עולם הטניס - נובאק סלאם? עונת החימר יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס - סיום העונה מעולה של פדרר.

הודעהעל ידי קובי » 03 דצמבר 2011, 12:04

jol9 כתב:
yiffy כתב:אכן היה משחק מצוין.

פרר הוא ממש תופעה בעולם הטניס. שחקן עם נתוני פתיחה כל כך צנועים מצליח באופן כל כך קונסיסטנטי בטופ העולמי. ארבעת המדורגים מעליו תמיד יוכלו לנצח אותו כשהם בכושר טוב, אבל מול כל שחקן טניס אחר הוא פייבוריט, לא משנה כמה הוא גדול או כמה חזק הוא מגיש.

כי הוא קרצייה. הוא לא רואה ממטר, ואף פעם לא מוותר.

אחת מהתכונות החשובות בטניס. פאר עשתה מזה קריירה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 03 דצמבר 2011, 13:51

קובי כתב:
jol9 כתב:
yiffy כתב:אכן היה משחק מצוין.

פרר הוא ממש תופעה בעולם הטניס. שחקן עם נתוני פתיחה כל כך צנועים מצליח באופן כל כך קונסיסטנטי בטופ העולמי. ארבעת המדורגים מעליו תמיד יוכלו לנצח אותו כשהם בכושר טוב, אבל מול כל שחקן טניס אחר הוא פייבוריט, לא משנה כמה הוא גדול או כמה חזק הוא מגיש.

כי הוא קרצייה. הוא לא רואה ממטר, ואף פעם לא מוותר.

אחת מהתכונות החשובות בטניס. פאר עשתה מזה קריירה.

כן. כנראה יש איזשהו גבול עד לאן אפשר להגיע עם התכונה הזאת. לא אבל, לפרר יש הרבה הרבה טניס מעבר לזה שהוא קרצייה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 07:29

ארגנטינה מצמקת ל2-1 ומעבירה את ההכראה להיום.

רפא יעלה לשחק ראשון מול דלפו וינסה להביא את הנקודה השניה ואת התואר.
סה"כ זאת הזדמנות פז לרפא לסיים את השנה בסטייל, עם תואר יפה ועל המשטח האהוב. דלפו מולו ינסה לחולל סנסציה.
אני מניח שיש כאלה שיגידו שניצחון של דלפו יהיה לא פחות סנסציוני מאשר ניצחון של סודרלינג על רפא בRG אי שם ב2009.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2011, 16:55

טוב, אז תמה לה רשמית עונת הטניס בחגיגה ספרדית גדולה, עם ניצחון משוגע של רפא על דלפו.

בכל זאת גבי הדיויס הזה הוא משהו מיוחד. המון יוקרה, המון עצבים.

רפא מסיים עונה עצובה מבחינתו, עם טעם מתוק של ניצחון וגביע. רק שימשיך את זה לתוך 2012
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 06 דצמבר 2011, 20:54

מתי חוזרת עונת הטניס? יש פגרה ארוכה?
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי jol9 » 07 דצמבר 2011, 06:36

יש פגרה של חודש וחצי.
בעיקרון העונה מתחילה עם תחילת השנה החדשה.

הבכירים בדר"כ מופיעים בכל מיני טורנירי ראווה בדובאי וכו', וחלקם עושים איזה טורניר הכנה קטן לפני אוסטרליה.

הGS של אוסטרליה מתחיל בערך באמצע ינואר.

העונה הקרובה תעמוד בפני כמה דברים מרתקים:
- האם דג'וקוביץ' יצליח לשחזר את העונה המטורפת שלו
- האם רפא ייתן שוב עונה מצויינת בשנה זוגית
- האם לפדרר יש את מה שדרוש בשביל שוב להשתלט על פסגת הדירוג
- האם מארי יצליח לקחת תואר GS
- האם דלפו יחזור לטופ 5 ואולי אף מעבר לזה

לדעת צפוייה לנו עונה מאוד מעניינת של טניס. נדאל, נובאק ומארי נמצאים פחות או יותר במקום שבו הם אמורים להיות בשיא. מעבר לזה
שלושתם כבר טניסאים מנוסים שמכירים את עצמם ואת הסבב בצורה מושלמת, יודעים מתי לקחת צעד אחורה ויודעים מתי ללחוץ על הגז.

דלפוטרו ייקבל הרבה מאוד ביטחון מהדייויס שם הציג טניס מדהים, למרות שני ההפסדים שלו. לדעתי כבר באוסטרליה הוא יכול לדבר חזק.

לפדרר בהחלט יש סיכוי לחזור למקום הראשון. יש לו הרבה נקודות בקופה, ואם רפא ונובאק לא יחזרו לכושר מספיק מהר, אז הוא בהחלט יכול
לעקוף אותם בסיבוב.

ומארי.... וואלה אני כבר לא יודע. אני תמיד חושב שיש לו את זה. הוא עשה 3 חצאי גמר וגמר אחד בסלאמים, וזאת היתה עונתו הטובה ביותר בהקשר הזה.
לדעתי הוא יכול לעשות את הצעד הנוסף קדימה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 07 דצמבר 2011, 17:36

אני ואתה ראינו את אותו גביע דיוויס? דל פוטרו היה איום ונורא מול פרר וגם מול נדאל יש לו רק מערכה אחת להתגאות בה ותו לא.

אני מסכים שהעונה הקרובה תהיה מעניינת במיוחד. אני לא יודע אם פדרר באמת יכול לחזור למקום הראשון - זה דורש לפחות שתי הדחות מוקדמות של נולה מטורנירי GS ואחת של נדאל ולא זכור לי מתי זה קרה עם שניהם (ever). הוא בהחלט כן יכוון לסלאם, אם אפשר לראשונים בעונה, ואז יוכל להגיע משוחרר ורגוע לטורנירי ההמשך. את השנה שעברה רוג'ר פתח רע מאוד דווקא אחרי יכולת טובה בסוף השנה. אני מקווה שהפעם הוא יצליח לרכב על הגל הזה באוסטרליה . כמו כן, לראשונה בהיסטוריה, אני מקווה שהוא יפגוש בחצי מלבורן את נדאל ולא את נולה.

בין נולה לרפא - אני מאמין שהפער ביניהם יצטמצם מהר יחסית. לרפא יש נקודות להרוויח באוסטרליה וקשה לראות את נולה זוכה בכל המאסטרס בהם זכה בעונה שעברה - כך שצמצום הוא סביר בהחלט. יחד עם זאת - רגע המפתח יהיה הרולאן גארוס. ניצחון של נולה על נדאל בגמר בפריז יהיה שקול לניצחון של נדאל על פדרר ב-08' - דחיקת הפייבוריט דווקא במגרש החביב עליו. אין ספק שיהיה מעניין.

מארי - מצד אחד, זאת תהיה בערך שנה רביעית שאנחנו נגיד "אולי הפעם" וזה מתחיל להרגיש מיותר. מצד שני, אף אחד לא יכול היה ממש לצפות את הפריצה של נולה אז באותה מידה גם מארי יכול להפתיע את כולם. אחרי הכל, אני חושב שלפני השנה האחרונה הרבה היו אומרים שאם יהיה טניסאי כלשהו שיצטרף לרפא ורוג'ר בפסגה זה יהיה מארי לפני נולה.

אני מת כבר שיתחיל - מעצבן שצריך לחכות :)
בעיקר אני מקווה שלא תהיה שביתה. היה דיבור על זה ושמותיהם של רפא ומארי הוזכרו כתומכים. אני מאמין שפדרר, שלא מחכות לו עוד הרבה מאוד עונות, יתנגד.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 07 דצמבר 2011, 20:02

yiffy כתב:אני ואתה ראינו את אותו גביע דיוויס? דל פוטרו היה איום ונורא מול פרר וגם מול נדאל יש לו רק מערכה אחת להתגאות בה ותו לא.

אני מסכים שהעונה הקרובה תהיה מעניינת במיוחד. אני לא יודע אם פדרר באמת יכול לחזור למקום הראשון - זה דורש לפחות שתי הדחות מוקדמות של נולה מטורנירי GS ואחת של נדאל ולא זכור לי מתי זה קרה עם שניהם (ever). הוא בהחלט כן יכוון לסלאם, אם אפשר לראשונים בעונה, ואז יוכל להגיע משוחרר ורגוע לטורנירי ההמשך. את השנה שעברה רוג'ר פתח רע מאוד דווקא אחרי יכולת טובה בסוף השנה. אני מקווה שהפעם הוא יצליח לרכב על הגל הזה באוסטרליה . כמו כן, לראשונה בהיסטוריה, אני מקווה שהוא יפגוש בחצי מלבורן את נדאל ולא את נולה.

בין נולה לרפא - אני מאמין שהפער ביניהם יצטמצם מהר יחסית. לרפא יש נקודות להרוויח באוסטרליה וקשה לראות את נולה זוכה בכל המאסטרס בהם זכה בעונה שעברה - כך שצמצום הוא סביר בהחלט. יחד עם זאת - רגע המפתח יהיה הרולאן גארוס. ניצחון של נולה על נדאל בגמר בפריז יהיה שקול לניצחון של נדאל על פדרר ב-08' - דחיקת הפייבוריט דווקא במגרש החביב עליו. אין ספק שיהיה מעניין.

מארי - מצד אחד, זאת תהיה בערך שנה רביעית שאנחנו נגיד "אולי הפעם" וזה מתחיל להרגיש מיותר. מצד שני, אף אחד לא יכול היה ממש לצפות את הפריצה של נולה אז באותה מידה גם מארי יכול להפתיע את כולם. אחרי הכל, אני חושב שלפני השנה האחרונה הרבה היו אומרים שאם יהיה טניסאי כלשהו שיצטרף לרפא ורוג'ר בפסגה זה יהיה מארי לפני נולה.

אני מת כבר שיתחיל - מעצבן שצריך לחכות :)
בעיקר אני מקווה שלא תהיה שביתה. היה דיבור על זה ושמותיהם של רפא ומארי הוזכרו כתומכים. אני מאמין שפדרר, שלא מחכות לו עוד הרבה מאוד עונות, יתנגד.

נתחיל מהסוף - שביתה זה משהו חמור מדי. זה לא יכול לדעתי לבוא בבום, ובטח לא בשנה אולימפית.
יש מצב שזה יקרה מתישהו, אבל לדעתי לא בשנה הקרובה.

לגבי מארי - השנה הוא היה מצויין מתי שהוא היה צריך להיות מצויין. הוא נתן עונת חימר טובה, ולצערו פגש את רפא בRG, ווימבי ובארה"ב. תכלס, יש לו את הטניס לנצח כל אחד
אבל הוא לא חזק בראש. הוא נתן עונת אסיה פנטסטית, השפיל את רפא ולקח 3 תארים רצופים.

כמו שאתה מקווה להמנע ממפגש עם נולה בחצי, אני חושב שהגיע הזמן באמת שרפא ורוג'ר יהיו באותו החצי. זה יכול להיות נחמד.
דווקא מארי יכול לקחת את נובאק (כל עוד זה לא בגמר... :grin )

דלפוטרו שיחק מצויין. הוא התמודד עם שניים משלושת-ארבעת שחקני החימר הטובים בעולם, שווה בשווה. את פרר הוא סחב ל-5 מערכות
ואת רפא, כמעט. וד"א רפא שיחק טוב ממה שראיתי. דלפו נמצא בדרך הנכונה. אל תשכח שהחימר זה לא המגרש הכי חזק שלו. באוסטרליה הוא יידבר חזק
ואני מקווה שהוא לא יהיה באיזור של רפא בהגרלה.

לבסוף - אתה צודק, זה מאוד בלתי צפוי. לפני שנה, כולם דיברו על הרפא סלאם, ופתאום אחרי עונה שבה רפא היה בריא והגיע ל-3 גמרים של סלאמים, האוהדים שלו עדיין מאוד מאוכזבים.
יכול מאוד להיות שפתאום מארי יתפוס את מלאך המזל מהאוזן וישתלט על הסבב כמו שנובאק עשה. ויכול להיות פתאום שדג'וקוביץ' ישחזר את העונה הבלתי אפשרית שלו.
מה שדי בטוח מבחינתי זה שהצמרת תישאר כמו שהיא. דלפו יוכל להתקרב, אבל הוא יצטרך שהרבה דברים יתחברו לו בשביל לפרוץ אל תוך הרביעייה הראשונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 01 ינואר 2012, 22:29

אחרי מנוחה קצרה לשחקנים (וארוכה לנו, או שאולי גם קצת קצרה) עונת הטניס 2012 מתחילה באופן רשמי.
מחר יתחילו הטורנירים הראשונים וכבר בעוד שבועיים יוצא לדרך הGS הראשון של העונה, ואולי הטורניר החשוב ביותר של העונה שיכול
לרמז כך או אחרת על יחסי הכוחות בהמשך של העונה.

זאת תהיה כנראה עונה לא פחות מרתקת מהעונה שעברה...

שתי בקשות לכבוד העונה החדשה למנהלי הפורום (שחלקם גם אוהדי טניס...):
1 - לשנות את שם השרשור
2 - להעביר את השרשור לפורום אוהדים. לדעתי דבר כזה יעורר את השרשור, ובמקום שיהיו בו 2.5 מגיבים, הוא יהיה דינמי ומעניין
בייחוד כשיש טורנירים גדולים. לדעתי זה שווה ערך למשקל שרשור הNBA.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: עולם הטניס - אליפות אוסטרליה הפתוחה יוצאת לדרך

הודעהעל ידי misha » 01 ינואר 2012, 23:36

הסעיף הראשון בוצע. לגבי הסעיף השני - כבר דיברנו על זה ודעתי לא השתנתה מאז. אני גם לא רואה את זה שווה ערך ל-NBA (אותם אנשים פחות או יותר ימשיכו להגיב. אני לא חושב שתמצא הרבה חובבי טניס אדוקים שפוחדים לבוא לשכונה).
אם אתה מעביר את האשכול הזה אז צריך להעביר גם את האחרים ובצוות הוחלט נגד מהלך כזה בינתיים.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2012, 08:08

misha כתב:הסעיף הראשון בוצע. לגבי הסעיף השני - כבר דיברנו על זה ודעתי לא השתנתה מאז. אני גם לא רואה את זה שווה ערך ל-NBA (אותם אנשים פחות או יותר ימשיכו להגיב. אני לא חושב שתמצא הרבה חובבי טניס אדוקים שפוחדים לבוא לשכונה).
אם אתה מעביר את האשכול הזה אז צריך להעביר גם את האחרים ובצוות הוחלט נגד מהלך כזה בינתיים.

אני בטוח שכן, אבל אני מכבד את דעתך. לפחות שווה לתת איזו מילה לגבי זה בפורום, כדי שאנשים יידעו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 02 ינואר 2012, 16:26

jol9 כתב:
misha כתב:הסעיף הראשון בוצע. לגבי הסעיף השני - כבר דיברנו על זה ודעתי לא השתנתה מאז. אני גם לא רואה את זה שווה ערך ל-NBA (אותם אנשים פחות או יותר ימשיכו להגיב. אני לא חושב שתמצא הרבה חובבי טניס אדוקים שפוחדים לבוא לשכונה).

אני בטוח שכן, אבל אני מכבד את דעתך. לפחות שווה לתת איזו מילה לגבי זה בפורום, כדי שאנשים יידעו.

אפשר ליחצן את זה בת'רד הלילה.
גם כשפורום שכונה היה הרבה יותר פעיל, אני לא זוכר שהיו פה דיוני טניס עם הרבה משתתפים (ואני מדבר על זמנים שלא היה אשכול טניס מסודר אלא היו פותחים ת'רד פר טורניר). אני לא חושב שזה נכון להשוות אשכול על כדורסל בפורום כדורסל לאשכול טניס בפורום כדורסל...
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 02 ינואר 2012, 17:09

misha כתב:
jol9 כתב:

אפשר ליחצן את זה בת'רד הלילה.
גם כשפורום שכונה היה הרבה יותר פעיל, אני לא זוכר שהיו פה דיוני טניס עם הרבה משתתפים (ואני מדבר על זמנים שלא היה אשכול טניס מסודר אלא היו פותחים ת'רד פר טורניר). אני לא חושב שזה נכון להשוות אשכול על כדורסל בפורום כדורסל לאשכול טניס בפורום כדורסל...

בסדר בוא ננסה...

בכל מקרה, בין אם יהיו דיונים או לא יהיו, העונה תהיה חמה ומרתקת, וכבר הטורניר הזה אמור להיות פתיחה ראוייה מאוד לעונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2012, 21:40

היום רוג'ר ורפא שיחקו את המשחק הרשמי הראשון שלהם ב2012.

רפא ניצח את קולשרייבר בשלוש מערכותף במשחק די קשה. רפא שיחק הרבה פחות safe מבדר"כ, הלך על החבטות, עלה לרשת, ובאופן כללי
השאיר אצלי תחושה חיובית. קולשרייבר הוא יריב מצויין שראוי להיות מדורג בטופ 20, רק אם יישפר את היציבות שלו.

רוג'ר הביס בקלילות את הגוויה הספורטיבית של דווידנקו.
שני האסים יפגשו יריבים אלמוניים בסיבוב הבא שייערך כבר מחר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 ינואר 2012, 21:59

קולשרייבר הוא שחקן שאני מאוד אוהב.. יש לו בקהנד יד אחת מהטובים בסבב(אם לא הכי טוב), יש לו משחק רשת מצויין וטאץ' נהדר.. יש לו קצת בעייה בסרב והפורהנד שלו לא יציב מספיק בשביל להתקדם, אבל באמת כיף לראות אותו.

על המשחק השני אין הרבה מה להרחיב.. היה עצוב לראות את דוידנקו היום, נראה כאילו הוא התאים את המשחק למראה הגווייתי שלו..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי misha » 03 ינואר 2012, 22:03

טורניר חימום טוב לקראת מלבורן. לנדאל יש את מונפיס בחצי, לפדרר את טסונגה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2012, 11:34

MTA2311 כתב:קולשרייבר הוא שחקן שאני מאוד אוהב.. יש לו בקהנד יד אחת מהטובים בסבב(אם לא הכי טוב), יש לו משחק רשת מצויין וטאץ' נהדר.. יש לו קצת בעייה בסרב והפורהנד שלו לא יציב מספיק בשביל להתקדם, אבל באמת כיף לראות אותו.

על המשחק השני אין הרבה מה להרחיב.. היה עצוב לראות את דוידנקו היום, נראה כאילו הוא התאים את המשחק למראה הגווייתי שלו..

גם אני אוהב את קולשי. יש כמה טניסאים בסבב, שאני פשוט לא מצליח להבין איך הם לא בטופ 10. וורינקה וקולשי הם שניים מהבולטים.

אהבתי לראות אתמול את נדאל הולך על ההתקפה כל הזמן, גם בדקות הקשות יותר. הוא יחטיא יותר ויצבור יותר שגיאות, אבל מנגד הוא לא ייתן ליריבים
לשלוט במשחקים מולו, וזה דבר שהוא די נכשל בו בשנה שעברה, לפחות בחלק מהמקרים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 ינואר 2012, 18:10

ניצחון שני לפדרר בדוחא.. הוא נראה די טוב בינתיים..נראה שהוא ממשיך לעבוד על הבקהנד וזה משתלם לו, מדהים איך הוא כל שנה משפר את החבטה הזאת למרות שהוא כבר מבוגר..

גם דודי עשה היום עוד ניצחון בהודו והוא כבר ברבע גמר..
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 04 ינואר 2012, 18:30

גם רפא ניצח היום יריב אלמוני.

מחר יהיה להם כבר יותר קשה.

בכל מקרה פדרר ממשיך רצף יפה של ניצחונות מרשימים. לא ראיתי את המשחק של רפא, אבל הוא החליף מחבט והחבטות שלו יותר חזקות ועוצמתיות.
זה נראה גם שהוא לא מחפש להאריך את הנק' וכשיש לו הזדמנות הולך על כל הקופה. הוא גם עולה הרבה יותר לרשת.

לבסוף זה ישתלם לו, אין לי ספק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 05 ינואר 2012, 18:11

רפא ורוג'ר ממשיכים הלאה בטורניר דוחא.

לא ראיתי את רוג'ר ורק חלק מהמשחק של רפא. רוג'ר התקשה מול יריב עיקש (ספי), וניצח אחרי 3 מערכות שקולות.
בחצי הגמר הוא יפגוש את טסונגה. רפא התמודד מול יוז'ני ולפי השדרים זהו המשחק הטוב ביותר שלו.
הוא ניצח 2-0 בשתי מערכות צמודות.
אני התרשמתי שוב ממשחק הרבה יותר התקפי ומסרב הרבה יותר טוב ממה שראיתי בכל השנה שעברה.

אפרופו טניסאים שצריכים להיות בטופ של הטופ... יוז'ני הוא כשרון טניס ייחודי. בקהנד יד אחת מצויין וחד, פורהנד טוב,
סרב סביר, אבל מעל הכל, תנועה פנטסטית על המגרש, משחק חכם מאוד וגיוון רב. הבעיה היא כמובן... בראש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־0 אורחים