גמר גביע גומלסקי: מכבי נגד צסק"א, ראשון, 20:00, ספורט 5+

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע גומלסקי: מכבי נגד צסק"א, ראשון, 20:00, ספורט 5+

הודעהעל ידי felix_r » 26 ספטמבר 2016, 14:50

ankram כתב:שועל ,

אני מסיק מהתגובה שלך (ומרבית התגובות שלך) שאתה חושב שיש לנו חרא קבוצה....

אז לגבי משחקי ההכנה הם לא מדד לפניני וסיל אבל הם כן מדד לציברס וראד?

אני חושב שהבנתי את המנטרה , אם השחקן טוב במשחקי הכנה הרי זה רק משחקי ההכנה וישיגיעו המשחקים האמיתיים , הוא יהיה שחקן רע , ואם השחקן לא טוב במשחקי הכנה אז זה מעיד מה יהיה איתו בהמשך.... , הבנתי.

:like:
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ankram » 26 ספטמבר 2016, 16:04

אם אני מאמן כלשהו , אני בוחן טוב טוב , איך צסק"א שומרת , זה לא שיש לה עילויים בהגנה למעט היינס שלא שיחק אתמול , דה קולו שומר טוב , אבל לא עילוי, פרידזון לא זכור לי כשומר מדהים , הגארד השני שלהם (פרח לי שמו) הוא בהחלט שומר טוב , אבל זה מדהים איך הם מתואמים , איך הם לוחצים את קווי המסירה ואת הגארדים , איך הם סוגרים את הצבע וגם יוצאים לקלעים , קבוצה לעילא ולעילא שלא מתרגשת מזה שהרכז שלה והסנטר שלה כלל לא משחקים , ככה ניראית קבוצת על , מרשימה מאד.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 26 ספטמבר 2016, 16:19

אני דווקא חושב שראד הראה יכולת סיום לא רעה בכלל.

אבל אני כן מסכים עם שועל שאין מה לצפות לניסים מפניני וסילבן. אני לא מאמין שאף אחד מהם ייתן תרומה משמעותית ביורוליג השנה.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 26 ספטמבר 2016, 16:56

roy1000 כתב:אני דווקא חושב שראד הראה יכולת סיום לא רעה בכלל.

אבל אני כן מסכים עם שועל שאין מה לצפות לניסים מפניני וסילבן. אני לא מאמין שאף אחד מהם ייתן תרומה משמעותית ביורוליג השנה.

בתכלס , זה תלוי ב 2 שחקנים (לגבי הסיפא של דבריך) , סילי ואלכסנדר.
סילי בעמדה 2 אמור להיות המחליף של גאדלוק , אלא אם ווימס יתפקד גם בעמדה זאת , אם סילי לא יוכיח שהוא יכול להיות מחליף אפקטיבי , ינסו את סילבן.
כנ"ל לגבי אלכסנדר , אם מסתכלים על עמדות , הוא המחליף היחיד לעמדה מספר 4 , אם הוא ימשיך את קו הגישה שלו , פניני יראה דקות בעמדה זאת וגם סמית'.

בגל מקרה גם סילבן וגם פניני יצטרכו לתת תרומה בליגה , ואני מקווה שבניגוד לאשתקד היא גם תהיה חיובית.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 26 ספטמבר 2016, 18:29

אני לא יודע אם מכבי מועמדת לפיינל פור, וזה עוד מוקדם מדי לקבוע, אבל אני מסכים עם התנין,
שהתחזיות כאן די שחורות, וקשה לי להבין מה הסיבה לכך.

כלומר, אם ההפסדים לפאו ולצסקא (בשני המקרים מדובר בקבוצה הביתית, שהביאו שופטים מהבית),
הם המדד לפסימיות, אז אני לא מבין למה הניצחונות על בארסה ועל אותה פאו, הם לא מדד לאופטימיות?

למכבי יש בעיות, אבל היא קבוצה חדשה לחלוטין, שתלך ותשתפר.
זאת לא חוכמה לבוא עם תחזית הכי שלילית שאפשר על כל שחקן ולהסיק מזה שמכבי היא קבוצת תחתית ביורוליג.

אני חושב שקבוצה חדשה עם מאמן חדש חייבת לקבל עוד זמן וימי חסד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 19:38

אין שום רציונל בתחושות והתחזיות השחורות שהם צופים לקבוצה. מכבי השנה, ביחס לשאר הקבוצות היורוליג היא קבוצה מעולה ומועמדת חזקה לפיינל פור. ושוב, היורוליג ממש לא התחזק. הוא אולי יהיה יותר מעניין בגלל הפורמט החדש, אבל אני לא מזהה שום מגמת התחזקות.
התנין 2

הודעהעל ידי felix_r » 26 ספטמבר 2016, 19:56

התנין 2 כתב:אין שום רציונל בתחושות והתחזיות השחורות שהם צופים לקבוצה. מכבי השנה, ביחס לשאר הקבוצות היורוליג היא קבוצה מעולה ומועמדת חזקה לפיינל פור. ושוב, היורוליג ממש לא התחזק. הוא אולי יהיה יותר מעניין בגלל הפורמט החדש, אבל אני לא מזהה שום מגמת התחזקות.

אתה לא מבין, מכבי לא יכולה להיות בפיינל-פור, כי יהיו שם: צסקא, דארושפקה, דארושפקה ודארושפקה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 20:25

התנין 2 כתב:אין שום רציונל בתחושות והתחזיות השחורות שהם צופים לקבוצה. מכבי השנה, ביחס לשאר הקבוצות היורוליג היא קבוצה מעולה ומועמדת חזקה לפיינל פור. ושוב, היורוליג ממש לא התחזק. הוא אולי יהיה יותר מעניין בגלל הפורמט החדש, אבל אני לא מזהה שום מגמת התחזקות.

אתה מדבר בססמאות, אז אענה באותו מטבע
היורוליג חזק, פחות או יותר כמו העונה הקודמת+ דרושפקה, וזה לא מעט
ומכבי לא מספיק טובה ולא בנויה מספיק טוב לעומת האחרות
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 20:36

שועל כתב:

אתה מדבר בססמאות, אז אענה באותו מטבע
היורוליג חזק, פחות או יותר כמו העונה הקודמת+ דרושפקה, וזה לא מעט
ומכבי לא מספיק טובה ולא בנויה מספיק טוב לעומת האחרות

מה הקשר ססמאות?
אמנם דרושפאקה קבוצה טובה יותר העונה, אבל ויטוריה, ברצלונה, ריאל, הכוכב האדום ובאמברג פחות טובות כנראה. בקיצור, הרמה נשארה פחות או יותר זהה (שעם זה אני רואה שאתה מסכים).
עכשיו, תאמר לי כמה קבוצות אתה מזהה ביורוליג 2016-17 שבנויות טוב ממכבי, להוציא את פנרבחצ'ה וצסק"א.
התנין 2

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 20:37

felix_r כתב:

אתה לא מבין, מכבי לא יכולה להיות בפיינל-פור, כי יהיו שם: צסקא, דארושפקה, דארושפקה ודארושפקה

לא בטוח שהבנתי.
התנין 2

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 ספטמבר 2016, 20:41

ויטוריה, הכוכב ובאמברג היו הפתעות. אף אחד לא ציפה שיעשו עונה טובה כל כך, ולכן הן לא צריכות להיכנס לדיון. כמו ששנה שעברה היו קבוצות שיפתיעו, גם השנה יהיו.

ברצלונה לא רק שלא נחלשה, אלא התחזקה משמעותית. רייס+ברצוקאס לבד הם חיזוק שלוקח אותם שתי דרגות קדימה.

לא יודע אם היורוליג התחזקה או לא (ההגיון אומר שכן, כי ההכנסות של הקבוצות מהמפעל עלו), אבל כשאני מסתכל על הסגל של מכבי הוא רחוק מאוד מלהיות טופ 4 באירופה. יותר על גבול ההצלבה. עמדה 1 חלשה ובעמדות הפנים אין אף שחקן שיודע לעשות הגנה, אפילו ברמה סבירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 21:03

MTA2311 כתב:ויטוריה, הכוכב ובאמברג היו הפתעות. אף אחד לא ציפה שיעשו עונה טובה כל כך, ולכן הן לא צריכות להיכנס לדיון. כמו ששנה שעברה היו קבוצות שיפתיעו, גם השנה יהיו.

ברצלונה לא רק שלא נחלשה, אלא התחזקה משמעותית. רייס+ברצוקאס לבד הם חיזוק שלוקח אותם שתי דרגות קדימה.

לא יודע אם היורוליג התחזקה או לא (ההגיון אומר שכן, כי ההכנסות של הקבוצות מהמפעל עלו), אבל כשאני מסתכל על הסגל של מכבי הוא רחוק מאוד מלהיות טופ 4 באירופה. יותר על גבול ההצלבה. עמדה 1 חלשה ובעמדות הפנים אין אף שחקן שיודע לעשות הגנה, אפילו ברמה סבירה.

אז מה אם הן היו הפתעות? על אותה מידה ניתן להגיד שהחולשה האדירה של מכבי היתה גם מפתיעה ולכן לא צריך להחשיב אותה במכלול הרמה במפעל דאשתקד.
ברצלונה נכון לעכשיו לא נראית לי חזקה יותר מהשנה שעברה. סה"כ השחקנים הבולטים שהגיעו הם רייס, קופונן (בכלל יחזור לשחק העונה?) וקלאבר, בזמן שעזבו סטורנסקי ושחקן ספרדי נוסף (ברח לי השם) ל NBA. לא בטוח שזו היחזקות. וגם הם נראים נכון לעכשיו לא טוב.

שוב, אני מחכה שתגידו לי איזה קבוצות בנויות טוב ממכבי להוציא את צסק'א ופנר.
התנין 2

הודעהעל ידי my man » 26 ספטמבר 2016, 21:08

התנין 2 כתב:
MTA2311 כתב:ויטוריה, הכוכב ובאמברג היו הפתעות. אף אחד לא ציפה שיעשו עונה טובה כל כך, ולכן הן לא צריכות להיכנס לדיון. כמו ששנה שעברה היו קבוצות שיפתיעו, גם השנה יהיו.

אז מה אם הן היו הפתעות? על אותה מידה ניתן להגיד שהחולשה האדירה של מכבי היתה גם מפתיעה ולכן לא צריך להחשיב אותה במכלול הרמה במפעל דאשתקד.
ברצלונה נכון לעכשיו לא נראית לי חזקה יותר מהשנה שעברה. סה"כ השחקנים הבולטים שהגיעו הם רייס, קופונן (בכלל יחזור לשחק העונה?) וקלאבר, בזמן שעזבו סטורנסקי ושחקן ספרדי נוסף (ברח לי השם) ל NBA. לא בטוח שזו היחזקות. וגם הם נראים נכון לעכשיו לא טוב.

בארסה, ריאל, דרושפאקה, פאו, צסקא, פנר'

לדעתי ה6 האלו יהיו בהצלבה ועל עוד 2 מקומות יילחמו אפס, מכבי, אולי', ויטוריה, הכוכב, מילאנו, וגאלא'..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 26 ספטמבר 2016, 21:09

התנין 2 כתב:

אז הן לא רלוונטיות לדיון. רמת המפעל לא נקבעת על בסיס קבוצות כמו הכוכב ובאמברג, אלא על בסיס 8-10 הקבוצות המובילות בו.

וזה לא "איזה קבוצות בנויות טוב ממכבי" כמו שזה מאיזה קבוצות מכבי בנויה טוב יותר. אני מסתכל על הסגלים של אפס, פאו ואולי' ואני לא חושב שמכבי עדיפה עליהן באובר אול.

המאבק שלנו השנה יהיה על ההצלבה, וזה בסדר גמור. קשה מאוד לקפוץ מהדחה בשלב הראשון של היורוליג ישר לפיינל פור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 21:48

MTA2311 כתב:
אז הן לא רלוונטיות לדיון. רמת המפעל לא נקבעת על בסיס קבוצות כמו הכוכב ובאמברג, אלא על בסיס 8-10 הקבוצות המובילות בו.

וזה לא "איזה קבוצות בנויות טוב ממכבי" כמו שזה מאיזה קבוצות מכבי בנויה טוב יותר. אני מסתכל על הסגלים של אפס, פאו ואולי' ואני לא חושב שמכבי עדיפה עליהן באובר אול.

המאבק שלנו השנה יהיה על ההצלבה, וזה בסדר גמור. קשה מאוד לקפוץ מהדחה בשלב הראשון של היורוליג ישר לפיינל פור.

רמת המפעל לא מתחילה ונגמרת ב-8 הגדולות אלא בכל הקבוצות שלוקחות חלק במפעל.
בעונה שעברה גם הכוכב וגם ויטוריה היו קבוצות הצלבה ופיינל פור בהתאמה. עובדתית, יש נפילה ברמה שלהן (עד שיוכח אחרת).

כל הקבוצות שציינתם פה לא נראות לי בנויות טוב ממכבי (בטח שלא ריאל, ברצלונה ופאו). אפילו גל מקל רחוק מלהיות גרוע כמו שעשיתם ממנו, ועם כלים התקפיים כמו שיש לנו השנה בקו האחורי נוכל להסתפק גם באוחיון ברכז המוביל אם גל אכן יהיה אסון מהלך.
התנין 2

הודעהעל ידי felix_r » 26 ספטמבר 2016, 21:49

התנין 2 כתב:
felix_r כתב:

לא בטוח שהבנתי.

יש פה אנשים שיורדים על מכבי, אבל מהללים את דארושפקה כאילו כבר זכתה באליפות הגלקסיה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 21:53

אכן, ועוד לאחר ניצחונות מרשימים על אימפריות כמו זאדאר.
התנין 2

הודעהעל ידי rc4991 » 26 ספטמבר 2016, 23:23

jol9 כתב:אני לא יודע אם מכבי מועמדת לפיינל פור, וזה עוד מוקדם מדי לקבוע, אבל אני מסכים עם התנין,
שהתחזיות כאן די שחורות, וקשה לי להבין מה הסיבה לכך.

כלומר, אם ההפסדים לפאו ולצסקא (בשני המקרים מדובר בקבוצה הביתית, שהביאו שופטים מהבית),
הם המדד לפסימיות, אז אני לא מבין למה הניצחונות על בארסה ועל אותה פאו, הם לא מדד לאופטימיות?

למכבי יש בעיות, אבל היא קבוצה חדשה לחלוטין, שתלך ותשתפר.
זאת לא חוכמה לבוא עם תחזית הכי שלילית שאפשר על כל שחקן ולהסיק מזה שמכבי היא קבוצת תחתית ביורוליג.

אני חושב שקבוצה חדשה עם מאמן חדש חייבת לקבל עוד זמן וימי חסד.

יפה אמרת
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Number8 » 26 ספטמבר 2016, 23:33

לדעתי לסיים את העונה הסדירה במקום 5-6 ולנסות לקחת סדרה בלי ביתיות זה התסריט הכי אופטימי.
לא נסיים בטופ4 לדעתי. אבל אני גם לא חושב שזו המטרה... זו קבוצה חדשה. אין הרבה קבוצות חדשות שעל העונה הראשונה הם עילוי.
Number8

הודעהעל ידי אחדשיודע » 26 ספטמבר 2016, 23:50

התנין 2 כתב:
MTA2311 כתב:

רמת המפעל לא מתחילה ונגמרת ב-8 הגדולות אלא בכל הקבוצות שלוקחות חלק במפעל.
בעונה שעברה גם הכוכב וגם ויטוריה היו קבוצות הצלבה ופיינל פור בהתאמה. עובדתית, יש נפילה ברמה שלהן (עד שיוכח אחרת).

כל הקבוצות שציינתם פה לא נראות לי בנויות טוב ממכבי (בטח שלא ריאל, ברצלונה ופאו). אפילו גל מקל רחוק מלהיות גרוע כמו שעשיתם ממנו, ועם כלים התקפיים כמו שיש לנו השנה בקו האחורי נוכל להסתפק גם באוחיון ברכז המוביל אם גל אכן יהיה אסון מהלך.

אתה יכול לחשוב שמכבי קבוצת פיינל פור, אתה יכול לחשוב שהיא קבוצת הצלבה ואתה יכול לחשוב שהיא על הסף.
להגיד שהיורוליג נחלש? באיזה עולם? קבוצה כמו הכוכב האדום בלגרד היתה מעפילה השנה לפלייאוף? שום סיכוי.

צסק"א ופנרבחצ'ה שמרו על כוחן ואף התחזקו. ריאל מדריד איבדה כוכב (שיתפוס את מקומו לוקה דונצ'יץ' המוכשר) והוסיפה כוכב (בדמותו של רנדולף) - והסגל שלה נוצץ לא פחות לטעמי. ברצלונה אומנם איבדה את אברינס וסטורנסקי החביבים, אבל הוסיפה אולי את השחקן הטוב באירופה ואחד המאמנים המבטיחים באירופה (וזאת לצד שחקנים משלימים טובים). הסגל של אפס אנאדולו נראה טוב ומאוזן מאוד (הגנתית והתקפית), והם די הרשימו במשחקי ההכנה עד כה. כנ"לו דרושפאקה, שאנשים פה משום מה מרשים לעצמם לזלזל בהם - הם מציגים יכולת גבוהה מאוד במשחקי ההכנה, בלי קשר לרמה של יריבות האימון שפגשו (והמשחק האחרון מול פנרבחצ'ה מוכיח זאת). אולימפיאקוס התחמשה ונראית כמועמדת בכירה לתפוס את אחד מ-8 המקומות הראשונים. יש לנו את מכבי, פנאתינייקוס, גלאטסראיי, ויטוריה ומילאנו (שמהמעט שראיתי ממנה במשחקי ההכנה, הם נראים לא רע) שגם הן ייאבקו על מקומות בהצלבה.

מבין 12 הקבוצות הללו - לטעמי 10 התחזקו/שמרו על כוחן על הנייר ורק 2 בסימן שאלה כלשהו ביחס לעונה שעברה (ריאל ו-ויטוריה), וגם הן עם פוטנציאל להאפיל על הסגלים הקודמים שלהן. הסגל של מכבי אומנם מפוצץ בכישרון התקפי, אבל ביחס לקבוצות האחרות מהרשימה הזאת - נמצא בתחתית מבחינת הפוטנציאל ההגנתי. ואת זה צריך לקחת בחשבון.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 27 ספטמבר 2016, 00:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot], JarJarBinx, Tom1313 ו־9 אורחים