התנין 2 כתב:MTA2311 כתב:
אז הן לא רלוונטיות לדיון. רמת המפעל לא נקבעת על בסיס קבוצות כמו הכוכב ובאמברג, אלא על בסיס 8-10 הקבוצות המובילות בו.
וזה לא "איזה קבוצות בנויות טוב ממכבי" כמו שזה מאיזה קבוצות מכבי בנויה טוב יותר. אני מסתכל על הסגלים של אפס, פאו ואולי' ואני לא חושב שמכבי עדיפה עליהן באובר אול.
המאבק שלנו השנה יהיה על ההצלבה, וזה בסדר גמור. קשה מאוד לקפוץ מהדחה בשלב הראשון של היורוליג ישר לפיינל פור.
רמת המפעל לא מתחילה ונגמרת ב-8 הגדולות אלא בכל הקבוצות שלוקחות חלק במפעל.
בעונה שעברה גם הכוכב וגם ויטוריה היו קבוצות הצלבה ופיינל פור בהתאמה. עובדתית, יש נפילה ברמה שלהן (עד שיוכח אחרת).
כל הקבוצות שציינתם פה לא נראות לי בנויות טוב ממכבי (בטח שלא ריאל, ברצלונה ופאו). אפילו גל מקל רחוק מלהיות גרוע כמו שעשיתם ממנו, ועם כלים התקפיים כמו שיש לנו השנה בקו האחורי נוכל להסתפק גם באוחיון ברכז המוביל אם גל אכן יהיה אסון מהלך.
אתה יכול לחשוב שמכבי קבוצת פיינל פור, אתה יכול לחשוב שהיא קבוצת הצלבה ואתה יכול לחשוב שהיא על הסף.
להגיד שהיורוליג נחלש? באיזה עולם? קבוצה כמו הכוכב האדום בלגרד היתה מעפילה השנה לפלייאוף? שום סיכוי.
צסק"א ו
פנרבחצ'ה שמרו על כוחן ואף התחזקו.
ריאל מדריד איבדה כוכב (שיתפוס את מקומו לוקה דונצ'יץ' המוכשר) והוסיפה כוכב (בדמותו של רנדולף) - והסגל שלה נוצץ לא פחות לטעמי.
ברצלונה אומנם איבדה את אברינס וסטורנסקי החביבים, אבל הוסיפה אולי את השחקן הטוב באירופה ואחד המאמנים המבטיחים באירופה (וזאת לצד שחקנים משלימים טובים). הסגל של
אפס אנאדולו נראה טוב ומאוזן מאוד (הגנתית והתקפית), והם די הרשימו במשחקי ההכנה עד כה. כנ"לו
דרושפאקה, שאנשים פה משום מה מרשים לעצמם לזלזל בהם - הם מציגים יכולת גבוהה מאוד במשחקי ההכנה, בלי קשר לרמה של יריבות האימון שפגשו (והמשחק האחרון מול פנרבחצ'ה מוכיח זאת).
אולימפיאקוס התחמשה ונראית כמועמדת בכירה לתפוס את אחד מ-8 המקומות הראשונים. יש לנו את
מכבי,
פנאתינייקוס,
גלאטסראיי,
ויטוריה ו
מילאנו (שמהמעט שראיתי ממנה במשחקי ההכנה, הם נראים לא רע) שגם הן ייאבקו על מקומות בהצלבה.
מבין 12 הקבוצות הללו - לטעמי 10 התחזקו/שמרו על כוחן על הנייר ורק 2 בסימן שאלה כלשהו ביחס לעונה שעברה (ריאל ו-ויטוריה), וגם הן עם פוטנציאל להאפיל על הסגלים הקודמים שלהן. הסגל של מכבי אומנם מפוצץ בכישרון התקפי, אבל ביחס לקבוצות האחרות מהרשימה הזאת - נמצא בתחתית מבחינת הפוטנציאל ההגנתי. ואת זה צריך לקחת בחשבון.