כתב:לכל בן אדם יש את הגבולות שלו
בשורה התחתונה אי נוחות קיצונית מרגישה אותו דבר אצל כולם
אם בן אדם לא שם לב לזה וחושב שהוא נורא charming אז שיעבוד על עצמו
לבן אדם צריך להיות מצפון שאומר לו להתרחק כשלבן אדם לא נוח
כמו שאני מקווה שגם אם לא היה חוק נגד רצח אז רוב האנשים לא היו עושים את זה כי הם יודעים שזה לא בסדר
01 דצמבר 2015, 19:51
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:לכל בן אדם יש את הגבולות שלו
בשורה התחתונה אי נוחות קיצונית מרגישה אותו דבר אצל כולם
אם בן אדם לא שם לב לזה וחושב שהוא נורא charming אז שיעבוד על עצמו
לבן אדם צריך להיות מצפון שאומר לו להתרחק כשלבן אדם לא נוח
כמו שאני מקווה שגם אם לא היה חוק נגד רצח אז רוב האנשים לא היו עושים את זה כי הם יודעים שזה לא בסדר
ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.
01 דצמבר 2015, 20:00
felix_r כתב:אתה ממש טועה, כי משום מה אתה חושב שהתרדה מינית מסתכמת רק בשליחת ידיים. שליחת ידיים (אם זה לתפוס בתחת או במקומות מוצנעים אחרים) זאת לא רק התרדה מינית זאת כבר תקיפה מינית. התרדה מינית זה משהו אחר לגמרי, משהו שבהרבה מקרים מסתכם רק בצורת דיבור, ברמיזות, במילים שנאמרות באינטונציה מסויימת, ולכן מאוד קשה להגדיר את זה באופן חדמשמעי, מה גם שאנשים שונים מגיעים מרקעים שונים, מחינוך שונה, ונורמות התנהגותיות שונות.
01 דצמבר 2015, 20:04
toja27 כתב:היו פלירטוטים בעלי אופי מיני, לא אפרט ברשותך,לא יודע אם זה הטרדה מינית או לא, בכל אופן לא הייתה מישהי שהתלוננה בפניי על התנהגות בלתי הולמת ,המקסימום זה שקיבלתי סירוב. בעצם כשאני נזכר בזה, בכיתה ח' אם אני לא טועה היה איזה מין טרנד כזה בכיתה שהבנים היו צובטים את הבנות בישבן, באחד הטיולים כשהיינו על האוטובוס אמרתי לעצמי " בוא תנסה פעם גם אתה" אז נתתי בצביטה לילדה עם הישבן הכי חמוד בעולם, היא הסתובבה ואמרה לי " אל תהיה כמוהם, זה לא מתאים לך" וזאת באמת הפעם האחרונה שעשיתי משהו כזה. למזלי היא לא ידעה כנראה את החוק בגיל שלה או שסתם בחרה שלא להתלונן עלי לרשויות החוק. כן..איפה היינו? אהה כן, בכל אופן אני לא יודע בדיוק על מעלליו של האדון יינון מגל (עכשיו אני רואה שהיה לו את התחביב המיוחד הזה שהיה לבנים שלנו בחטיבת הביניים) ואני לא בא להצדיק אותו. בן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה ולראות מתי הוא "כופה את עצמו" על המצב. אם הוא כפה את עצמו בניגוד לרצונן הברור של הנשים והן היו ברורות איתו, אז שיתמודד עכשיו עם התוצאות. אבל בחיי היום יום ,הגבול בין חיזור להטרדה מינית הוא לא תמיד ברור. בוא ניתן לך דוגמא פשוטה : סוף שבוע באיזה דיסקו באר, רוקדות שתי בחורות ביחד, מגיע בחור שממש נדלק על אחת מהן, מתקרב אליה ומתחיל לרקוד לידה ולפרקים אפילו נצמד אליה, הבחור הספיציפי הזה ,לא ממש לטעמה אז היא מרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה ,היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד. הבחור ששתה קצת-הרבה החליט שהוא ממש חייב לתפוס מישהי היום, כי כמה כבר אפשר בלי וחוץ מזה הוא שמע איפשהו שנשים אוהבות בחורים יוזמים שמשדרים ביטחון עצמי, אז הוא החליט לבוא לה מאחורה ואפילו נצמד קצת יותר הפעם.. מקרה רגיל שקורה בכל ערב ברחבת הריקודים. עכשיו, ממה שאני יודע, כבר יש כאן עילה לתלונה מצד הבחורה על הטרדה מינית אם היא בוחרת בכך. אבל ב99 אחוז מהמקרים הבחורה תעשה לו פרצוף ותתרחק שוב ואז הוא כבר יבין את הרמז. עכשיו יש הרבה סיטואציות שונות בחיים שהדברים לא תמיד כל כך ברורים ובגלל זה אני אומר שבן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה.
אותי בכל אופן מפתיע על הכמות של המתלוננות בכל העולם הפוליטי ותמיד איכשהו הן מוצאות אחת את השניה ומגישות תביעה בו זמנית. לי בכל אופן מרגיש שיש כאן משהו חשוד.
01 דצמבר 2015, 20:08
MTA2311 כתב:ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.
01 דצמבר 2015, 20:26
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.
אין שום בעיה עם הגבול. כולם יודעים את הגבול ואף אחד לא תובע אלא אם כן עברת את הגבול בקילומטרים.
01 דצמבר 2015, 20:32
MTA2311 כתב:roy1000 כתב:MTA2311 כתב:ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.
אין שום בעיה עם הגבול. כולם יודעים את הגבול ואף אחד לא תובע אלא אם כן עברת את הגבול בקילומטרים.
לפי החוק, מספיק לקרוא לאשה ברחוב כוסית בשביל שזה יחשב כהטרדה מינית, כי לדעתה מדובר בהפיכתה לאובייקט מיני בעל כורחה. אם זה גבול לא ברור, אני לא יודע מה כן.
וזה שאתה, אני, או טוז'ה לא שמענו על מקרים בהם תבעו על פחות ממקרים קיצוניים, ממש לא אומר שזה לא קרה. אף אחד פה לא שוטר, עורך דין או שופט.
החוק הזה לא טוב. את זה אני מבסס על אמירות של משפטנים בכירים במדינה הזאת, לא על דעה אישית.
01 דצמבר 2015, 21:39
MTA2311 כתב:לפי החוק, מספיק לקרוא לאשה ברחוב כוסית בשביל שזה יחשב כהטרדה מינית, כי לדעתה מדובר בהפיכתה לאובייקט מיני בעל כורחה. אם זה גבול לא ברור, אני לא יודע מה כן.
וזה שאתה, אני, או טוז'ה לא שמענו על מקרים בהם תבעו על פחות ממקרים קיצוניים, ממש לא אומר שזה לא קרה. אף אחד פה לא שוטר, עורך דין או שופט.
החוק הזה לא טוב. את זה אני מבסס על אמירות של משפטנים בכירים במדינה הזאת, לא על דעה אישית.
02 דצמבר 2015, 12:04
02 דצמבר 2015, 15:41
toja27 כתב:כרמל הכוונה שלי לא הייתה להגיד שזה לא בסדר להתרחק, הרי כל אחד ואחת רוצים להיות עם מישהו שמוצא חן בעיניהם. התכוונתי לכך שכל העניין הוא סוג של פעולת חיזור, שבתוך החיזור הזה יש לגיטמציה לפי החוק להגיש תלונה על הטרדה מינית. כלומר זה מצב בעייתי משהו.
17 דצמבר 2015, 19:24
17 דצמבר 2015, 22:29
18 דצמבר 2015, 00:33
jol9 כתב:אף פעם לא הבנתי את העשירים האלה שרוצים להיות עשירים יותר ולהעלים מס.
ברור לי למה הם עושים את זה - זה פשוט כ"כ קל, והחמדנות מנצחת לרוב את היושר, אבל דחילרבאק...
בסוף תמיד מפילים הכל על האמא או האבא, ויוצאים עם קנס מינימלי, אז אולי הם בכל זאת צודקים.
18 דצמבר 2015, 01:03
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אף פעם לא הבנתי את העשירים האלה שרוצים להיות עשירים יותר ולהעלים מס.
ברור לי למה הם עושים את זה - זה פשוט כ"כ קל, והחמדנות מנצחת לרוב את היושר, אבל דחילרבאק...
בסוף תמיד מפילים הכל על האמא או האבא, ויוצאים עם קנס מינימלי, אז אולי הם בכל זאת צודקים.
קשה לי להאמין שכל בן אדם שהמקצוע שלו בתחום הבידור עושה בעצמו את הדברים האלה
אם זה היה באמת אני מניחה שזה היה אחד ההורים (האמא) או רואה החשבון
18 דצמבר 2015, 01:06
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אף פעם לא הבנתי את העשירים האלה שרוצים להיות עשירים יותר ולהעלים מס.
קשה לי להאמין שכל בן אדם שהמקצוע שלו בתחום הבידור עושה בעצמו את הדברים האלה
אם זה היה באמת אני מניחה שזה היה אחד ההורים (האמא) או רואה החשבון
אני חושב שאין סיכוי שאותו הטאלנט לא יודע כלום.
לא מאמין בזה.
18 דצמבר 2015, 01:10