yanay21 כתב:מת על שניכם, באמת. היה לי מה זה כיף לקרוא. בגדול, אני עם אור.
אבל כן חשוב לי לחדד שני דברים:
אין שום דרך להצדיק את המצב בעזרת המשפט הבינ"ל, כי ישראל, הדואליסטית, עושה פה pick and choose. היא לוקחת מהמשב"ל את מה שנוח לה, ומותירה בחוץ את מה שלא, וזו זכותה. אחד העקרונות העיקריים, אם לא העיקרי ביותר בדיני כיבוש, זה שלכובש(ובבקשה, לא לחטוף קריז מהמילה "כיבוש", טכנית, יו"ש זה שטח כבוש. זה לא בהכרח אומר שזה רע), זה שאסור לכובש לערוך שינויים בשטח שאינם לטובת התושבים המקוריים. כמו כן, חל איסור על העברת האוכלוסייה של המדינה הכובשת לתוך השטח הכבוש. בין אם תושבי עמונה התיישבו שם ברשות, או בכוח, בחוק או כנגד החוק, מדינת ישראל נתנה להם את האפשרות. כמובן שאפשר לדבר מפה ועד להודעה חדשה על הלובי של המתנחלים, על הכוח הרב שהם מחזיקים, אבל התוצאה היא אותה תוצאה. המדינה עשתה מעשה, איפשרה משהו, ועליה לשאת בתוצאות.
אם כבר הוזכרה מרים נאור, נא לזכור שהיא, כמו בעלה, שהיה מזכיר הממשלה של בגין, ליכודניקית מבטן ומלידה, בית"ריסטית אמיתית, אבל גם ממלכתית ומאמינה בחוק ובמשפט. זה לא אומר שהיא צודקת, אבל שמאלנית היא לא.
בעצם, הבעיה היא הבכיינות שלנו, כמדינה. יש הבדל עצום בין לשלוט באופן צבאי על שטח, למטרות ביטחוניות נטו, לבין לאפשר ליישב שם מאות אלפי אנשים, ולתקצב אותם במיוחד. אם אנחנו רוצים לעשות את זה, סבבה, אין בעיה, חופשי, אבל צריך לספח את השטחים. ואספר לכם סוד, טרנספר זה פשע מלחמה, אז יהיה לנו טיפה קשה להתמודד עם עוד כמה מיליוני פלסטינים עם זכות בחירה. לא כיף בכלל, האמת. אי אפשר להשאיר את השטחים בלימבו, שמצד אחד הם לא מסופחים, אז מה פתאום שנסיר את המחסומים, וניתן זכות הצבעה, ותקציבים וכן הלאה וכן הלאה. מצד שני, כן מקיימים שם פעילות אזרחית ענפה, בצורה של התנחלויות כאלו ואחרות. אי אפשר לשחק גם פה וגם פה, ואז לבכות שמגנים את ההתנחלויות. זה נכון שחלק גדול ממי שמגנה את ההתנחלויות לא מגיע ממניעים טהורים, אלא משנאה, אבל עדיין, ישראל צריכה להחליט.
ועוד נקודה קטנה: אני מקווה שכל מגיני ההתיישבות הנלהבים, שמעבירים מיליונים, עורכים משא ומתן, ומבקשים דחיות מבג"ץ שוב ושוב בשביל 40 משפחות, יעשו את אותו הדבר לטובת גבעת עמל, ליפתא, ושכונת הארגזים.
לא, זה לא שטח כבוש. זהו שטח מריבה