בארץ

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ

הודעהעל ידי toja27 » 01 דצמבר 2015, 17:34

roy1000 כתב:
toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.

בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.

יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.

היו פלירטוטים בעלי אופי מיני, לא אפרט ברשותך,לא יודע אם זה הטרדה מינית או לא :), בכל אופן לא הייתה מישהי שהתלוננה בפניי על התנהגות בלתי הולמת ,המקסימום זה שקיבלתי סירוב. בעצם כשאני נזכר בזה, בכיתה ח' אם אני לא טועה היה איזה מין טרנד כזה בכיתה שהבנים היו צובטים את הבנות בישבן, באחד הטיולים כשהיינו על האוטובוס אמרתי לעצמי " בוא תנסה פעם גם אתה" אז נתתי בצביטה לילדה עם הישבן הכי חמוד בעולם, היא הסתובבה ואמרה לי " אל תהיה כמוהם, זה לא מתאים לך" וזאת באמת הפעם האחרונה שעשיתי משהו כזה. למזלי היא לא ידעה כנראה את החוק בגיל שלה או שסתם בחרה שלא להתלונן עלי לרשויות החוק. כן..איפה היינו? אהה כן, בכל אופן אני לא יודע בדיוק על מעלליו של האדון יינון מגל (עכשיו אני רואה שהיה לו את התחביב המיוחד הזה שהיה לבנים שלנו בחטיבת הביניים) ואני לא בא להצדיק אותו. בן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה ולראות מתי הוא "כופה את עצמו" על המצב. אם הוא כפה את עצמו בניגוד לרצונן הברור של הנשים והן היו ברורות איתו, אז שיתמודד עכשיו עם התוצאות. אבל בחיי היום יום ,הגבול בין חיזור להטרדה מינית הוא לא תמיד ברור. בוא ניתן לך דוגמא פשוטה : סוף שבוע באיזה דיסקו באר, רוקדות שתי בחורות ביחד, מגיע בחור שממש נדלק על אחת מהן, מתקרב אליה ומתחיל לרקוד לידה ולפרקים אפילו נצמד אליה, הבחור הספיציפי הזה ,לא ממש לטעמה אז היא מרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה ,היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד. הבחור ששתה קצת-הרבה החליט שהוא ממש חייב לתפוס מישהי היום, כי כמה כבר אפשר בלי וחוץ מזה הוא שמע איפשהו שנשים אוהבות בחורים יוזמים שמשדרים ביטחון עצמי, אז הוא החליט לבוא לה מאחורה ואפילו נצמד קצת יותר הפעם.. מקרה רגיל שקורה בכל ערב ברחבת הריקודים. עכשיו, ממה שאני יודע, כבר יש כאן עילה לתלונה מצד הבחורה על הטרדה מינית אם היא בוחרת בכך. אבל ב99 אחוז מהמקרים הבחורה תעשה לו פרצוף ותתרחק שוב ואז הוא כבר יבין את הרמז. עכשיו יש הרבה סיטואציות שונות בחיים שהדברים לא תמיד כל כך ברורים ובגלל זה אני אומר שבן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה.
אותי בכל אופן מפתיע על הכמות של המתלוננות בכל העולם הפוליטי ותמיד איכשהו הן מוצאות אחת את השניה ומגישות תביעה בו זמנית. לי בכל אופן מרגיש שיש כאן משהו חשוד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 18:07

toja27 כתב:
roy1000 כתב:
toja27 כתב:תאמין לי אם כל הנשים היו מתלוננות על כל "הטרדה" או הטרדה של גבר הייתה שומע הרבה יותר.

בוא אני אשאל אותך משהו פשוט - אי פעם הטרדת מישהי? יש מישהי בעולם שיכולה להתלונן נגדך (ולא לשקר)? בחיים שלי לא הטרדתי אף אחת (ואני לא בדיוק הבנאדם הכי עדין או פוליטיקלי קורקט). יכול להיות שהייתה לי פליטת פה לא מכוונת פעם או פעמיים, אבל בחיים שלי לא תפסתי בתחת של מישהי שלא הייתה בת זוג שלי. זה נשמע לי התנהגות הזויה. בשורה התחתונה, הרוב המוחלט של הגברים לא מטרידים ובטח שלא מתלוננים נגדם. יש פשוט אחוז מאוד קטן של גברים שמטריד אחוז מאוד גדול של נשים, ובאנשים האלה צריך לטפל. אני מצטער, אבל ללכת למישהי שעובדת איתך ופשוט לתפוס לה בתחת זו לא התנהגות נורמטיבית, ומי שעושה את זה צריך להיות מפוטר אם לא בכלא.

יינון מגל התנהג בצורה חריגה מאוד. אני לא מכיר אף אחד שמתנהג כמוהו.

היו פלירטוטים בעלי אופי מיני, לא אפרט ברשותך,לא יודע אם זה הטרדה מינית או לא :), בכל אופן לא הייתה מישהי שהתלוננה בפניי על התנהגות בלתי הולמת ,המקסימום זה שקיבלתי סירוב. בעצם כשאני נזכר בזה, בכיתה ח' אם אני לא טועה היה איזה מין טרנד כזה בכיתה שהבנים היו צובטים את הבנות בישבן, באחד הטיולים כשהיינו על האוטובוס אמרתי לעצמי " בוא תנסה פעם גם אתה" אז נתתי בצביטה לילדה עם הישבן הכי חמוד בעולם, היא הסתובבה ואמרה לי " אל תהיה כמוהם, זה לא מתאים לך" וזאת באמת הפעם האחרונה שעשיתי משהו כזה. למזלי היא לא ידעה כנראה את החוק בגיל שלה או שסתם בחרה שלא להתלונן עלי לרשויות החוק. כן..איפה היינו? אהה כן, בכל אופן אני לא יודע בדיוק על מעלליו של האדון יינון מגל (עכשיו אני רואה שהיה לו את התחביב המיוחד הזה שהיה לבנים שלנו בחטיבת הביניים) ואני לא בא להצדיק אותו. בן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה ולראות מתי הוא "כופה את עצמו" על המצב. אם הוא כפה את עצמו בניגוד לרצונן הברור של הנשים והן היו ברורות איתו, אז שיתמודד עכשיו עם התוצאות. אבל בחיי היום יום ,הגבול בין חיזור להטרדה מינית הוא לא תמיד ברור. בוא ניתן לך דוגמא פשוטה : סוף שבוע באיזה דיסקו באר, רוקדות שתי בחורות ביחד, מגיע בחור שממש נדלק על אחת מהן, מתקרב אליה ומתחיל לרקוד לידה ולפרקים אפילו נצמד אליה, הבחור הספיציפי הזה ,לא ממש לטעמה אז היא מרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה ,היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד. הבחור ששתה קצת-הרבה החליט שהוא ממש חייב לתפוס מישהי היום, כי כמה כבר אפשר בלי וחוץ מזה הוא שמע איפשהו שנשים אוהבות בחורים יוזמים שמשדרים ביטחון עצמי, אז הוא החליט לבוא לה מאחורה ואפילו נצמד קצת יותר הפעם.. מקרה רגיל שקורה בכל ערב ברחבת הריקודים. עכשיו, ממה שאני יודע, כבר יש כאן עילה לתלונה מצד הבחורה על הטרדה מינית אם היא בוחרת בכך. אבל ב99 אחוז מהמקרים הבחורה תעשה לו פרצוף ותתרחק שוב ואז הוא כבר יבין את הרמז. עכשיו יש הרבה סיטואציות שונות בחיים שהדברים לא תמיד כל כך ברורים ובגלל זה אני אומר שבן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה.
אותי בכל אופן מפתיע על הכמות של המתלוננות בכל העולם הפוליטי ותמיד איכשהו הן מוצאות אחת את השניה ומגישות תביעה בו זמנית. לי בכל אופן מרגיש שיש כאן משהו חשוד.

אל תרגיש שאני תוקפת אותך עם השאלה שלי כי אני לא, אני פשוט שואלת אותה כי לא היה ברור לי ממה שכתבת למה התכוונת בדיוק
''אז היא מתרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה, היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד''
אתה טוען שזה לא בסדר שהיא התרחקה כי היא לא הייתה עושה את זה למישהו אחר? הרי כל העניין של פלירטוטים וחיזורים זה האם זה הדדי או לא
אם מישהי לא מוצאת חן בעיניך גם אתה לא תיהנה מזה כמו שאם בחור לא מוצא חן בעיניי מישהי היא לא תיהנה מזה
העניין של האם אתה משתף פעולה או לא על סמך מה שאתה חושב על הבן אדם השני הוא חלק אינטגרלי בכל העניין, זה מה שקובע האם הבן אדם היוזם עובר את הגבול או לא - אם מי שהוא מתחיל איתו בכלל מעוניין וזה לא משנה בכלל למה הוא מעוניין או לא
יש בכל העניין של עבירות מין victim blaming לא קטן
רק לפני כמה חודשים הייתה בוואלה כתבה על בחורה שנאנסה אחרי שמישהו סימם אותה, סחב אותה הביתה ואנס אותה
כל התגובות היו מלאות ב''מה יש לבחורה לעשות לבד בבר?'', ''למה בחורה בת 18 יוצאת לבד?'', ''למה שבחורה תשתה כל כך הרבה?'', כאילו זאת אשמתה שאיזה חיית אדם לא יכול לשלוט על היצרים שלו והחליט לאנוס מישהי

גם כל העניין של ''הטרדה זה משהו סובייקטיבי'' לא עושה עליי רושם כי אני מסכימה איתך, בן אדם צריך להיות עם מספיק אינטיליגנציה ריגשית (זה מונח אמיתי אגב) בשביל להבין אם החיזור הראשוני שלו התקבל בצורה חיובית או לא
לא צריך להיות בשביל זה גאון
כמו שליאור שליין אמר בפינה על איזה רב שטען שילדות בנות 13 הן מיניות ולא תמימות - ''אם אתה צריך לשאול האם החברה שלך צעירה בשבילך מדי, קח דף, תחלק את הגילאים שלכם בזמן שהייתם ביחד ותוסיף את העובדה שהיית צריך לשאול את עצמך את השאלה הזאת''
אין פה איזה תורה אטומית, אם ה''לא'' הזה הגיע כי הוא היה אמיתי או כי הבחורה החליטה לשחק משחקים אז עדיף להתרחק כי כי 1)no means no ו-2)כי למי בכלל יש זמן למשחקים הילדותיים האלה?

אותי לא מפתיעה כמות המתלוננות אצל אנשים עם כוח, ממש כמו מפורסמים עם כסף, זה גורם להם לחשוב שהם יכולים לעשות הרבה יותר ממה שמגיע להם
זה ששומעים רק עליהם זה כמו ש..שלא ייפרסמו אם דוחה חיה מתה נפטרה בגיל 98 בצריף בפרדס חנה, כי אף אחד לא מכיר אותה
כשאיימי ווינהאוס נפטרה דיברו עליה כי היא מפורסמת
ככה גם בעבירות מין, את רוב המקרים לא מפרסמים כי רוב הסיכויים שהציבור לא יתעניין בזה כמו באם זה מפכ''ל המשטרה או שר בממשלה
אתה גם הרבה פעמים שומע על נשים שזה קרה להן ומסרבות להתלונן כי הן לא רוצות את החשיפה הזאת (קרה גם במקרה ינון מגל ד''א), אז זה אשמתן? אשמת המשטרה שהדליפה את פרטי החקירה
שלא לדבר על האומץ שאת מקבלת כשאת מבינה שאת לא היחידה שזה קרה לה ברגע שאת שומעת את העדות הראשונה ובמקרה ינון מגל זה נראה שלבן אדם חד משמעית יש pattern של התנהגות
בגלל זה אני שמחה על מה שחלי רוטנר עשתה, היא אמרה שמבחינתה זה לא צילק אותה או עשה לה טראומה אבל היא הבינה שאותם אירועים בדיוק יכולים לגרום למישהי אחרת להרגיש את מה שהיא לא הרגישה, אז היא בחרה לספר על זה

ראיתי פעם שיחה שמישהו אחר שהוא לא מסכים עם העניין של ההומואים (מבטיחה שזה בסוף מתקשר למה שאנחנו מדברים עליו) ובסוף השיחה הוא סיפר שזה נובע מכך שפעם הוא היה במונית עם מישהו שהוא לא הכיר והוא התחיל איתו באגרסיביות
מישהי שאלה אותו ''וזה הפחיד אותך כי הוא היה גדול ממך?'', הוא ענה לה ''כן'' אז היא אמרה לו ''אולי עכשיו אתה מבין מה הבחורות מרגישות
בואו לא נשחק אותה כאילו 100% או אפילו רוב מהתלונות הן תלונות שווא (למרות שאם שואלים מישהו שאמר לפני כמה ימים ב-YNET שגברים מכים רק בתור הגנה עצמית..הכל זה תלונות שווא)
האם זה קורה? כן. האם זה אומר שאין בעיה וכל הבחורות בעצם מגזימות? ברור שלא
אולי לכם זה לא נראה ביג דיל אבל אני אומרת לכם שכשמישהי לא מעוניינת, העליונות הפיזית ב-99% מהמקרים והאגרסיביות שיש ברוב הגברים (בין אם הם מודעים לזה ובין אם לא) זה דבר נורא מאיים
ואני חוזרת לנקודה הראשונה בפוסט שלי, ההבדל הוא האם הבחור מוצא חן בעיניי הבחורה או לא
ברגע שהוא לא מוצא חן בעיניה והחיזורים שלו לא מתקבלים בברכה הסיטואציה הופכת לדבר מאוד מאוד לא נעים לא רק בגלל שהיא לא מעוניינת אלא גם בגלל שהיא לא יודעת איך הבחור יגיב לדחייה (בחורות לא מסתובבות עם תרסיס פלפל עליהן כי זה יופי של קישוט)
כמה דוגמאות לכאלה שלא הסתדרו עם הדחייה כל כך טוב
https://www.instagram.com/p/9bfP-zpK91/ ... =byefelipe
https://www.instagram.com/p/0yD2C2JKzF/
https://www.instagram.com/p/zdkAQ3JK9B/
https://www.instagram.com/p/ywuGLwJK69/
https://www.instagram.com/p/v4tcAAJK08/
https://www.instagram.com/p/u04nYMpK-4/
יש עוד מאות תמונות כאלה שם אם אתה חושב שבקושי מצאתי

בשורה התחתונה, ''לא'' זה לא דבר סובייקטיבי ואם בן אדם לא מצליח להרגיש את אי הנוחות מהבן אדם השני אז הבעיה היא אצלו, לא צריך לעבור הכשרה בשביל זה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2015, 19:19

בשורה התחתונה,כן, זה דבר סובייקטיבי. לפחות לפי החוק במדינת ישראל.
זאת בעיה חמורה, וצריך לפתור אותה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 19:33

לכל בן אדם יש את הגבולות שלו
בשורה התחתונה אי נוחות קיצונית מרגישה אותו דבר אצל כולם
אם בן אדם לא שם לב לזה וחושב שהוא נורא charming אז שיעבוד על עצמו

לבן אדם צריך להיות מצפון שאומר לו להתרחק כשלבן אדם לא נוח
כמו שאני מקווה שגם אם לא היה חוק נגד רצח אז רוב האנשים לא היו עושים את זה כי הם יודעים שזה לא בסדר
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2015, 19:43

Holiday_Armadillo כתב:לכל בן אדם יש את הגבולות שלו

כמו שאני מקווה שגם אם לא היה חוק נגד רצח אז רוב האנשים לא היו עושים את זה כי הם יודעים שזה לא בסדר

ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 19:51

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:לכל בן אדם יש את הגבולות שלו

ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.

אני מבינה את מה שאתה אומר, אני רק לא בטוחה שאני מסכימה

יש מקרים שבן אדם לא יודעת מתי להפסיק להתחיל עם מישהי בסביבה של בר או מסעדה, זה כמובן לא הטרדה מינית אלא פשוט מיטרד
יש מקרים שבן אדם נוגע ומתחכך וחודר את המרחב האישי של הבן אדם עם טון מגעיל והצעות מיניות
אם אתה לא במערכת יחסים עם מי שעשית לו את זה או לא היה חיזור הדדי אז יש פה בעיה וכפייה
כל אחד ואחד צריך לדעת איפה עובר הגבול ואני לא חושבת שאנשים נורמטיביים יכולים ליפול בבור הסליזי והסדרתי הזה כמו ינון מגל כי יש להם אינטיליגנציה רגשית נורמטיבית והם לא מרשים לעצמם יותר ממה שבן אדם צריך להרשות לעצמו
כמובן שבוס למשל או כל בן אדם עם כוח לא צריך בכלל להתעסק בדברים האלה כי זה ניצול של המעמד
אני ארחיב ואומר שאני חושבת שהצעות או חיזורים חוזרים ונשנים במסגרת העבודה גם לא צריכים להיות חלק מקובל כי זה לא חלק ממקום העבודה, אתה לא הולך לשם לחפש בני זוג ואתה לא אמור להתעסק עם הדברים האלה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 20:00

felix_r כתב:אתה ממש טועה, כי משום מה אתה חושב שהתרדה מינית מסתכמת רק בשליחת ידיים. שליחת ידיים (אם זה לתפוס בתחת או במקומות מוצנעים אחרים) זאת לא רק התרדה מינית זאת כבר תקיפה מינית. התרדה מינית זה משהו אחר לגמרי, משהו שבהרבה מקרים מסתכם רק בצורת דיבור, ברמיזות, במילים שנאמרות באינטונציה מסויימת, ולכן מאוד קשה להגדיר את זה באופן חדמשמעי, מה גם שאנשים שונים מגיעים מרקעים שונים, מחינוך שונה, ונורמות התנהגותיות שונות.

שוב, אתה מדבר בצורה תיאורטית. אני אשאל שוב - האם אתה מכיר מישהו שהואשם בהטרדה מינית של רמיזות או דיבור או משהו לא חד-משמעי? כשמגיעים למקרים המעשיים, אז בכל המקרים שאני שמעתי עליהם, אלו היו דברים שבכלל לא נתונים לספק.

בתיאוריה אתה צודק, במבחן המעשה, אני לא שמעתי על שוב מקרה שבו האשימו מישהו ברמיזות או דיבורים שאפשר לפרש אותם בצורה שונה. בכל המקרים, מדובר באנשים שדיברו בצורה מאוד בוטה ומשפילה וחזרו על הדברים שוב ושוב ושוב למרות שהיה ברור להם מה הם עושים. אז אפשר לדבר על מקרים תיאורטיים כמה שרוצים, בשורה התחתונה, אני בחיים שלי לא שמעתי על מישהו שהואשם על מקרה בתחום האפור וגם לא 20 קילומטר מהתחום האפור.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 20:04

toja27 כתב:היו פלירטוטים בעלי אופי מיני, לא אפרט ברשותך,לא יודע אם זה הטרדה מינית או לא :), בכל אופן לא הייתה מישהי שהתלוננה בפניי על התנהגות בלתי הולמת ,המקסימום זה שקיבלתי סירוב. בעצם כשאני נזכר בזה, בכיתה ח' אם אני לא טועה היה איזה מין טרנד כזה בכיתה שהבנים היו צובטים את הבנות בישבן, באחד הטיולים כשהיינו על האוטובוס אמרתי לעצמי " בוא תנסה פעם גם אתה" אז נתתי בצביטה לילדה עם הישבן הכי חמוד בעולם, היא הסתובבה ואמרה לי " אל תהיה כמוהם, זה לא מתאים לך" וזאת באמת הפעם האחרונה שעשיתי משהו כזה. למזלי היא לא ידעה כנראה את החוק בגיל שלה או שסתם בחרה שלא להתלונן עלי לרשויות החוק. כן..איפה היינו? אהה כן, בכל אופן אני לא יודע בדיוק על מעלליו של האדון יינון מגל (עכשיו אני רואה שהיה לו את התחביב המיוחד הזה שהיה לבנים שלנו בחטיבת הביניים) ואני לא בא להצדיק אותו. בן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה ולראות מתי הוא "כופה את עצמו" על המצב. אם הוא כפה את עצמו בניגוד לרצונן הברור של הנשים והן היו ברורות איתו, אז שיתמודד עכשיו עם התוצאות. אבל בחיי היום יום ,הגבול בין חיזור להטרדה מינית הוא לא תמיד ברור. בוא ניתן לך דוגמא פשוטה : סוף שבוע באיזה דיסקו באר, רוקדות שתי בחורות ביחד, מגיע בחור שממש נדלק על אחת מהן, מתקרב אליה ומתחיל לרקוד לידה ולפרקים אפילו נצמד אליה, הבחור הספיציפי הזה ,לא ממש לטעמה אז היא מרחקת קצת עם החברה שלה. אם היה לטעמה ,היא כנראה שהייתה זורמת והם היו ממשיכים לרקוד ביחד. הבחור ששתה קצת-הרבה החליט שהוא ממש חייב לתפוס מישהי היום, כי כמה כבר אפשר בלי וחוץ מזה הוא שמע איפשהו שנשים אוהבות בחורים יוזמים שמשדרים ביטחון עצמי, אז הוא החליט לבוא לה מאחורה ואפילו נצמד קצת יותר הפעם.. מקרה רגיל שקורה בכל ערב ברחבת הריקודים. עכשיו, ממה שאני יודע, כבר יש כאן עילה לתלונה מצד הבחורה על הטרדה מינית אם היא בוחרת בכך. אבל ב99 אחוז מהמקרים הבחורה תעשה לו פרצוף ותתרחק שוב ואז הוא כבר יבין את הרמז. עכשיו יש הרבה סיטואציות שונות בחיים שהדברים לא תמיד כל כך ברורים ובגלל זה אני אומר שבן אדם צריך להיות רגיש לסיטואציה.

אין טעם להשוות ילדים בכיתה ח' לאנשים מבוגרים.
לגבי המקרה שתיארתי בדיסקו, אף אחד לא יואשם בהטרדה על מקרה כזה. בכל הסיטואציות ה"לא ברורות" אתה לא תואשם בהטרדה.
בושרה התחתונה, כל המקרים ששמעתי עליהם היו מקרים מאוד ברורים שבו האדם הטריד שוב ושוב ושוב למרות שהיה ברור לו שהבחורה מולו לא מעוניינת. בוא לא ניתמם כאילו אנחנו מדברים על תחום אפור.
אותי מפתיע (או שבעצם לא) שהעולם הפוליטי מושך כל כך הרבה אנשים מופרעים. הסיכוי לקונספירציה של 4 מתלוננות הוא אפסי וזה בטח לא המקרה של יינון מגל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 20:08

MTA2311 כתב:ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.

אין שום בעיה עם הגבול. כולם יודעים את הגבול ואף אחד לא תובע אלא אם כן עברת את הגבול בקילומטרים.
roy1000

הודעהעל ידי MTA2311 » 01 דצמבר 2015, 20:26

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:ברור כרמל, אין ויכוח על זה. השאלה היא אם אדם צריך להיות מואשם בפלילים בגלל שהוא גורם למישהי להרגיש לא בנוח. או איפה עובר הגבול הזה. היום הגבול הזה הוא אמורפי. מישהו צריך להפוך אותו להרבה יותר ברור.

אין שום בעיה עם הגבול. כולם יודעים את הגבול ואף אחד לא תובע אלא אם כן עברת את הגבול בקילומטרים.

לפי החוק, מספיק לקרוא לאשה ברחוב כוסית בשביל שזה יחשב כהטרדה מינית, כי לדעתה מדובר בהפיכתה לאובייקט מיני בעל כורחה. אם זה גבול לא ברור, אני לא יודע מה כן.

וזה שאתה, אני, או טוז'ה לא שמענו על מקרים בהם תבעו על פחות ממקרים קיצוניים, ממש לא אומר שזה לא קרה. אף אחד פה לא שוטר, עורך דין או שופט.

החוק הזה לא טוב. את זה אני מבסס על אמירות של משפטנים בכירים במדינה הזאת, לא על דעה אישית.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 01 דצמבר 2015, 20:32

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:

לפי החוק, מספיק לקרוא לאשה ברחוב כוסית בשביל שזה יחשב כהטרדה מינית, כי לדעתה מדובר בהפיכתה לאובייקט מיני בעל כורחה. אם זה גבול לא ברור, אני לא יודע מה כן.

וזה שאתה, אני, או טוז'ה לא שמענו על מקרים בהם תבעו על פחות ממקרים קיצוניים, ממש לא אומר שזה לא קרה. אף אחד פה לא שוטר, עורך דין או שופט.

החוק הזה לא טוב. את זה אני מבסס על אמירות של משפטנים בכירים במדינה הזאת, לא על דעה אישית.

האמירות האלה מזרים חייבות להיפסק אז אין לי בעיה עם החוק הזה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 01 דצמבר 2015, 21:39

MTA2311 כתב:לפי החוק, מספיק לקרוא לאשה ברחוב כוסית בשביל שזה יחשב כהטרדה מינית, כי לדעתה מדובר בהפיכתה לאובייקט מיני בעל כורחה. אם זה גבול לא ברור, אני לא יודע מה כן.

נכון. החוק עצמו לא שם גבול ברור. מצד שני, אני עדיין לא שמעתי על אף מקרה שבו מישהו ששרק למישהי ברחוב או ניסה להתחיל עם מישהי הואשם בהטרדה מינית.

בשורה התחתונה מה שמשנה זה לא לשון החוק, אלא הצורה שבה מיישמים אותו, ואני עדיין לא שמעתי, לא באופן אישי, ולא בתקשורת על מקרה שבו החוק יושם בצורה לא הוגנת או לא סבירה. אם אתה רוצה להגיד שהחוק הזה עושה עוול למישהו, אז אתה צריך להביא דוגמא, אחרת אנחנו מנהלים דיון תיאורטי לחלוטין. דרך אגב, גם החוק של עבירת האינוס מנוסח בצורה מאוד בעייתית שמאפשרת למדינה להעמיד אותך לדין אם שיקרת אפילו שקר קטן למישהי ששכבה איתך. עדיין, זה לא מיושם ולא מעמידים לדין כל גבר שמכר סיפורים לבחורה בשביל להכניס אותה למיטה.

אני נמצא במקום שהכי חשוף לחוק הזה. הרי כל סטודנטית שקיבלה ציון לא טוב יכולה להתלונן על הטרדה מינית, ועדיין, אני לא מכיר באופן אישי אף אחד שהתלוננו עליו (כמעט כל התלונות הן על הטרדות של סטודנט על סטודנט), ומהמקרים שכן שמעתי עליהם (ואני לא מכיר באופן אישי), מדובר בדברים שנמצאים רחוק מאוד מעבר לגבול (הערות מאוד בוטות שחזרו על עצמן מספר רב של פעמים).
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 02 דצמבר 2015, 12:04

כרמל הכוונה שלי לא הייתה להגיד שזה לא בסדר להתרחק, הרי כל אחד ואחת רוצים להיות עם מישהו שמוצא חן בעיניהם. התכוונתי לכך שכל העניין הוא סוג של פעולת חיזור, שבתוך החיזור הזה יש לגיטמציה לפי החוק להגיש תלונה על הטרדה מינית. כלומר זה מצב בעייתי משהו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 דצמבר 2015, 15:41

toja27 כתב:כרמל הכוונה שלי לא הייתה להגיד שזה לא בסדר להתרחק, הרי כל אחד ואחת רוצים להיות עם מישהו שמוצא חן בעיניהם. התכוונתי לכך שכל העניין הוא סוג של פעולת חיזור, שבתוך החיזור הזה יש לגיטמציה לפי החוק להגיש תלונה על הטרדה מינית. כלומר זה מצב בעייתי משהו.

אני חושבת שבברים יש נורמות אחרות
למשל במסעדה אתה לא תוכל להתחכך במישהי כי זה לא מתאים
מצד שני, גם בברים יש גבולות ושם זה תלוי כמה אתה ''מתמיד'' בלעשות את זה למישהי שלא מעוניינת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 דצמבר 2015, 19:24

עדיין מכעיס אותי הסיפור הזה
http://news.walla.co.il/item/2916590
מסכנה האחות שלא הספיקה לעשות גבות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 17 דצמבר 2015, 22:29

אף פעם לא הבנתי את העשירים האלה שרוצים להיות עשירים יותר ולהעלים מס.

ברור לי למה הם עושים את זה - זה פשוט כ"כ קל, והחמדנות מנצחת לרוב את היושר, אבל דחילרבאק...

בסוף תמיד מפילים הכל על האמא או האבא, ויוצאים עם קנס מינימלי, אז אולי הם בכל זאת צודקים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 דצמבר 2015, 00:33

jol9 כתב:אף פעם לא הבנתי את העשירים האלה שרוצים להיות עשירים יותר ולהעלים מס.

ברור לי למה הם עושים את זה - זה פשוט כ"כ קל, והחמדנות מנצחת לרוב את היושר, אבל דחילרבאק...

בסוף תמיד מפילים הכל על האמא או האבא, ויוצאים עם קנס מינימלי, אז אולי הם בכל זאת צודקים.

קשה לי להאמין שכל בן אדם שהמקצוע שלו בתחום הבידור עושה בעצמו את הדברים האלה
אם זה היה באמת אני מניחה שזה היה אחד ההורים (האמא) או רואה החשבון
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 דצמבר 2015, 01:03

Holiday_Armadillo כתב:

אני חושב שאין סיכוי שאותו הטאלנט לא יודע כלום.
לא מאמין בזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 דצמבר 2015, 01:06

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אני חושב שאין סיכוי שאותו הטאלנט לא יודע כלום.
לא מאמין בזה.

אני חושבת על עצמי, אם הייתי חורשת על אימפריה של מליונים, אם אני הייתי מתעסקת בכל צ'ק שנכנס ולצערי התשובה היא ''לא''
ברור שזה צריך להיות כן, כן ותמיד כן, אבל כשאתה עובד עם אנשים כל כך הרבה שנים אתה כבר משאיר לכל אחד את העיסוק שלו, אתה מביא את הכסף והם מטפלים בו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 דצמבר 2015, 01:10

ברור שלא... הם לא מתעסקים בכל צ'ק ובכל מתנה, אבל אין ספק שהם יודעים. לא על העלמה של צ'ק כזה או אחר, אלא על מתנות
של מליונים, על הכנסות כאלה ואחרות מכל מיני תמלוגים וכו'.

בסוף זה תמיד נסגר ככה שמישהו לוקח אחריות על עצמו, משלמים קנס מצחיק וממשיכים הלאה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים