אחדשיודע כתב:דבר ראשון - שומרים את סמית' בצמר גפן, לא סתם הוא משחק רק ביורוליג. כרגע הוא נראה במצב גופני סביר, נקווה שהוא ישרוד את ז'לגיריס (ושבועות אחרים עם שני משחקים).
עכשיו, מה הקשר בין העלויות השקועות בעמדה 5 לבין הצורך בחיזוק בעמדה הזאת? אם אתה מביא שחקן, אתה מביא שחקן. זה לא משנה איך התחלקו עד עכשיו הכספים. חוץ מזה, אני מעריך שהסיבה שלא הגיע עד עכשיו שחקן היא שבמכבי בונים ברצינות על החזרה של מילר. ואם כך, הרבה יותר חכם להשקיע בשחקן שיוכל לשחק בשלבים הסופיים לצד מילר ובמקום צירבס/אייברסון בחמישייה. הרי אם אתה כבר משקיע ומתחזק, אתה צריך לחשוב איך לבנות קבוצה שתתמודד על תואר, ולא רק על קבוצה שתגיע להצלבה.
ואחרי כל הדברים שכתבתי (התאורטיים לחלוטין במצב העניינים הנוכחי, שאין כל דיבור רציני על חיזוק עמדות הפנים), הייתי מביא את השחקן שהכי יוכל לעזור למכבי בהגנה - אם בעמדה 4, 4.5 או 5. צריך לשקול כל שחקן לגופו.
זה עניין טבעי. כשמנהל מושקע בכמעט 3 מיליון דולר ברוטו בעמדה 5 (צירבס, אייברסון, ואני מרשה לעצמי לכלול שם את אלכסנדר, כי נראה לי שייעודו יהיה 5 בליגה ותו לא), אז הוא לא שש לשפוך כסף נוסף על העמדה, במיוחד כשהיאוש שם הוא לא טוטאל לוסט סטייל אונואקו פבראני, אלא איוש בעייתי שטעון השלמה נכונה לצידו.
בעמדה 4 מושקע פחות ממיליון דולר, גם אם אני כולל את החוזה החדש של מילר ויכולתו הלא ידועה לאחר הפציעה. בוודאי שהחיזוק דרוש ב-4 קודם כל , ולטעמי המועמד זמין ובנמצא (אוקארו וייט). חבל שההנהלה כרגע אטומה לשינויים כי זה יעלה לה ביוקר, יותר מההחלפה של אדלשטיין ומהאיוש של הדר תחתיו.