קולטון אייברסון חתם במכבי תל אביב

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: קולטון אייברסון חתם במכבי תל אביב

הודעהעל ידי toja27 » 27 אוקטובר 2016, 00:41

אחדשיודע כתב:ובדיוק בגלל זה הייתי צריך להחתים סנטר בכיר לחמישייה ולא סנטר מחליף.
מה גם שהוא לא פותר בשום דבר את הבעיות של מכבי בהגנה.

כן אבל אני מדבר על הסכומים שהושקעו בכל אחד מהם. על צירבס השקיעו מיליון דולר ואייברסון חצי מזה. הטעות המקורית הייתה בהחתמת צירבס משם כבר הסיכוי שמכבי היו משקיעים יותר ממיליון דולר על הסנטר השני הוא קלוש מאוד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2016, 00:42

אין וויכוח. טעות גוררת טעות.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שחף1 » 27 אוקטובר 2016, 00:47

הוא לא כזה גרוע בת׳כלס. 11 נקודות, 76.5% מהשדה, 5 ריבאונדים ב-3 משחקים. ראוי לציין שגם יניב גרין נתן משחק של 24 נקודות ביורוליג, מצד שני, אני חושב שלא היינו מתלוננים עליו כל כך הרבה אם היה פה 4 ברמה גבוהה או אם צירבס היה שומר
שחף1

הודעהעל ידי argof » 27 אוקטובר 2016, 00:51

הבעיה ב4
argof

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2016, 00:54

argof כתב:הבעיה ב4

לא, הבעיה היא גם ב-4 וגם ב-5.

שחף, אף אחד לא טען שהוא גרוע, לא היום ולא אתמול. לא צריך לחזור לנקודה הזאת כל פעם.
הוא פשוט לא מה שמכבי היתה צריכה (והוא לא היחידי בקבוצה שאפשר להגיד את זה עליו).
כשחקן הגנה, הוא לא טוב.
אחדשיודע

הודעהעל ידי argof » 27 אוקטובר 2016, 01:00

בעיה יש ב1,4ו-5.
אבל השינוי הריאלי ביותר, בשים לב לעלויות השקועות (בעמדה 5) ולצבע הדרכון (בעמדה 1), הוא בעמדה 4.
סמית׳ כבר עבר ל-4 הפותח, כפי שהערכתי בתחילת העונה, כי ראד ואלכסנדר לא מספיק טובים לפתוח. וזה לא פיתרון קבוע טוב, המצב רק יילך ויחמיר. ראד יאבד ביטחון, אלכסנדר כבר איבד אותו, וסמית מתישהו ייפצע.
argof

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2016, 01:22

דבר ראשון - שומרים את סמית' בצמר גפן, לא סתם הוא משחק רק ביורוליג. כרגע הוא נראה במצב גופני סביר, נקווה שהוא ישרוד את ז'לגיריס (ושבועות אחרים עם שני משחקים).
עכשיו, מה הקשר בין העלויות השקועות בעמדה 5 לבין הצורך בחיזוק בעמדה הזאת? אם אתה מביא שחקן, אתה מביא שחקן. זה לא משנה איך התחלקו עד עכשיו הכספים. חוץ מזה, אני מעריך שהסיבה שלא הגיע עד עכשיו שחקן היא שבמכבי בונים ברצינות על החזרה של מילר. ואם כך, הרבה יותר חכם להשקיע בשחקן שיוכל לשחק בשלבים הסופיים לצד מילר ובמקום צירבס/אייברסון בחמישייה. הרי אם אתה כבר משקיע ומתחזק, אתה צריך לחשוב איך לבנות קבוצה שתתמודד על תואר, ולא רק על קבוצה שתגיע להצלבה.

ואחרי כל הדברים שכתבתי (התאורטיים לחלוטין במצב העניינים הנוכחי, שאין כל דיבור רציני על חיזוק עמדות הפנים), הייתי מביא את השחקן שהכי יוכל לעזור למכבי בהגנה - אם בעמדה 4, 4.5 או 5. צריך לשקול כל שחקן לגופו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 27 אוקטובר 2016, 01:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 אוקטובר 2016, 01:25

קולטון אייברסון סנטר מחליף סולידי. נגר שלא משאיר דבר על הפרקט ועובד בשביל הקבוצה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 27 אוקטובר 2016, 01:30

שמואל1 כתב:קולטון אייברסון סנטר מחליף סולידי. נגר שלא משאיר דבר על הפרקט ועובד בשביל הקבוצה.

חוץ מכמה נקודות על הקו..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 27 אוקטובר 2016, 01:56

my man כתב:
שמואל1 כתב:קולטון אייברסון סנטר מחליף סולידי. נגר שלא משאיר דבר על הפרקט ועובד בשביל הקבוצה.

חוץ מכמה נקודות על הקו..

זה חלק ממהותו כנגר.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אוקטובר 2016, 02:08

בדיעבד הברקה של רמי היום.
הייתי בהחלט שוקל להמשיך עם זה- צירבס מביא עוצמה מהספסל וחוסך עבירות טיפשיות.
זה לא יעבוד תמיד אבל אם if it ain't broken...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 27 אוקטובר 2016, 02:11

החציל האצטקי כתב:בדיעבד הברקה של רמי היום.

אין בזה שום הברקה. צעד הגיוני ביותר. אייברסון נותן הגנה טובה יותר ומלחמה מתחת לסלים, הגיוני שיעלה בחמישיה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 27 אוקטובר 2016, 02:15

אפשר גם להחתים את זיזיץ' ולהעלות אותו בחמישייה כדי להטעות את היריבות :laugh2
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי יוסי22 » 27 אוקטובר 2016, 03:16

למכבי יש בעיה בעמדה 4 ורק בעמדה 4 .. בעיקר הגנתית .

וההסטה של סמית לעמדה 4 פוגעת במכבי כמה פעמים...

הוא פחות אפקטיבי שם , מכבי נפגעת בריבאונד , הוא חסר בעמדה 3 מה שגורר את ווימס לשם ואת גאודלוק ל-2 מה שמחייב את מכבי לשחק עם אוחיון / מקל .

בקיצור , מכבי צריכה את מילר כדי שכולם יחזרו לעמדות שלהם אבל זה היה מהלך לא חכם בכלל להשאיר את הקבוצה בלי 4 פותח .
יוסי22

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוקטובר 2016, 06:06

ניצחנו בקושי (בבית) את אחת מ- 3 קבוצות היורוליג החלשות במפעל. זה הכי שבור שיש. אייברסון נגר מהגיהנום שנהנה מזה שלטורקים פשוט אין שחקנים בגודל שלו (פרט לפלייס).
roy1000

הודעהעל ידי מני » 27 אוקטובר 2016, 07:21

לפי דעתי ראד הוא הבעיה העיקרית במכבי הוא לא 4 בכלל וגם הוא חור ענק בהגנה ושחקן מבולגן בהתקפה יכול לאבד כדורים בכמויות ולבצע עבירות טיפשיות, אם מכבי תביא במקומו פאוור פורורד 4 אמיתי הגנתי קפיץ זה יאזן את הקבוצה ויתן גם את ההגנה שחסר לה.

מסקנות מהמשחקים עד כה:
גאודלוק וסוני לא שומרים בהגנה ,קטלנים בהתקפה.
אוחיון ומקל לא פוגעים בהתקפה ,שומרים בינוני+.
סמית יציב בשני הצדדים.
איברסון שומר טוב ונותן מה שצריך לתת בהתקפה.
צירבס חור בהגנה ובינוני בהתקפה.
ראד חושך בשני צידי המגרש.
סילי סביר בשני הצדדים.
פניני בינוני בהתקפה חלש בהגנה.

אין מי שישמור ולכן מקבלים מכל קבוצה 90+ נקודות.
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי איתי-שגב » 27 אוקטובר 2016, 07:33

אולי הוא היה רציני בנוגע לתלייה של הגופייה...
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי roy1000 » 27 אוקטובר 2016, 08:36

יוסי22 כתב:למכבי יש בעיה בעמדה 4 ורק בעמדה 4 .. בעיקר הגנתית .

וההסטה של סמית לעמדה 4 פוגעת במכבי כמה פעמים...

הוא פחות אפקטיבי שם , מכבי נפגעת בריבאונד , הוא חסר בעמדה 3 מה שגורר את ווימס לשם ואת גאודלוק ל-2 מה שמחייב את מכבי לשחק עם אוחיון / מקל .

בקיצור , מכבי צריכה את מילר כדי שכולם יחזרו לעמדות שלהם אבל זה היה מהלך לא חכם בכלל להשאיר את הקבוצה בלי 4 פותח .

אתה חי בסרט אם אתה חושב ששחקן בעמדה 4 יהפוך את מכבי לקבוצת פיינל פור. הסגל פשוט נבנה גרוע מהיסוד. איי פה שום פתרון קל.
roy1000

הודעהעל ידי argof » 27 אוקטובר 2016, 08:49

אחדשיודע כתב:דבר ראשון - שומרים את סמית' בצמר גפן, לא סתם הוא משחק רק ביורוליג. כרגע הוא נראה במצב גופני סביר, נקווה שהוא ישרוד את ז'לגיריס (ושבועות אחרים עם שני משחקים).
עכשיו, מה הקשר בין העלויות השקועות בעמדה 5 לבין הצורך בחיזוק בעמדה הזאת? אם אתה מביא שחקן, אתה מביא שחקן. זה לא משנה איך התחלקו עד עכשיו הכספים. חוץ מזה, אני מעריך שהסיבה שלא הגיע עד עכשיו שחקן היא שבמכבי בונים ברצינות על החזרה של מילר. ואם כך, הרבה יותר חכם להשקיע בשחקן שיוכל לשחק בשלבים הסופיים לצד מילר ובמקום צירבס/אייברסון בחמישייה. הרי אם אתה כבר משקיע ומתחזק, אתה צריך לחשוב איך לבנות קבוצה שתתמודד על תואר, ולא רק על קבוצה שתגיע להצלבה.

ואחרי כל הדברים שכתבתי (התאורטיים לחלוטין במצב העניינים הנוכחי, שאין כל דיבור רציני על חיזוק עמדות הפנים), הייתי מביא את השחקן שהכי יוכל לעזור למכבי בהגנה - אם בעמדה 4, 4.5 או 5. צריך לשקול כל שחקן לגופו.

זה עניין טבעי. כשמנהל מושקע בכמעט 3 מיליון דולר ברוטו בעמדה 5 (צירבס, אייברסון, ואני מרשה לעצמי לכלול שם את אלכסנדר, כי נראה לי שייעודו יהיה 5 בליגה ותו לא), אז הוא לא שש לשפוך כסף נוסף על העמדה, במיוחד כשהיאוש שם הוא לא טוטאל לוסט סטייל אונואקו פבראני, אלא איוש בעייתי שטעון השלמה נכונה לצידו.
בעמדה 4 מושקע פחות ממיליון דולר, גם אם אני כולל את החוזה החדש של מילר ויכולתו הלא ידועה לאחר הפציעה. בוודאי שהחיזוק דרוש ב-4 קודם כל , ולטעמי המועמד זמין ובנמצא (אוקארו וייט). חבל שההנהלה כרגע אטומה לשינויים כי זה יעלה לה ביוקר, יותר מההחלפה של אדלשטיין ומהאיוש של הדר תחתיו.
argof

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2016, 09:02

לא 3 מיליון דולר ולא בטיח. צירבס 1.3 מיליון דולר ברוטו (מיליון נטו), אייברסון 600 אלף דולר (450 נטו) = 1.9 מיליון ברוטו.
אלכסנדר הוא הראשון להגיע לעמדה 4 (אחרי הפציעה של מילר). זה שהוא לא מתאים לאף עמדה במגרש זו בעיה אחרת, אבל הוא הובא כ-4 (על סמך הקדנציה הקודמת).

אני חוזר ואומר - אם אתה בכל מקרה מתחזק בשחקן, זה לא משנה כמה השקעת עד עכשיו בכל עמדה. אתה מביא את השחקן שעונה לצרכים שלך. אם הוא 4, 4.5 או 5.
יותר מזה, יש סיכוי לא רע שמכבי (או הפדרמנים) יבחרו לוותר על שחקן מסויים כדי לפנות כסף עבור שחקן אחר. זה לא משהו שאפשר להוציא מכלל אפשרות, אם יבחרו ללכת לכיוון של חיזוק.

למכבי יש בעיה גם בעמדה 4 וגם בעמדה 5, ולכן החיזוק האידאלי על פניו היה 4.5 סטייל תומאס רובינסון.
להגיד שעדיף חיזוק בעמדה 5 על עמדה 4? בטווח הקצר קרוב לוודאי שלא, אבל בטווח הארוך כן. שאלה של העדפות. מכאן זה תלוי בעיקר בשוק, ובזמן שמכבי תיזכר להסתכל בו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 27 אוקטובר 2016, 09:22, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־12 אורחים