ליגת ווינר, מחזור 27: בני הרצליה נגד מכבי ת"א, מוצ"ש, 20:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר, מחזור 27: בני הרצליה נגד מכבי ת"א, מוצ"ש, 20

הודעהעל ידי מני » 10 אפריל 2016, 09:13

er79 כתב:רוצ'סטי נזכר מעט מדי, מאוחר מדי. שני משחקים טובים בעונה אחת הם כמו כוסות רוח למת, שיחזור לככב בקבוצות קטנות, ויפה שעה אחת קודם.

אבל עכשיו הוא נמצא בקבוצה קטנה ולא מככב.
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2016, 10:19

שחף כתב:לקחתם את ההשוואה לרוצ'סטי מרסקין, שעשה את ההיסק הנפלא- רוצ'סטי קולע שלשות וג'יי סי קארול גם אז בוא נשווה אותם אחד לשני?
קארול זה שחקן שונה לחלוטין. הוא משחק off the ball כל הקריירה שלו, רץ על חסימות וקולע. זה שחקן שהרבה יותר קל להעלות מהספסל. רוצ'סטי שיחק רוב הקריירה בקבוצות קטנות עם הכדור ביד. לעבור להיות שחקן ספסל בקבוצה גדול זה שינוי מאוד גדול שלדעתי לא יקרה בשלב הזה של הקריירה שלו.

אני כתבתי על ההקבלה הזאת לג'ייסי קארול עוד בערך באיזור ינואר, ככה שאני ממש לא קשור למה שרסקין אמר או לא אמר.

אני לא רואה סיבה להיות מקובע.
קארול הוא שחקן מסוג אחד, וג'ינובילי שחקן מסוג אחר, וג'מאל קרופורד שחקן מסוג אחר ורוצ'סטי שחקן מסוג אחר. אבל כל אחד מהם הוא שחקן שעולה מהספסל ומשנה את סגנון המשחק.

זה לא משנה שקארול רץ על חסימות, ורוצ'סטי מייצר מכדרור, לעצמו או לאחרים. הנקודה היא שמובר בשחקן שנכנס למגרש, וסגנון המשחק משתנה באופן מיידי.
אני חושב שזה דבר מצויין, כי זה מאוד מקשה על היריבה. בימים שהוא יהיה חם, מכבי תרוויח 15 נק' ו-5 אס' מהספסל, ובמקרים שלא, לא קרה כלום, כי יש עוד 3-4 גארדים מלבדו.
זה בדיוק העניין של שחקן ספסל.

אני לפני כמה שבועות כתבתי, שספסל שיכלול את סמית', רוצ'סטי והנדריקס, יכול להפוך את מכבי לקבוצה מאוד חזקה (ויחד עם החמישייה המסתמנת זה באמת נראה ככה).
זה יקר, אבל לא פחות יקר להביא 3 שחקנים ב-200 כל אחד, ולהעיף אותם במהלך העונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Mitelka » 10 אפריל 2016, 10:30

שחף כתב:לקחתם את ההשוואה לרוצ'סטי מרסקין, שעשה את ההיסק הנפלא- רוצ'סטי קולע שלשות וג'יי סי קארול גם אז בוא נשווה אותם אחד לשני?
קארול זה שחקן שונה לחלוטין. הוא משחק off the ball כל הקריירה שלו, רץ על חסימות וקולע. זה שחקן שהרבה יותר קל להעלות מהספסל. רוצ'סטי שיחק רוב הקריירה בקבוצות קטנות עם הכדור ביד. לעבור להיות שחקן ספסל בקבוצה גדול זה שינוי מאוד גדול שלדעתי לא יקרה בשלב הזה של הקריירה שלו.

הבן האדם הראשון שכתב שהיה רוצה להיות את רוצ'סטי כסוג של "קארול" שלנו היה אני - ואין לי מושג מה רסקה אמר אני רואה את המשחקים על מיוט. אבל זה נחמד להסיק מסקנות. רשמתי "ג'י סי קארול" במרכאות בכוונה כי ברור שזה לא אותו דבר, לא אותו שחקן עם שק אחר של יכולות. הכוונה היא בצורה הפשוטה ולא בצורה הניתוח המעמיק לרוחב ולאורך שעשית ועשיתם פה, אלה פשוט כאופציה התקפית מהספסל. או אם להיות יותר מדוייק, כח אש מהספסל שיכול לצבור נקודות ביחסית מעט זמן. את שאר הניתוחי עומק אני משאיר לך. לא הייתה כוונה להגיד שהם דומים או שהם אותו שחקן.

אתה יכול מצידי במקום קארול לכתוב את המקבילה שלו בפנר או בבארסה, זאת לא הנקודה.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2016, 10:49

Mitelka כתב:

הבן האדם הראשון שכתב שהיה רוצה להיות את רוצ'סטי כסוג של "קארול" שלנו היה אני - ואין לי מושג מה רסקה אמר אני רואה את המשחקים על מיוט. אבל זה נחמד להסיק מסקנות. רשמתי "ג'י סי קארול" במרכאות בכוונה כי ברור שזה לא אותו דבר, לא אותו שחקן עם שק אחר של יכולות. הכוונה היא בצורה הפשוטה ולא בצורה הניתוח המעמיק לרוחב ולאורך שעשית ועשיתם פה, אלה פשוט כאופציה התקפית מהספסל. או אם להיות יותר מדוייק, כח אש מהספסל שיכול לצבור נקודות ביחסית מעט זמן. את שאר הניתוחי עומק אני משאיר לך. לא הייתה כוונה להגיד שהם דומים או שהם אותו שחקן.

אתה יכול מצידי במקום קארול לכתוב את המקבילה שלו בפנר או בבארסה, זאת לא הנקודה.

viewtopic.php?f=2&t=3140&p=301252&hilit=+%D7%A7%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%9C#p301252

לא עניין הקרדיט, אבל בכל זאת... העלתי את האפשרות הזאת לפי הלינק הזה בערך לפני 3 שבועות.
מה שכן, אני זוכר שדיברתי על זה הרבה באיזור החורף, פשוט אין לי זמן לנבור והחיפוש לא מצא את מה שחשבתי שיימצא...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Mitelka » 10 אפריל 2016, 10:51

הכוונה היא למי ש"הצית" את הדיון הנוכחי (לא חשבתי שזה מה שיקרה, את האמת) שהתחיל בעמוד הקודם עם השאלה "הייתם משאירים את רוצ'סטי?" לא בכללי. ומה הקשר לקרדיט, זה לא משהו טוב או רע. זה משפט שזרקתי שהחל את הדיון הנוכחי. אם כבר אני טעיתי, כי החלה פה ההשוואה בין שניהם כשחקנים והמטרה שלי הייתה לומר משהו שונה (שניסיתי להבהיר בפוסט שציטטת שלי).
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי jol9 » 10 אפריל 2016, 11:00

Mitelka כתב:הכוונה היא למי ש"הצית" את הדיון הנוכחי (לא חשבתי שזה מה שיקרה, את האמת) שהתחיל בעמוד הקודם עם השאלה "הייתם משאירים את רוצ'סטי?" לא בכללי. ומה הקשר לקרדיט, זה לא משהו טוב או רע. זה משפט שזרקתי שהחל את הדיון הנוכחי. אם כבר אני טעיתי, כי החלה פה ההשוואה בין שניהם כשחקנים והמטרה שלי הייתה לומר משהו שונה (שניסיתי להבהיר בפוסט שציטטת שלי).

אני דווקא חושב שזה דיון מעניין וחשוב, ורוב האנשים כן מבינים את הכוונה בהשוואה בין רוצ'סטי לקארול, שהיא במקומה.

השאלה המשמעותית באמת היא האם רוצ'סטי יכול להיות סוג של ג'וקר מהספסל שנכנס לעשות בלגאן ולספק התקפה.
לדעתי התשובה היא כן, אבל אני מסייג את העניין למחיר. אם המחיר של רוצ'סטי (כישראלי) היה חצי מליון דולר נניח, לדעתי לא היה מקום בכלל לנהל את הדיון.
עובדה שלנדסברג שהוא שחקן עם סט תכונות די דומה לטיילור, משחק בקבוצה (ולא בזול) כבר שנה רביעית, ואליהו, שגם הוא בעל סט תכונות דומה, היה שחקן מכבי במשך שנים (ועלה גם הוא
הרבה מאוד).

אין מה לעשות, על התקפה בדר"כ משלמים יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 10 אפריל 2016, 11:04

מני כתב:
er79 כתב:רוצ'סטי נזכר מעט מדי, מאוחר מדי. שני משחקים טובים בעונה אחת הם כמו כוסות רוח למת, שיחזור לככב בקבוצות קטנות, ויפה שעה אחת קודם.

אבל עכשיו הוא נמצא בקבוצה קטנה ולא מככב.

יש משהו בדבריך. להשאיר!!!
er79

הודעהעל ידי Mitelka » 10 אפריל 2016, 11:19

יש פה גם הרבה עניין שאל אופי. עזבו סט תכונות, ג'י סי קארול שחקן שאם אני מבין נכון נכנס מהר מאוד למעמד שהוא נמצא בו וטוב לו שם למרות שאני בטוח שיכל להיות שחקן חמישייה בלא מעט קבוצות. שרשמתי "ג'י סי קארול" זה גם נגע בפן הזה. שנייה מקצועית בצד, לשחקן שבמשך שנים עולה מהספסל לתת את הדקות שלו ולחזור, בידיעה שהוא כנראה יכול גם יותר מזה, יש אני בטוח אופי קצת שונה.

להלביש את זה על רוצ'סטי שרגיל ל"הוביל" נראה לי לא ריאלי. אני אשמח לזה, שלא תבינו, אבל קשה לי להאמין שיתרצה. ואם "תכריח" שחקן כזה (מה שלא מתאים למכבי) ותשאיר אותו בכח תוך הבטחות שווא שהוא שחקן מוביל אבל בפועל תעשה אותו כזה, תקבל משהו לא נעים בתמורה.

המונח ג'י סי קארול הוא שם נרדף לשחקן שמסוגל לעלות מהספסל, להבין שזה מעמדו וזה המקום שלו בקבוצה, ולספק את התוצרת (במקרה הזה נקודות, קליעה) בזמן הקצר שהוא מקבל. זה סטייט אוף מיינד שונה לגמרי. יש את האפלקציה הזאת לרוצ'סטי? הוא מעוניין בזה בכלל?

אני יכול לקוות שכן, אבל אם זאת המציאות....מסופקני.
תמונה
Mitelka

הודעהעל ידי ankram » 10 אפריל 2016, 11:36

שחקן שנותן 30% משחקים איכותיים , עוד 30% משחקים מחפירים , והשאר סתם בינוני ברמת ליגת העל , כולל אי הופעה במשחקים "גדולים" , התקפלות במשחקים פיסיים , והגנה שאינה קיימת גם בתיאוריה , לא יכול להיות שחקן ספסל בקבוצה מובילה ביורוליג , או לפחות ממה שמכבי מנסה לייצר.
יתרה מזה , לשלם מליון על ישראלי (ומס כמובן) בשביל שחקן שזהו סט התכונות שלו , זה בזבוז כסף.
תזכרו שאתם מדברים על שחקן שרוב המשחקים שהיינו צריכים אותו למעט רבע גמר גביע המדינה , תכלס לא הופיע.
כן , זה גם תקף לדווין סמית'.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־14 אורחים