המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:יוני, נתוני הפריון המפולחים שהבאת הם מ- 2009 (יש רק נתון כללי ל- 2016). ראיתי כמה מאמרים שדיברו על זה שפהריון בקרב חילונים עלה מאוד בשנים האחרונות.
אבל המספר הכללי של 10% חרדים די מוכיח את הנקודה שלי. אני חושב שכבר כמה שנים החרדים הם 10% מהאוכלוסיה. היציאה בשאלה מונעת מהם לגדול מהר מדי.
jol9 כתב:roy1000 כתב:יוני, נתוני הפריון המפולחים שהבאת הם מ- 2009 (יש רק נתון כללי ל- 2016). ראיתי כמה מאמרים שדיברו על זה שפהריון בקרב חילונים עלה מאוד בשנים האחרונות.
אבל המספר הכללי של 10% חרדים די מוכיח את הנקודה שלי. אני חושב שכבר כמה שנים החרדים הם 10% מהאוכלוסיה. היציאה בשאלה מונעת מהם לגדול מהר מדי.
נכון נכון. אני תמכתי במה שאמרת, רק שאמרתי שעדיף להסתמך על נתונים רשמיים סטטיסטיים
ולא על רשמים אישיים, כי זה נורא תלוי איפה אתה נמצא ועם אתה מסתובב.
שועל כתב:כמות היוצאים בשאלה במגזר החרדי הוא אפסי, במקרה הטוב מדובר באחד ל20 (5%) במגזר האשכנזי וגג 10% במזרחי.
החרדים גדלים ביחס לחלקם באוכלוסייה בקצב לא רע, אפשר לראות את זה בבירור בחלקם היחסי במוסדות הלימוד, לדוגמה בעולים לכיתה א' שהוא גבוה בהרבה מהאחוז שלהם באוכלוסייה (30% בערך מהעולים לכיתה א' חרדים).
מה שהקטין את חלקם של החרדים באוכלוסיה בעבר זו העלייה מרוסייה.
MaccabiTA כתב:יש איזשהי דרך להגיע מנתב"ג לתל אביב/חיפה ביום שבת בבוקר בלי למשכן כליה בשביל מונית ספיישל?
זה מסוג הדברים שמחרפנים אותי
למה במדינה מתוקנת עם תשתיות לא רעות של תחבורה ציבורית אדם צריך לשלם 500 שקל בשביל להגיע הביתה?
shayD כתב:אני מצאתי פתרון ב40 שקל אם יש לכם רכב .
חונים באחד הישובים הסמוכים לנתבג (לא הדתיים) ולוקחים מונית לנתבג ובחזור מונית לישוב שחניתם בו.
רצוי לא ישוב גדול עם תנועת פקחים במידה ואתם טסים ליותר משבוע.
חוסך את הגזל של החניון בנתבג.
לגבי החוסר תחבורה ציבורית בשבת - לביבי הפתרונות .
jol9 כתב:אם אנחנו נוסעים לשבוע ומטה, אז אנחנו חונים בחניון.
אם אנחנו נוסעים לשבוע ומעלה, אז יש לנו נהג מונית שלוקח אותנו ב250 ש"ח לכל כיוון, בכל שעה ובכל יום
שנרצה.
אני חושב שאפשר למצוא סידור כזה מראש עם נהג מונית, בטח ובטח מנס ציונה, שזאת נסיעה קצרה.
jol9 כתב:shayD כתב:אני מצאתי פתרון ב40 שקל אם יש לכם רכב .
חונים באחד הישובים הסמוכים לנתבג (לא הדתיים) ולוקחים מונית לנתבג ובחזור מונית לישוב שחניתם בו.
אחלה פתרון, אבל לא ממש מתאים למשפחות.
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אם אנחנו נוסעים לשבוע ומטה, אז אנחנו חונים בחניון.
אם אנחנו נוסעים לשבוע ומעלה, אז יש לנו נהג מונית שלוקח אותנו ב250 ש"ח לכל כיוון, בכל שעה ובכל יום
שנרצה.
אני חושב שאפשר למצוא סידור כזה מראש עם נהג מונית, בטח ובטח מנס ציונה, שזאת נסיעה קצרה.
מצאנו נהג מונית שמוכן ב-120 לשם, אבל בחזרה הוא המליץ לנו לא לקבוע מראש כי על כל עיכוב הם לוקחים אקסטרה ושעדיף לקחת מונית מנתב''ג (שזה נראה לי לא הגיוני כי הן היקרות ביותר בארץ)
נראה לי שבאמת שווה לחזור לאופציה שקובעים עם נהג מראש
הם גם מעלים את המחיר אחרי 2 בלילה אז זה יהיה יותר מ-120
roy1000 כתב:שועל כתב:כמות היוצאים בשאלה במגזר החרדי הוא אפסי, במקרה הטוב מדובר באחד ל20 (5%) במגזר האשכנזי וגג 10% במזרחי.
החרדים גדלים ביחס לחלקם באוכלוסייה בקצב לא רע, אפשר לראות את זה בבירור בחלקם היחסי במוסדות הלימוד, לדוגמה בעולים לכיתה א' שהוא גבוה בהרבה מהאחוז שלהם באוכלוסייה (30% בערך מהעולים לכיתה א' חרדים).
מה שהקטין את חלקם של החרדים באוכלוסיה בעבר זו העלייה מרוסייה.
http://mida.org.il/2016/01/26/%D7%94%D7 ... %99%D7%AA/
הלמ"ס מדבר על 15% חזרה בשאלה. אין ספק שברמה של כיתה א' יהיו המון חרדים, אבל אם משקללים את עניין היציאה בשאלה (וככל שהחרדים יישארו עניים, ככה היציאה בשאלה תגבר), אז זה לא נורא כמו שזה נשמע.
זה לא רק העליה מרוסיה. אחוז החרדים באוכלוסיה לא גדל משמעותית בעשור האחרון.
shayD כתב:אני מצאתי פתרון ב40 שקל אם יש לכם רכב .
מקובי כתב:shayD כתב:אני מצאתי פתרון ב40 שקל אם יש לכם רכב .
זה אחד הדברים הנוראיים.
(גר ביישוב קרוב לנתב"ג)
אני יכול לומר לך שמנסים למצוא לזה פתרון אצלנו.
לגבי החניון באיירפורט- הוא חינם ל-3 שעות... ואח"כ צריך לשלם.
(מה שכן, פעם השארתי שם את האוטו בצהריים ולקחתי כרטיס, ושחזרתי העמדת שומר כבר היתה נטושה... אז לקחתי כרטיס כאילו נכנסתי עכשיו ויצאתי עם הכרטיס החדש יותר... אז אם אתם חוזרים בלילה זאת אופציה.)
שועל כתב:אם ניקח בחשבון שהחרדים מביאים פי 3 ילדים מהממוצע של כל שאר האוכלוסיות, גם אם 15% יוצאים בשאלה (נתון שנשמע לי מופרך כאחד שבא מהמגזר ומכיר אותו מקרוב) עדיין מדובר על גידול מאוד משמעותי.
אני לא יודע מאיפה אתה מביא את הנתון שאחוז החרדים באוכלוסיה לא משתנה, זה נתון לא הגיוני לחלוטין.
וכדי להמחיש, 28% מילדי כיתה א' הם חרדים, גם אם תנכה מזה 15% מדובר עדיין על 23.8%. תחשוב על כמה עשרות שנים קדימה, מדובר על שינוי דמוגרפי משמעותי. וזה עוד בלי שדיברנו על הדתיים הלאומים החרדליים שלא ממש שונים מהציבור החרדי (ויסלח לי אורי).
החרדים גם מאוד מאוחדים בתוכם בנוגע לסוגיות של דת ומדינה וילחמו למענם כל המגזר כאיש אחד.
מקובי כתב:shayD כתב:אני מצאתי פתרון ב40 שקל אם יש לכם רכב .
זה אחד הדברים הנוראיים.
(גר ביישוב קרוב לנתב"ג)
אני יכול לומר לך שמנסים למצוא לזה פתרון אצלנו.
לגבי החניון באיירפורט- הוא חינם ל-3 שעות... ואח"כ צריך לשלם.
(מה שכן, פעם השארתי שם את האוטו בצהריים ולקחתי כרטיס, ושחזרתי העמדת שומר כבר היתה נטושה... אז לקחתי כרטיס כאילו נכנסתי עכשיו ויצאתי עם הכרטיס החדש יותר... אז אם אתם חוזרים בלילה זאת אופציה.)
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־10 אורחים