פארגו הפסיד בבוררות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פארגו הפסיד בבוררות

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 12:02

אסף , ההנהלה יכלה לדרוש יותר או לחילופין לדרוש שיכבד את החוזה . ואז במקרה כזה הייתה יכולה לאגיד לו שאם הוא רוצה להשתחרר מהחוזה שיביא קבוצה שמוכנה לשלם עליו בייאווט של 500K...תיהיה בטוח שמכבי קיבלה הצעות על סופו כולל בייאווט ומכבי סירבה כי פשוט אין לו תחליף....
עוד משהו , אני אמרתי כבר שאני חושב שהפסיקה הזאת היא טעות בגלל הסכום הנמוך כי היא גורמת לשחקנים לנצל את מוסד הבוררות לטובתם על חשבון הנזק שנגרם לקבוצות ואני נגד זה .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 07 דצמבר 2011, 12:03

צפריר, איך אתה מצליח לכמת את הפגיעה בקבוצה??
מכבי עד לפני שבוע היתה עם אותו מאזן ביורוליג כמו שהייתה לפני שנה בדיוק. היא גם ללא הפסד באדריאטית ועם הפסד 1 בליגה.
איך בכלל אפשר לטעון שמכבי נפגעה, אם עובדתית ובתוצאות לא רואים את זה.
אתה לא יכול להפנות את הבורר לדיונים בפורום צהבת שמסבירים שהקו האחורי של מכבי הוא רע.... זה לא תופס.

לגבי עניין התקדימים - אני מסכים עם רוי. יש כאן מקרה מיוחד שלא תופס לגבי הכלל. אם שחקן לא רוצה לשחק בקבוצה, ויחליט לא להגיע
לאימונים, מבלי שיש לו איזשהו קייס, אז זה משהו אחד, אבל לפארגו בכל זאת היה קייס, ורק בגלל השביתה הוא לא היה מסוגל להציג חוזה חתום.
העובדה היא שהדברים האלה לא שכיחים. קבוצות משחררות שחקנים יקרים מבלי לשלם את כל החוזה שלהם (לאנגפורד למשל), שחקנים יוצאים מחוזים חתומים
בטענות כאלה ואחרות, ולפעמים גם שחקנים לא מתייצבים לאימונים ומפרים חוזים. זה קרה, קורה ויקרה\
ולא נראה לי שבמקרה של פארגו יש איזשהו תקדים מסוכן. אם כבר, אז זה רק יעזור לקבוצות לסגור את החוזים עוד יותר טוב.

דבר אחרון - אם שמת לב, אנחנו בדצמבר. הבוררות רק עכשיו נתנה את פסיקתה. זה אומר, שבמצב עניינים רגיל, השחקן היה מושבת לפחות שליש עונה.
כאמור, הוא עדיין צריך עוד לסגור את העניינים מול מכבי, ואני לא בטוח שכבר מחר הוא יכול לחתום בקבוצה אחרת.
זה מצב שרוב האנשים לא ירצו להיכנס אליו. אף ספורטאי מקצוען לא ירצה לשרוף חצי עונה בשביל השטויות האלה.
מה גם, שצריך לזכור שמכבי היא זאת שביקשה שלא יחייבו את השחקן לחזור לקבוצה. היא יכלה לבקש את ההיפך, ואז כל הטיעון שלך לא היה תופס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 07 דצמבר 2011, 12:15

יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....
אתה שואל איך אפשר לכמת את הנזק , שני שחקנים שהוחתמו במקומו ועוד אחד שצריך להחתים ...

לגבי עניין התקדימים , שורה תחתונה זה בדיוק המקנה שרציתי לומר , עכשיו קבוצות (כולל מכבי) ישימו קצת יותר לב לכל מיני סעיפים בחוזה שמסכנים אותם...כדי לא להגיע למצב ששחקן מגיע איתם לבוררות והוא יוצא מנצח בכל הסיפור...
אגב איזה קייס היה לפארגו ?? שבגלל השביתה הוא לא יכל להציג חוזה ?? אז שעכשיו יציג את החוזה הזה !!! אם הוא לא חותם בסוף בסאן אנטוניו אלא בקבוצה באירופה ?? הבורר בכל הסיפור יוצא חומוס ....

אם פארגו שחקן חופשי לגמרי עכשיו אז כבר מחר הוא יכול לחתום איפה שירצה בתנאי שהוא מעביר את הכסף (או הקבוצה שתקלוט אותו...) והמצב כרגע באירופה הוא כזה שיש ביקוש לשחקנים כמוהו בגלל הנטישה של שחקני ה-NBA...אני לא אתפלא אם הוא יהיה המחליף של וויליאמס בבישקטאש בסוף...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי roy1000 » 07 דצמבר 2011, 14:05

yzafrir כתב:התקדים יכול לבוא לידי ביטוי דווקא לטובת הקבוצות ולא השחקן . סך הכל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את הסכום שדרשה (270K) , אבל מצד שני אם שחקן אחר ינסה לנצל סעיף שחרור ל NBA בלי להציג הצעה רשמית וילך לבוררות תמיד יוכל לטעון שבמקרה של פארגו הוא שילם רק סכום של 270K...
לי יש בעיה בעיקר עם הסכום , אני חושב שהנזק שפארגו גרם הוא הרבה יותר גדול מ-270K , סך הכל יש כבר שני שחקנים שאמורים למלאות את החור הזה ואולי יגיע עוד אחד....

לגבי זה שהוא ויתר על סכום לש מליון דולר נטו , לך תדע אולי הוא מחזיק בהצעה מקבוצה אירופאית בסכום גדול יותר שתיהיה מוכנה גם לספוג את ה-270K האלו ?? אם זה יקרה אז עשו לנו מחטף מהסרטים .... אני יוצא מנקודת הנחה שכשהוא חתם על החוזה במכבי הוא באמת רצה להמשיך בקבוצה , אבל משהו או מישהוא גרם לו לעשות את המהלך שעשה ולנצל את מה שמסתמן כאחלה פירצה בחוזה של שחקן ....

אבל כל העניין הזה נסוב סביב השביתה. זה לא יכל לקרות אם לא הייתה שביתה וזה לא יקרה שוב בעתיד. פארגו גרם נזק, אבל מכבי הייתה מודעת לעניין הזה כבר בקיץ ובכל זאת לא עשתה כלום. אין פה שום תקדים. רד מזה.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 07 דצמבר 2011, 15:52

yzafrir כתב:יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....
אתה שואל איך אפשר לכמת את הנזק , שני שחקנים שהוחתמו במקומו ועוד אחד שצריך להחתים ...

לגבי עניין התקדימים , שורה תחתונה זה בדיוק המקנה שרציתי לומר , עכשיו קבוצות (כולל מכבי) ישימו קצת יותר לב לכל מיני סעיפים בחוזה שמסכנים אותם...כדי לא להגיע למצב ששחקן מגיע איתם לבוררות והוא יוצא מנצח בכל הסיפור...
אגב איזה קייס היה לפארגו ?? שבגלל השביתה הוא לא יכל להציג חוזה ?? אז שעכשיו יציג את החוזה הזה !!! אם הוא לא חותם בסוף בסאן אנטוניו אלא בקבוצה באירופה ?? הבורר בכל הסיפור יוצא חומוס ....

אם פארגו שחקן חופשי לגמרי עכשיו אז כבר מחר הוא יכול לחתום איפה שירצה בתנאי שהוא מעביר את הכסף (או הקבוצה שתקלוט אותו...) והמצב כרגע באירופה הוא כזה שיש ביקוש לשחקנים כמוהו בגלל הנטישה של שחקני ה-NBA...אני לא אתפלא אם הוא יהיה המחליף של וויליאמס בבישקטאש בסוף...

אתה לא באמת יכול להוכיח שפאפאס לא היה מגיע אם פארגו היה נשאר.
עזוב, זה לא נשמע לי רציני.

לגבי פארגו - זאת היתה ההחלטה של מכבי ולא של אף אחד אחר. כלומר, מכבי יכלה להתעקש שפארגו יקיים את החוזה שלו, אבל כנראה שאז הפסיקה של הבורר
היתה יכולה להיות אחרת, וזה היה מסתכם פחות או יותר באותו סכום פיצוי.

שיהיה לו לבריאות. שימצא קבוצה ושיצליח (או שלא). מבחינתנו צריך להמשיך קדימה.
באמת שפארגו היה שחקן טוב, אבל כבר היו במכבי טובים יותר ממנו, ולא מעט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 07 דצמבר 2011, 15:58

yzafrir כתב:יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....

הרעיון הזה חסר כל ביסוס.
אם מכבי היתה מכריחה אותו לקיים את החוזה, אז גם היא היתה צריכה לקיים את צדה בחוזה ולהתחיל לשלם לו (כל עוד הוא לא מוצא קבוצה אחרת).
באיי-אאוט בכל מקרה הוא לא יכל להביא, שהרי הוא לא רצה לשחק באירופה וקבוצות NBA פשוט לא יכלו לשלם עליו באיי-אאוט בגלל השביתה.
אגב, גם אם לא היתה שביתה, פארגו היה יכול לחתום בכל קבוצת NBA בה הוא חפץ לשחק בלי שהיא תשלם בכלל באיי-אאוט למכבי. זה בדיוק הרעיון שבסעיף שחרור.
לסיכום, לא היה מנוס מללכת לבוררות. מכבי הוציאה מהתקרית הזאת את המיטב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 07 דצמבר 2011, 16:12

חביב אורנג'ד כתב:

הרעיון הזה חסר כל ביסוס.
אם מכבי היתה מכריחה אותו לקיים את החוזה, אז גם היא היתה צריכה לקיים את צדה בחוזה ולהתחיל לשלם לו (כל עוד הוא לא מוצא קבוצה אחרת).
באיי-אאוט בכל מקרה הוא לא יכל להביא, שהרי הוא לא רצה לשחק באירופה וקבוצות NBA פשוט לא יכלו לשלם עליו באיי-אאוט בגלל השביתה.
אגב, גם אם לא היתה שביתה, פארגו היה יכול לחתום בכל קבוצת NBA בה הוא חפץ לשחק בלי שהיא תשלם בכלל באיי-אאוט למכבי. זה בדיוק הרעיון שבסעיף שחרור.
לסיכום, לא היה מנוס מללכת לבוררות. מכבי הוציאה מהתקרית הזאת את המיטב.

חוץ מזה, הוא הודיע שהוא לא יגיע לארץ. מה ההנהלה צריכה לעשות, לשלוח לארה"ב את שמעון שיביא אותו בכח?
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 07 דצמבר 2011, 16:12

yzafrir כתב:אם פארגו שחקן חופשי לגמרי עכשיו אז כבר מחר הוא יכול לחתום איפה שירצה בתנאי שהוא מעביר את הכסף (או הקבוצה שתקלוט אותו...) והמצב כרגע באירופה הוא כזה שיש ביקוש לשחקנים כמוהו בגלל הנטישה של שחקני ה-NBA...אני לא אתפלא אם הוא יהיה המחליף של וויליאמס בבישקטאש בסוף...

אבל אם זה מה שהוא היה רוצה, ללכת לקבוצה עשירה באירופה, אז הוא יכל לעשות את זה כבר בקיץ.
הרי לפני שחתם במכבי היו מלא שמועות על כל מיני קבוצות עשירות שמאוד התעניינו בו והיו מוכנות להציע לו חוזים מאוד גבוהים, אז למה הוא מיהר לחתום במכבי אם כל מה שרצה זה לחתום על חוזה עתק באירופה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי er79 » 07 דצמבר 2011, 19:43

טוב, לאחר הפוגה של 3 ימים הבחור חזר לצייץ. כנראה שיצא מהבאסה. נראה לי שאפשר לסגור את הת׳רד ולהגיד רשמית שלום לפארגו.
er79

הודעהעל ידי yellowaura » 08 דצמבר 2011, 13:04

אני אולי היחידי פה שחושב שהעונש שלו היה מוגזם.
שכר עבודה של שנה שעברה שהוא בהחלט היה ראוי לו.
סה"כ עניינים לא הסתדרו והוא בחר לחתוך קצת אחרי המועד שניתן לו (לא שהוא ברח באמצע השנה כמו שחקנים מסויימים).
270K זה הרבה מאוד כסף לאדם פרטי שסך הכל בחר לדחות עבודה מסוימת (לא מדובר בשחקן נ.ב.א מהשורה הראשונה)
גם אם פארגו ילך לנ.ב.א זה לא יהיה בשכר גבוהה בהרבה מהמינימום שם.
כן פארגו היה צריך לשלם קנס מסויים אבל לטעמי שחטו אותו...
טייסים למשל עושים הכשרה ששווה 1M ש"ח... אם הם מחליטים שהם לא מסוגלים להמשיך בתפקיד יקחו מהם 1M ש"ח?
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי asafb96 » 08 דצמבר 2011, 13:07

yellowaura כתב:אני אולי היחידי פה שחושב שהעונש שלו היה מוגזם.
סה"כ עניינים לא הסתדרו והוא בחר לחתוך קצת אחרי המועד שניתן לו (לא שהוא ברח באמצע השנה כמו שחקנים מסויימים).
270K זה הרבה מאוד כסף לאדם פרטי שסך הכל בחר לדחות עבודה מסוימת (לא מדובר בשחקן נ.ב.א מהשורה הראשונה)
טייסים למשל עושים הכשרה ששווה 1M ש"ח... אם הם מחליטים שהם לא מסוגלים להמשיך בתפקיד יקחו מהם 1M ש"ח?

אל תשווה בכלל
הבן אדם היה חתום על חוזה, וברח ממנו בלי שום סעיף שמאפשר לו את זה. הוא גרם למכבי נזק לא קטן, והפיצוי בסדר גמור.
יותר ממה שהוא הרוויח במכבי? בעיה שלו. הוא לא יקבל הרבה בNBA? בעיה שלו. הוא בחר לצאת מהחוזה סתם ככה, לא מכבי, ומכבי לא אשמה
asafb96

הודעהעל ידי yellowaura » 08 דצמבר 2011, 13:12

אגב ראיתי בטוויטר שלו שהוא חבר טוב של פי ג'י טאקר.

2 שחקנים אם אופי טוב מאוד מבחינת קבלת אחריות על המגרש
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2011, 13:16

yellowaura כתב:אני אולי היחידי פה שחושב שהעונש שלו היה מוגזם.

העונש הוא בעצם הצהרה שלכל מעשה יש השלחות. אם היה נשאר במכבי, חשבון הבנק שלו היה גבוה במליון דולר לקראת הקיץ. בגלל שהחליט להבריז,
חשבון הבנק יצטמק ב270K. זה לא נעים אבל זה מה יש.

הוא ימצא קבוצה וירוויח שכר יפה, אבל העונש ראוי למעשה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Allan Turing » 08 דצמבר 2011, 18:19

הבעיה בעונש הזה היא, שזה הרבה כסף לפארגו, אבל מעט למכבי.
מה הם יעשו עם 270K? טיירות?
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי קודי » 10 דצמבר 2011, 21:27

פארגו חתם היום בממפיס לשנתיים בהן ירוויח 2 מיליון דולר.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 10 דצמבר 2011, 21:45

קודי כתב:פארגו חתם היום בממפיס לשנתיים בהן ירוויח 2 מיליון דולר.

כן ראיתי... שלום שלום ושלא יבוא לי בחלום
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי refael » 10 דצמבר 2011, 21:55

קודי כתב:פארגו חתם היום בממפיס לשנתיים בהן ירוויח 2 מיליון דולר.

בהצלחה ? לפחות קיים דבר אחד שאמר שישיג חוזה ב NBA
תמונה
refael

הודעהעל ידי jol9 » 10 דצמבר 2011, 22:01

מבחינתי הוא לא מעניין. שיישלם למכבי את החוב שלו ושנשכח ממנו במהרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 10 דצמבר 2011, 23:11

השיג חוזה עלוב בקבוצה עלובה. אם הטמבל היה נשאר עוד עונה במכבי וחוזר על היכולת מהעונה שעברה, הוא היה מוצא עצמו בקבוצה הרבה יותר אטרקטיבית שנה הבאה. הוא בכלל רשאי לחתום על חוזה לפני ששילם את כל הקנס?
er79

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 11 דצמבר 2011, 01:02

בסופו של דבר הפסיד 270 אלף כי גם מכבי הציע לו את אותו הסכום
חבל שלא נהנו ממנו עוד שנה סתם שטות מיותרת :crybaby
נערך לאחרונה על ידי JasonWilliams12 בתאריך 11 דצמבר 2011, 01:14, נערך פעם אחת בסך הכל.
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר