על ידי jol9 » 11 פברואר 2016, 10:20
תמיד מעניין אותי, מה האנשים שנמצאים שם באמת חושבים.
למשל מזרחי - מה הוא באמת חושב על מה שקורה, ולא הקשקושים שהוא אומר בראיונות.
האם הוא לא רואה שמפעל חייו הולך לאבדון? האם זה באמת רק כמה פציעות, וכמה טעויות קטנות? האם הוא באמת מאמין לזה?
או פדרמן - אני גם רואה בילדה שלי את התגלמות השלמות, כמו כל אחד בילדים שלו, ואני בטוח שדני הוא אחלה של בן אדם (באמת, בלי ציניות),
אבל אני בטוח גם שבתוך תוכו הוא רואה ויודע את האמת. הוא יודע שדני נכשל, ושכל האנשים שהוא הביא נכשלו, אבל הוא פשוט לא יכול
לעשות עם זה כלום, ואז הוא יוצא לתקשורת ולוקח את האשמה על עצמו (כמו שכל אבא היה עושה).
בסופו של דבר, עתיד המועדון הזה נמצא בידיים של דייויד ושמעון. אני לא יודע לגבי רקנאטי, כי לא ברורה לנו מידת המעורבות שלו,
אבל כל עוד שני האנשים האלה, לא יסיקו את המסקנות המתבקשות, ולא יבינו שהדרך הנוכחית של המועדון הזה היא בדיוק הפוכה
לדרך שבה צריך ללכת, כלום לא ישתנה, ולהיפך, רק יילך וידרדר.
אני מזכיר לכולם מועדוני על כמו הקבוצות של בולוניה, כמו הקבוצות של סלוניקי, כמו וארזה, כמו הקבוצות האקס יוגוסלביות (ציבונה, ספליט וכו'),
כמו ז'לגיריס, כמו ריאל בחלק מהשנים, וכו'.
כל המועדונים האלה ירדו מגדולה (חלקם הצליחו לחזור, חלקם לחזור חלקית וחלקם להיעלם לחלוטין), ואין שום סיבה שזה גם לא יגיע אלינו.
למכבי יש בסיס אוהדים מצויין, וגם בסיס כלכלי איתן, אבל לא לעולם חוסן.
ההיכל מלא היום, אבל זה ממש לא מובן מאליו, ולא בהכרח ימשיך.
הקבוצה הזאת נמצאת בדעיכה מתמדת מאז פירוק השושלת ועזיבתו של רענן כץ.
עברו למעשה 10 שנים, שבהם היו לנו 3 הבלחות באירופה (אף אחת לא היתה באמת מתוכננת, ובכולן היה אלמנט מאוד משמעותי של מזל,
ואחרי כל אחת מההצלחות, רוב הסגל המשמעותי עזב והקבוצה התפרקה), ואיבוד של 4 אליפויות ו-3 גביעים.
את הכיוון השלילי הזה, שהתחזק בשנתיים האחרונות, והוסתר יחסית טוב ב-4 השנים בהן בלאט היה המאמן (תואר יורוליג, גמר יורוליג,
ורק איבוד תואר מקומי אחד ב-4 שנים) צריך להפוך, כי בלי בלאט, מה שאנחנו רואים היום, היה עניין שבשגרה.