Mitelka כתב:yanay21 כתב:Mitelka כתב:אני מביט כל בוקר לעבר בחור נחמד בשם עומרי כספי. הוא היה מאוד קרוב למכבי אחרי העונה הנוראית בקליבלנד שלא שיחק. מכבי הציעה לו לחזור אבל הוא החליט לנסות עוד קצת וגם עשה החלטה נכונה בדיעבד. אם המצב שלו בקינגס ימשיך להיות רע, אולי בסיום השנה הוא יחליט שמספיק (בניגוד לקליבלנד שאז הוא הרגיש שהוא יכול עוד לתת ובאמת נתן). זה יכול לעזור לנו פלאים - גבוה ישראלי בעמדה 4 שיכול לשחק ברמת יורליג (אולי לא טופ, אבל בטח מסוגל) ויאפשר לנו לשחרר את הפקק של יוגי\מקל לרכז זר איכותי מבלי לפגוע בחוק הרוסי.
אני אוהב את כספי, אבל אני בספק אם משהו טוב יצא מזה שהוא יבוא לפה, גם אם הוא בא בכושר שיא. כישרון יש לו בערימות, אבל אחרי כל השנים בNBA, האם הוא בכלל מתאים לנישה של להנהיג קבוצת יורוליג, להיות שחקן של זריקות אחרונות? המבחן הכי גדול שהיה לו בהקשר הזה זו נבחרת ישראל, וזה לא מדד לכלום.
מי אמר שהוא צריך להנהיג ולהוביל קבוצת יורוליג? אנשים צריכים להפנים - יש חוק רוסי. מכבי תשחק עם נרצה או לא נרצה עם 5-6-7 ישראלים בסגל. כרגע אף אחד מהם לא מצליח להיות ברמת יורוליג. הוא האופציה היחידה האמיתית (אולי דאוסן, אולי) להיות ישראלי שגם תופר חוק רוסי וגם מסוגל לשחק ביורוליג. לא רוצה שיקח זריקה אחרונה, שיהיה שחקן לגיטמי כדי שאוכל להפטר מישראלי או שניים שכל דקה שלהם באירופה כרגע מחרבת אותנו.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני לא אומר שהוא צריך, מבחינתי, זו לא הנישה שלו. אבל כשאתה משלם לשחקן סכום מסויים של כסף(ובהנחה ויסכים לבוא לפה, הוא יקבל ערימות של כסף), זה סכום שמשלמים לשחקן מוביל. זה סכום שמשלמים לאנדרו גאודלוקים ולווימסים בעולם, לא לשחקנים שבאים להשלים חוק רוסי. כי לקבל כסף גדול ולהיות שחקן שלא בתפקיד המנהיג הוא יכול גם בכל מיני קבוצות עשירות מאיתנו, שידרשו ממנו פחות. תחשוב שאם את מקל הביאו בתפקיד המשיח, למרות רזומה פחות מכובד, ועשירית מהכישרון, מה יצפו מכספי?
שלא לדבר על זה שהנטל שיהיו לו על התקציב בטח ישפיע על שאר השחקנים שיוכלו לשחק מסביב. ווימס וגאודלוק הם שחקנים של מהלך אחרון, לא רק כי הם מוכשרים בטירוף ויש להם אופי לזה, אלא כי אין להם כמעט שחקנים ברמה לשחק איתם, זו ברירת מחדל.