פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הבעיות ההגנתיות של מכבי

13 אוקטובר 2016, 15:53

אחדשיודע כתב:עזוב רגע סיסמאות. מכבי בנתה קבוצה עם תקציב מסויים.
אם היא רוצה להוסיף שחקן לסגל, סביר להניח שהבעלים יצטרכו להוציא אקסטרה מזומנים מהכיס (ופדרמן רק מחכה לרגע הזה). אז אני לא רואה את מכבי משדרגת את עצמה בשחקן (שהוא לא ארינזה ב-20 אלף לחודש) בחודש הקרוב (והקריטי) בלי לפנות מקום למזומנים (=לשחרר שחקן מתישהו במהלך העונה, להעביר אותו לקבוצה אחרת). לא אומר שמכבי תעשה את זה, אני אפילו מאמין שלא, אני רק אומר שאני הייתי מוכן ללכת על מהלך כזה - להחליף את אייברסון בזר מתאים אחר (מאשר לא כלום).

אז בוא נחתוך את קולטון מיידית, נחכה חודשיים עד שימצא קבוצה, ואז נביא זר מהמחנות (אחרי שחטפו את כולם)?
זה לא באמת עובד ככה. קודם מזהים הזדמנות וחוטפים אותה, אחרי זה עושים סדר מחדש בבלאגן.

יכול להיות שיצטרכו לבעוט את אייברסון (מה שאני אישית לא אוהב בכלל), אבל המהלך הראשוני הוא לאתר זר טוב ולהחתים אותו. לא זורקים לפני שמביאים. בטח לא נגר שספק אם בכלל יהיה לו קונה.

13 אוקטובר 2016, 16:04

החציל האצטקי כתב:
אחדשיודע כתב:עזוב רגע סיסמאות. מכבי בנתה קבוצה עם תקציב מסויים.
אם היא רוצה להוסיף שחקן לסגל, סביר להניח שהבעלים יצטרכו להוציא אקסטרה מזומנים מהכיס (ופדרמן רק מחכה לרגע הזה). אז אני לא רואה את מכבי משדרגת את עצמה בשחקן (שהוא לא ארינזה ב-20 אלף לחודש) בחודש הקרוב (והקריטי) בלי לפנות מקום למזומנים (=לשחרר שחקן מתישהו במהלך העונה, להעביר אותו לקבוצה אחרת). לא אומר שמכבי תעשה את זה, אני אפילו מאמין שלא, אני רק אומר שאני הייתי מוכן ללכת על מהלך כזה - להחליף את אייברסון בזר מתאים אחר (מאשר לא כלום).

אז בוא נחתוך את קולטון מיידית, נחכה חודשיים עד שימצא קבוצה, ואז נביא זר מהמחנות (אחרי שחטפו את כולם)?
זה לא באמת עובד ככה. קודם מזהים הזדמנות וחוטפים אותה, אחרי זה עושים סדר מחדש בבלאגן.

יכול להיות שיצטרכו לבעוט את אייברסון (מה שאני אישית לא אוהב בכלל), אבל המהלך הראשוני הוא לאתר זר טוב ולהחתים אותו. לא זורקים לפני שמביאים. בטח לא נגר שספק אם בכלל יהיה לו קונה.

אף פעם לא אמרתי לחתוך מיידית, אין בזה היגיון (בוודאי אחרי שרשמו אותו לליגה). התכוונתי בדיוק למה שכתבת במשפט השני.
אם מכבי תאתר הזדמנות טובה, היא צריכה לקפוץ עליה - והראשון שישלם את המחיר כדי לפנות מזומנים (אם יצטרכו) הוא אייברסון.
אני חושב שדווקא יהיו לו קונים, כי על פניו יש לו נתונים טובים והוא שחקן לא רע.

13 אוקטובר 2016, 16:27

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:אין סיבה שהוא יוותר על שכרו. בסוף המקרים האלה תמיד עולים לא הרבה פחות
מהחוזה המלא שלו.

נו באמת יוני, הוא לא צריך לוותר על שכרו. בשלב הזה של העונה אתה יכול למצוא לו קבוצה שתשלם לפחות חצי מהחוזה שלו.

אז כמו שאתה אומר, בוא וספר לנו מתי היתה הפעם האחרונה שמכבי ויתרה על שחקן, ולא נאלצה לשלם את מלוא,
או את מרבית שכרו.
עולות לי בראש דוגמאות של פבראני, אבל דוגמא אפילו יותר רלוונטי של לאמפה, שבה מכבי ויתרה על שחקן,
ושילמה את כל מה שצריך לשלם.

אתה לא באמת חוסך הרבה מהמהלכים האלה.

13 אוקטובר 2016, 16:29

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

נו באמת יוני, הוא לא צריך לוותר על שכרו. בשלב הזה של העונה אתה יכול למצוא לו קבוצה שתשלם לפחות חצי מהחוזה שלו.

אז כמו שאתה אומר, בוא וספר לנו מתי היתה הפעם האחרונה שמכבי ויתרה על שחקן, ולא נאלצה לשלם את מלוא,
או את מרבית שכרו.
עולות לי בראש דוגמאות של פבראני, אבל דוגמא אפילו יותר רלוונטי של לאמפה, שבה מכבי ויתרה על שחקן,

על כל השחקנים שציינת, מכבי חסכה כמה מאות אלפי דולרים (גם אם מדובר בחלק מהמקרים בסכום קטן ביחס לחוזה של השחקן). לפעמים זה בדיוק מה שאתה צריך בשביל להביא שחקן מתאים (או להשלים את שכרו).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 16:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

13 אוקטובר 2016, 16:29

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

רוצ'סטי, פארמר, הנדריקס

13 אוקטובר 2016, 16:34

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

על כל השחקנים שציינת, מכבי חסכה כמה מאות אלפי דולרים (גם אם מדובר בחלק מהמקרים בסכום קטן ביחס לחוזה של השחקן). לפעמים זה בדיוק מה שאתה צריך בשביל להביא שחקן מתאים (או להשלים את שכרו).

בסדר גמור. עם זה קשה להתווכח.
מאמין שאחרי ריאל יהיה לשיחה הזאת יותר משמעות, כי יהיו לנו הרבה יותר פרטים רלוונטיים.

13 אוקטובר 2016, 16:35

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
מהחוזה המלא שלו.

או את מרבית שכרו.

רוצ'סטי, פארמר, הנדריקס

הכוונה היתה כמובן למקרה שבו מכבי שיחררה שחקן בתחילת השנה או בחלק הראשון שלה.

13 אוקטובר 2016, 16:39

כן, רק שלאמפה ופאברני הם מקרים מיוחדים. האחד שוחרר באמצע העונה (ינואר בערך) לאחר שלא הרשים, והשני שוחרר בסוף נובמבר כשהוא סובל מנכות.
המנייה של אייברסון במצב טוב יחסית, ולא כל הקבוצות סגורות בשלב הזה. אם עושים שינוי בשבועיים הקרובים (ומביאים שחקן מהמחנות), אפשרי למצוא לו קבוצה שתשלם חלק ניכר מחוזהו, אם רוצים כמובן.

13 אוקטובר 2016, 17:38

כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?
טומיץ' שומר טוב? אוגוסטין? פלייס? סאבס? ארדן? רדוליצה? אנטיץ'?
גם בוריסיס (שדורג טופ 5 באירופה) לא יודע לעשות הגנה וצירבס חגג עליו במשחק האחרון.
לפעמים, מצפים ממכבי להיות קבוצה מושלמת שכל השחקנים גם קולעים טוב מ-3, גם חודרים טוב, גם עושים פוסט-אפ, גם עושים הגנה, גם ווינרים, גם באד-גאיז ובו זמנית צנועים ורציניים.
יש יתרונות, יש חסרונות, עכשיו צריך לתת למאמן להתמודד.

13 אוקטובר 2016, 17:41

Bonbon כתב:כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?
גם בוריסיס (שדורג טופ 5 באירופה) לא יודע לעשות הגנה וצירבס חגג עליו במשחק האחרון.
לפעמים, מצפים ממכבי להיות קבוצה מושלמת שכל השחקנים גם קולעים טוב מ-3, גם חודרים טוב, גם עושים פוסט-אפ, גם עושים הגנה, גם ווינרים, גם באד-גאיז ובו זמנית צנועים ורציניים.

עד פה הכל היה נכון. השאלה מה קורה אם למאמן אין כלים להתמודד.
מפסידים? (זו לא אופציה במכבי ת"א)

13 אוקטובר 2016, 17:48

Bonbon כתב:כולם פה מופתעים מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק & רול. מישהו מכיר גבוהים במימדים שלהם, שהאתלטיות זה לא הצד החזק שלהם שכן שומרים טוב בפיק & רול?

יש עוד קבוצה שנאבקת על הטופ 8 עם כלים הגנתיים גרועים ככ?

13 אוקטובר 2016, 17:50

את פלייס מחליף טיוס (עמדה 4 תומפסון), את בורוסיס מחליפים גיסט/סינגלטון (שניהם גם 4), אגוסטין מחליף של היינס, את טומיץ' מחליף דורסי, לפנר יש את ווסלי ואודו, למילאנו את מקלין.

יחי ההבדל

13 אוקטובר 2016, 18:05

ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.

13 אוקטובר 2016, 18:06

MTA2311 כתב:

לא.

אני לא חושב שיש מישהו שהופתע מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק-אנד-רול. הופתעו (או לא, תלוי את מי שואלים) שמכבי ציוותה לקו הקדמי שחקנים שלא מתאימים אחד לשני. זה לא אומר שצריכים לשבת בשקט ולהמתין למשהו שלא יקרה (הגנה).

ולא, בניגוד אליך Bonbon, אני לא כל כך בטוח שהם הכירו אותו לעומק או ידעו עם אילו חסרונות הם יצטרכו להתמודד בקבוצה.
ההתבטאות של החבר פיני גרשון לגביו היא דוגמא לכך.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2016, 18:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

13 אוקטובר 2016, 18:08

Bonbon כתב:ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.

מנוסה? מנוסה במה? באוסישקין?

13 אוקטובר 2016, 18:08

אחדשיודע כתב:
MTA2311 כתב:

לא.

אני לא חושב שיש מישהו שהופתע מאי היכולת של אייברסון וצירבס לשמור בפיק-אנד-רול. הופתעו (או לא, תלוי את מי שואלים) שמכבי ציוותה לקו הקדמי שחקנים שלא מתאימים אחד לשני. זה לא אומר שצריכים לשבת בשקט ולהמתין למשהו שלא יקרה (הגנה).

רק במכבי הופתעו כנראה

13 אוקטובר 2016, 18:10

felix_r כתב:
Bonbon כתב:ארז מאמן מנוסה, ההבאה של אייברסון חתומה על הראש שלו. כמו שכבר אמרתי אין מה להיות מופתעים מזה שצירבס ואייברסון לא מצטיינים בהגנה. אם אני ידעתי את זה לפני העונה, גם ארז ידע. לא צריך להיות מומחה גדול כדי להבין שגוף גדול ולא אתלטי = בעיה בהגנת הפיק & רול. למרות שצירבס הוחתם, ארז החתים את אייברסון זה אומר שהוא רוצה לבנות משהו אחר, משהו שונה. אתם רוצים להגיד לי שכל מועצת החכמים של מכבי (רמי הדר, ליאור ליובין, ארז אדלשטיין וניקולה וויצ'יץ') כולם חשבו שצירבס ואייברסון הם איזה סטופרים הגנתיים? השורה התחתונה, אין פה שום הפתעה, ארז ידע מה הוא לוקח, אני רוצה להאמין שהוא לקח את אייברסון מסיבה מסוימת, בואו ניתן לו זמן להראות למה.

מנוסה? מנוסה במה? באוסישקין?

זה כבר דיון אחר, על האם מגיע לארז להיות מאמן מכבי או לא. בכל אופן האיש יודע כדורסל ומבין כדורסל, על זה אין עוררין.

13 אוקטובר 2016, 20:07

איפה סטפון לאזמה משחק ? יכול להיות פתרון הגנתי לא רע וזול...

13 אוקטובר 2016, 20:12

yzafrir כתב:איפה סטפון לאזמה משחק ? יכול להיות פתרון הגנתי לא רע וזול...

היה יכול, אבל כיום הוא מאוד זקן (יש מצב שפרש)

13 אוקטובר 2016, 20:12

הסתבך עם סמים גם
פרסם תגובה