בעיית הגבוהים של מכבי מה עושים העונה ובעונה הבאה

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

בעיית הגבוהים של מכבי מה עושים העונה ובעונה הבאה

הודעהעל ידי bublil » 30 ינואר 2012, 11:04

ערן סלע אומר ולדעתי צודק בכל מילה "הקו הקדמי של מכבי ת"א טוב עד לנקודה מסוימת. ראינו את זה בעבר, אנחנו רואים את זה עכשיו. שחורציאנטיס מתקשה ולא בפעם הראשונה, אליהו הוא מקוצץ דקות סדרתי על ידי המאמנים שלו כשמגיעים למשחקים מול קו קדמי עבה, גבוה, מגוון ופיזי, הנדריקס נפלא אבל קצר מדי ושון ג'יימס חלש פיזית והוא כנראה לא ברמה הזו."

מה עושים השנה מול קבוצות עבות בשר כמוהן אנו מקוים לפגוש בשלבים הבאים.

מה ההמלצות לעונה הבאה?
bublil

Re: בעיית הגבוהים של מכבי מה עושים העונה ובעונה הבאה

הודעהעל ידי עפר » 30 ינואר 2012, 11:29

יש רצוי ויש מצוי. בכסף שיש למכבי זה מה שיש.
גם ביום חמישי אפשר היה להשיג יותר. לא ברור למה לא שיחקו עם ג"ימס בעמדה 4.
לא תמיד בלו ואליהו יסיימו עם אפס נקודות מהשדה.
עפר

הודעהעל ידי MaccabiTA » 30 ינואר 2012, 11:38

מאצ'בן זה התשובה, אם ישלבו אותו נכון הוא יקח את הקו הקדמי רמה אחת קדימה לטופ של הטופ. אם יוותרו עליו (בטח אם שוב בגלל הנדריקס) זאת תהיה שטות.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ינואר 2012, 11:41

פתאום הקוו הקידמי הכי טוב באירופה (כמו שחלק הגדירו אותו פה ) הופך להיות מוגבל מאוד ?? במגבלות התקציב של מכבי אין באמת אפשרות לשדרג אותו יותר מידי , אולי רק טיפה . אבל מכבי לא תוכל לעולם להחזיק שני סנטרים במעל מליון דולר לראש ועוד שני פאוור פאוורדים כאליו גם כן...ולכן גם כנראה שלא יהיה לנו את הקוו הקידמי הכי טוב באירופה אף פעם ...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ינואר 2012, 11:44

MaccabiTA כתב:מאצ'בן זה התשובה, אם ישלבו אותו נכון הוא יקח את הקו הקדמי רמה אחת קדימה לטופ של הטופ. אם יוותרו עליו (בטח אם שוב בגלל הנדריקס) זאת תהיה שטות.

מילאו אולי ישדרג מאוד את עמדה 4 אבל בעמדה 5 תמיד יהיו לנו בעיות עם קבוצות הצמרת ואם להודות באמת , אז מול כל קבוצה שהיה לה סנטר דומיננטי היה לנו בעיות בהגנה . בהתקפה מכבי מסתדרת אבל החוסר סייז של הנדריקס והכבדות של סופו הם חיסרון שמונע ממכבי להיות ממש בטופ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MaccabiTA » 30 ינואר 2012, 11:50

yzafrir כתב:
MaccabiTA כתב:מאצ'בן זה התשובה, אם ישלבו אותו נכון הוא יקח את הקו הקדמי רמה אחת קדימה לטופ של הטופ. אם יוותרו עליו (בטח אם שוב בגלל הנדריקס) זאת תהיה שטות.

מילאו אולי ישדרג מאוד את עמדה 4 אבל בעמדה 5 תמיד יהיו לנו בעיות עם קבוצות הצמרת ואם להודות באמת , אז מול כל קבוצה שהיה לה סנטר דומיננטי היה לנו בעיות בהגנה . בהתקפה מכבי מסתדרת אבל החוסר סייז של הנדריקס והכבדות של סופו הם חיסרון שמונע ממכבי להיות ממש בטופ...

עם כל היתרונות שיש להנדריקס הוא די תקוע כמו עצם בגרון.. מצד אחד קשה לוותר עליו כי הוא נותן דברים חשובים מצד שני יש לו חסרונות לא קטנים שתוקעים את מכבי.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ינואר 2012, 11:55

מסכים איתך . בגלל זה ניכנס עניין העלות של הנדריקס וברור לכל (אני מקווה) שהוא לא שווה את ה-1-1.2 שקבוצות מציעות לו . למכבי הוא שווה גג 800K , סכום שאני לא בטוח אם נמצא סנטר מחליף מוכח טוב ממנו .
האפשרות השנייה היא להביא ילד מוכשר כמו מירו בילאן או זובצ'יץ' אבל זה גם לא יהיה הכי זול וגם לא מבטיח לך את התפוקה שהנדריקס סיפק ,בטח שלא בעונה הראשונה שלהם . סיכון אבל אולי זה שווה את זה ?
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MaccabiTA » 30 ינואר 2012, 12:09

אני חושב שהנדריקס לא שווה גם 800 אלף עם כל ההערכה שיש לי אליו ולמלחמה שהוא נותן זה לא שווה 800 אלף, בטח לא בקבוצה כמו מכבי ש800 אלף זה משכורת של שחקן בכיר, לנגפורד מקבל את זה, פארגו נתן עונה מדהימה שהוא הוליך את הקבוצה לגמר והיה אמור לקבל רק 100 אלף יותר מזה אז ששחקן כמו הנדריקס יקבל 800 אלף? נראלי מוגזם.
אני אישית הייתי מהמר על איזה ילד מוכשר אבל אני לא מכיר מספיק כדי לדעת אם יש כאלה שבאמת שווים להגיע למכבי ואני מכיר את מכבי ויודע שלא סביר שזה יקרה בטח אחרי איך שדברים הלכו עם מאצ'בן.
ינאי עדיין חי
סמל אישי של המשתמש
MaccabiTA

הודעהעל ידי Lirca » 30 ינואר 2012, 12:22

למען האמת אני לא מבין מה מונע ממכבי להרכיב קו קדמי עמוק כמו של בארסה/ריאל (לא בהיבט הכספי, אלא של כמות שחקנים). לא כל שחקן צריך לשחק 30 דק' בערב.
באותן קבוצות שהזכרתי אמנם לא כל גבוה משחק הרבה דקות אבל כל אחד יודע את התפקיד שלו.
אם יהיו לבלאט השחקנים שהוא ירצה הוא כבר ידע איך לחלק את הדקות ואיך לגרום לכל אחד להרגיש בנוח.

בכלל משום מה רק אצלנו עושים רעש מזה ששחקן כמו ליאור/מצ'באן לא מקבל דקות. אני לא חושב שאנדונג בבארסה או בגיץ'/טומיץ' בריאל מתלוננים על מיעוט בדקות משחק. פשוט כל אחד מהם יודע את התפקיד שלו.
אז למכבי תהיה למשל חמישיה הגנתית נמוכה שרצה למתפרצות עם הנדריקס ואליהו וחמישיה יותר חזקה והעיקרית במשחק של מכבי עם סופו ומצ'באן.
אני מזמן טוען שלדעתי צריך להתחיל להשתמש באליהו כששחקן שעולה מהספסל ומביא מהירות וסלים קלים ובמקומו להעלות את מצ'באן בחמישיה. השילוב שלו עם סופו יכול באמת להפוך את הקו הקדמי של מכבי לטוב ביותר מזה הרבה זמן (לפחות מאז ניקולה ובאסטון).
Lirca

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ינואר 2012, 12:27

בגלל זה אמרתי גג ....אני מאמין שזה לא יגיע לסכומים האלו....בכל מקרה זה עדיין סכום שלא תמצא בו שחקן מוכח שיתן לך את מה שהנדריקס נותן וזו הבעיה .
אני גם חושב שאולי כדאי להמר על סנטר צעיר ומוכשר אבל חסר נסיון ( ויונאס ואלנציונאס לא נחשב...) ולו רק בגלל שמדובר בעמדת הסנטר המחליף ויכול להיות שגם מילאן יחזור ויוכל גם לגבות את העמדה הזאת . מקודם הזכרתי את זובצ'יץ' מציבונה שהרשים אותי מאוד כבר בעונה שעברה ביורוליג ואת מירו בילאן שהרשים אותי השנה באדריאטית . הם דוגמא לשחקנים לפני פריצה שאולי יש סיכויי להביא במחיר שפויי...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 30 ינואר 2012, 12:41

yzafrir כתב:בגלל זה אמרתי גג ....אני מאמין שזה לא יגיע לסכומים האלו....בכל מקרה זה עדיין סכום שלא תמצא בו שחקן מוכח שיתן לך את מה שהנדריקס נותן וזו הבעיה .
אני גם חושב שאולי כדאי להמר על סנטר צעיר ומוכשר אבל חסר נסיון ( ויונאס ואלנציונאס לא נחשב...) ולו רק בגלל שמדובר בעמדת הסנטר המחליף ויכול להיות שגם מילאן יחזור ויוכל גם לגבות את העמדה הזאת . מקודם הזכרתי את זובצ'יץ' מציבונה שהרשים אותי מאוד כבר בעונה שעברה ביורוליג ואת מירו בילאן שהרשים אותי השנה באדריאטית . הם דוגמא לשחקנים לפני פריצה שאולי יש סיכויי להביא במחיר שפויי...

זוביצ'יץ' הוא 3-4 לא? שחקן מאוד מוכשר, אבל אני לא חושב שהוא האיש ליהיות סנטר מחליף
בילן אחלה שחקן, אבל די רזה ממה שאני זוכר, וגם לא יהיה ממש זול. בכל מקרה, הכיוון בהחלט לא רע, וצריך לחשוב בכיוון הזה. אני מאמין שאם נחפור עמוק, נמצא כמה שמות שיכולים ליהיות ריאליים ומעניינים במקרה ש...
asafb96

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 ינואר 2012, 13:03

תכף יוסי יבוא ויגיד שהוא מדבר שטויות ויש לנו את הקו הקידמי הכי טוב באירופה.
קצת הגזמתם עם הנדריקס, הוא סנטר סביר, לא יותר. בחיים לא שווה גם את ה800 אלף. ריבאונדר בחסד, חוסם סביר, שומר אישי גרוע ודי נגר בהתקפה. על זה שווה לשלם כל כך הרבה? האהבה של בלאט אליו מסנוורת אותו. בסכומים האלה אפשר להביא את פול דיוויס שהוא אולי צנון(כרמל), אבל אוכל את הנדריקס לארוחת בוקר.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 30 ינואר 2012, 13:03

זובצ'ץי' היה 3-4 בגיל 16 היום הוא 4-5 והגובה שלו היום הוא 2.13
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2010

האמת שבילאן הוא יותר פיזי מזובצ'יץ' אבל אני לא בטוח שזה הכיוון שצריך בהכרח ללכת אליו . זובצ'יץ' שחקן יותר מגוון והוא מין שילוב כזה של ניקולהעם ספליטר....לא יודע כמה העלות שלהם אבל לדעתי הרבה פחות מסנטר מוכח כמו מאריץ'...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי יוסי22 » 30 ינואר 2012, 17:36

ההמלצות הן להתעלם מהשטויות של עוד אחד שחייב להמציא בעיות בשביל הפרנסה.

רציתי רק להזכיר לסלע שסופו פצוע והניסיון לשפוט אותו לפי המשחק הזה מגוחך(הוא גם קיבל 8 דקות במשחק הזה) ושאליהו קיבל 13 דקות כי בלאט פישל בענק ועובדתית לא הגענו רחוק עם ההברקה הזו של בלאט.

אז כן ... מכבי בלי סופו ואליהו מוגבלת עם הגבוהים שלה , איתם ועם מאצ'באן שיחזור שנה הבאה היא מחזיקה את קו הגבוהים הטוב באירופה בלי שום ספק.
יוסי22

הודעהעל ידי asafb96 » 30 ינואר 2012, 17:40

יוסי22 כתב:ההמלצות הן להתעלם מהשטויות של עוד אחד שחייב להמציא בעיות בשביל הפרנסה.

רציתי רק להזכיר לסלע שסופו פצוע והניסיון לשפוט אותו לפי המשחק הזה מגוחך(הוא גם קיבל 8 דקות במשחק הזה) ושאליהו קיבל 13 דקות כי בלאט פישל בענק ועובדתית לא הגענו רחוק עם ההברקה הזו של בלאט.

אז כן ... מכבי בלי סופו ואליהו מוגבלת עם הגבוהים שלה , איתם ועם מאצ'באן שיחזור שנה הבאה היא מחזיקה את קו הגבוהים הטוב באירופה בלי שום ספק.

אני לא חושב עדיין שזה קוו הגבוהים הטוב באירופה. הקוו הקדמי של צסק"א לא פחות טוב, אבל אין ספק, עם מאצ'בן, בלי פציעות, ועם ניהול קצת טוב יותר של בלאט, יש למכבי את אחד הקווים הקדמיים הטובים באירופה
asafb96

הודעהעל ידי jay » 30 ינואר 2012, 19:18

הנדריקס שומר אישי גרוע? ושמעון מזרחי מלכת אנגליה? בלי סמית' והנדריקס למכבי אין הגנה.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי asafb96 » 30 ינואר 2012, 19:35

jay כתב:הנדריקס שומר אישי גרוע? ושמעון מזרחי מלכת אנגליה? בלי סמית' והנדריקס למכבי אין הגנה.

הנדריקס האמת לא שומר אישי גדול. הוא לא גרוע, אבל ממש לא גדול. לא מעט סנטרים בשנה וחצי האחרונות עשו לו קרקס. הוא בהחלט שחקן נשמה, שמשקיע 120%, אבל לא תמיד זה מספיק, והגובה שלו, מה לעשות, מאוד בעייתי
asafb96

הודעהעל ידי MTA2311 » 30 ינואר 2012, 19:49

גרוע. כל האנרגיות וההקרבה בעולם לא ישנו את זה. אין סנטר מעל 2.06 שלא קירקס אותו
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי asafb96 » 30 ינואר 2012, 19:53

MTA2311 כתב:גרוע. כל האנרגיות וההקרבה בעולם לא ישנו את זה. אין סנטר מעל 2.06 שלא קירקס אותו

לא הייתי אומר גרוע, כי הוא גם עשה דברים לא רעים בהגנה. אבל בטח שלא טוב
אני יודע שמה שאני הולך לומר עכשיו לא ממש פופולרי, אבל לטעמי פישר עדיף על הנדריקס. פישר לא היה שומר אישי גדול, אבל לא היו חוגגים עליו (היחיד שזכור לי שהתעלל בו, זה מאריץ', שעשה קרקס לכל אירופה, ככה שזה לא ממש אינדיקציה), והיה הרבה יותר ארוך, ושינה הרבה זריקות (בטח שגם חסם יותר..)
asafb96

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 30 ינואר 2012, 20:06

לדעתי הנדריקס הוא שחקן משלים טוב מאוד. נותן המון הקרבה, ריבאונד, חסימות וגם אם ישחקו עליו יותר הוא ייתן יותר בהתקפה. אז הוא לא שומר אישי גדול. לא כל שחקן צריך להיות טוב בה-כ-ל. אז לא הייתי לוקח אותו בתור סנטר פותח, אבל בתור גבוה משלים הוא מעולה.
למכבי יש קו קדמי מגוון מאוד, ואם נחליף את שון ג'יימס בחוסם אחר, טוב יותר, ונוסיף את מאצ'באן, באמת שיהיה לנו קו קדמי נהדר.
Ido_Maccabi

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: A.Parker, Google [Bot] ו־17 אורחים