Mitelka כתב:אין שום ניגוד עניינים וסתירה בשחקן מהליגה השנייה באיטליה ל "שאיפה לטוב ביותר בכל עמדה" שאמרת. יש רק בעיה אחת, שהמונח שאיפה לטוב ביותר בכל עמדה ריקה מתוכן אם כל דבר יכול להיות שם. למה סקנד גארד אלמוני מהליגה האיטלקית השנייה הוא שאיפה לטוב ביותר ושחקן יורליג כזה או אחר הוא לא? איך אתה קובע מה השאיפה לטוב ביותר בכל עמדה מבלי להיות חכם בדיעבד ולהכריז הצלחות על שחקנים שהיו הימורים אדירים וסיכון מאוד מאוד מורכב?. למה פארמר הוא לא "שאיפה לטוב ביותר בכל עמדה" ורייס כן? אז גם היינס זה היה מתחת לרדאר, אז הכיוון היה טוב? חוץ מלהיות חכם בדיעבד אתה לא אומר הרבה. ואללה, היקמן זה הברקת סקאוטינג. לא נראה לי שכולנו חשבנו ככה לפני שהוא הגיע.
פשוט אני לא מאמין לך, סורי, שהיית מוחא כפיים למכבי אם היום היו מודיעים לך היום שהבאנו גארד מתחת לראדר מהליגה השנייה באיטליה או בספרד. גם פריקנס ממכבי חיפה זה שאיפה לטוב ביותר? פארגו מגליל? איפה רוצ'סטי נופל בשאיפה הזאת? (בכל זאת היה מלך הסלים של היורוליג...).
השם הוא ארז אגב.
אתה יודע ארז, כל הרעיון בסקאוטינג הוא איתור של שחקנים (עם פוטנציאל, "לטוב ביותר" אם תרצה) לאחר מעקב של אנשי מקצוע.
אני לא קובע כלום. אני לא איש מקצוע, אני לא מקבל משכורת ממכבי ואין לי שום אחריות על שחקנים שמגיעים לקבוצה (בניגוד לאלו שעובדים שם).
וכן, כל עוד אבי אבן בראש המערכת ואחראי על התחום המקצועי של איתור השחקנים, אני צופה מראש את הכישלון בליבי.
אבל כמו שכבר אמרתי, מעולם לא חוויתי את דעתי על שחקן שלא הכרתי וגם לא אעשה זאת.
אני הראשון שאשמח ואמחא כפיים אם יתגלה שמדובר בשחקן טוב, והראשון שאבקר אם יתגלה כעוד פלופ. כך ראוי לעשות.
ושוב, נראה שעדיין לא הבנת - אני לא רוצה שמכבי תבחר בדרך הסקאוטינג, כל עוד אבי אבן אחראי על האיתור. לא רוצה. לא.
אני כן רוצה שמכבי תעשה בחירות מושכלות - שילוב של השקעה כספית עם מעט ראייה עתידית וטיפה סקאוטינג (משהו שאני מאמין שאפילו אבי אבן מסוגל לו, עם קצת עזרה מחברים).
אגב, שחקנים ממכבי חיפה וגליל עליון זה לא סקאוטינג. זה משהו שגם עמית גל, דני פדרמן, מוטי אמסלם ואתה יכולים לעשות. לא צריך אנשי מקצוע.
פארגו ופרקינס היו שני שחקנים בולטים בליגה, עם אפסייד גבוהה. אחלה החתמות, ולא הייתי מתנגד לשחקן זול מהליגה הישראלית גם לשנה הבאה במקום שחקן או שניים שחתומים אצלנו.