מכבי נגד דרושפאקה- שלישי 21:00 ערוץ 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי נגד דרושפאקה- שלישי 21:00 ערוץ 5

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 אוקטובר 2016, 18:13

ankram כתב:ראשית , אשמח אם תגיב אך ורק לתוכן מה שכתבתי לא מי אני ומה אני , אם אתה לא מסוגל לזה , אז אפשר לסיים את הדיון

אם אתה מגדיר אותי ואחרים כ-"חכמים בדיעבד", אל תתפלא שמגדירים אותך בצורה כזאת או אחרת.

ankram כתב:אני בניגוד ללא מעט לא ממהר לחרוץ דינו של אף אחד נוכח 4-5 משחקי הכנה , בניהם מול כמה וכמה קבוצות על ברמה האירופאית , כולל אלופת היורוליג , ממשחק בית אחד בלבד , שגם הוא לא רשמי , ומשחק בגביע ווינר עם חצי סגל במקרה הטוב (וגם עם כל זה היינו צריכים לנצח) , הקרבות האמיתיים של מכבי ביורוליג הם מול קבוצות עם סייז ומאסה , וציברס אחד לא מספיק אלא אם לשחקן השני קוראים רנדולף , לכן צריך גם אייברסון , רק צריך להשתמש בו קרוב לסל ולא כאחד שעומד על קו ה3 ועושה הנד אוף.

אני חרצתי את דינו של מישהו בהתאם למשחקי ההכנה? אני מביע את דעתי על הטעויות בבנייה של הסגל, כפי שהבעתי במהלך הקיץ (בטרם משחקי ההכנה). ואני בטח לא מאשים שחקן ספציפי כזה או אחר, אלא את ההתאמה שלו לסגל, כפי שאני רואה אותה.
אייברסון שחקן חביב, הוא פשוט לא מתאים לשאר ההחתיכות בפאזל - וכשמדובר בחתיכה האחרונה בפאזל, אז זה זועק לשמיים.

ankram כתב:קלייבורן היה כל כך על הרדאר של קבוצות יורוליג שאף אחד זולת דרושאפקה לא פנתה אליו וזה גם בגלל שדן שמיר חבר קרוב של דייויד , אז , כן , זאת חוכמה בדיעבד (והעונה עוד לא התחילה כן? כולנו זוכרים איך נראה פארמר בטרום עונה) בכל מקרה , לגבי קלייבורן , אני אישית גרסתי שיש להחתים אותו (בכל מקרה זה לא היה ל2 הפותח , כמו סילי).

איפה ראית שטענתי שמכבי היו צריכים להביא את קלייבורן? כל מה שאמרתי ששחקנים מהסוג שלו צריכים להיות מאותרים ע"י מחלקת הסקאוטינג. כשדרושפאקה אגב החתימו אותו, טענתי שהם לקחו הימור, אבל הימור טוב. וכמו שאתה הבחנת בכישרון שלו, מבטיח לך שעוד רבים וטובים.

ankram כתב:ברור לכל שאילולי השורשים היהודיים שלו (????) אלכסנדר לא היה פה , מכבי היתה צריכה ישראלי בעמדה 4 , את מי במקומו היית לוקח? הבא ננסה להבין למה כיוונת.

מי אמר שמכבי היתה צריכה עוד ישראלי בעמדה 4? למכבי בטרם החתמת אלכסנדר היו כבר 5 ישראלים בכירים (מקל, אוחיון, יבזורי, לנדסברג ופניני) - שזה המקסימום שאפשר לרשום למשחקי הליגה ביחד עם 5 זרים. לא היה טעם לעוד ישראלי (וגם היום לאחר פציעת שגב, בקושי השתמשו בו בגביע ווינר).

ankram כתב:לגבי סילי , בוא ננסה לראות אחרי 2-3 משחקים מה הוא שווה , בכל מקרה הכוונה היא לא שהוא יהיה הגארד המוביל שלנו , אם ווימס וגאדלוק לא יחזרו לעצמם , ברור שמכבי תנזק , אבל גם בחלומות הרעים ביותר שלהם , מכבי לא חלמו שגל מקל יוגב אוחיון וסילי יחזיקו את עמדות 1-2 , אלא יהיו מחליפים לגאדלוק ווימס.

זה לא קשור בכלל לגבי מה סילי יכול לתת לנו, והוא נראה לי דווקא כשחקן חביב, אלא לעובדה שכבר יש למכבי שחקנים לא רעים בעמדה 2. - ומביניהם ומבין הזרים, הוא נראה לי הפחות נחוץ. בוודאי כשחסר למכבי שחקן פנים שיכול לתרום בצד הגנתי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אחדשיודע » 05 אוקטובר 2016, 18:23

שועל כתב:בוא נחלק: סילי הוא החתמה מיותרת, ראד הוא החתמה לא טובה.
גם אם ראד יהיה מעולה התקפית, הוא לא מתאים מבחינה הגנתית (ואני לא אוהב אותו גם התקפית).

הוא לא פרפקט פיט, אבל הוא גם לא החתמה רעה (במחיר שלו). זאת אומרת, אני יותר התאכזבתי מההחתמה של אייברסון - כי הוא היה בעצם החתיכה האחרונה בפאזל, שצריך להתאים לשאר השחקנים בעמדות הפנים. אף אחד מהשחקנים בעמדות הפנים של מכבי לא מתאים אחד לשני, מהסיבה הפשוטה שאף אחד מהם לא יודע לעשות הגנה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוקטובר 2016, 18:34

בסכום שהחתימו את ראד לא היה אפשר למצוא שחקן טוב יותר. נראה לי שהציפיות קצת מוגזמות משחקן ב- 400 אלף דולר.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 05 אוקטובר 2016, 19:06

roy1000 כתב:בסכום שהחתימו את ראד לא היה אפשר למצוא שחקן טוב יותר. נראה לי שהציפיות קצת מוגזמות משחקן ב- 400 אלף דולר.

לחזור לדיון על הבדיחה של הקצבת תקציב כל כך נמוך?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוקטובר 2016, 19:16

my man כתב:
roy1000 כתב:בסכום שהחתימו את ראד לא היה אפשר למצוא שחקן טוב יותר. נראה לי שהציפיות קצת מוגזמות משחקן ב- 400 אלף דולר.

ראד האו בסדר גמור בתור 4 מחליף. הבעיה היא שמילר פצוע.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 05 אוקטובר 2016, 19:17

roy1000 כתב:
my man כתב:

לא הביאו את ראד כ4 מחליף- אולי בעונה הבאה(לכמה זמן הוא חתום?)...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 אוקטובר 2016, 19:17

my man כתב:
roy1000 כתב:
my man כתב:

עונה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 05 אוקטובר 2016, 19:18

MTA2311 כתב:
my man כתב:
roy1000 כתב:
my man כתב:

עונה

נו אז בדיוק...הוא חתם כ4 פותח לכל דבר...פשוט בדיחה!
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 אוקטובר 2016, 19:19

הבעיה עם ראד היא לא השאלה האם הוא מחליף או מוביל.

הוא פאקינג לא 4 בכלל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 05 אוקטובר 2016, 19:21

MTA2311 כתב:הבעיה עם ראד היא לא השאלה האם הוא מחליף או מוביל.

הוא פאקינג לא 4 בכלל.

חחח נכון...אבל אני מדבר על זה שכבר החליטו שהוא כן(עזוב נו לפי ארז ג'ו הוא 5) והחליטו שהוא מספיק טוב(או שהתקציב שהביאו אותו מספיק) בשביל להוביל את העמדה הזו העונה...
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 05 אוקטובר 2016, 19:36

my man כתב:לא הביאו את ראד כ4 מחליף- אולי בעונה הבאה(לכמה זמן הוא חתום?)...

הביאו אותו בתקציב של שחקן מחליף וזה הכי טוב שיכלו למצוא. דיונים על התקציב של מכבי ניהלנו פה בלי סוף. ב- 400 אלף אין שחקן יותר טוב ממנו.
roy1000

הודעהעל ידי איתי-שגב » 05 אוקטובר 2016, 19:38

תקציב של 30 מליון דולר וצוות רפואי שהיה מבזה קבוצה בלאומית, שנתיים ברצף.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי my man » 05 אוקטובר 2016, 19:41

roy1000 כתב:
my man כתב:לא הביאו את ראד כ4 מחליף- אולי בעונה הבאה(לכמה זמן הוא חתום?)...

הביאו אותו בתקציב של שחקן מחליף וזה הכי טוב שיכלו למצוא. דיונים על התקציב של מכבי ניהלנו פה בלי סוף. ב- 400 אלף אין שחקן יותר טוב ממנו.

ובזה בדיוק פתחתי את הדיון הנוכחי:
my man כתב:לחזור לדיון על הבדיחה של הקצבת תקציב כל כך נמוך?
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 05 אוקטובר 2016, 19:41

השוק היה דל מאוד בתקופה שבה ראד הגיע.
הרי באותה תקופה דיברנו על להמתין לאוקטובר לפליט מהמחנות. פליטים כאלו יתחילו לצוץ רק תוך שבועיים-שלושה. בינתיים הרווחנו לפחות 4 מחליף ראוי.

גם הפרי אייג'נטס שהיו בשוק בטח העדיפו לנסות את המזל ולהלחם על חוזה בVET CAMPS.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי איתי-שגב » 05 אוקטובר 2016, 19:44

אני לא חושב שההיצע בשוק הייתה הבעיה, כי אם למכבי היה מספיק כסף הם היו מביאים את מלי/תייס שלדעתי לפחות תייס הרבה יותר מתאים מראד בסגל הנוכחי. פשוט לא יודע כמה מכבי רצתה לשלם בייאאוט, אם בכלל (למרות ששילמה בייאאוט מזערי על קולטון).
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 05 אוקטובר 2016, 19:45

איתי-שגב כתב:אני לא חושב שההיצע בשוק הייתה הבעיה, כי אם למכבי היה מספיק כסף הם היו מביאים את מלי/תייס שלדעתי לפחות תייס הרבה יותר מתאים מראד בסגל הנוכחי. פשוט לא יודע כמה מכבי רצתה לשלם בייאאוט, אם בכלל (למרות ששילמה בייאאוט מזערי על קולטון).

ולמה שבאמברג תשחרר שחקן מפתח שלה? כמה מכבי כבר הייתה משלמת כדי שתתעניין בכלל? זו לא ברצלונה שיכולה לשפוך מיליון וחצי יורו על קלאבר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי איתי-שגב » 05 אוקטובר 2016, 19:49

החציל האצטקי כתב:
איתי-שגב כתב:אני לא חושב שההיצע בשוק הייתה הבעיה, כי אם למכבי היה מספיק כסף הם היו מביאים את מלי/תייס שלדעתי לפחות תייס הרבה יותר מתאים מראד בסגל הנוכחי. פשוט לא יודע כמה מכבי רצתה לשלם בייאאוט, אם בכלל (למרות ששילמה בייאאוט מזערי על קולטון).

ולמה שבאמברג תשחרר שחקן מפתח שלה? כמה מכבי כבר הייתה משלמת כדי שתתעניין בכלל? זו לא ברצלונה שיכולה לשפוך מיליון וחצי יורו על קלאבר.

הטענות שלכם זה שהבעיה הייתה בהיצע של השוק ולא בכסף. לדעתי הבעיה הייתה לגמרי הכסף, ולדעתי בייאאוט של בערך 500 אלף דולר היה יכול לפתור את הבעיה (כמובן עם סיוע מתייס עצמו). 500 אלף דולר לרוב הקבוצות באירופה זה פחות בעיה (בטח אם מחתימים פה שחקן צעיר לכמה שנים טובות, ככה שאם מחתימים אותו ללמשל 4 שנים הבייאאוט הוא 125 אלף דולר לעונה), אבל מכבי לא רצתה לשלם סכום כזה.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי איתי-שגב » 05 אוקטובר 2016, 19:49

אגב, סיוע מתייס עצמו זה אומר כמובן לחצים כלפי ההנהלה ולא סיוע כספי.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי yzafrir » 06 אוקטובר 2016, 08:59

קצת מאוחר אבל....
נתחיל מהסוף , להפסיד 4 הפרש לקבוצה שקלעה 17 שלשות באחוזים מטורפים , זה לא ממש נורא. אני לא רואה מצב שקבוצות יקלעו כמות כזאת של שלשות שוב פעם ובאחוזים כאלו...
מכבי שיחקה במשחק הזה לא רע בכלל בהתקפה , ארז מצא סוג של פתרון לכדררת של מקל על ידי זה שנתן לסילי להתחיל את ההתקפה . להפתעתי הוא עשה את זה מצויין והפגין חוכמת משחק לא רעה בכלל. אני רואה מצבים שהוא ישחק רכז ליד גאודלוק מה שלא חשבתי בעבר.
למכבי יש קוו קידמי טוב אבל קצת חסר גיוון בעמדה 5 . צירבס הוא באנקר מתחת לסל כאשר הוא מקבל את הכדור במקום הנכון , אבל אם הוא מקבל את הכדור רחוק מהסל הוא די תקוע וצריך להוציא את הכדור. מאוד דומה לסופו בתכונות האלו ואני באמת חושב שזה סוג השחקן שצריך בקבוצה.
אייברסון משלים את החסרונות של צירבס מבחינת ההגנה ובריבאונד אבל כמו צירבס הוא מתקשה לצאת לקלעים וארז יצטרך למצוא פתרונות למצב הזה. עדיין אני חושב שזה קוו קידמי טוב , בטח ובטח בסכומים שלו.
עמדה 4 גם כן במצב טוב , ראד לא שיחק טוב אבל כבר ראינו למה הוא מסוגל ברמות האלו במשחקים הקודמים . אלכסנדר היה מצויין ואגרסיבי בשני צידי המגרש והיה הפתעת המשחק אחרי שדי יובש בהכנה. אחרי שמילר יחזור אז המצב יהיה הרבה יותר טוב , מקווה שעוד העונה.
עמדה 3 היא עכשיו בעיה גדולה. במכבי תצטרך להסתמך על שני שחקנים שחזרו מפציעה למבוגרים (גיא ודווין) ועוד אחד שגם יחזור מפציעה . בעייתי משהו. כרגע שניהם בכושר טוב יחסית , נקווה שימשיך לפחות עד שווימס יחזור.
בעמדות הגארדים אנחנו חיים כרגע מאילתורים בגלל שגאודלוק פצוע. ארז ניסה הרכב שבילי מרכז ומקל בעמדה 2 , ניסה את יוגב ומקל יחד ....בקיצור הכל ישתנה (יתייצב) כשגאודלוק יחזור. מה שכן אהבתי את יכולת ניהול המשחק של סילי וזה יכול להיות גימיק לא רע בהמשך.
בקיצור , עוד קצת תאום בהגנה וסגל מלא והעסק יראה עוד יותר טוב.
לגבי ניהול המשחק של ארז , הוא התייחס לזה כאל משחק הכנה וניסה הרכבים שונים ומשונים ונתן הרבה דקות למחליפים. קשה להגיד שזה טעות שלו כי ברור לכולם שמכבי לא תסיים משחק יורוליג עם חמישייה שכוללת את יוגב , מקל,פניני,סילי , אלכסנדר על המגרש . בטח לא לרבע שלם ואני בספק אם בכלל נראה את זה עוד פעם במשחק רישמי . משחק הכנה כמו שצריך .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי איתי-שגב » 06 אוקטובר 2016, 15:43

מעניין אותי לדעת.. מי שקורא כאן בפורומים בחול, מה האוהדים של הקבוצות יורוליג האחרות אומרים על הסגל שלנו ?.
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Jack55 ו־10 אורחים