המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שועל כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:rc4991 כתב:שועל כתב:זה דווקא עניין פרסונאלי, לא ממש קשור לגושים
קשור, הרבה אנשים הצביעו לליכוד מהפחד שהשמאל יעלה לשלטון (ובצדק)
איך זה קשור לנושא המדובר (מקרה שבו יוגש כתב אישום כנגד נתניהו)?
שכל עוד הוא ירוץ בראש המפלגה הימנית הכי גדולה, אנשים ימשיכו להצביע לו
בנוגע להשפעות של החקירה עצמה אני פחות בטוח אבל גם הן לא יהיו משמעותיות
אם יוגש כתב אישום הסיכוי שהוא יישאר ראש ממשלה ובראשות המפלגה הוא קטן מאוד, בעיקר פוליטית אבל גם ציבורית ומשפטית. זה לא עניין גושי (שהוא נכון בפני עצמו) כי זה לא קשור לימין ושמאל, אלא עניין פרסונאלי, אז זה ממש לא קשור לסיטואציה. זה לא טיעון הנגד כאן, כי אם לא בו אז יבחרו במנהיג אחר מהימין. אני גם לא רואה רבים ממעריצי נתניהו ממשיכים להצביע לו אחרי כתב האישום, מדובר בשלב משפטי מתקדם שבו הראיות גובשו ויש כבר תשתית משמעותית.
LIAV10 כתב:אפס ממפלגה של אפסים: http://reshet.tv/item/news/politics/pol ... ws_article
שועל כתב:yanay21 כתב:אני עדיין בדעתי שלא יהיה כלום, אבל יש עוד 2 בדיקות בעניין נתניהו, האחת בעניין הצוללות, והשנייה עדיין לא ידועה.
יהיה ינאי, בתיק 1000 וסביר להניח שגם ב2000
jol9 כתב:שועל כתב:yanay21 כתב:אני עדיין בדעתי שלא יהיה כלום, אבל יש עוד 2 בדיקות בעניין נתניהו, האחת בעניין הצוללות, והשנייה עדיין לא ידועה.
יהיה ינאי, בתיק 1000 וסביר להניח שגם ב2000
מוכן לחתום על זה?
MTA2311 כתב:הייתי שמח לשמוע ממצביעי ביבי בפורום (ויש פה לא מעט כאלה) אם הם היו מצביעים לו גם אם יגישו נגדו כתב אישום (לא שאני מאמין שזה יקרה)
שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.
וכמובן נושא המנהרות ואופן התנהלות הקבינט שמתפרסם עכשיו.
jol9 כתב:שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.
אם אתה מדבר על עופרת יצוקה (ואני מאמין שאתה לא חטפת טילים על הראש באותה התקופה),
אז תספר לנו גם על המערכה המצויינת שהוא ניהל במלחמת לבנון השניה.
האחת לא באה בלי השניה.
שועל כתב:jol9 כתב:שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.
אם אתה מדבר על עופרת יצוקה (ואני מאמין שאתה לא חטפת טילים על הראש באותה התקופה),
האחת לא באה בלי השניה.
מלחמת לבנון השנייה היא דוגמה למנהיג שיצא למערכה נרחבת ושיא התוקפנית בלי שהוא יחשוש מכישלון שיגרום נזק למצבו הפוליטי, ויש מבצעים צבאיים שלא מצליחים. נכון שבסטנדרטיים הישראלים שבהם כל נפש היא עולם מלא מדובר בכישלון, אבל מבצעית בשורה התחתונה זו מכה שנתניהו לא ינחית גם בעוד 100 שנה.
אני לא חושב בהכרח שאולמרט ניהל את המלחמה נכון, למרות שהיה גם משקל רב למוכנות של הצבא, אבל לפחות הוא היה מספיק תקיף בשביל לשים קווים אדומים מאוד מוקדמים וברורים כמו מדינה ריבונית. נתניהו רחוק מאוד מזה, והוא הימני הגדול.
felix_r כתב:שועל כתב:jol9 כתב:שועל כתב:צוק איתן, כמו רוב הדברים שנתניהו מעורב בהם, התנהל בצורה חובבנית, חששנית ופרנואידית. לנתניהו כרגיל אכפת רק מהכיסא שלו, והוא נמנע מלבצע מהלכים שחלילה יכשלו ויפגעו בו פוליטית. מה שאולמרט עשה בעופרת יצוקה אחד נתניהו לא עשה בכל המבצעים ביחד, והאופן שבו הוא דאג להבהיר לחמאס בכל מבצע שאין לו ממה לדאוג כי הוא לא מתכוון מידיי להכאיב לו וחלילה להוביל להפלתו, והכוונה היא "להרגיע את השטח" היה לא פחות ממביש.
האחת לא באה בלי השניה.
מלחמת לבנון השנייה היא דוגמה למנהיג שיצא למערכה נרחבת ושיא התוקפנית בלי שהוא יחשוש מכישלון שיגרום נזק למצבו הפוליטי, ויש מבצעים צבאיים שלא מצליחים. נכון שבסטנדרטיים הישראלים שבהם כל נפש היא עולם מלא מדובר בכישלון, אבל מבצעית בשורה התחתונה זו מכה שנתניהו לא ינחית גם בעוד 100 שנה.
אני לא חושב בהכרח שאולמרט ניהל את המלחמה נכון, למרות שהיה גם משקל רב למוכנות של הצבא, אבל לפחות הוא היה מספיק תקיף בשביל לשים קווים אדומים מאוד מוקדמים וברורים כמו מדינה ריבונית. נתניהו רחוק מאוד מזה, והוא הימני הגדול.
תגיד לי, מאיפה הגעת אלינו?
מלחמת לבנון השניה נחשבה בשעתה כאחד ככשלון הכי גדול מכל מלחמות ישראל.
אבל היום יש מטרה אחרת שצריך ללכלך עליה , אז היא הפכה למחלמה מוצלחת, ואליו עופרת יצוקה הפכה לכישלון.
בוא אני אספר לך משהו, ילד. בכל מלחמות ישראל, בכווווולן, היה המון מחדלים, טעויות, הערכות כושלות, מידע מודיעיני מוטעה, דיווחים שיקריים מהשטח, וכו' וכו. למה? כי ככה זה במלחמה. הכי קל זה לשבת ולבקר בדיעבד, אבל במציאות בכל מלחמה יש בלגן מטורף, ואי אפשר לדעת מה יקרה.
אז מה קובע? מה שקובע זו התוצאה הסופית. כל עוד אנחנו פה והמדינה שלנו עדיין לא הושמדה, זה אומר שהמלחמה האחרונה הייתה מוצלחת מספיק למרות כל הבלגן.
jol9 כתב:אני ממש לא מסכים איתך. אתה כנראה לא ממש זוכר מה היה ב2008 ו2009 מבחינה כלכלית במדינה.
נתניהו לא הרס את היחסים עם ארה"ב. אני בטוח שהיחסים שלו עם טראמפ יהיו מצויינים.
felix_r כתב:שועל, אתה כל כך שתוף מוח שזה אפילו לא מצחיק. נתניהו לא הרס שום יחסים עם ארה"ב. כן, נתניהו לא נתן לאובמה - מוסלמי שונא ישראל - להרוס את המדינה שלנו כפי שהוא הרס מדינות אחרות באיזור. אבל זה לא אומר שהיחסים של ישראל עם ארה"ב נהרסו. לא דובים ולא יער.
שועל כתב:felix_r כתב:שועל, אתה כל כך שתוף מוח שזה אפילו לא מצחיק. נתניהו לא הרס שום יחסים עם ארה"ב. כן, נתניהו לא נתן לאובמה - מוסלמי שונא ישראל - להרוס את המדינה שלנו כפי שהוא הרס מדינות אחרות באיזור. אבל זה לא אומר שהיחסים של ישראל עם ארה"ב נהרסו. לא דובים ולא יער.
איבדת אותי
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים