קולטון אייברסון חתם במכבי תל אביב

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: קולטון אייברסון חתם במכבי תל אביב

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2016, 14:59

מקאדו 3 כתב:
LIAV10 כתב:מי ישחק סנטר נגד כל הסנטרים השחורים והמהירים?
אשכרה אין לנו את האופצייה הזאת מהספסל, רק שגב.

איפה יש סנטרים שחורים כבר ? אולי 4.5 כאלה וגם זה דיי קשה למצוא , אם אתה מדבר על הארץ אז בוא נחשוב הפוך ... מי בדיוק ישמור על שני הסנטרים הענקיים שלך תחשוב על זה יוצא אחד נכנס השני ליד ראד ואלכסנדר , זה גם יכול להטיש את הרבוצות היריבות , מה גם שהסתכלתי בסירטונים מהאימונים וראד נראה גבוה יותר מאלכסנדר ובחצי ראש מסמית הוא בטוח לא 2.00 שאמרת .

היינס, טיוס, ראנדולף, דאנסטון, יאנג, סינגלטון, האנטר, אודו, וסלי ואיון הלבנים, מקלין, אוגוסטין, סלוטר ויש עוד הרבה מאוד כאלה.
אין לנו טיפת אתלטיות בעמדה 5, בושה, יטחנו אותנו 40 דקות בפיק אנד רול.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי er79 » 10 ספטמבר 2016, 15:03

שמואל1 כתב:
החציל האצטקי כתב:ראיתי כמה משחקים מלאים שלו עכשיו, כדי לנסות להבין יותר טוב מבעד לרושם הראשוני והמזדמן.
קודם כל: הוא באמת ריבאונדר מצויין, בשני הצדדים. תמיד עושה בוקס אאוט חזק לאיש שלו וגם אם הכדור לא נוחת אצלו ביד, האחרים יכולים להנות מזה.

הוא מגן רע משחשבתי, לצערי.
האיטיות שלו מגבילה אותו ביכולת לנתק מגע מהשחקן שלו ולבוא לעזרה בהגנה, וכשהוא יוצא החוצה לפיק אנד רול (ואני לא מבין למה הוא עושה את זה בכלל...) הצבע פרוץ לגמרי. הוא גם התקשה מאוד בהגנת פוסט אחד-על-אחד פשוטה מול כל סנטר עם טיפה טכניקה בהתקפה.

הוא כן מאוד פיזי בשני הצדדים, וזה עובד טוב מאוד מול שחקנים קטנים ממנו פיזית (שזה רובם כשאתה 2.13 על 120) או רכיכות (אנטה טומיץ' סבל). מול מצ' אפים שמוגבלים בקליעה הוא יכול להיות מצויין.

די הרשים אותי ביכולת לתפוס מסירות לא פשוטות, בראיית המשחק שבאה לידי ביטוי במיקום בהתקפה ויכולת מסירה מפתיעה. הגנתית זה לא בא לידי ביטוי, אבל אולי עם הכוונה נכונה אפשר להוציא ממנו יותר.
לא התלהבתי בכלל כשניסה לעשות מהלכים אישיים בפוסט. הוא לא צריך לעשות את זה בכלל במכבי. רק לחיות מתנועה ללא כדור ואכילת נבלות. לקחת ריבאונד התקפה, להוציא לשחקני החוץ ולהמשיך לעבוד.

סה"כ, נראה כמו רול פלייר שיוכל לתרום לקבוצה בדקות מצומצמות.
יחסית לשחקן ששיחק 17 דקות בממוצע (שזה מה שישחק במכבי בערך), 10 נקודות ו-5 ריבאונדים זה מצויין. 2 איבודים ו0.6 חסימות זה פחות מצויין, אבל אם יוציאו לו את הכדור מהידיים בהתקפה ויגדירו לו מחדש את המיקום בהגנה (חניה מתחת לטבעת, ותו לאו) אפשר יהיה לקצץ במספרים האלה.
אהבתי הרבה יותר את מה שראיתי ממנו בויטוריה מאשר את מה שראיתי בקרשיאקה. המספרים שלו היו די דומים, אבל התרומה שלו לקבוצה (ההרבה יותר מוכשרת שהייתה סביבו בקוצ'ה) הייתה בולטת בהרבה לעין, כי הוא פשוט עסק בסתימת חורים ועשה את זה מצויין.

האם זה "הסנטר ההגנתי" שהיה חסר למכבי? חד משמעית לא.
האם מדובר בשחקן שיוכל להיות פרודוקטיבי במעט דקות ולתרום למכבי ביורוליג? כן, וזה גם לא משהו שאפשר לקחת כמובן מאליו.

עכשיו נדרש למצוא פתרונות טקטיים (לפיק אנד רול, לאחד-על-אחד מול ביג מנים טכניים), או פשוט להתפלל לאללה ולהמתין לחזרה של מילר.

תודה רבה על המידע המפורט.
בהחלט מטריד עניין ההגנה. אולי יביאו עוד איזה קפיץ אתלט מהדי ליג?

כמה זרים אתה רוצה בקבוצה? 300? למכבי יש 8 זרים; הזר האחרון מלכתחילה היה צריך להיות הגנתי ולא אייברסון. עכשיו נותר לאכול את הדייסה שבישלו ולהחתים זר בדצמבר על חשבון אייברסון או סילי ככל הנראה
er79

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 10 ספטמבר 2016, 15:21

יש הבדלים בין שחקנים כמו ראנדולף/אודו/סינגלטון/אוגוסטין/איון שהם בעצם מספרי 4.5 (או אפילו 3.5 בNBA במקרה של רנדולף וסינגלטון) להיינס, טיוס, דאנסטון, יאנג, האנטר, וסלי, סלוטר שהם מספרי 5 מוגבלים בהרבה.

עם הראשונים יצטרכו לשחק פיזי ולהכריח לזריקות קשות מבחוץ. עם הז'אנר השני אמורה להיות פחות בעיה (מעבר לזה שמולם, אם נוציא מהרשימה את וסלי, אפילו שגב ואלכסנדר יכולים להוות פתרון סביר).

אבל פיק אנד רול זה כל כך הרבה יותר מרק להתמודד מול הסנטר. זה המון מי הרכז שממול, איך הוא קולע מבחוץ ומייצר לעצמו, איך הוא קורא את התנועה בהתקפה ומחפש קלעים...

יש למכבי רוטציה רחבה ומגוונת והרבה פתרונות הגנתיים מעניינים ויצירתיים.
המאמנים יצטרכו לתרגל ולבדוק מה עובד ומה פחות והשחקנים יצטרכו לקרוע ת'תחת ולשחק כדורסל קבוצתי בשני הצדדים של המגרש.

תוך יומיים כבר נתחיל לראות איך זה הולך.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2016, 15:36

נו באמת, עאלק שגב ואלכסנדר.
אתה לא נותן לשחקנים האלה את הכבוד הראוי, מכבי לא תוכל להתמודד עם אף אחד מהם.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי ankram » 10 ספטמבר 2016, 15:41

סומך על אדלשטיין והדר על נושא ההגנה. מה כבר נשאר לי?

Sent from my iPhone using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2016, 16:59

ארז יצטרך לשחק מאצ' אפ זון 30 דקות בערב (עד שיביאו עוד גבוה כמובן) . אין ברירה. זה משהו שאני יודע בוודאות שהוא לא אוהב לעשות, אבל אחרת כל היי פיק אנד רול יפרק אותנו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2016, 17:04

לא בטוח שלווימס וגאודלוק יש את הקלאס לשחק מצ׳אפ זון, גאודלוק כי אין לו את היכולת וווימס כי לא נראלי שבזין שלו.
מקווה שאני טועה.

אני דווקא אוהב את ההגנה הזאת (פארגו, פרקינס ואידסון 3> )
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2016, 17:08

זה הכל תלוי בארז וביכולת שלו ללמד את ההגנה הזאת. לא זוכר שראיתי קבוצות שלו משחקות מאצ' אפ בהגנה (הוא מאמן מיושן, אין מה לעשות), אבל הפעם אין לו ברירה.

אני מניח שכבר בטורניר ביוון נראה את מכבי מנסה את זה (וכנראה לא מצליחה, כי לוקח זמן ללמוד את התיאום)
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2016, 17:13

MTA2311 כתב:ארז יצטרך לשחק מאצ' אפ זון 30 דקות בערב (עד שיביאו עוד גבוה כמובן) . אין ברירה. זה משהו שאני יודע בוודאות שהוא לא אוהב לעשות, אבל אחרת כל היי פיק אנד רול יפרק אותנו.

לא נראה לי שהוא ישחק 30 דקות מצ'אפ זון. נראה לי שהוא פשוט יביא עזרה לפיק אנד רול ויצופף את הצבע.
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 10 ספטמבר 2016, 17:16

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:ארז יצטרך לשחק מאצ' אפ זון 30 דקות בערב (עד שיביאו עוד גבוה כמובן) . אין ברירה. זה משהו שאני יודע בוודאות שהוא לא אוהב לעשות, אבל אחרת כל היי פיק אנד רול יפרק אותנו.

לא נראה לי שהוא ישחק 30 דקות מצ'אפ זון. נראה לי שהוא פשוט יביא עזרה לפיק אנד רול ויצופף את הצבע.

מי יעזור?
הקבוצה מפוצצת בשחקנים חסרי יכולת בהגנה שזה מדהים, אין גארד בולדוזר, הפורוורדים סבירים, הדבר הכי חשוב היה שההחתמה האחרונה תחפה על המגבלות ובסוף הביאו את האח הפחות מוכשר של צירבס.
אני כמעט בטוח שיביאו עוד גבוה, זה לא ילך ככה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2016, 17:19

LIAV10 כתב:מי יעזור?
הקבוצה מפוצצת בשחקנים חסרי יכולת בהגנה שזה מדהים, אין גארד בולדוזר, הפורוורדים סבירים, הדבר הכי חשוב היה שההחתמה האחרונה תחפה על המגבלות ובסוף הביאו את האח הפחות מוכשר של צירבס.

הרבה יותר קל לקחת את ה-4 (אלכסנדר או ראד) וללמד אותו לעמוד עם רגל אחת בצבע מאשר ללמד 3 אמריקאים וגרמני לשחק מצ' אפ זון.
roy1000

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 ספטמבר 2016, 17:22

LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:

מי יעזור?

סוני ווימס, אם כל הברגים במקום, יכול להיות בולדוזר הגנתי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 10 ספטמבר 2016, 17:23

roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:מי יעזור?

הרבה יותר קל לקחת את ה-4 (אלכסנדר או ראד) וללמד אותו לעמוד עם רגל אחת בצבע מאשר ללמד 3 אמריקאים וגרמני לשחק מצ' אפ זון.

איך זה פותר לך את הבעיה בהיי פיק אנד רול? כל מאמן חצי רציני מפרק לך את ההגנה הזאת עם עוד חצי תנועה בהתקפה (בטח כשה4 הזה הוא בעצם 3 כמו ראד , או בור הגנתי כמו אלכסנדר) .
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 10 ספטמבר 2016, 17:26

Assaf M כתב:הוא מתאים לשיטה שארז ינסה להנחיל לקבוצה. לא היה מישהו אחר בשוק בכל מקרה. לא יודע מה ההתלהבות הגדולה מרובינסון. נתן כמה משחקים טובים בנבא ולא יותר מזה. אתלט מדהים, אבל לא מתאים לדעתי למכבי. זה שחקן עם אופי מאוד, אבל מאוד בעייתי. מכבי לא אוהבים שחקנים כאלה בכל אופן ובגלל זה גם הוא לא כאן.

תומאס רובינסון פחות מתאים למכבי מקולטון אייברסון, כן. חייב להבין מאיפה אתם מביאים את היציאות האלה.
"נתן כמה משחקים טובים ב-NBA ולא יותר מזה"? ובמה קולטון אייברסון יכול להתגאות? רובינסון שחקן הגנה והתקפה טוב יותר (או לכל הפחות מביא דברים שחסרים למכבי בשני האספקטים הללו), ריבאונדר טוב יותר, יכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5 (משהו שהיה יכול לעזור לכפות על הנחיתות הברורה בעמדה 4). אפשר ללכלך על האופי "הבעייתי" של רובינסון עד מחר, אבל בסופו של דבר מדובר בשחקן תחרותי ודמות חיובית בחדר ההלבשה - לא משהו שבמכבי היו מתנגדים אליו.

אם למכבי היתה אפשרות לבחור מביניהם (במחיר ובזמן הנכון), אין שאלה בכלל במי היא היתה בוחרת.
בואו לא נגמד את רובינסון ונעצים את אייברסון רק כי הוא חתם, זה טיפשי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 10 ספטמבר 2016, 17:29

MTA2311 כתב:איך זה פותר לך את הבעיה בהיי פיק אנד רול? כל מאמן חצי רציני מפרק לך את ההגנה הזאת עם עוד חצי תנועה בהתקפה (בטח כשה4 הזה הוא בעצם 3 כמו ראד , או בור הגנתי כמו אלכסנדר) .

ה-4 שנכנס לצבע אמור לסגור את הדרך לגארד, ובעצם אתה משאיר את ה-4 היריב לזריקה משלוש. מכאן אתה תלוי ברוטציות.

ב- NBA עושים את זה לא מעט.
roy1000

הודעהעל ידי Assaf M » 10 ספטמבר 2016, 18:48

אחדשיודע כתב:
Assaf M כתב:הוא מתאים לשיטה שארז ינסה להנחיל לקבוצה. לא היה מישהו אחר בשוק בכל מקרה. לא יודע מה ההתלהבות הגדולה מרובינסון. נתן כמה משחקים טובים בנבא ולא יותר מזה. אתלט מדהים, אבל לא מתאים לדעתי למכבי. זה שחקן עם אופי מאוד, אבל מאוד בעייתי. מכבי לא אוהבים שחקנים כאלה בכל אופן ובגלל זה גם הוא לא כאן.

תומאס רובינסון פחות מתאים למכבי מקולטון אייברסון, כן. חייב להבין מאיפה אתם מביאים את היציאות האלה.
"נתן כמה משחקים טובים ב-NBA ולא יותר מזה"? ובמה קולטון אייברסון יכול להתגאות? רובינסון שחקן הגנה והתקפה טוב יותר (או לכל הפחות מביא דברים שחסרים למכבי בשני האספקטים הללו), ריבאונדר טוב יותר, יכול לשחק גם ב-4 וגם ב-5 (משהו שהיה יכול לעזור לכפות על הנחיתות הברורה בעמדה 4). אפשר ללכלך על האופי "הבעייתי" של רובינסון עד מחר, אבל בסופו של דבר מדובר בשחקן תחרותי ודמות חיובית בחדר ההלבשה - לא משהו שבמכבי היו מתנגדים אליו.

אם למכבי היתה אפשרות לבחור מביניהם (במחיר ובזמן הנכון), אין שאלה בכלל במי היא היתה בוחרת.

מניין לך שמדובר בדמות חיובית בחדר ההלבשה? ואם הוא כזה טוב, איך אפילו לא מקבל זימון למחנה אימון? הבן אדם עם אישיות נוראית שבעקבותיה אין לו עבודה עכשיו. ואת זה יגיד לך כל איש כדורסל שקצת מכיר את השוק בארה"ב. גם נואל פליקס נתן כמה משחקים טובים בנבא. לדעתי גם אונואקו. המשחקים בשלהי העונה לא מהווים אינדיקציה לכלום. אייברסון ביחס למצב השוק הוא החתמה ראויה. ומכבי לא רוצה לחכות לאוקטובר מהשיקולים שלה.
Assaf M

הודעהעל ידי אחדשיודע » 10 ספטמבר 2016, 19:37

Assaf M כתב:
אחדשיודע כתב:

מניין לך שמדובר בדמות חיובית בחדר ההלבשה? ואם הוא כזה טוב, איך אפילו לא מקבל זימון למחנה אימון? הבן אדם עם אישיות נוראית שבעקבותיה אין לו עבודה עכשיו. ואת זה יגיד לך כל איש כדורסל שקצת מכיר את השוק בארה"ב. גם נואל פליקס נתן כמה משחקים טובים בנבא. לדעתי גם אונואקו. המשחקים בשלהי העונה לא מהווים אינדיקציה לכלום. אייברסון ביחס למצב השוק הוא החתמה ראויה. ומכבי לא רוצה לחכות לאוקטובר מהשיקולים שלה.

אז הוא לא ב-NBA בגלל היכולת או בגלל האופי? תחליט. לא יודע מי זה ה-"איש כדורסל שקצת מכיר את השוק בארה"ב", ולא יודע מאין הסקת ש-"בגלל האופי" שלו הוא לא ב-NBA. כל הדברים שאתה זורק לאוויר לא שווים שום דבר אם אתה לא עומד מאחוריהם. ולהשוות אותו לנואל פליקס (12 משחקי NBA) או לארינזה אונואקו עם 11 המשחקים שלו ב-NBA מראה על היכרות אפסית של הבחור. אין שום דימיון או קשר ביניהם. מדובר בשחקן עם רזומה של 276 משחקים ב-NBA.

לא מעט אנשים שעבדו איתו (כולל בעונה האחרונה) מעידים עליו כהארדוורקר, תחרותי ובחור חיובי בחדר ההלבשה. כן נדבקה אליו תגית מסויימת מעונת הרוקי פחות או יותר, שלא בהכרח (או בהכרח לא) נכונה. ממליץ לך לקרוא את הכתבה הזו: http://www.basketballinsiders.com/thoma ... situation/

מדובר בבחור שעבר הכל בחיים, ראה הכל. סבתא, סבא ואמא שלו נפטרו תוך חודש אחד כשהיה צעיר בן 19.
לא הייתי מזלזל בו או באופי שלו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי rc4991 » 10 ספטמבר 2016, 20:17

מאכזב מאוד
נקווה שיצליח להתאים לשיטה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 10 ספטמבר 2016, 20:43

קבוצת התקפה עם מאמני הגנה.

יהיה מעניין.
מקובי

הודעהעל ידי maccabix » 10 ספטמבר 2016, 21:57

אולי תחשבו שהשתגעתי או משהו אבל הייתי מביא את אמבקווה לקדנציה שנייה על חוזה מוגבל עם תנאים שונים, הבחור מכביסט בדם ואני חושב שבשביל סכום נמוך הוא יגיע במיוחד אחרי הפציעה , עכשיו אתם שואלים למה צריך שחקן פצוע, למרות הפציעה הוא יכול לשחק , תקופת ההחלמה שלו לא כל כך ארוכה והוא יכול לתרום למכבי בהגנה ריבאונד ופיקנרול 12-15 דקות במשחק , בשביל כסף קטן שווה להחזיר אותו , אם נביא אותו כרול פלייר שידע את מקומו ולא יצטרך לייצר התקפה כמו בעונה שעברה אפשר להרוויח פה אחלה סנטר הגנתי וריבאונדר מצויין דבר שחסר לנו, אם עסקה כזאת לא תצא לפועל חייב ללכת על פליט נבא או שחקן מכללות צעיר עם הגנה וריבאונד סביר.
maccabix

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־14 אורחים