בארץ 5 (העיירה מפולגת)

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בארץ 5 (העיירה מפולגת)

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 21:18

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
rc4991 כתב:מלחמת לבנון השניה נראה לי פחות גרועה מאיך שמציירים אותה
חיזבאללה חטף מכה קשה והורתע וזה חשוב מאוד

במבחן התוצאה בינתיים גם החמאס מורתע אחרי צוק איתן...

בסופו של דבר, החיזבאללה כרגע עסוק בדברים אחרים.
אין לנו מושג מה היה קורה, אם במקום להילחם בגזרה הסורית, הם היו מתחמשים ופועלים כנגדנו.

הם מתחמשים ופועלים נגדנו בלי קשר.

כן, אבל לא במלוא העוצמה שלהם מן הסתם.

גבר, יש להם יותר מ110 אלף רקטות וטילים. יש להם נ"ט וטק"א מהמתקדמים שיש.

אל תדאג להם. איראן מחמשת אותם יפה מאוד.

תרחיש מלחמתי עם חזבאללה הוא בגדר אסון, למרות שבתקשורת אוהבים לדבר על כמה הם "שקועים בבוץ הסורי" .

יש מבין.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:19

felix_r כתב:שועל, המצב הכללי של ישראל הוא מעולה.

עקפנו את בריטניה וצרפת בתוצר הגולמי לנפש.
רמת האבטלה היא הכי נמוכה בהיסטוריה של ישראל, והכי נמוכה בין מדינות המערב.

.

שיעור התעסוקה היה בעלייה לא פחותה גם בממשלת אולמרט. בנוסף, שיעורי ההבטלה של הלמ"ס מעוותים וזה ידוע, הם למעשה דו ספרתיים, המדד שבו ניתן לראות את הנתונים המדויקים הוא "שיעור ההשתתפות בכוח העבודה", שם ישראל נמצאת הרחק מאחור.

שיעור האבטלה בישראל גבוה באופן משמעותי מהנתונים הרשמיים של הלמ"ס ומדינת ישראל. כדאי מאוד שמדינת ישראל תתחיל להציג את הנתונים שמשקפים נכונה את שיעור האבטלה בישראל, לא זה שמתעלם מאוכלוסיות שלמות, כזה שסופר את האנשים המובטלים גם אם הם לא מתייצבים בלשכה. מומלץ לממשלת ישראל להציג תמונת מצב אמיתית כדי לא ליפול למלכודת השאננות ותפסיק לטפוח על שכמם של פוליטיקאים שמנסים לעשות לעצמם יחסי ציבור כי בפעם הבאה שמישהו ישים אוהל ברחוב הוא יישאר גם אחרי חופשת הסמסטר. לא מדובר פה רק בסטודנטים אלא באוכלוסיות שלמות של מחוסרי עבודה ואם המדינה תנסה ל"מחוק" אותם הם פשוט יפגינו לה מול הפרצוף. אי-אפשר לטפל בבעיה מבלי שמכירים בה קודם לכן. כדאי לוודא שהנתונים של שיעור האבטלה בישראל אכן ישקפו נכונה את המצב כי לכך יש השלכות רבות על התכנון הממשלתי בנוגע להקטנת שיעור האבטלה.

התל"ג לא ממש משקף את רמת החיים של התושבים, יש הרבה חוסר שוויון ויש את יוקר המחייה. ברוב המדדים מהסוג הזה ישראל נמצאת רחוק מאוד מבריטניה, וכאחד שגר בבלגיה תקופת זמן אני יכול להגיד לך שאין מה להשוות בנוגע לרמת החיים של התושבים.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:22

jol9 כתב:
שועל כתב:
jol9 כתב:שועל, אני אתן לך דוגמא מאוד פשוטה.
אולמרט הכניס את היד שלו לכיס שלי, ולקח לי הרבה מאוד כסף, כאחד שמשתמש ברכב ליסינג, ע"י העלאת המיסוי.
ביבי לקח כסף ושם אותו בכיס שלי ע"י רפורמת הסלולר, זיכוי מס לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וכו'.

המצב הכלכלי שאני מדבר עליו היה ב2008-09, והוא היה תוצאה של המשבר הכלכלי בעולם, שישראל לא היתה ערוכה אליו בשום צורה ואופן. אין לזה שום קשר לתקופתו של ביבי כשר אוצר (שבפי רוב מומחי הכלכלה היה אחד משרי האוצר הטובים שהיו למדינה הזאת).

לגבי ארה"ב, מדובר באחד הנשיאים העויינים שהיו לישראל מאז ומעולם. לכן, כל ראש ממשלה נורמלי היה מגיע איתו ליחסים לא תקינים, אולי למעט בוז'ון...

זה אותו הנתניהו שנמצא ביחסים בעייתיים אם הרבה מאוד אנשים שנמצאים בקרבתו, אותו נתניהו שהיה ביחסים רעים עם ביל קלינטון. לאובמה היה מבט שונה על יחסי ישראל והפלשתינים, הוא בשום אופן לא היה עוין בבסיס (אפשר לבחון את זה היטב בהסטוריה שלו) ונתניהו היה צריך לדעת איך להתנהל מולו. הוא התנהל מולו בצורה זוועתית.

הדוגמאות המאוד ספציפיות שהבאת הם לא דוגמה לשום דבר, גם בגלל שלא המס הוא המבחן (השאלה מה חוזר לאזרחים וכיצד, מה ההכנסות שלהם בהשוואה לעבר וכו') ויש גם דוגמאות ספציפיות הפוכות, נתניהו לדוגמה העלה את המס העקיף שמשפיע על מחירי המוצרים שאתה קונה יום יום במכולת, וגם את דמי הביטוח הלאומי.

המצב רק החמיר, שוק הדיור במצב בעייתי פי כמה ממה שהוא היה בזמן אולמרט, ולמרות כל ההבטחות הוא לא נקף אצבע.

הדוגמא שלי ממחישה שהמדיניות של אולמרט לא היתה להיטיב עם האזרחים ממעמד הביניים, ועובדה שבמהלך 3 שנות כהונתו, פלוס מינוס, אני לא יכול לזכור אפילו מהלך אחד שבו הוא הכניס כסף לכיס שלי.

ולגבי הדיור, נתניהו דווקא נקף אצבע. הוא מינה את זה שבחרת בו לשר האוצר, ואת חברי מפלגתו לשרי השיכון
ואיכות הסביבה, ונתן לו את כל הסמכויות שאפשר בשביל להוריד את מחירי הדיור.
זה מאוד קשה, כי זה ללכת נגד השוק, ונתניהו כידוע מאמין בשוק החופשי, ולמרות זאת הוא עשה את זה.

כנראה שבעניין מחירי הדיור, יש גבול למה שאפשר לעשות עכשיו.
זה גם לא יהיה צודק כלפי מליוני בעלי הדירות, אם פתאום הנכסים שלהם יירדו במחיר באופן דרסטי,
רק בשביל שכמה מאות אלפי זוגות צעירים יוכלו לרכוש דירה בת"א (ולא חלילה בפריפריה).
זאת בכלל לא בעיה פשוטה.

יוני, לנתניהו אין שום אג'נדה חברתית, המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט, אני משוכנע שאם תחפש תמצא איזו פעולה או שניים חיוביים של אולמרט, בסופו של דבר קופת המיסים מתמלאת, השאלה היא רק סיווג המקורות.

ולגבי שוק הדיור, לא רק שיש מה לעשות, אלא חייבים לעשות. זה פשוט לא מעניין אותו במיוחד, כי אנשים מסוגך יתמכו בו בכל מקרה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 21:24

מצד שני, יש לך אוכלוסיות שלמות שמובטלות מבחירה, וכן משתתפות בנתוני התעסוקה, ומעוותים את הנתונים למעלה.

נהוג לומר שבאוכלוסיה היהודית הלא חרדית, שיעורי האבטלה הם מזעריים (סדר גודל של 1-2%).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:25

jol9 כתב:מצד שני, יש לך אוכלוסיות שלמות שמובטלות מבחירה, וכן משתתפות בנתוני התעסוקה, ומעוותים את הנתונים למעלה.

נהוג לומר שבאוכלוסיה היהודית הלא חרדית, שיעורי האבטלה הם מזעריים (סדר גודל של 1-2%).

הם לא משתתפות בנתונים של הלמ"ס, זה חלק מהעיוות, אבל לא כולו.
ה1-2% מנותק לגמרי מהמציאות.
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 25 ינואר 2017, 21:28, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 25 ינואר 2017, 21:26

המונח ''עניים עובדים'' הוא כל מה שצריך לדעת
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 21:29

ץ
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 25 ינואר 2017, 21:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 21:31

שועל כתב:
felix_r כתב:שועל, המצב הכללי של ישראל הוא מעולה.

עקפנו את בריטניה וצרפת בתוצר הגולמי לנפש.
רמת האבטלה היא הכי נמוכה בהיסטוריה של ישראל, והכי נמוכה בין מדינות המערב.

.

שיעור התעסוקה היה בעלייה לא פחותה גם בממשלת אולמרט. בנוסף, שיעורי ההבטלה של הלמ"ס מעוותים וזה ידוע, הם למעשה דו ספרתיים, המדד שבו ניתן לראות את הנתונים המדויקים הוא "שיעור ההשתתפות בכוח העבודה", שם ישראל נמצאת הרחק מאחור.

ממש לא מסכים איתך. ההפך, יש מגזרים שלמים (הערבים והבדואים) שפשוט לא מדווחים לרשויות המס. הם רשומים כלא עובדים ומקבלים קיצבת ילדים גבוהה, כשבמציאות הם עובדים ומרוויחים הרבה כסף , פשוט העסקים שלהם נמצאים בתוך המגזר, והכסף עובר מיד ליד בתוך המגזר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 21:32

שועל כתב:
jol9 כתב:
שועל כתב:
jol9 כתב:שועל, אני אתן לך דוגמא מאוד פשוטה.
אולמרט הכניס את היד שלו לכיס שלי, ולקח לי הרבה מאוד כסף, כאחד שמשתמש ברכב ליסינג, ע"י העלאת המיסוי.
ביבי לקח כסף ושם אותו בכיס שלי ע"י רפורמת הסלולר, זיכוי מס לאבות לילדים קטנים, חוק חינוך חינם מגיל 3 וכו'.

המצב הכלכלי שאני מדבר עליו היה ב2008-09, והוא היה תוצאה של המשבר הכלכלי בעולם, שישראל לא היתה ערוכה אליו בשום צורה ואופן. אין לזה שום קשר לתקופתו של ביבי כשר אוצר (שבפי רוב מומחי הכלכלה היה אחד משרי האוצר הטובים שהיו למדינה הזאת).

לגבי ארה"ב, מדובר באחד הנשיאים העויינים שהיו לישראל מאז ומעולם. לכן, כל ראש ממשלה נורמלי היה מגיע איתו ליחסים לא תקינים, אולי למעט בוז'ון...

זה אותו הנתניהו שנמצא ביחסים בעייתיים אם הרבה מאוד אנשים שנמצאים בקרבתו, אותו נתניהו שהיה ביחסים רעים עם ביל קלינטון. לאובמה היה מבט שונה על יחסי ישראל והפלשתינים, הוא בשום אופן לא היה עוין בבסיס (אפשר לבחון את זה היטב בהסטוריה שלו) ונתניהו היה צריך לדעת איך להתנהל מולו. הוא התנהל מולו בצורה זוועתית.

הדוגמאות המאוד ספציפיות שהבאת הם לא דוגמה לשום דבר, גם בגלל שלא המס הוא המבחן (השאלה מה חוזר לאזרחים וכיצד, מה ההכנסות שלהם בהשוואה לעבר וכו') ויש גם דוגמאות ספציפיות הפוכות, נתניהו לדוגמה העלה את המס העקיף שמשפיע על מחירי המוצרים שאתה קונה יום יום במכולת, וגם את דמי הביטוח הלאומי.

המצב רק החמיר, שוק הדיור במצב בעייתי פי כמה ממה שהוא היה בזמן אולמרט, ולמרות כל ההבטחות הוא לא נקף אצבע.

הדוגמא שלי ממחישה שהמדיניות של אולמרט לא היתה להיטיב עם האזרחים ממעמד הביניים, ועובדה שבמהלך 3 שנות כהונתו, פלוס מינוס, אני לא יכול לזכור אפילו מהלך אחד שבו הוא הכניס כסף לכיס שלי.

ולגבי הדיור, נתניהו דווקא נקף אצבע. הוא מינה את זה שבחרת בו לשר האוצר, ואת חברי מפלגתו לשרי השיכון
ואיכות הסביבה, ונתן לו את כל הסמכויות שאפשר בשביל להוריד את מחירי הדיור.
זה מאוד קשה, כי זה ללכת נגד השוק, ונתניהו כידוע מאמין בשוק החופשי, ולמרות זאת הוא עשה את זה.

כנראה שבעניין מחירי הדיור, יש גבול למה שאפשר לעשות עכשיו.
זה גם לא יהיה צודק כלפי מליוני בעלי הדירות, אם פתאום הנכסים שלהם יירדו במחיר באופן דרסטי,
רק בשביל שכמה מאות אלפי זוגות צעירים יוכלו לרכוש דירה בת"א (ולא חלילה בפריפריה).
זאת בכלל לא בעיה פשוטה.

יוני, לנתניהו אין שום אג'נדה חברתית, המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט, אני משוכנע שאם תחפש תמצא איזו פעולה או שניים חיוביים של אולמרט, בסופו של דבר קופת המיסים מתמלאת, השאלה היא רק סיווג המקורות.

ולגבי שוק הדיור, לא רק שיש מה לעשות, אלא חייבים לעשות. זה פשוט לא מעניין אותו במיוחד, כי אנשים מסוגך יתמכו בו בכל מקרה.

בינתיים אנשים "מסוגך" יתנגדו לו לא משנה מה יקרה.

לגבי שוק הדיור - תבוא קודם כל בטענות לזה שבחרת בו, וזה שחרט על דגלו שהוא יוריד את המחירים.

אני באופן אישי לא מחכה לירידה במחירי הדירות. התמתנות בעלייה בהחלט כן, אבל ירידה? למה לי?
אני שילמתי על הדירה שלי 1200K והיום היא שווה 1600-1700K לכל הפחות (וזה ב-5 שנים בערך).
אז מה ייצא לי מזה שהמחירים יירדו? ומה ייצא לעוד כמה מליוני בעלי דירות אחרים?

בכל אופן אני שם לב לדפוס חוזר איתך.
אתה כנראה לא אוהב שמצביעי ימין נותנים לך עובדות ומנסים לנהל איתך דיון נורמלי ומכובד. אני מבין, שהרבה יותר קל להתמודד עם לאומניות בשקל, אבל אני לא הטיפוס, וגם לא הימנים האחרים כאן בפורום.
על כל טיעון שמביאים לך, אתה אומר משהו סתמי כמו - "המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט", בלי שום הוכחה, שום טענה, שום דבר...

זה באמת ממצה את עצמו מאוד מהר והופך להיות שטחי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:35

כן, כי אתה הבאת הוכחות... תעבור על העמודים האחרונים ותגיד לי מי דיבר בסיסמאות ומי הביא הוכחות (ולא, דמי הליסינג שלך זו דוגמה עלובה בהחלט)

תאמין לי שמעשית אני מאגף את נתניהו מימין. אני ימני אבל ממש לא אוהב את נתניהו.
קשה לך להתמודד עם הטיעונים אז אתה עובר לפסים אישיים לא נכונים.

ומה שאתה אומר על מחירי הדיור הוא שערורייתי, זה יהיה לך ברור כשהילדים שלך יגדלו.
מחירים כאלו זה לא נורמלי בהחלט במדינה מתוקנת.
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 25 ינואר 2017, 21:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 21:36

אני לא מבין למה אתם לא מתייחסים להשקעות הגבוהות מאוד בתשתיות. זה מאוד חשוב. הרכבות החדשות מאשפרות לאנשים לגור בפריפריה ולעבוד במרכז בלי הצורך להעתקת מגורים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 21:40

שועל כתב:כן, כי אתה הבאת הוכחות... תעבור על העמודים האחרונים ותגיד לי מי דיבר בסיסמאות ומי הביא הוכחות (ולא, דמי הליסינג שלך זו דוגמה עלובה בהחלט)

לי קשה להתמודד? עם מה אני צריך להתמודד? עם "המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט"??

ומי בדיוק בכל ויכוח עובר לפסים אישיים?
עכשיו זה "אנשים מסוגך"... בוא תספר לי מה זה אנשים מסוגי...

כל מה שאני ופליקס עושים כאן, זה מנסים לתת לך הוכחות ועובדות (והדוגמא האישית שלי, היא מן הסתם רלוונטית, לפחות לעוד כמה מליוני אנשים ששולחים ילדים קטנים לגן, מחזיקים טלפון נייד והורים לילדים קטנים).

אתה יכול לספר עד מחר שאתה מאגף את נתניהו מימין. שום דבר ממה שאתה אומר כאן לא תומך בטענה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:44

felix_r כתב:אני לא מבין למה אתם לא מתייחסים להשקעות הגבוהות מאוד בתשתיות. זה מאוד חשוב. הרכבות החדשות מאשפרות לאנשים לגור בפריפריה ולעבוד במרכז בלי הצורך להעתקת מגורים.

המחירים בפריפריה יצאו גם הם מפרופורציות.
בשנות כהונתו של אומרט הושקעו 8.8 מיליארד בתשתיות תחבורה בכל שנה, הרבה יותר ממה שהושקעו לפני כן ולא רחוק בכלל ממה שמושקע עכשיו.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:50

jol9 כתב:
שועל כתב:כן, כי אתה הבאת הוכחות... תעבור על העמודים האחרונים ותגיד לי מי דיבר בסיסמאות ומי הביא הוכחות (ולא, דמי הליסינג שלך זו דוגמה עלובה בהחלט)

לי קשה להתמודד? עם מה אני צריך להתמודד? עם "המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט"??

כל מה שאני ופליקס עושים כאן, זה מנסים לתת לך הוכחות ועובדות (והדוגמא האישית שלי, היא מן הסתם רלוונטית, לפחות לעוד כמה מליוני אנשים ששולחים ילדים קטנים לגן, מחזיקים טלפון נייד והורים לילדים קטנים).

אתה יכול לספר עד מחר שאתה מאגף את נתניהו מימין. שום דבר ממה שאתה אומר כאן לא תומך בטענה הזאת.

הרבה ממה שאמרתי תומך בטענה הזו (אפילו בשני העמודים האחרונים), אבל מעולם לא דיברנו כאן על בסיסי הוויכוח של ימין נגד שמאל, סביר להניח שאני יהיה לא פחות ימני ממך.

אתה זה שאמרת שהמצב השתפר מאז אולמרט, לא אני, וזה לא נכון עובדתית ולא הבאת לזה שום סימוך או הוכחה. נתניהו העלה את המיסים העקיפים, ועל כל מוצר במכולת אתה משלם יותר, מבטיח לך שזה מכסה את הרווח שלך מהסלולר או מכל דבר אחר. מה גם שאת המהפכה בסלולר לא הוא הוביל בכלל, כי נושאים חברתיים מענייינים אותו כקליפת השום. אם נוסיף לזה את העלייה המטאורית בשוק הדיור, זה אומר שהמצב החמיר ובהרבה. כשילדך יגדלו וירצו לחיות בתנאי דיור נורמליים אתה תבין את זה.

אני חי במדינה ואני רואה באיזו רמה האנשים חיים, אין שום שינוי מתקופתו של אולמרט.

אנשים מסוגך הם אנשים שמסיבה לא ברורה, אולי בגלל הרטוריקה ויחסי התקשורת המעולים של נתניהו, פשוט סוגדים לו ללא סיבה, למרות שהוא אפילו לא משרת את הצרכים הכלכליים שלהם ובוודאי לא משרת את האידאולוגיה הימנית שלהם.
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 25 ינואר 2017, 21:53, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 21:52

שועל כתב:
felix_r כתב:אני לא מבין למה אתם לא מתייחסים להשקעות הגבוהות מאוד בתשתיות. זה מאוד חשוב. הרכבות החדשות מאשפרות לאנשים לגור בפריפריה ולעבוד במרכז בלי הצורך להעתקת מגורים.

בשנות כהונתו של אומרט הושקעו 8.8 מיליארד בתשתיות תחבורה בכל שנה, הרבה יותר ממה שהושקעו לפני כן ולא רחוק בכלל ממה שמושקע עכשיו.

שוב אתה עם אולמרט? משום מה אני לא ראיתי את התוצאות של ההשקעה שלו בתשתיות.

משום מה שום ממשלה עד לממשלת נתניהו לא הביאה רכבת לשדרות ונתיבות, לבית-שאן ולכרמיאל וכו'... בחודש האחרון כביש 6 הגיע עד באר-שבע. אולי לא ידעת, אבל ההחברה הזכיינית החליטה שלא משתלם עבורה לבנות את החלק הדרומי של כביש 6, או במילים פשוטות אמרה שכולנו על הזיין שלה... ממשלת נתניהו המשיכה לבנות אותו על חשבון המדינה, והוא כבר הגיע לבאר-שבע
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 25 ינואר 2017, 21:52

felix_r כתב:
שועל כתב:

משום מה שום ממשלה עד לממשלת נתניהו לא הביאה רכבת לשדרות ונתיבות, לבית-שאן ולכרמיאל וכו'... בחודש האחרון כביש 6 הגיע עד באר-שבע. אולי לא ידעת, אבל ההחברה הזכיינית החליטה שלא משתלם עבורה לבנות את החלק הדרומי של כביש 6, או במילים פשוטות אמרה שכולנו על הזיין שלה... ממשלת נתניהו המשיכה לבנות אותו על חשבון המדינה, והוא כבר הגיע לבאר-שבע

דברים כאלו לא נעשים ביום אחד, אתה אמור להבין את זה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 21:55

שועל כתב:
felix_r כתב:
שועל כתב:

דברים כאלו לא נעשים ביום אחד, אתה אמור להבין את זה.

בטח שלא ביום אחד, במיוחד כשכל ממשלות השמאל שמו זיין על פריפריה, ואז "לא ביום אחד" מתארך ל 60 שנה...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 22:02

שועל כתב:
jol9 כתב:

הרבה ממה שאמרתי תומך בטענה הזו (אפילו בשני העמודים האחרונים), אבל מעולם לא דיברנו כאן על בסיסי הוויכוח של ימין נגד שמאל, סביר להניח שאני יהיה לא פחות ימני ממך.

אתה זה שאמרת שהמצב השתפר מאז אולמרט, לא אני, וזה לא נכון עובדתית ולא הבאת לזה שום סימוך או הוכחה. נתניהו העלה את המיסים העקיפים, ועל כל מוצר במכולת אתה משלם יותר, מבטיח לך שזה מכסה את הרווח שלך מהסלולר או מכל דבר אחר. מה גם שאת הסלולר לא הוא הוביל בכלל. אם נוסיף לזה את העלייה המטאורית בשוק הדיור, זה אומר שהמצב החמיר ובהרבה. כשילדך יגדלו וירצו לחיות בתנאי דיור נורמליים אתה תבין את זה.

אני חי במדינה ואני רואה באיזו רמה האנשים חיים, אין שום שינוי מתקופתו של אולמרט.

אנשים מסוגך הם אנשים שמסיבה לא ברורה, אולי בגלל הרטוריקה ויחסי התקשורת המעולים של נתניהו, פשוט סוגדים לו ללא סיבה, למרות שהוא אפילו לא משרת את הצרכים הכלכליים שלהם ובוודאי לא משרת את האידאולוגיה הימנית שלהם.

אני חושב שכל הסטטיסטיקות שעושים ביחס לישראל בשנים האחרונות, מצביעות שהמצב הכלכלי של המדינה הוא מצויין, וטוב יותר מהשנים הקודמות.
זה מתבטא בנתונים שפליקס הביא לגבי התל"ג, ולגבי אחוז האבטלה.
אתה כמובן יכול לפקפק בנתונים, וזה בסדר גמור, כל עוד זה מגובה בנתונים אחרים, אז במקרה הזה נותר לנו רק לא להסכים.

כמו שאתה חי כאן, גם אני חי כאן. זה לא טיעון שיש מה לעשות איתו.
אני יכול לחשוב על עשרות דוגמאות של אנשים שלא היו בכלל חושבים לנסוע לחו"ל לפני כמה שנים, עושים את זה היום.
תסתכל על הקניונים, או על איקאה. כח הקניה של הצרכן הישראלי מעולם לא היה גבוה כ"כ.

אלה כמובן לא נתונים יבשים ואובייקטיביים, אלא ההתרשמות שלי.

אני חושב שמגיע קצת יותר קרדיט למצביעי נתניהו ממה שאתה נותן.
איזו סיבה יש לי לסגוד לו באופן עיוור? אני לא אומר שאין כאלה, אבל גם מצביעי עבודה מתוך הרגל לא חסר, כמו גם מצביעי מחאה למינהם, שפעם אחת מצביעים לגימלאים, ואח"כ לירוקים, ואח"כ לכחלון ואח"כ למפלגת אווירה אחרת שתקום, מבלי באמת להכנס לעומק למצע ולפעולות שלהם בכנסת לאחר מכן.

הקול שלי יילך למפלגת ימין חילונית בכל מקרה. אין הרבה כאלה היום, לכן אפשר להגיד שאני סוג של שבוי.
אבל אני לא מקבל את המונחים מהסוג של "סגידה" ו"אמונה עיוורת".
אני מנסה לשפוט את הדברים לפי הקבלות.
ביבי לטעמי ראש ממשלה טוב +, ואני ממש לא מוכן לקחת סיכונים בהצבעה, ובכך לאפשר ללמך כמו בוז'ון לעלות לשלטון, ולגרום לנזקים שנבכה עליהם שנים ארוכות לאחר מכן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2017, 22:02

אישית אני ראיתי רק פעם אחת השקעה רצינית בתשתיות ובפריפריה עד לממשלה הזאת. זה היה מזמן, כשאריאל שרון התמנה לשר התשתיות הלאומיות לפני 20 שנה, גם זה בממשלת נתניהו ד"א.

אז אתה יכול לספר לי מה שאתה רוצה, אבל כתושב באר-שבע משנת 1980 (עם הפסקות של כמה שנים פה ושם) אני יודע מי כן משקיע בפריפריה ומי לא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 25 ינואר 2017, 22:09

felix_r כתב:אישית אני ראיתי רק פעם אחת השקעה רצינית בתשתיות ובפריפריה עד לממשלה הזאת. זה היה מזמן, כשאריאל שרון התמנה לשר התשתיות הלאומיות לפני 20 שנה, גם זה בממשלת נתניהו ד"א.

אז אתה יכול לספר לי מה שאתה רוצה, אבל כתושב באר-שבע משנת 1980 (עם הפסקות של כמה שנים פה ושם) אני יודע מי כן משקיע בפריפריה ומי לא.

אני אפילו בעמדה יותר טובה משלך לשפוט, כי אני מגיע לב"ש לסירוגין כבר למעלה מעשור וחצי, ואני רואה את השינויים המדהימים שעוברת העיר הזאת והאיזור כולו.
האוניברסיטה ב2005, כשסיימתי תואר ראשון, היתה דומה לאוניברסיטת מדבר. היום מדובר על קומפלקס מפואר,
שנמצא בתנופה אדירה.
מתחמי הייטק שקמו ונותנים תעסוקה לסטודנטים באיזור.
באשדוד בונים בית חולים, ועכשיו כל העיר בחפירות, בגלל פרוייקט תשתיות עצום, שממומן ע"י המדינה, שאמור לייצר תשתית תחבורה ציבורית מתקדמת ומודרנית בסטנדרטים אירופאים.
הרכבת כבר חולשת על כל הדרום, כמו שאמרת, וגם על הצפון.

גם אשקלון נמצאת בתנופת בניה ופיתוח שלא ראיתי בה, ואני גרתי בה מגיל 8, ומגיע לפחות פעם בשבועיים לשם.

זה, כמו שאומרים, מפי אנשים שגרים שם ורואים את זה בעיניהם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־10 אורחים