המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yzafrir כתב:התקדים יכול לבוא לידי ביטוי דווקא לטובת הקבוצות ולא השחקן . סך הכל מכבי זכתה בבוררות וקיבלה את הסכום שדרשה (270K) , אבל מצד שני אם שחקן אחר ינסה לנצל סעיף שחרור ל NBA בלי להציג הצעה רשמית וילך לבוררות תמיד יוכל לטעון שבמקרה של פארגו הוא שילם רק סכום של 270K...
לי יש בעיה בעיקר עם הסכום , אני חושב שהנזק שפארגו גרם הוא הרבה יותר גדול מ-270K , סך הכל יש כבר שני שחקנים שאמורים למלאות את החור הזה ואולי יגיע עוד אחד....
לגבי זה שהוא ויתר על סכום לש מליון דולר נטו , לך תדע אולי הוא מחזיק בהצעה מקבוצה אירופאית בסכום גדול יותר שתיהיה מוכנה גם לספוג את ה-270K האלו ?? אם זה יקרה אז עשו לנו מחטף מהסרטים .... אני יוצא מנקודת הנחה שכשהוא חתם על החוזה במכבי הוא באמת רצה להמשיך בקבוצה , אבל משהו או מישהוא גרם לו לעשות את המהלך שעשה ולנצל את מה שמסתמן כאחלה פירצה בחוזה של שחקן ....
yzafrir כתב:יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....
אתה שואל איך אפשר לכמת את הנזק , שני שחקנים שהוחתמו במקומו ועוד אחד שצריך להחתים ...
לגבי עניין התקדימים , שורה תחתונה זה בדיוק המקנה שרציתי לומר , עכשיו קבוצות (כולל מכבי) ישימו קצת יותר לב לכל מיני סעיפים בחוזה שמסכנים אותם...כדי לא להגיע למצב ששחקן מגיע איתם לבוררות והוא יוצא מנצח בכל הסיפור...
אגב איזה קייס היה לפארגו ?? שבגלל השביתה הוא לא יכל להציג חוזה ?? אז שעכשיו יציג את החוזה הזה !!! אם הוא לא חותם בסוף בסאן אנטוניו אלא בקבוצה באירופה ?? הבורר בכל הסיפור יוצא חומוס ....
אם פארגו שחקן חופשי לגמרי עכשיו אז כבר מחר הוא יכול לחתום איפה שירצה בתנאי שהוא מעביר את הכסף (או הקבוצה שתקלוט אותו...) והמצב כרגע באירופה הוא כזה שיש ביקוש לשחקנים כמוהו בגלל הנטישה של שחקני ה-NBA...אני לא אתפלא אם הוא יהיה המחליף של וויליאמס בבישקטאש בסוף...
yzafrir כתב:יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....
חביב אורנג'ד כתב:yzafrir כתב:יוני , זה בדיוק העניין , מכבי הייתה צריכה לדרוש שיקיים את החוזה , ואם הוא לא מעוניין שיביא קבוצה שתשלם עליו בייאווט....
הרעיון הזה חסר כל ביסוס.
אם מכבי היתה מכריחה אותו לקיים את החוזה, אז גם היא היתה צריכה לקיים את צדה בחוזה ולהתחיל לשלם לו (כל עוד הוא לא מוצא קבוצה אחרת).
באיי-אאוט בכל מקרה הוא לא יכל להביא, שהרי הוא לא רצה לשחק באירופה וקבוצות NBA פשוט לא יכלו לשלם עליו באיי-אאוט בגלל השביתה.
אגב, גם אם לא היתה שביתה, פארגו היה יכול לחתום בכל קבוצת NBA בה הוא חפץ לשחק בלי שהיא תשלם בכלל באיי-אאוט למכבי. זה בדיוק הרעיון שבסעיף שחרור.
לסיכום, לא היה מנוס מללכת לבוררות. מכבי הוציאה מהתקרית הזאת את המיטב.
yzafrir כתב:אם פארגו שחקן חופשי לגמרי עכשיו אז כבר מחר הוא יכול לחתום איפה שירצה בתנאי שהוא מעביר את הכסף (או הקבוצה שתקלוט אותו...) והמצב כרגע באירופה הוא כזה שיש ביקוש לשחקנים כמוהו בגלל הנטישה של שחקני ה-NBA...אני לא אתפלא אם הוא יהיה המחליף של וויליאמס בבישקטאש בסוף...
yellowaura כתב:אני אולי היחידי פה שחושב שהעונש שלו היה מוגזם.
שכר עבודה של שנה שעברה שהוא בהחלט היה ראוי לו.
סה"כ עניינים לא הסתדרו והוא בחר לחתוך קצת אחרי המועד שניתן לו (לא שהוא ברח באמצע השנה כמו שחקנים מסויימים).
270K זה הרבה מאוד כסף לאדם פרטי שסך הכל בחר לדחות עבודה מסוימת (לא מדובר בשחקן נ.ב.א מהשורה הראשונה)
גם אם פארגו ילך לנ.ב.א זה לא יהיה בשכר גבוהה בהרבה מהמינימום שם.
כן פארגו היה צריך לשלם קנס מסויים אבל לטעמי שחטו אותו...
טייסים למשל עושים הכשרה ששווה 1M ש"ח... אם הם מחליטים שהם לא מסוגלים להמשיך בתפקיד יקחו מהם 1M ש"ח?
yellowaura כתב:אני אולי היחידי פה שחושב שהעונש שלו היה מוגזם.
שכר עבודה של שנה שעברה שהוא בהחלט היה ראוי לו.
סה"כ עניינים לא הסתדרו והוא בחר לחתוך קצת אחרי המועד שניתן לו (לא שהוא ברח באמצע השנה כמו שחקנים מסויימים).
270K זה הרבה מאוד כסף לאדם פרטי שסך הכל בחר לדחות עבודה מסוימת (לא מדובר בשחקן נ.ב.א מהשורה הראשונה)
גם אם פארגו ילך לנ.ב.א זה לא יהיה בשכר גבוהה בהרבה מהמינימום שם.
כן פארגו היה צריך לשלם קנס מסויים אבל לטעמי שחטו אותו...
טייסים למשל עושים הכשרה ששווה 1M ש"ח... אם הם מחליטים שהם לא מסוגלים להמשיך בתפקיד יקחו מהם 1M ש"ח?
קודי כתב:פארגו חתם היום בממפיס לשנתיים בהן ירוויח 2 מיליון דולר.
קודי כתב:פארגו חתם היום בממפיס לשנתיים בהן ירוויח 2 מיליון דולר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־36 אורחים