rc4991 כתב:yanay21 כתב:rc4991 כתב:שמואל1 כתב:rc4991 כתב:אני באמת לא מבין את המהלכים האלה שתוך שניה משנים ממשלה שלמה, ובכלל כמה כבר מרוויחים מזה? (Aואל ברצינות)
למרות זאת אני אשמח מאוד אם המהלך יצא לפועל ובנט יהיה שר החוץ
קואליציה רחבה יותר
אני יודע, ומה זה כבר נותן?
למה שהממשלה תיפול עם 61 ח"כים?
כי בממשלת 61 כל אחד חש את עצמו מלך, ובצדק.
לדוגמה, לפני כמה חודשים היו כמה שערוריות עם אורן חזן(לעג לח"כית נכה, ועוד כמה התבטאויות לא נעימות), בעקבות זה הוא הושעה על יד יו"ר הכנסת(מהליכוד). ולאחר מכן הוא איים שלא יצביע עם הקואליציה.
או בצלאל סמוטריץ', שתקע הליכי חקיקה שלמים כדי להשיג תקציבים.
וכמה מקרים כאלה יש? עדיף להכניס עוד מפלגה שלמה שמשנה אפילו יותר?
בהחלט עדיף, כל עוד זו מפלגת ימין.
אני לא יודע להגיד לך במספרים, אבל שני הח"כים שציינתי איימו מספר פעמים באי הצבעה עם הקואליציה(על חזן לא הייתי סומך בעניין הזה, אבל סמוטריץ' בהחלט יעשה את זה. חברים סיפרו לי שבכנסת אפילו יש פועל על שמו, מרוב שהוא סחטן ותוקע תהליכים). דבר שני, זה מאפשר לו להיגרר ימינה בנוחות-נתניהו הוא לא איש ארץ ישראל השלמה, לא באמת. הוא גם לא תומך בשתי מדינות לשני עמים. וכדי לזגזג בין זה לזה הוא צריך לקואליציה מסוג מאוד מסויים. כרגע, הוא יוכל לתרץ לאמריקאים, או לכל מיני קולות יותר מתונים בליכוד, ש"אין לו ברירה". והוא צודק. הצירוף של ליברמן מאפשר לו לשבת יותר ברוגע, ולא להתרוצץ באמוק על כל הצבעה. וכמובן, יש את מתווה הגז, שאותו הוא לא יכול להעביר כמו שצריך על חודו של קול, כי יש כמה ח"כים עם דעות כלכליות מהשמאל בקואליציה, בכל המפלגות.