המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
אחדשיודע כתב:jol9 כתב:לא הבנתי מה לא נכון?
הרצון של אדלשטיין לחבר את השחקנים כמה שיותר מהר כדי להפוך לקבוצה מנצחת? זה די נראה לי
כמו עובדה, וזה מה שרואים בשטח, אז איך זה בדיוק לא נכון?
אתה מאמין לעצמך? מה אתה רוצה להגיד בזה? שארז חייב לחבר את הקבוצה תוך שבוע, או שמא הקבוצה לא תתחבר לעולם?
הקבוצה לא תתחבר כי גאודלוק שיחק 5 דקות עם ווימס מול אילת ו-25 דקות עם שאר השחקנים, זה שטויות. ואתה בטח לא מסכן שחקן בפציעה חמורה בשביל התירוץ הזה.
יותר מזה, חלק חשוב הוא לדעת ללמוד לשחק (ולנצח) בדקות משמעותיות גם בלי גאודלוק.
אחדשיודע כתב:jol9 כתב:ולמה שמישהו יתערב לאדלשטיין כיצד לנהל את המשחקים והרוטציה? ומי בדיוק אמור לעשות את זה?
שמעון? דני? ניקולה? האם לא נאכל אותם חיים, אם נדע שזה מה שקורה?
למה שמישהו יתערב? אולי כי מדובר בהנחייה רפואית להגביל את הדקות שלהם (שהוא התעלם ממנה מול נהריה, וכנראה גם במשחקים האחרונים)? זאת חובה, אין פה בכלל שאלה. אין שום סיבה שגאודלוק ישחק 21 דקות במשחק הראשון שלו אחרי הפציעה, ובתוך שבוע מאז אותו משחק הוא משותף ל-30 דקות בשני משחקים שונים (כשאנחנו לפני משחק מול ריאל). אף אחד כאן לא היה "אוכל" אותם כי כולנו פה ציפו שהדקות שלו יוגבלו.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:לא הבנתי מה לא נכון?
הרצון של אדלשטיין לחבר את השחקנים כמה שיותר מהר כדי להפוך לקבוצה מנצחת? זה די נראה לי
כמו עובדה, וזה מה שרואים בשטח, אז איך זה בדיוק לא נכון?
אתה מאמין לעצמך? מה אתה רוצה להגיד בזה? שארז חייב לחבר את הקבוצה תוך שבוע, או שמא הקבוצה לא תתחבר לעולם?
הקבוצה לא תתחבר כי גאודלוק שיחק 5 דקות עם ווימס מול אילת ו-25 דקות עם שאר השחקנים, זה שטויות. ואתה בטח לא מסכן שחקן בפציעה חמורה בשביל התירוץ הזה.
יותר מזה, חלק חשוב הוא לדעת ללמוד לשחק (ולנצח) בדקות משמעותיות גם בלי גאודלוק.
ארז חייב לחבר את הקבוצה כמה שיותר מהר. זה ברור לחלוטין.
לא מדובר כאן בדייויד בלאט, שזכה לקרדיט גדול בהרבה, והיה יכול לספוג כמה הפסדים, בלי שהמעמד
שלו יתערער.
כאן המצב הוא אחר, ומי שטוען אחרת מתעלם לחלוטין מהמציאות.
ומי החליט בדיוק שהשיתוף של גאודלוק מסכן אותו בפציעה חמורה יותר מאשר את לנדסברג?
ואולי ארז קיבל את כל האישורים הרפואיים שצריך?
הקבוצה תלמד לנצח גם בלי גאודלוק, והיא תעשה את זה במהלך הדרך. אחרי שהקבוצה תתחבר
ותקבל זהות, אפשר יהיה להקריב משחקים מסויימים לטובת זה. עכשיו זה לא הזמן.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:jol9 כתב:ולמה שמישהו יתערב לאדלשטיין כיצד לנהל את המשחקים והרוטציה? ומי בדיוק אמור לעשות את זה?
שמעון? דני? ניקולה? האם לא נאכל אותם חיים, אם נדע שזה מה שקורה?
למה שמישהו יתערב? אולי כי מדובר בהנחייה רפואית להגביל את הדקות שלהם (שהוא התעלם ממנה מול נהריה, וכנראה גם במשחקים האחרונים)? זאת חובה, אין פה בכלל שאלה. אין שום סיבה שגאודלוק ישחק 21 דקות במשחק הראשון שלו אחרי הפציעה, ובתוך שבוע מאז אותו משחק הוא משותף ל-30 דקות בשני משחקים שונים (כשאנחנו לפני משחק מול ריאל). אף אחד כאן לא היה "אוכל" אותם כי כולנו פה ציפו שהדקות שלו יוגבלו.
מאיפה אתה יודע ממה אדלשטיין התעלם, ומהן ההנחיות הרפואיות?
חס וחלילה שמישהו יתערב לאדלשטיין בניהול הרוטציות והמשחקים. כל עוד הדברים נעשים בתיאום
עם הצוות הרפואי (ואין לנו שום סיבה להניח את ההיפך), אז הכל בסדר.
תהיה נוספת שעלתה אצל ראשי הקבוצה נוגעת לדקות המשחק הרבות להן זוכה אנדרו גאודלוק, שרק שב מפציעה וסיים אתמול עם 27 נקודות ב-31 דקות. בקבוצה מודעים לכך שהשחקן מתעקש לשחק כמה שיותר, אבל חוששים כי ריבוי הדקות שלו עלול לפגוע בהתאוששותו ובהמשך העונה שלו. אדלשטיין אמר אמש בנוגע לסוגייה הזו: "גאודלוק שחקן באיכות גבוהה, חיית משחק. הוא לא התאמן בהכנה. אנחנו בוחרים את הדקות שלו בפינצטה. כשרוצים להחליף אותו, הוא מבקש לא לרדת".
אחדשיודע כתב:לא קיים דבר כזה ב-NBA? מאיפה אתה מביא את זה? בכל קבוצה וקבוצה זה קיים ב-NBA, על בסיס שנתי ושבועי. הגבלת דקות לשחקן שחוזה מפציעה ארוכה (מספר שבועות או יותר) היא משהו שרואים כמעט בכל יום ב-NBA, ואני יכול להביא דוגמאות מהיום עד מחר. וכן, ההחלטות הללו מתקבלות בדרך כלל על דעת הצוות הרפואי, שמנחים את המאמן כיצד לפעול. המאמן כמובן יכול לחרוג מההנחייה (כמו שארז עושה), זה לא אומר שהוא פועל נכון או שהוא עושה החלטה מושכלת - וזה בטח לא אומר שראשי הקבוצה צריכים להתעלם ולאפשר זאת. ארז פעל באופן טיפשי ואימפולסיבי בעניין הזה, בדרך של משרתת את הקבוצה - מה שאומר שהיא גם לא משרתת אותו (אלא אם המטרה שלו היא לאמן חודש-חודשיים במכבי ולא מעבר).
בכלל, להגיד שמכבי היתה מפסידה לאילת אם יבזורי היה משחק 10-15 דקות מהדקות של גאודלוק, זה עיוות הזוי של המציאות. הוא טעם בעצם אי הרישום של אלכסנדר ע"ח של יבזורי.
בעמדה 1 היו לך את מקל ואוחיון.
בעמדות 2-3 היו לך את גאולדוק, ווימס (שמוגבלים בדקות) וסילבן.
בעמדה 4 היו לך ראד, פניני ואלכסנדר.
בעמדה 5 היו לך את צירבס ואייברסון.
בכל עמדה היו לך שני שחקנים, חוץ מעמדות 2-3 שכללו יחדיו 3 שחקנים - ששניים מהם אמורים לשחק פחות מהאחרים.
אין טעות?
roy1000 כתב:הגבלת דקות זה משהו שהצוות הרפואי עושה מראש. אני מבין שזה לא נעשה במקרה של גאודלוק (אולי אני טועה). המנהלים לא מתערבים ברוטציה.
roy1000 כתב:לגבי אם זה שירת את ארז או לא - כאן אתה טועה. זה לגמרי שירת את ארז. לא אני ולא אתה יודעים מה היה קורה אם גאודלוק היה משחק 15 דקות ולא 30. בסופו של דבר מכבי ניצחה וגאודלוק לא נפצע.
אחדשיודע כתב:לפי מה אתה מבין שהצוות הרפואי לא הנחה את ארז? לפי כל הדיבורים בתקשורות, ובין היתר התשובות של ארז לשאלות העיתונאים, הוא התבקש להגביל את הדקות של גאודלוק ולא עשה זאת. אתה ורוצה להתעלם מזה ולהתאים את זה לתיאוריה שלך, בכבוד.
roy1000 כתב:לא מסכים בכלל, לדעתי אתה טועה פה. לא שירת אותו ולא בטיח.
דבר איתי כשגאודלוק או ווימס יפצעו כתוצאה משימוש מופרז ומוגזם. זה לא חייב לקרות באותו יום, אלא כתוצאה מעומס מצטבר.
זה יכול לקרות מול ריאל, זה יכול לקרות מול גלא/ז'לגיריס - וזה יכול לקרות גם עוד חודש. אם ארז לא ישמור על השחקנים שלו, בטח על אלו שחזרו מפציעות שנובעות ברובן מכשירות לקויה - הוא ישלם ביוקר.
אחדשיודע כתב:ברור שיש לזה השפעה עתידית. הוא שיחק מעבר למה שהיה צריך לשחק בנהריה, ומעבר למה שהיה צריך לשחק במילאנו - ובטח מול אילת, כשאנחנו לפני משחק שהוא אמור לקבל בו דקות ארוכות. אתה אמרת בעצמך שהשימוש בו היה מוגזם.
לא, אני לא רואה איך זה שירת אותו לשתף את גאודלוק ל-30 דקות ולא ל-15/20 דקות. ואני בטח לא רואה איך אי הרישום של יבזורי שירת אותו. הוא עשה החלטה טיפשית וראוי לביקורת מלאה עליה. אתה לא רוצה לבקר אותו, אל תבקר. גם ככה ספק שהוא קורא פה.
Bonbon כתב:ארז ידוע בתור אחד ששוחק את השחקנים שלו.
בעונת 2014 קרלון בראון שיחק 38 דק' ולימונד שיחק 37 דק'.
אחדשיודע כתב:ארז חייב לשמור על כשירות השחקנים שלו, זה אחד.
וכן, הוא צריך לחבר את הקבוצה כמה שיותר מהר (במסגרת האפשרי). אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין העובדה שגאודלוק שיחק אתמול 29 דקות. אם יבזורי היה משחק 10-15 דקות במקומו, אז הקבוצה היתה הופכה מקבוצה מחוברת לקבוצה לא מחוברת? די עם הקישקושים האלה יוני. אתה יכול להיות בטוח שאם יבזורי היה אתמול בסגל, הוא היה משותף אחרי הרבע הראשון החד צדדי מול הקונוסים של אילת.
מה קשור לנדסברג לעסק הזה? הוא הפסיד חודש של משחקים והכנה?
ואם סילבן היה צריך לקבל מנוחה כלשהי - אז יש לך עוד סיבה לרשום את יבזורי.
אחדשיודע כתב:עצם זה שהוא טען שהיה מעוניין להחליף אותו ולא עשה זאת רק כי גאודלוק עשה לו פרצופים של רגשות אשם, אומר שארז לא פועל נכון. כששחקן חוזר מפציעה כזאת, מכריחים אותו לקבל מנוחה - לא שואלים אותו אם הוא רוצה מנוחה.
אף אחד לא צריך להתערב לאדלשטיין בניהול המשחק, הוא צריך להיות מודע להגבלת הדקות של שחקן כזה או אחר עוד בטרם תחילתו של המשחק - להיות מוכן עם תוכנית משחק מתאימה, ולדעת כיצד הוא אמור לחלק את הדקות. כמו שכל מאמן ב-NBA עושה למשל.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:ארז חייב לשמור על כשירות השחקנים שלו, זה אחד.
וכן, הוא צריך לחבר את הקבוצה כמה שיותר מהר (במסגרת האפשרי). אבל לא הבנתי מה הקשר בין זה לבין העובדה שגאודלוק שיחק אתמול 29 דקות. אם יבזורי היה משחק 10-15 דקות במקומו, אז הקבוצה היתה הופכה מקבוצה מחוברת לקבוצה לא מחוברת? די עם הקישקושים האלה יוני. אתה יכול להיות בטוח שאם יבזורי היה אתמול בסגל, הוא היה משותף אחרי הרבע הראשון החד צדדי מול הקונוסים של אילת.
מה קשור לנדסברג לעסק הזה? הוא הפסיד חודש של משחקים והכנה?
ואם סילבן היה צריך לקבל מנוחה כלשהי - אז יש לך עוד סיבה לרשום את יבזורי.
חלוקת העומס זה משהו שצריך לעשות במהלך העונה, אבל מותר למאמן לעשות חריגות, אם הוא
חושב שמבחינה מקצועית זה הדבר הנכון לעשות.
15 דקות של יבזורי לא היו תורמות בכלום לקראת המשחק מול ריאל, אלא אם כן גאודלוק סובל מעומס יתר,
ואני לא בטוח שאחרי שלושה משחקים מתחילת העונה, שאפשר להגיד את זה.
בסופו של דבר, כמו שאמר רוי - מכבי ניצחה ואף אחד לא נפצע.
אז כנראה שההחלטה למשחק הזה היתה נכונה.
נראה מה תהיה ההשפעה על המשחק מול ריאל אחרי המשחק מול ריאל, ואין טעם להתעסק בניחושים עכשיו,
כי זה לא שאם פתאום מכבי תנצח ביום חמישי, עם תצוגת שיא של גאודלוק וווימס, אתה תבוא ותגיד - וואלה,
ארז יצא גדול ועשה את הדבר הנכון...
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:עצם זה שהוא טען שהיה מעוניין להחליף אותו ולא עשה זאת רק כי גאודלוק עשה לו פרצופים של רגשות אשם, אומר שארז לא פועל נכון. כששחקן חוזר מפציעה כזאת, מכריחים אותו לקבל מנוחה - לא שואלים אותו אם הוא רוצה מנוחה.
אף אחד לא צריך להתערב לאדלשטיין בניהול המשחק, הוא צריך להיות מודע להגבלת הדקות של שחקן כזה או אחר עוד בטרם תחילתו של המשחק - להיות מוכן עם תוכנית משחק מתאימה, ולדעת כיצד הוא אמור לחלק את הדקות. כמו שכל מאמן ב-NBA עושה למשל.
זה היה מול נהריה ואולי קצת מול מילאנו. לא שמעתי דיבורים כאלה אחרי אילת, כך שאולי השחקן כבר בריא
לחלוטין, ואין עליו הגבלה רפואית.
אחדשיודע כתב:נתחיל מהסוף. לא, אני לא אגיד " וואלה, ארז יצא גדול ועשה את הדבר הנכון" אם ינצחו את ריאל. מהסיבה שאין שום קשר בין ה-29 דקות שגאודלוק שיחק לחיבור לקבוצה, לא כשווימס ביחד עם גאודלוקל-5 דקות.
"מכבי ניצחה ואף אחד לא נפצע" - הכי הקטנת ראש שלך. כאילו שאתה לא יודע שפציעות יכולות להגיע מעומס מצטבר, במיוחד כשמדובר בשחקן שאמור לחזור בהדרגה מפציעה (מה שלא קרה עם גאודלוק). ה-15 דקות של יבזורי (מבחינתי שהיה משחק גם 30, אבל זה כבר הרבה יותר לשיקולו המקצועי של המאמן) היו עוזרים מאוד לגאודלוק לקראת ריאל והמשך העונה באופן כללי.
אחדשיודע כתב:אין דבר כזה. אם חרגו מהגבלת הדקות בשני המשחקים הראשונים, אז הכל בסדר? עכשיו אפשר להמשיך כרגיל? לא, צריך לאפשר לו מנוחה (ככל האפשר) במשחק הבא. אני בטוח ב-90% שהוא קיבל הנחייה מפורשת לגבי הדקות של גאודלוק גם במשחק מול אילת, ושמעתי שגם דיברו על זה בתקשורת.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:נתחיל מהסוף. לא, אני לא אגיד " וואלה, ארז יצא גדול ועשה את הדבר הנכון" אם ינצחו את ריאל. מהסיבה שאין שום קשר בין ה-29 דקות שגאודלוק שיחק לחיבור לקבוצה, לא כשווימס ביחד עם גאודלוקל-5 דקות.
"מכבי ניצחה ואף אחד לא נפצע" - הכי הקטנת ראש שלך. כאילו שאתה לא יודע שפציעות יכולות להגיע מעומס מצטבר, במיוחד כשמדובר בשחקן שאמור לחזור בהדרגה מפציעה (מה שלא קרה עם גאודלוק). ה-15 דקות של יבזורי (מבחינתי שהיה משחק גם 30, אבל זה כבר הרבה יותר לשיקולו המקצועי של המאמן) היו עוזרים מאוד לגאודלוק לקראת ריאל והמשך העונה באופן כללי.
ברור שלא תגיד. לא היה לי ספק.
אין שום קשר ל29 הדקות של גאודלוק במקרה של ניצחון, ועל אותו מטבע, אין שום
קשר ל29 הדקות של גאודלוק במקרה של הפסד, רק שאני מנחש ניחוש פרוע, שאם מכבי תפסיד
בחמישי, אז יהיה לך מה להגיד לגבי הדקות של גאודלוק מול אילת.
נחכה ונראה.
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:אין דבר כזה. אם חרגו מהגבלת הדקות בשני המשחקים הראשונים, אז הכל בסדר? עכשיו אפשר להמשיך כרגיל? לא, צריך לאפשר לו מנוחה (ככל האפשר) במשחק הבא. אני בטוח ב-90% שהוא קיבל הנחייה מפורשת לגבי הדקות של גאודלוק גם במשחק מול אילת, ושמעתי שגם דיברו על זה בתקשורת.
אני לא יודע ואתה לא יודע. אם היו הוראות של הצוות הרפואי, וארז הפר אותן, אז זה לא תקין.
אין הרבה מה להתקשקש כאן מעבר לזה.
אחדשיודע כתב:אני אשמח גם אם תסביר לי איך בדיוק ה-25 דקות שגאודלוק שיחק ללא ווימס (כשבאופן רגיל הם אמורים לשחק לרוב ביחד) עזרו לקבוצה להתחבר אחד לשני.
שועל כתב:ראיתי שוב את המשחק, ומאוד בלט לי לעין חוסר השיתוף של צירבס במשחק ההתקפה. הוא תפס מיקומים מצוינים לאורך כל המשחק, אבל אף אחד לא חשב למסור לו. זה חייב להשתנות.
שועל כתב:ראיתי שוב את המשחק, ומאוד בלט לי לעין חוסר השיתוף של צירבס במשחק ההתקפה. הוא תפס מיקומים מצוינים לאורך כל המשחק, אבל אף אחד לא חשב למסור לו. זה חייב להשתנות.