yzafrir כתב:אז זהו שאני חושב שהשנה הכישלון נופל בעיקר על הזרים . (לצורך העניין רוצ'סטי ופארמר ניספרים כזרים ) .
נפלנו עם פארמר , רוצ'סטי , פאברני , רנדל , ארינזה , אופייבו ,סמית' וחצי עם אמבקווה.
בישראלים מקל טוב בנתיים , שגב טוב , לאנדסברג נותן את העונה הכי טובה שלו במכבי בנתיים , פניני סביר למרות שלא מצפים ממנו להרבה אחרי הפציעה ובגילו . יבזורי לא מקבל צ'אנס ולא רלוונטי ויוגב פצוע אבל הוא שחקן מוכח ברמת יורוליג.
לא רואה סיבה לעשות מהפכה , בטח כשהשמות שיכולים הם של נגרים כמו לדיברתולו... דאוסן היחיד שראוי להצטרף לסגל הישראלים הזה שיחד עם בחירת זרים טובה יכול לחזור לעצמו . בכל זאת זה סגל ישראלי שכבר רץ כמה שנים בתוספת מקל ...
מקל ושגב בכלל לא היו אמורים להיות פאקטורים , לאנסברג נותן עונה טובה? איפה? מול מי? (הא הבנתי הוא נותן אחלה משחקי הכנה....) , פניני סביר? האיש לא יורד להגנה , לא רץ להתקפה , לא שומר על ברזייה, יבזורי באמת לא מקבל צ'אנס , ויוגב כבר לא יודע מה יותר מפריע לו הקרוהן או שבגלל הקרוהן הוא לא יכול לקבל חומר אנטי דלקתי.....
האמא של המהפכה צריך , האמא , דבר ראשון להביא ישראלי כלשהו במקום פניני , אפילו את יניב גרין , אני מסרב להאמין שיש שחקן פחות איטי או אתלטי ממנו , על יוגב אתה לא יכול לבנות עובדתית , זה אשכרה כמו לשים על עמדת ישראלי בכיר , סטייק אנטריקוט , לאנסברג הוא רעל , רעל למשחק של קבוצה , האיש עושה מה בראש שלו , ואת הדברים שהוא צריך לעשות מתרגיל הוא לא מבצע כי הוא אדיוט , תן לי במקומו פועל שחור שבא להרביץ , לקחת ריבאונד ולשמור ואני מבסוט.
הקיצר אם מדובר על שנה הבאה , זה מה שאני מצפה (וכמובן נקבל בדיוק ההפיך)
מקל,שגב - נשאר.
לאנסברג - החוצה , להביא את שון ולתת לו את תפקיד ה 2 הפותח במשחקי ליגה וה 2 המחליף הראשון ביורוליג.
אוחיון - החוצה , להביא במקומו רכז שיכול לעמוד על הרגלייים עונה שלמה ולתת למקל קצת מנוחה בליגה , דהיינו ברתולומיאו , ברקוביץ',תום מעיין,רובין , כל מה שהחברה האלו צריכים זה להיות ע"ת דרק שארפ כזה , יעני נכנסים (אולי למעט ברקוביץ') , עושים הגנה , משגעים את הרכז ממולם , וקולעים איזו שלשה אחת או 2.
פניני - החוצה , להביא מישהו שזז , סטייל משעור,סולומון, משהו בסגנון.
יבזורי - לשחרר , או להשאיר בלית ברירה אם לא רוצים להוציא עוד כסף על שחקן שלא משחק בקבוצה
העיקרון הוא שאנחנו לא חייבים ישראלים שיהיו ברמת יורוליג מוכחת , אלא לוחמים , שחקנים שיכולים לתת 5-10 דקות עם הגנה חזקה ולא מתפשרת , לריב על הריבאונד , לעזור קצת וזהו , לא צריכים לשים את יהבנו על השחקן הישראלי.
להזכירכם רק שיצאנו מהקונספט של ישראלי כוכב (סטייל קטש , שפר וכו' ) יצאנו משנות ה90 הנוראיות להשגים , ובאף אחד מההישגים האלו לא היו לישראלים (למעט שארפ) תרומה יוצאת דופן , רק שמכבי הבינה שזרים איכותיים הם אלו שיושיע אותה , היא הצלחה לאסוף תארים.
אז מה שצריך בתכלס שנה הבאה , זה 6 זרים חדשים (רכז,חצי פינה, פרוורד , 4 , 4.5 , 5) ו 6 ישראלים (מקל , שגב , שון,ברתולומיאו(לדוגמא),סולומון(לדוגמא) , יבזורי) , חייבים שעמדות 4, 4.5 ו ה5 יהיו שחקנים גבוהים , לא סנטר בגובה 2.02 , 2.08 ומעלה.
זה סגל מאוזן שיכול לשחק גם בליגה (למעט זר) וגם ביורוליג , מעט מתאזרחים (1) , ומחליף על כל עמדה , כמובן שפחות פצועים ו 0 בעיות קרוהן.
בצוק העיתים אפשר להחליף את יבזורי בישראלי גבוה (טיוס [כן אני יודע - לא ריאלי] , אלכס צ'וברביץ' ) או ללכת על גבוה זר נוסף (7) זול , סטייל אנג'אי מהרצליה.
ככה אני אישית הייתי בונה את הקבוצה.