בארץ 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 2

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 22:08

rc4991 כתב:
yanay21 כתב:
rc4991 כתב:
שמואל1 כתב:
rc4991 כתב:אני באמת לא מבין את המהלכים האלה שתוך שניה משנים ממשלה שלמה, ובכלל כמה כבר מרוויחים מזה? (Aואל ברצינות)
למרות זאת אני אשמח מאוד אם המהלך יצא לפועל ובנט יהיה שר החוץ

קואליציה רחבה יותר

אני יודע, ומה זה כבר נותן?
למה שהממשלה תיפול עם 61 ח"כים?

כי בממשלת 61 כל אחד חש את עצמו מלך, ובצדק.
לדוגמה, לפני כמה חודשים היו כמה שערוריות עם אורן חזן(לעג לח"כית נכה, ועוד כמה התבטאויות לא נעימות), בעקבות זה הוא הושעה על יד יו"ר הכנסת(מהליכוד). ולאחר מכן הוא איים שלא יצביע עם הקואליציה.
או בצלאל סמוטריץ', שתקע הליכי חקיקה שלמים כדי להשיג תקציבים.

וכמה מקרים כאלה יש? עדיף להכניס עוד מפלגה שלמה שמשנה אפילו יותר?

בהחלט עדיף, כל עוד זו מפלגת ימין.
אני לא יודע להגיד לך במספרים, אבל שני הח"כים שציינתי איימו מספר פעמים באי הצבעה עם הקואליציה(על חזן לא הייתי סומך בעניין הזה, אבל סמוטריץ' בהחלט יעשה את זה. חברים סיפרו לי שבכנסת אפילו יש פועל על שמו, מרוב שהוא סחטן ותוקע תהליכים). דבר שני, זה מאפשר לו להיגרר ימינה בנוחות-נתניהו הוא לא איש ארץ ישראל השלמה, לא באמת. הוא גם לא תומך בשתי מדינות לשני עמים. וכדי לזגזג בין זה לזה הוא צריך לקואליציה מסוג מאוד מסויים. כרגע, הוא יוכל לתרץ לאמריקאים, או לכל מיני קולות יותר מתונים בליכוד, ש"אין לו ברירה". והוא צודק. הצירוף של ליברמן מאפשר לו לשבת יותר ברוגע, ולא להתרוצץ באמוק על כל הצבעה. וכמובן, יש את מתווה הגז, שאותו הוא לא יכול להעביר כמו שצריך על חודו של קול, כי יש כמה ח"כים עם דעות כלכליות מהשמאל בקואליציה, בכל המפלגות.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 22:28

וואו, הייתי מנותק כל היום, ולא שמעתי על זה בכלל.

לא יודע אם זה סגור או לא, אבל עושה רושם שנעשה כאן סבב תיקים משמעותי (שהיה יכול להיות כבר מDAY 1 של הממשלה).
בנט שודרג, וכך יוצא שהליכוד עם 30 מנדטים, אבל ללא אף אחד מארבעת התיקים הבכירים.

אני מניח שלביבי יש את השיקולים שלו לעשות את זה...

לגבי ליברמן לביטחון - אני רוצה להרגיע אתכם קצת. ליברמן הוא לא דיקטטור ולא פסיכופט. מדובר באחד הפוליטיקאים הכי פרגמטיים
שיש. הרטוריקה שלו קשה יותר, ולכן הוא נתפס כיותר קיצוני, אבל ההשקפות שלו ממש לא קיצוניות.
מעכשיו אין יותר דיבורים והוא יישפט ע"פ מעשים. יש לו הזדמנות לעשות שינוי, ולהשאיר חותם ואני מקווה שזה יעבוד כמו שצריך.

ההצלחה שלו היא ההצלחה של כולנו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 18 מאי 2016, 22:29

טוב, אני דווקא שמח שהם מצטרפים (ובעיקר שבנט עובר לחוץ, כל כך שמח שזה קורה) אבל מרגיש לי ממש צחוק מעבודה שמשנים בכזאת קלות הרבה תיקים במששלה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 22:32

rc4991 כתב:טוב, אני דווקא שמח שהם מצטרפים (ובעיקר שבנט עובר לחוץ, כל כך שמח שזה קורה) אבל מרגיש לי ממש צחוק מעבודה שמשנים בכזאת קלות הרבה תיקים במששלה

זה נכון.
מצד שני, אני חושב שהשיקול של ביבי הוא שהמהלך הזה מבטיח לו שקט מוחלט מחוץ.
ליברמן, בנט וכחלון לא יוותרו על התפקיד הבכיר שלהם כ"כ בקלות.

הצרות עשויות לבוא מבית, אלא שגם כאן - מי שעשויים היו לעשות צרות, בסה"כ קודמו, או שמצבם לא השתנה.
בוגי הוא לא אחד שיעשה צרות.

יכול להיות שהמהלך הזה שווה לביבי 3 שנים של שלטון, ויציבות שלטונית זה דבר חשוב בפני עצמו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 22:34

ליברמן לא פסיכופט, אבל הוא פופוליסט באופן שחריג אפילו לפוליטיקאי.
אחת הדרישות שלו לכניסה לממשלה היא מיטוט שלטון החמאס בעזה. שזה נשמע חמוד, רק שהאלטרנטיבות יותר גרועות. אלא אם, כמובן, גופי המודיעין של מדינת ישראל פחות חכמים מליברמן. מי יודע.
וזה שבנט במשרד החוץ זה סגור?לא קראתי. זה גם יהיה רע מאוד. הוא אמנם נואם בחסד, אבל הדעות שלו עומדות בניגוד לאלו של נתניהו(לפחות כלפי חוץ), מה שמבטיח כסאח הדדי, בייחוד בענייני המו"מ הביטחוני, הר הבית, סיפוח השטחים וכו'.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מאי 2016, 22:36

ליברמן לא דיקטטור ולא מטורף. הוא רבט בחיל חימוש שהולך לנהל את הצבא עכשיו.

מעבר לכך, הוא פוליטיקאי עם 0 הישגים בכל תפקיד שהחזיק.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 18 מאי 2016, 22:44

jol9 כתב:
rc4991 כתב:טוב, אני דווקא שמח שהם מצטרפים (ובעיקר שבנט עובר לחוץ, כל כך שמח שזה קורה) אבל מרגיש לי ממש צחוק מעבודה שמשנים בכזאת קלות הרבה תיקים במששלה

זה נכון.
מצד שני, אני חושב שהשיקול של ביבי הוא שהמהלך הזה מבטיח לו שקט מוחלט מחוץ.
ליברמן, בנט וכחלון לא יוותרו על התפקיד הבכיר שלהם כ"כ בקלות.

הצרות עשויות לבוא מבית, אלא שגם כאן - מי שעשויים היו לעשות צרות, בסה"כ קודמו, או שמצבם לא השתנה.
בוגי הוא לא אחד שיעשה צרות.

יכול להיות שהמהלך הזה שווה לביבי 3 שנים של שלטון, ויציבות שלטונית זה דבר חשוב בפני עצמו.

בלי קשר למקרה הזה, זה מרגיש לי מוזר שמשנים תוך כדי
בדיוק כמו שתוך שניה ממשלה מבטלת בקלות את ההחלטות שקיבלה קודמתה

צריכים להיות הרבה יותר נוקשים בקטע הזה לדעתי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 22:45

yanay21 כתב:ליברמן לא פסיכופט, אבל הוא פופוליסט באופן שחריג אפילו לפוליטיקאי.
אחת הדרישות שלו לכניסה לממשלה היא מיטוט שלטון החמאס בעזה. שזה נשמע חמוד, רק שהאלטרנטיבות יותר גרועות. אלא אם, כמובן, גופי המודיעין של מדינת ישראל פחות חכמים מליברמן. מי יודע.
וזה שבנט במשרד החוץ זה סגור?לא קראתי. זה גם יהיה רע מאוד. הוא אמנם נואם בחסד, אבל הדעות שלו עומדות בניגוד לאלו של נתניהו(לפחות כלפי חוץ), מה שמבטיח כסאח הדדי, בייחוד בענייני המו"מ הביטחוני, הר הבית, סיפוח השטחים וכו'.

אני חושב שאנחנו לא צריכים לפחד מלשים אנשים בעלי דעות ימניות במרכז הבמה הפוליטית.
העם הוא ימני ברובו, והציבור צריך להיות מיוצג כמו שנהוג במדינה דמוקרטית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 22:47

MTA2311 כתב:ליברמן לא דיקטטור ולא מטורף. הוא רבט בחיל חימוש שהולך לנהל את הצבא עכשיו.

מעבר לכך, הוא פוליטיקאי עם 0 הישגים בכל תפקיד שהחזיק.

אין קשר להיותו של ליברמן רב"ט לבין התפקיד של שר הביטחון.
אין שום מניעה שאזרח יהיה שר ביטחון.

אני לא חושב שזה הגון להגיד שליברמן הוא פוליטיקאי עם 0 הישגים. פוליטיקאי עם 0 הישגים לא מכהן 6 שנים כשר חוץ ואולי עוד 3 כשר ביטחון
(ומי יודע מה אח"כ).

אני חושב שבניגוד למשרד החוץ, את הביצועים של שר ביטחון יהיה יותר קל למדוד, ואז נוכל להיווכח האם המינוי הזה הוא ראוי או לא.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 18 מאי 2016, 22:49

בנט נואם אדיר. הוא אומר בדיוק את מה שרובנו (הימנים) חושבים בצורה משכנעת וברורה. בלי התרפסויות, בלי בולשיט, אומר את מה שצריך ולא בצורה קולנית אלא נחושה ורהוטה. הבן אדם גרם כבר למראיינים שלו לשאול אותו בשיא הרצינות ובלי לתקוף, על סיפוח יהודה ושומרון. זה בדיוק האדם שאני רוצה בתפקיד הזה ואין ראוי יותר מבנט להיות בו.
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 מאי 2016, 22:50

כל תפקיד אחר כן, שר ביטחון זה תפקיד שאתה רוצה לראות אדם עם נסיון נרחב מכהן בו.

לא יודע מה הוגן, אני יודע שליברמן הוא פופוליסט מהזן הנחות ביותר. פוליטיקאי ציני שעובדתית, לא יכול לזקוף לעצמו אף הישג משמעותי. אכפת לו רק מהכסא.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 22:52

jol9 כתב:

אני חושב שאנחנו לא צריכים לפחד מלשים אנשים בעלי דעות ימניות במרכז הבמה הפוליטית.

הבעיה היא לא עם זה שהוא ימני, אף אחד לא מצפה ממנו להניף דגלי "שלום עכשיו". זה לא עניין של פחד, זה עניין של שכל.
גם ביבי ימני, אבל גם הוא יודע למרוח את מי שצריך למרוח, להגיד "אני מאמין בשתי מדינות" ובלה בלה בלה. שר חוץ לא צריך להיות שי חי, "כל האמת בפרצוף", כי מה לעשות, ארצות הברית אנחנו לא(וגם הם משקרים למי שצריך). אני לא מצפה ממנו לשנות את הדעות הפוליטיות שלו, הן לא בעיה כשלעצמן, אבל הן כן בעיה כשאתה חושב לאיפה שולחים אותו. עובדתית, ועזוב דקה מה צריך להיות, אלא מה קורה בפועל, כל המדינות בעולם, ללא יוצא מן הכלל, כולל ארצות הברית(שלמרות זאת, מטילה וטו למעננו באו"ם), מתנגדות להתנחלויות. וכשאתה שולח שר חוץ שלא תומך בשתי מדינות, אפילו למראית עין, ואפילו תומך בסיפוח שטחי C, המסר הוא ש"אין עם מי לדבר". אם שמעת, לפני מספר חודשים, נתניהו רצה למנות את דני דיין לשגריר ישראל בברזיל. דני דיין שימש כמעין שר חוץ של מועצת יש"ע, וברזיל היא לא מדינה פרו ישראלית, בלשון המעטה. ובסופו של דבר, ברזיל דחתה את המינוי הזה, והוא מונה במקום זה לקונסול ישראל בניו יורק, איפה שהוא יכול להתקבל בסדר. בנט לא יתקבל בסדר כשר חוץ, ולא, אין לנו את הפריביליגיה שישראלים מאוד אוהבים "לעשות מה שבראש שלנו". זה לא משנה מה המדיניות שלנו בפועל, התנחלויות לא התנחלויות, אבל כדי להשיג כמה שיותר שקט, צריך לדעת איך לשחק את המשחק.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 22:55

rc4991 כתב:

בנט נואם אדיר. הוא אומר בדיוק את מה שרובנו (הימנים) חושבים בצורה משכנעת וברורה. בלי התרפסויות, בלי בולשיט, אומר את מה שצריך ולא בצורה קולנית אלא נחושה ורהוטה. הבן אדם גרם כבר למראיינים שלו לשאול אותו בשיא הרצינות ובלי לתקוף, על סיפוח יהודה ושומרון. זה בדיוק האדם שאני רוצה בתפקיד הזה ואין ראוי יותר מבנט להיות בו.

בגדול, ראה את מה שכתבתי ליוני.
אבל בקצרה: לעולם לא תהיה לנו תמיכה לסיפוח יהודה ושומרון, בטח שלא לספח רק את שטחי C, כמו שבנט רוצה. אם רוצים לעשות את זה, אז עושים את זה. עד אז, צריך למרוח את מי שצריך למרוח. את המדיניות מתווה ראש הממשלה, לא שר החוץ. כשבנט יהיה ראש ממשלה, שיספח. כרגע, אין טעם ללכת ולנסות להצדיק את זה. אני לא מצפה ממנו להפוך את העמדות שלו, אבל שידע לבחור את הקרבות שלו יותר טוב. שלא לדבר על זה שבעמדות שלו ,הוא בקונפליקט עם נתניהו. ורצוי שראש הממשלה יראה עין בעין עם שני שרים לפחות: שר הבטחון ושר החוץ. ולשנים הקרובות, זה נראה מאוד רחוק מזה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי rc4991 » 18 מאי 2016, 22:56

בנט דווקא לא גורם מתסיס, להפך, הגדולה שלו היא שהוא אומר את הדעות שלו (ושלנו) בצורה שהאחר לא תוקף ישר
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 18 מאי 2016, 22:57

jol9 כתב:

העם לא ימני, פשוט השמאל הקיצוני קורא לזה ימין.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 23:00

העם ימני, זו לא מילת גנאי. אחרת הימין לא היה בשלטון.

ואני לא חושב שבנט מתסיס, אנ ילא חושב שהבעיה שהוא יעורר זה נובע מפרובוקציות מכוונות, אלא פשוט משיקולים אידיאולוגיים נטו. יש לו דעות X. את הדעות האלו אנחנו לא יכולים להציג ובלי שיהיה לזה מחיר. עדיף ליישם את X בפועל, בצורה אחרת, וכלפי חוץ לשקר.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי felix_r » 18 מאי 2016, 23:12

yanay21 כתב:העם ימני, זו לא מילת גנאי. אחרת הימין לא היה בשלטון.

ואני לא חושב שבנט מתסיס, אנ ילא חושב שהבעיה שהוא יעורר זה נובע מפרובוקציות מכוונות, אלא פשוט משיקולים אידיאולוגיים נטו. יש לו דעות X. את הדעות האלו אנחנו לא יכולים להציג ובלי שיהיה לזה מחיר. עדיף ליישם את X בפועל, בצורה אחרת, וכלפי חוץ לשקר.

מצטער, זה ממש לא ימין מי שנמצא בשילטון עכשיו. דעותיו המדיניות (לא הסוציאליות) הן הרבה יותר שמאלניות מאשר היו לשמאל הכי קיצוני לפני 40 שנה. להזכירך, השמאל של פעם היה עושה פעולות תגמול ורוצח ערבים חפים מפשע בכפרים, השמאל של פעם היה זה שכבש את השטחים, השמאל של פעם היה זה שהתחיל בהתנחלויות (רבין היה שולח מכתבים אישיים לאנשים ומשכנע אותם להתישב בשטחים), השמאל של פעם לא הכיר בעם הפלסטינאי (כולם זוכרים את האמירה של גולדה מאיר).

אז איך אתה יכול לומר שהממשלה היא ימנית אם היא מכירה בעם הפלסטיני ומסכימה באופן עיקרוני למדינה פלסטינית (בתנאים כאלה או אחרים) ? זה ימין זה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 23:18

MTA2311 כתב:כל תפקיד אחר כן, שר ביטחון זה תפקיד שאתה רוצה לראות אדם עם נסיון נרחב מכהן בו.

לא יודע מה הוגן, אני יודע שליברמן הוא פופוליסט מהזן הנחות ביותר. פוליטיקאי ציני שעובדתית, לא יכול לזקוף לעצמו אף הישג משמעותי. אכפת לו רק מהכסא.

פופוליסט? אני לא חושב.
דווקא הדעות שלו רוב השנים לא היו פופולריות במיוחד.

אני לא יודע מה זה הישג משמעותי.
מבחינתי העבודה שלו בתור שר חוץ היתה בסדר גמור, לפחות ע"פ מה שאני יכול לשפוט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 18 מאי 2016, 23:19

felix_r כתב:
yanay21 כתב:העם ימני, זו לא מילת גנאי. אחרת הימין לא היה בשלטון.

מצטער, זה ממש לא ימין מי שנמצא בשילטון עכשיו. דעותיו המדיניות (לא הסוציאליות) הן הרבה יותר שמאלנים מאשר היו לשמאל הכי קיצוני לפני 40 שנה. להזכירך, השמאל של פעם היה עושה פעולות תגמול ורוצח ערבים חפים מפשע בכפרים, השמאל של פעם היה זה שכבש את השטחים, השמאל של פעם היה זה שהתחיל בהתנחלויות (רבין היה שולח מכתבים אישיים לאנשים ומשכנע אותם להתישב בשטחים), השמאל של פעם לא הכיר בעם הפלסטינאי (כולם זוכרים את האמירה של גולדה מאיר).

אז איך אתה יכול לומר שהממשלה היא ימנית אם היא מכירה בעם הפלסטיני ומסכימה באופן עיקרוני למדינה פלסטינית (בתנאים כאלה או אחרים) ? זה ימין זה?[/quote

אני יודע שזה טרנד עכשיו, להגיד שהממשלה הזו שמאלנית והכול, אבל זה לא נכון. השמאל של פעם היה השמאל של פעם. השמאל, היום, שונה, כמו הימין. זה לא תלוי אידיאולוגיה, אלא תלוי זמן ותקופה. השמאל של פעם כבש את השטחים, כי זו הייתה המלחמה, והם היו נכבשים גם אם הייתה ממשלת ימין בשלטון. השמאל של פעם התחיל בהתנחלויות, כי שוב, הזמנים היו אחרים(וכל התומכים בשמאל התנערו מזה מאוחר יותר, ואפילו חלק מהימין, דוגמת אריאל שרון, שגם הוא תוייג כשמאלן בערוב ימיו). הממשלה ימנית, כי הימין והשמאל בארץ לא הולכים לפי ההגדרות של לפני ארבעים שנה, או לפי ההגדרות שלך עכשיו. ימין זה לא מה שמתחשק לכל אחד. וJust saying, הראשון למסור שטחים, לא לפלסטינים, אבל למסור שטחים מארץ ישראל ,היה בגין. אם הוא שמאלני בעינייך, אז אני לא יודע מי ימני.
אם אתה לא חושב שצריך להכיר בזכות שלהם למדינה, וזה סבבה לגמרי, אז למה לא לתמוך בסיפוח של כל השטחים?כמובן שזה כולל גם אזרוח. או לחילופין, טרנספר? אני מסכים שההגדרה שלהם כעם היא מפוקפקת, אבל זה קיים. ואנחנו צריכים להציג איזשהו מדיניות בנוגע לזה, שמאלנית, ימנית, לא משנה מה. מה שקורה כרגע(וגם מה שקרה כשהיו ממשלות שמאל), זו לא מדיניות. למעשה, הבעיה של הממשלה הזו, ספציפית של ביבי, היא הפחדנות ,לא האידיאולוגיה.
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי jol9 » 18 מאי 2016, 23:21

felix_r כתב:
jol9 כתב:

העם לא ימני, פשוט השמאל הקיצוני קורא לזה ימין.

אנחנו מדברים על 2016 ולא על 1966.
המיינסטרים זז הרבה שמאלה, וזה ברור וגם לגיטימי, כי בשנים ההם הוקמה המדינה, והמאבק היה על עצם קיומה, והיום המציאות היא אחרת.

אבל זה שהימין של היום הוא לא הימין של אז, לא אומר שרוב העם הוא לא ימין.
במשקפיים של 2016, רוב העם מחזיק בדעות ימניות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים