המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.
את זה אני אומר בתור אחד שעשה לפני הצבא וקיבל הרבה מעל הממוצע.
איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.
אומר לך תאמת אני לא יודע מה זה עתודה.
MTA2311 כתב:איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.
עושים תואר על חשבון הצבא, וחותמים 6 שנים קבע.
שירתו איתי עשרות עתודאים, רובם המכריע הצטער על הרגע בו הוא נולד. מאוד לא ממליץ.
שום דבר לא בוער לך. סיים תיכון, ואז תראה מה אתה עושה עם עצמך (בהנחה שצבא לא רלוונטי) .
איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.
שום דבר לא בוער לך. סיים תיכון, ואז תראה מה אתה עושה עם עצמך (בהנחה שצבא לא רלוונטי) .
בהנחה שכן ? מתי מקבלים תשובה אם מתגייסים או לא ?.
MTA2311 כתב:איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:איתי-שגב כתב:MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.
בהנחה שכן ? מתי מקבלים תשובה אם מתגייסים או לא ?.
עשית צו ראשון?
שמואל1 כתב:אני חושב שבשלב הזה אין טעם מבחינתו לבחור מקצוע. הוא עדיין צעיר ויש לו עוד שנתיים לסיום התיכון. דברים רבים יכולים להשתנות מבחינה אישית אצלו שיובילו להחלטות מושכלות יותר.
לדעתי כרגע שיילך על כל הקופה בפסיכומטרי וינסה להשיג את הציון הטוב ביותר שהוא יכול על מנת לא לסגור אף אפשרות. אחרי שיסיים את התיכון, ויהיו לו ציוני בגרויות, הוא יוכל לשקלל את הנתונים ולבחון את סיכויי הקבלה שלו לכל תואר אפשרי.
השלב הבא כאמור, יהיה לחקור לעומק את התחומים השונים ולבחור את המתאים ביותר בשבילו.
איתי-שגב כתב:אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.
שמואל1 כתב:איתי-שגב כתב:אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.
יש הבדל עצום בין "מחשבים" שלומדים בתיכון לעומת מה שלומדים באוניברסיטה.
לא הייתי בוחר על פי זה.
איתי-שגב כתב:שמואל1 כתב:איתי-שגב כתב:אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.
יש הבדל עצום בין "מחשבים" שלומדים בתיכון לעומת מה שלומדים באוניברסיטה.
לא הייתי בוחר על פי זה.
אני מאמין שהקונספט זה אותו קונספט, מה שגם בגיל הזה אין לך מדד אחר לאם אתה תסבול או תהנה מזה.
הצופה כתב:אני רק רוצה לתקן לגבי מסלול עתודה - עתודה מצריכה חתימה על 3 שנות קבע, לא 6. אבל צריך לשים לב שזמן הלימודים אינו נספר בפז"ם, ולכן אחרי סיום הלימודים בגיל 21-22 צריך להתחיל את החובה.
אני עתודאי וסיימתי השבוע את החובה שלי ואני בן 24. זה לא פשוט בכלל להיות בפאקינ חובה בגיל הזה אבל יש גם יתרונות למסלול.
לדעתי המסלול הכי טוב בצבא למי שמעוניין לתכנת זה ללכת לקורס ממר"מ. יש אחלה שיבוצים למי שטוב, אפשר ללמוד לתואר ראשון במהלך הצבא והביקוש למתכנתים כאלה באזרחות הוא עצום, אפילו למי שלא עושה תואר, בגלל שהם יוצאים באמת עם הרבה נסיון. המסלול הזה גם דורש קבע של שלוש שנים אבל הוא מסתיים למעשה בגיל 24.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים