בארץ 5 (העיירה מפולגת)

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 5 (העיירה מפולגת)

הודעהעל ידי yanay21 » 24 ינואר 2017, 18:14

כפרה אני על בצלאל. גם יש לו שם של תימני, איך אפשר לא לאהוב?

אני עוד זוכר שאחרי שנרצחה הלל יפה אריאל בקריית ארבע, אושרה בנייה של בערך 40 יח"ד. בפעם הרביעית בערך.

אני דווקא חושב שיש מצב שהם ילכו על זה, כי באמת אין כבר תירוץ. אם לא, בנט הולך לאכול לו את הראש בבחירות הבאות
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי yanay21 » 24 ינואר 2017, 18:17

ואם הם יתחילו בקצת טרנספרים בעיר העתיקה לערבים, אני ממש סבבה עם זה. חלום שלי לגור שם, והרובע היהודי יקר מוות
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי rc4991 » 24 ינואר 2017, 18:31

שועל כתב:
rc4991 כתב:
שועל כתב:
rc4991 כתב:
שועל כתב:זה דווקא עניין פרסונאלי, לא ממש קשור לגושים

קשור, הרבה אנשים הצביעו לליכוד מהפחד שהשמאל יעלה לשלטון (ובצדק)

איך זה קשור לנושא המדובר (מקרה שבו יוגש כתב אישום כנגד נתניהו)?

שכל עוד הוא ירוץ בראש המפלגה הימנית הכי גדולה, אנשים ימשיכו להצביע לו
בנוגע להשפעות של החקירה עצמה אני פחות בטוח אבל גם הן לא יהיו משמעותיות

אם יוגש כתב אישום הסיכוי שהוא יישאר ראש ממשלה ובראשות המפלגה הוא קטן מאוד, בעיקר פוליטית אבל גם ציבורית ומשפטית. זה לא עניין גושי (שהוא נכון בפני עצמו) כי זה לא קשור לימין ושמאל, אלא עניין פרסונאלי, אז זה ממש לא קשור לסיטואציה. זה לא טיעון הנגד כאן, כי אם לא בו אז יבחרו במנהיג אחר מהימין. אני גם לא רואה רבים ממעריצי נתניהו ממשיכים להצביע לו אחרי כתב האישום, מדובר בשלב משפטי מתקדם שבו הראיות גובשו ויש כבר תשתית משמעותית.

לא יודע לגבי מה יקרה, דיברתי על תרחיש שהוא נשאר במעמדו
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 25 ינואר 2017, 01:02

אפס ממפלגה של אפסים: http://reshet.tv/item/news/politics/pol ... ws_article
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 02:09

LIAV10 כתב:אפס ממפלגה של אפסים: http://reshet.tv/item/news/politics/pol ... ws_article

ליאב, זה השמאל הקלאסי.
כל פעם שמשהו לא מוצא חן בעיניו, הוא מיד משווה בין יהודים לנאצים.

אגב, האמירה של סגן הרמטכ"ל, דומה להפליא ומרגיזה בדיוק בגלל אותן הסיבות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 02:14

שועל כתב:
yanay21 כתב:אני עדיין בדעתי שלא יהיה כלום, אבל יש עוד 2 בדיקות בעניין נתניהו, האחת בעניין הצוללות, והשנייה עדיין לא ידועה.

יהיה ינאי, בתיק 1000 וסביר להניח שגם ב2000

מוכן לחתום על זה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 ינואר 2017, 02:15

jol9 כתב:
שועל כתב:
yanay21 כתב:אני עדיין בדעתי שלא יהיה כלום, אבל יש עוד 2 בדיקות בעניין נתניהו, האחת בעניין הצוללות, והשנייה עדיין לא ידועה.

יהיה ינאי, בתיק 1000 וסביר להניח שגם ב2000

מוכן לחתום על זה?

הפניתי אליך שאלה, אנא ענה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 02:16

MTA2311 כתב:הייתי שמח לשמוע ממצביעי ביבי בפורום (ויש פה לא מעט כאלה) אם הם היו מצביעים לו גם אם יגישו נגדו כתב אישום (לא שאני מאמין שזה יקרה)

אם יגישו נגדו כתב אישום, זה לא אומר שהוא אשם.
מצד שני, זה בהחלט יצריך מחשבה נוספת.

לא יודע לענות לך בוודאות של 100%.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 02:18

שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.

וכמובן נושא המנהרות ואופן התנהלות הקבינט שמתפרסם עכשיו.

אם אתה מדבר על עופרת יצוקה (ואני מאמין שאתה לא חטפת טילים על הראש באותה התקופה),
אז תספר לנו גם על המערכה המצויינת שהוא ניהל במלחמת לבנון השניה.

האחת לא באה בלי השניה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 02:41

jol9 כתב:
שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.

אם אתה מדבר על עופרת יצוקה (ואני מאמין שאתה לא חטפת טילים על הראש באותה התקופה),

האחת לא באה בלי השניה.

מלחמת לבנון השנייה היא דוגמה למנהיג שיצא למערכה נרחבת ושיא התוקפנית בלי שהוא יחשוש מכישלון שיגרום נזק למצבו הפוליטי, ויש מבצעים צבאיים שלא מצליחים. נכון שבסטנדרטיים הישראלים שבהם כל נפש היא עולם מלא מדובר בכישלון, אבל מבצעית בשורה התחתונה זו מכה שנתניהו לא ינחית גם בעוד 100 שנה.
אני לא חושב בהכרח שאולמרט ניהל את המלחמה נכון, למרות שהיה גם משקל רב למוכנות של הצבא, אבל לפחות הוא היה מספיק תקיף בשביל לשים קווים אדומים מאוד מוקדמים וברורים כמו מדינה ריבונית. נתניהו רחוק מאוד מזה, והוא הימני הגדול.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 03:08

שועל כתב:
jol9 כתב:

האחת לא באה בלי השניה.

מלחמת לבנון השנייה היא דוגמה למנהיג שיצא למערכה נרחבת ושיא התוקפנית בלי שהוא יחשוש מכישלון שיגרום נזק למצבו הפוליטי, ויש מבצעים צבאיים שלא מצליחים. נכון שבסטנדרטיים הישראלים שבהם כל נפש היא עולם מלא מדובר בכישלון, אבל מבצעית בשורה התחתונה זו מכה שנתניהו לא ינחית גם בעוד 100 שנה.
אני לא חושב בהכרח שאולמרט ניהל את המלחמה נכון, למרות שהיה גם משקל רב למוכנות של הצבא, אבל לפחות הוא היה מספיק תקיף בשביל לשים קווים אדומים מאוד מוקדמים וברורים כמו מדינה ריבונית. נתניהו רחוק מאוד מזה, והוא הימני הגדול.

תגיד לי, מאיפה הגעת אלינו?
מלחמת לבנון השניה נחשבה בשעתה ככשלון הכי גדול מכל מלחמות ישראל.
אבל היום יש מטרה אחרת שצריך ללכלך עליה , אז היא הפכה למחלמה מוצלחת, ואליו עופרת יצוקה הפכה לכישלון.

בוא אני אספר לך משהו, ילד. בכל מלחמות ישראל, בכווווולן, היה המון מחדלים, טעויות, הערכות כושלות, מידע מודיעיני מוטעה, דיווחים שיקריים מהשטח, וכו' וכו. למה? כי ככה זה במלחמה. הכי קל זה לשבת ולבקר בדיעבד, אבל במציאות בכל מלחמה יש בלגן מטורף, ואי אפשר לדעת מה יקרה.

אז מה קובע? מה שקובע זו התוצאה הסופית. כל עוד אנחנו פה והמדינה שלנו עדיין לא הושמדה, זה אומר שהמלחמה האחרונה הייתה מוצלחת מספיק למרות כל הבלגן.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 03:13

felix_r כתב:
שועל כתב:
jol9 כתב:

האחת לא באה בלי השניה.

תגיד לי, מאיפה הגעת אלינו?
מלחמת לבנון השניה נחשבה בשעתה כאחד ככשלון הכי גדול מכל מלחמות ישראל.
אבל היום יש מטרה אחרת שצריך ללכלך עליה , אז היא הפכה למחלמה מוצלחת, ואליו עופרת יצוקה הפכה לכישלון.

בוא אני אספר לך משהו, ילד. בכל מלחמות ישראל, בכווווולן, היה המון מחדלים, טעויות, הערכות כושלות, מידע מודיעיני מוטעה, דיווחים שיקריים מהשטח, וכו' וכו. למה? כי ככה זה במלחמה. הכי קל זה לשבת ולבקר בדיעבד, אבל במציאות בכל מלחמה יש בלגן מטורף, ואי אפשר לדעת מה יקרה.

אז מה קובע? מה שקובע זו התוצאה הסופית. כל עוד אנחנו פה והמדינה שלנו עדיין לא הושמדה, זה אומר שהמלחמה האחרונה הייתה מוצלחת מספיק למרות כל הבלגן.

הסטדנרטים שלך מאוד נמוכים פליקס. כל זמן שהמדינה לא הושמדה מבחינתך זו הצלחה גדולה. יפה. לאיפה נעלמה כל הימניות שלך כשזה מגיע לנתניהו?

מעבר לזה לא אמרת שום דבר שמצריך תגובה, כי פשוט דיברת על דברים אחרים לגמרי שלא קשורים לטיעון שלי.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 03:40

פשוט אני רואה הרבה סרטי היסטוריה על המלחמות שלנו. בכל פעם אני נדהם מחדש איך מרוב המחדלים והטעויות רק בגלל הטיפשות של הערבים והרבה עזרה מאלילת המזל/אלוהים/פוקס/כוח עליון אנחנו עדיין פה.

ואני בכלל לא אומר שעופרת יצוקה התנהלה ברמה גבוהה. ממש לא. לא צריך להמציא דברים שלא אמרתי.
אני רק אומר לך, שבמלחמות זה תמיד ככה, ומי שאומר לך אחרת, הוא שקרן בן שקרן.

אפילו באירוע כל כך קטן כמו פיגוע הדריסה של החיילות בירושלים היו 50 גירסאות שונות של האנשים מהשטח, 100 ניתוחים שונים של מה שקרה ו 8000000 גירסאות של מסקנות שכל אחד שראה את הסרטונים הסיק בשביל עצמו . עכשיו תחשוב מה זה מלחמה עם אלפי אירועים ...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 19:44

אני חושב שהשורה התחתונה היא שמלחמת לבנון השניה היתה מלחמה לא מוצלחת.
אמנם המכה שהם קיבלו (ובמחיר גבוה מאוד ששילמנו) היתה גדולה, אבל האיום מהצד ההוא סוג של נעלם,
בגלל אותה אלילת מזל שפליקס דיבר עליה, שגררה את סוריה והחיזבאללה למלחמה פנימית והורידה לחץ מאתנו.

אני דווקא כן מסכים עם השועל, ששני המבצעים שנוהלו בתקופתו של ביבי - עמוד ענן וצוק איתן, היו צריכים להיות מוצלחים יותר עם תוצאות חד משמעיות יותר.
אבל אי אפשר לדבר על אולמרט ועל עופרת יצוקה (שלא היה מבצע מוצלח יותר מעמוד ענן או צוק איתן), ולהשמיט את מלחמת לבנון השניה.

בשורה התחתונה, תקופת שלטונו של אולמרט היתה אחת הגרועות בתולדות המדינה.
2 מלחמות, משבר כלכלי חריף, פגיעה במעמד הביניים, מחירי דיור שהחלו לעלות בלא בקרה, מו"מ כושל ומטופש עם הפלסטינאים והזנחה של כמה מהתחומים הקריטיים ביותר לאזרח, כמו הבריאות, התחבורה והרווחה, שהובילו להדרדרות במעמד אנשי המקצוע הרלוונטיים, ולשביתות גדולות שפרצו כמה שנים מאוחר יותר.

תראה מה קורה במדינה בתחום התחבורה, המיסים, הוצאות שונות בתחום כלכלת המשפחה, מערכת הבריאות וכו'.

אסור לתת לחובבנים לנהל את המדינה. זה עולה הרבה יותר מדי לאחר מכן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 19:55

אין שום דבר שבהשוואה לתקופתו של אולמרט היה בו שיפור משמעותי בתקופת נתניהו. לא רמת החיים, לא הדיור, לא מערכת הבריאות שנמצאת במצוקה גדולה, שום דבר (אולי בתחום תשתיות התחבורה, משהו שהיה בכל מקרה חייב להתפתח). ואולמרט עשה את הדבר הנכון כשהוא ניהל משא ומתן סרק עם הפלשתינים כשהוא ידע שאין להם שום אפשרות פוליטית ודתית לחתום על הסכם, בניגוד לנתניהו שעשה כל מה שהוא יכל כדי להרוס את היחסים של ישראל עם ארה"ב ולהרוס את התדמית של ישראל בעולם.

אני לא חסיד גדול של אולמרט, אבל הוא היה מנהיג, אדם חזק ועוצמתי שלא מפחד מהצל של עצמו.

אני לא חושב שמלחמת לבנון השנייה נוהלה לגמרי נכון, בוודאי לא מנקודת מבט פנים ישראלית, אבל היא כן הייתה מערכה מאוד עוצמתית, ועל מה? על הסגת גבול וחטיפת חיילים ישראלים. נתניהו מיד היה מתחיל לדבר על משא ומתן להחזרת החיילים הבייתה בתוספת כמה גיחות אוויריות אומללות. מלחמת לבנון השנייה מאוד הרתיעה את החיזבאללה, וגם עופרת יצוקה היה מבצע עוצמתי הרבה יותר מאלו שבאו אחריו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 20:17

אני ממש לא מסכים איתך. אתה כנראה לא ממש זוכר מה היה ב2008 ו2009 מבחינה כלכלית במדינה.

נתניהו לא הרס את היחסים עם ארה"ב. אני בטוח שהיחסים שלו עם טראמפ יהיו מצויינים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 20:30

jol9 כתב:אני ממש לא מסכים איתך. אתה כנראה לא ממש זוכר מה היה ב2008 ו2009 מבחינה כלכלית במדינה.

נתניהו לא הרס את היחסים עם ארה"ב. אני בטוח שהיחסים שלו עם טראמפ יהיו מצויינים.

אני זוכר מצוין מה קרה בשנים הללו, ואגב, המצב הכלכלי הושפע ישירות מתקופתו של נתניהו כשר האוצר עד לא הרבה זמן לפני כן, ולא, הוא לא היה שונה מהיום במהומה (אם התקדמת מאז באופן אישי אני שמח בשבילך...). הוא אפילו יותר גרוע, כי מחירי הדיור הכפילו את עצמם מאז.

הוא עשה מה שהוא יכל כדי להרוס את היחסים עם ארה"ב, אני מקווה שהוא לא הצליח, אבל הוא ללא ספק גרם נזק והכניס את הסוגיה הישראלית לוויכוח בין מפלגתי אמריקאי, כשהשיא היה שהוא הגיע לקונגרס בניגוד ברור לדעתו של הנשיא ולצורך מטרה פוליטית לחלוטין.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 20:37

שועל, אתה כל כך שתוף מוח שזה אפילו לא מצחיק. נתניהו לא הרס שום יחסים עם ארה"ב. כן, נתניהו לא נתן לאובמה - מוסלמי שונא ישראל - להרוס את המדינה שלנו כפי שהוא הרס מדינות אחרות באיזור. אבל זה לא אומר שהיחסים של ישראל עם ארה"ב נהרסו. לא דובים ולא יער.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 20:38

felix_r כתב:שועל, אתה כל כך שתוף מוח שזה אפילו לא מצחיק. נתניהו לא הרס שום יחסים עם ארה"ב. כן, נתניהו לא נתן לאובמה - מוסלמי שונא ישראל - להרוס את המדינה שלנו כפי שהוא הרס מדינות אחרות באיזור. אבל זה לא אומר שהיחסים של ישראל עם ארה"ב נהרסו. לא דובים ולא יער.

איבדת אותי
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 20:41

שועל כתב:
felix_r כתב:שועל, אתה כל כך שתוף מוח שזה אפילו לא מצחיק. נתניהו לא הרס שום יחסים עם ארה"ב. כן, נתניהו לא נתן לאובמה - מוסלמי שונא ישראל - להרוס את המדינה שלנו כפי שהוא הרס מדינות אחרות באיזור. אבל זה לא אומר שהיחסים של ישראל עם ארה"ב נהרסו. לא דובים ולא יער.

איבדת אותי

אתה אבוד מאותו הרגע שהפסקת לחשוב בצורה עצמאית ובמקום זה התחלת לספוג את כל השטויות שהתקשורת אומרת
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים