לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת׳רד v12

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2016, 16:46

אני חושב שבשלב הזה אין טעם מבחינתו לבחור מקצוע. הוא עדיין צעיר ויש לו עוד שנתיים לסיום התיכון. דברים רבים יכולים להשתנות מבחינה אישית אצלו שיובילו להחלטות מושכלות יותר.

לדעתי כרגע שיילך על כל הקופה בפסיכומטרי וינסה להשיג את הציון הטוב ביותר שהוא יכול על מנת לא לסגור אף אפשרות. אחרי שיסיים את התיכון, ויהיו לו ציוני בגרויות, הוא יוכל לשקלל את הנתונים ולבחון את סיכויי הקבלה שלו לכל תואר אפשרי.

השלב הבא כאמור, יהיה לחקור לעומק את התחומים השונים ולבחור את המתאים ביותר בשבילו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 16:50

אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.

את זה אני אומר בתור אחד שעשה לפני הצבא וקיבל הרבה מעל הממוצע.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 16:52

MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.

אומר לך תאמת אני לא יודע מה זה עתודה.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 16:54

איתי-שגב כתב:
MTA2311 כתב:אלא אם זה למטרות עתודה, אני ממליץ לא לעשות פסיכומטרי לפני הצבא. זה מיותר לרוב והסטטיסטיקה משקפת את זה.

עושים תואר על חשבון הצבא, וחותמים 6 שנים קבע.

שירתו איתי עשרות עתודאים, רובם המכריע הצטער על הרגע בו הוא נולד. מאוד לא ממליץ.

שום דבר לא בוער לך. סיים תיכון, ואז תראה מה אתה עושה עם עצמך (בהנחה שצבא לא רלוונטי) .
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 16:55

MTA2311 כתב:
איתי-שגב כתב:

שום דבר לא בוער לך. סיים תיכון, ואז תראה מה אתה עושה עם עצמך (בהנחה שצבא לא רלוונטי) .

בהנחה שכן ? מתי מקבלים תשובה אם מתגייסים או לא ?.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 16:56

איתי-שגב כתב:
MTA2311 כתב:
איתי-שגב כתב:

עשית צו ראשון?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 16:59

MTA2311 כתב:
איתי-שגב כתב:
MTA2311 כתב:
איתי-שגב כתב:

עשית צו ראשון?

לא.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 17:06

בקרוב תקבל זימון לצו ראשון. שם יקבעו אם אתה יכול לשרת ומה יהיה הפרופיל שלך. תעבור גם מבחנים והערכות שיקבעו מה יהיו הנתונים שלך (לפיהם תדע מה התפקידים שפתוחים בפניך, בין היתר עתודה) .

בכל מקרה, למעט מקרים מאוד חריגים, אין שום טעם בפסיכומטרי בגיל 16.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2016, 17:39

שמואל1 כתב:אני חושב שבשלב הזה אין טעם מבחינתו לבחור מקצוע. הוא עדיין צעיר ויש לו עוד שנתיים לסיום התיכון. דברים רבים יכולים להשתנות מבחינה אישית אצלו שיובילו להחלטות מושכלות יותר.

לדעתי כרגע שיילך על כל הקופה בפסיכומטרי וינסה להשיג את הציון הטוב ביותר שהוא יכול על מנת לא לסגור אף אפשרות. אחרי שיסיים את התיכון, ויהיו לו ציוני בגרויות, הוא יוכל לשקלל את הנתונים ולבחון את סיכויי הקבלה שלו לכל תואר אפשרי.

השלב הבא כאמור, יהיה לחקור לעומק את התחומים השונים ולבחור את המתאים ביותר בשבילו.

האמת שזאת גם גישה.
יש אנשים סגורים יותר על עצמם ויש כאלה שפחות.
בוא נגיד שבמהלך י"א כדאי שכל אחד לפחות יידע האם הוא רוצה עתודה או לא.
את המקצוע אפשר בהחלט לבחור בשלב מאוחר יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: לימודים, בחירת קריירה ופסיכומטרי

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 17:47

אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2016, 17:52

איתי-שגב כתב:אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.

יש הבדל עצום בין "מחשבים" שלומדים בתיכון לעומת מה שלומדים באוניברסיטה.
לא הייתי בוחר על פי זה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 25 אוגוסט 2016, 17:57

שמואל1 כתב:
איתי-שגב כתב:אני מאמין שאני אבדוק מה הולך בכיתה י"א.. אם אני ארגיש שהולך לי במחשבים ואני לא ממש סובל בזה אני אלך על זה.

לא הייתי בוחר על פי זה.

אני מאמין שהקונספט זה אותו קונספט, מה שגם בגיל הזה אין לך מדד אחר לאם אתה תסבול או תהנה מזה.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי jol9 » 25 אוגוסט 2016, 18:12

איתי, קח את הזמן...
אני באמת התייחסתי בהרחבה, כי שאלת שאלה, אבל נראה שאתה עדיין לא הכי בקיא ומכיר.

קח את השנה הזאת, קצת ללמוד את העניינים, להכיר את המסלולים שיש בצבא (אם זה רלוונטי), להכיר
את המסלולים שיש באוניברסיטאות (למשל אתה יכול לקחת ידיעון של איזשהי אוניבסיטה ולעלעל בו),
תכיר עוד קצת את עצמך ואת עולם העבודה, ואז תהיה הרבה יותר מוכן לבחור ולקבל החלטות.

אנחנו בכל מקרה כאן נשמח לסייע. נראה לי שלא תמצא מישהו שמתמצא יותר טוב בענייני לימודי תוכנה משמואל,
ככה שאם תלך לכיוון הזה, אז הרווחת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 אוגוסט 2016, 18:17

קוראים לו בן
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 25 אוגוסט 2016, 18:19

אני קצת רחוק מזה, אבל פסיכומטרי זה פרוייקט בפני עצמו, בטח שלמישהו שרוצה להתקבל לחוגים המבוקשים וצריך להוציא 700+. גם אם אתה מאוד מוכשר, זה דורש הרבה הכנה ותרגול.

אין טעם לעשות פסיכומטרי כלאחר יד. פסיוכמטרי דורש עבודת הכנה מאוד רצינית.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 אוגוסט 2016, 18:20

איתי-שגב כתב:
שמואל1 כתב:

לא הייתי בוחר על פי זה.

אני מאמין שהקונספט זה אותו קונספט, מה שגם בגיל הזה אין לך מדד אחר לאם אתה תסבול או תהנה מזה.

תראה, אני אישית לא למדתי מחשבים בתיכון אבל רוב החברים שלי כן.
באוניברסיטה מכסים את כל החומר שלומדים בתיכון תוך חודש בערך בקורס הראשון. שתבין כמה זה לא אומר יותר מידי.
כמובן שאם אתה ממש נהנה בתיכון זה יכול להצביע על זיקה לתחום, אבל באוניברסיטה הלימודים שונים לחלוטין.
גם אם אתה ממש נהנה והולך לך מדהים במגמה, זו עדיין לא צריכה להיות החלטה אוטומטית ללכת על התחום הזה בלימודים האקדמיים.
כשתרצה, אני אשמח לפרט על המסלול באוניברסיטה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי הצופה » 25 אוגוסט 2016, 21:15

אני רק רוצה לתקן לגבי מסלול עתודה - עתודה מצריכה חתימה על 3 שנות קבע, לא 6. אבל צריך לשים לב שזמן הלימודים אינו נספר בפז"ם, ולכן אחרי סיום הלימודים בגיל 21-22 צריך להתחיל את החובה.
אני עתודאי וסיימתי השבוע את החובה שלי ואני בן 24. זה לא פשוט בכלל להיות בפאקינ חובה בגיל הזה אבל יש גם יתרונות למסלול.

לדעתי המסלול הכי טוב בצבא למי שמעוניין לתכנת זה ללכת לקורס ממר"מ. יש אחלה שיבוצים למי שטוב, אפשר ללמוד לתואר ראשון במהלך הצבא והביקוש למתכנתים כאלה באזרחות הוא עצום, אפילו למי שלא עושה תואר, בגלל שהם יוצאים באמת עם הרבה נסיון. המסלול הזה גם דורש קבע של שלוש שנים אבל הוא מסתיים למעשה בגיל 24.
הצופה

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 אוגוסט 2016, 21:16

הצופה כתב:אני רק רוצה לתקן לגבי מסלול עתודה - עתודה מצריכה חתימה על 3 שנות קבע, לא 6. אבל צריך לשים לב שזמן הלימודים אינו נספר בפז"ם, ולכן אחרי סיום הלימודים בגיל 21-22 צריך להתחיל את החובה.
אני עתודאי וסיימתי השבוע את החובה שלי ואני בן 24. זה לא פשוט בכלל להיות בפאקינ חובה בגיל הזה אבל יש גם יתרונות למסלול.

לדעתי המסלול הכי טוב בצבא למי שמעוניין לתכנת זה ללכת לקורס ממר"מ. יש אחלה שיבוצים למי שטוב, אפשר ללמוד לתואר ראשון במהלך הצבא והביקוש למתכנתים כאלה באזרחות הוא עצום, אפילו למי שלא עושה תואר, בגלל שהם יוצאים באמת עם הרבה נסיון. המסלול הזה גם דורש קבע של שלוש שנים אבל הוא מסתיים למעשה בגיל 24.

צודק. טעות שלי. שירות של 6 שנים, לא קבע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מקובי » 26 אוגוסט 2016, 02:20

1. אני דווקא חושב שזה רעיון טוב לעשות את זה עכשיו.
הראש שלך עדיין ראש של לימודים (בוא נגיד שאחרי י'ב יש ירידת מתח מסוימת, ואם תצטרך לעשות אז פסיכומטרי לדעתי יהיה קשה להיכנס לראש של לימוד אחרי שכבר סיימת) וזה זמן יחסית פנוי.
המון חברים שלי עשו פסיכומטרי בתקופת הזמן הזו.
אני אישית עשיתי את זה עם כל הבגרויות של כיתה י'ב (כי רציתי ללכת למכינה והיה צריך פסיכומטרי)- ככה שנוצר מצב שהייתי בינוני פה ופה.

זה לא יכול להזיק.

2. אני בטוח שרוני יוכל להרחיב לגבי תקשורת ספורט, אבל לדעתי זה משהו שאתה יכול לפתח כתחביב ופחות כעיסוק מרכזי. (זו המסקנה שהגעתי אליה שאני בחנתי את האופציה)

3. אישית הייתי כן מנסה להתגייס. אז אולי לא תהיה לוחם אבל כן תתרום את שלך למדינה. יש הרבה מקומות עבודה שיוכלו לפסול אותך על כך שלא עשית צבא (גם אם זה רפואי)
כמו שאמרו פה- במקומך הייתי מנסה לכוון למחשבים ככה שתצא מהצבא עם ניסיון מעשי בתחום.

בהצלחה :)
מקובי

הודעהעל ידי rc4991 » 26 אוגוסט 2016, 12:15

בן, אם תקשורת ספורט באמת מעניינת אותך ואתה חושב שאתה מסוגל לכך, אתה יכול להיעזר בי
בכל מקרה אני חושב שזה מוקדם כרגע ללכת לכיוון הזה אבל מה שנראה לך
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־15 אורחים