הבעיות ההגנתיות של מכבי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הבעיות ההגנתיות של מכבי

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2016, 15:53

אחדשיודע כתב:עזוב רגע סיסמאות. מכבי בנתה קבוצה עם תקציב מסויים.
אם היא רוצה להוסיף שחקן לסגל, סביר להניח שהבעלים יצטרכו להוציא אקסטרה מזומנים מהכיס (ופדרמן רק מחכה לרגע הזה). אז אני לא רואה את מכבי משדרגת את עצמה בשחקן (שהוא לא ארינזה ב-20 אלף לחודש) בחודש הקרוב (והקריטי) בלי לפנות מקום למזומנים (=לשחרר שחקן מתישהו במהלך העונה, להעביר אותו לקבוצה אחרת). לא אומר שמכבי תעשה את זה, אני אפילו מאמין שלא, אני רק אומר שאני הייתי מוכן ללכת על מהלך כזה - להחליף את אייברסון בזר מתאים אחר (מאשר לא כלום).

אז בוא נחתוך את קולטון מיידית, נחכה חודשיים עד שימצא קבוצה, ואז נביא זר מהמחנות (אחרי שחטפו את כולם)?
זה לא באמת עובד ככה. קודם מזהים הזדמנות וחוטפים אותה, אחרי זה עושים סדר מחדש בבלאגן.

יכול להיות שיצטרכו לבעוט את אייברסון (מה שאני אישית לא אוהב בכלל), אבל המהלך הראשוני הוא לאתר זר טוב ולהחתים אותו. לא זורקים לפני שמביאים. בטח לא נגר שספק אם בכלל יהיה לו קונה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2016, 16:04

החציל האצטקי כתב:
אחדשיודע כתב:עזוב רגע סיסמאות. מכבי בנתה קבוצה עם תקציב מסויים.
אם היא רוצה להוסיף שחקן לסגל, סביר להניח שהבעלים יצטרכו להוציא אקסטרה מזומנים מהכיס (ופדרמן רק מחכה לרגע הזה). אז אני לא רואה את מכבי משדרגת את עצמה בשחקן (שהוא לא ארינזה ב-20 אלף לחודש) בחודש הקרוב (והקריטי) בלי לפנות מקום למזומנים (=לשחרר שחקן מתישהו במהלך העונה, להעביר אותו לקבוצה אחרת). לא אומר שמכבי תעשה את זה, אני אפילו מאמין שלא, אני רק אומר שאני הייתי מוכן ללכת על מהלך כזה - להחליף את אייברסון בזר מתאים אחר (מאשר לא כלום).

אז בוא נחתוך את קולטון מיידית, נחכה חודשיים עד שימצא קבוצה, ואז נביא זר מהמחנות (אחרי שחטפו את כולם)?
זה לא באמת עובד ככה. קודם מזהים הזדמנות וחוטפים אותה, אחרי זה עושים סדר מחדש בבלאגן.

יכול להיות שיצטרכו לבעוט את אייברסון (מה שאני אישית לא אוהב בכלל), אבל המהלך הראשוני הוא לאתר זר טוב ולהחתים אותו. לא זורקים לפני שמביאים. בטח לא נגר שספק אם בכלל יהיה לו קונה.

אף פעם לא אמרתי לחתוך מיידית, אין בזה היגיון (בוודאי אחרי שרשמו אותו לליגה). התכוונתי בדיוק למה שכתבת במשפט השני.
אם מכבי תאתר הזדמנות טובה, היא צריכה לקפוץ עליה - והראשון שישלם את המחיר כדי לפנות מזומנים (אם יצטרכו) הוא אייברסון.
אני חושב שדווקא יהיו לו קונים, כי על פניו יש לו נתונים טובים והוא שחקן לא רע.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2016, 16:27

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:אין סיבה שהוא יוותר על שכרו. בסוף המקרים האלה תמיד עולים לא הרבה פחות
מהחוזה המלא שלו.

נו באמת יוני, הוא לא צריך לוותר על שכרו. בשלב הזה של העונה אתה יכול למצוא לו קבוצה שתשלם לפחות חצי מהחוזה שלו.

אז כמו שאתה אומר, בוא וספר לנו מתי היתה הפעם האחרונה שמכבי ויתרה על שחקן, ולא נאלצה לשלם את מלוא,
או את מרבית שכרו.
עולות לי בראש דוגמאות של פבראני, אבל דוגמא אפילו יותר רלוונטי של לאמפה, שבה מכבי ויתרה על שחקן,
ושילמה את כל מה שצריך לשלם.

אתה לא באמת חוסך הרבה מהמהלכים האלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2016, 16:29

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

נו באמת יוני, הוא לא צריך לוותר על שכרו. בשלב הזה של העונה אתה יכול למצוא לו קבוצה שתשלם לפחות חצי מהחוזה שלו.

אז כמו שאתה אומר, בוא וספר לנו מתי היתה הפעם האחרונה שמכבי ויתרה על שחקן, ולא נאלצה לשלם את מלוא,
או את מרבית שכרו.
עולות לי בראש דוגמאות של פבראני, אבל דוגמא אפילו יותר רלוונטי של לאמפה, שבה מכבי ויתרה על שחקן,

על כל השחקנים שציינת, מכבי חסכה כמה מאות אלפי דולרים (גם אם מדובר בחלק מהמקרים בסכום קטן ביחס לחוזה של השחקן). לפעמים זה בדיוק מה שאתה צריך בשביל להביא שחקן מתאים (או להשלים את שכרו).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 16:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2016, 16:29

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

רוצ'סטי, פארמר, הנדריקס
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2016, 16:34

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

על כל השחקנים שציינת, מכבי חסכה כמה מאות אלפי דולרים (גם אם מדובר בחלק מהמקרים בסכום קטן ביחס לחוזה של השחקן). לפעמים זה בדיוק מה שאתה צריך בשביל להביא שחקן מתאים (או להשלים את שכרו).

בסדר גמור. עם זה קשה להתווכח.
מאמין שאחרי ריאל יהיה לשיחה הזאת יותר משמעות, כי יהיו לנו הרבה יותר פרטים רלוונטיים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2016, 16:35

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

רוצ'סטי, פארמר, הנדריקס

הכוונה היתה כמובן למקרה שבו מכבי שיחררה שחקן בתחילת השנה או בחלק הראשון שלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2016, 16:39

כן, רק שלאמפה ופאברני הם מקרים מיוחדים. האחד שוחרר באמצע העונה (ינואר בערך) לאחר שלא הרשים, והשני שוחרר בסוף נובמבר כשהוא סובל מנכות.
המנייה של אייברסון במצב טוב יחסית, ולא כל הקבוצות סגורות בשלב הזה. אם עושים שינוי בשבועיים הקרובים (ומביאים שחקן מהמחנות), אפשרי למצוא לו קבוצה שתשלם חלק ניכר מחוזהו, אם רוצים כמובן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Bonbon » 13 אוקטובר 2016, 17:38

כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?
טומיץ' שומר טוב? אוגוסטין? פלייס? סאבס? ארדן? רדוליצה? אנטיץ'?
גם בוריסיס (שדורג טופ 5 באירופה) לא יודע לעשות הגנה וצירבס חגג עליו במשחק האחרון.
לפעמים, מצפים ממכבי להיות קבוצה מושלמת שכל השחקנים גם קולעים טוב מ-3, גם חודרים טוב, גם עושים פוסט-אפ, גם עושים הגנה, גם ווינרים, גם באד-גאיז ובו זמנית צנועים ורציניים.
יש יתרונות, יש חסרונות, עכשיו צריך לתת למאמן להתמודד.
Bonbon

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוקטובר 2016, 17:41

Bonbon כתב:כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?
גם בוריסיס (שדורג טופ 5 באירופה) לא יודע לעשות הגנה וצירבס חגג עליו במשחק האחרון.
לפעמים, מצפים ממכבי להיות קבוצה מושלמת שכל השחקנים גם קולעים טוב מ-3, גם חודרים טוב, גם עושים פוסט-אפ, גם עושים הגנה, גם ווינרים, גם באד-גאיז ובו זמנית צנועים ורציניים.

עד פה הכל היה נכון. השאלה מה קורה אם למאמן אין כלים להתמודד.
מפסידים? (זו לא אופציה במכבי ת"א)
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2016, 17:48

Bonbon כתב:כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?

יש עוד קבוצה שנאבקת על הטופ 8 עם כלים הגנתיים גרועים ככ?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שועל » 13 אוקטובר 2016, 17:50

את פלייס מחליף טיוס (עמדה 4 תומפסון), את בורוסיס מחליפים גיסט/סינגלטון (שניהם גם 4), אגוסטין מחליף של היינס, את טומיץ' מחליף דורסי, לפנר יש את ווסלי ואודו, למילאנו את מקלין.

יחי ההבדל
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Bonbon » 13 אוקטובר 2016, 18:05

ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.
Bonbon

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2016, 18:06

MTA2311 כתב:

לא.

אני לא חושב שיש מישהו שהופתע מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק-אנד-רול. הופתעו (או לא, תלוי את מי שואלים) שמכבי ציוותה לקו הקדמי שחקנים שלא מתאימים אחד לשני. זה לא אומר שצריכים לשבת בשקט ולהמתין למשהו שלא יקרה (הגנה).

ולא, בניגוד אליך Bonbon, אני לא כל כך בטוח שהם הכירו אותו לעומק או ידעו עם אילו חסרונות הם יצטרכו להתמודד בקבוצה.
ההתבטאות של החבר פיני גרשון לגביו היא דוגמא לכך.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 18:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 13 אוקטובר 2016, 18:08

Bonbon כתב:ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.

מנוסה? מנוסה במה? באוסישקין?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2016, 18:08

אחדשיודע כתב:
MTA2311 כתב:

לא.

אני לא חושב שיש מישהו שהופתע מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק-אנד-רול. הופתעו (או לא, תלוי את מי שואלים) שמכבי ציוותה לקו הקדמי שחקנים שלא מתאימים אחד לשני. זה לא אומר שצריכים לשבת בשקט ולהמתין למשהו שלא יקרה (הגנה).

רק במכבי הופתעו כנראה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Bonbon » 13 אוקטובר 2016, 18:10

felix_r כתב:
Bonbon כתב:ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.

מנוסה? מנוסה במה? באוסישקין?

זה כבר דיון אחר, על האם מגיע לארז להיות מאמן מכבי או לא. בכל אופן האיש יודע כדורסל ומבין כדורסל, על זה אין עוררין.
Bonbon

הודעהעל ידי yzafrir » 13 אוקטובר 2016, 20:07

איפה סטפון לאזמה משחק ? יכול להיות פתרון הגנתי לא רע וזול...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 13 אוקטובר 2016, 20:12

yzafrir כתב:איפה סטפון לאזמה משחק ? יכול להיות פתרון הגנתי לא רע וזול...

היה יכול, אבל כיום הוא מאוד זקן (יש מצב שפרש)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 אוקטובר 2016, 20:12

הסתבך עם סמים גם
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot] ו־12 אורחים