שועל כתב:jol9 כתב:שועל כתב:כן, כי אתה הבאת הוכחות... תעבור על העמודים האחרונים ותגיד לי מי דיבר בסיסמאות ומי הביא הוכחות (ולא, דמי הליסינג שלך זו דוגמה עלובה בהחלט)
תאמין לי שמעשית אני מאגף את נתניהו מימין. אני ימני אבל ממש לא אוהב את נתניהו.
קשה לך להתמודד עם הטיעונים אז אתה עובר לפסים אישיים לא נכונים.
לי קשה להתמודד? עם מה אני צריך להתמודד? עם "המצב הכלכלי של התושבים לא השתפר מתקופתו של אולמרט"??
ומי בדיוק בכל ויכוח עובר לפסים אישיים?
עכשיו זה "אנשים מסוגך"... בוא תספר לי מה זה אנשים מסוגי...
כל מה שאני ופליקס עושים כאן, זה מנסים לתת לך הוכחות ועובדות (והדוגמא האישית שלי, היא מן הסתם רלוונטית, לפחות לעוד כמה מליוני אנשים ששולחים ילדים קטנים לגן, מחזיקים טלפון נייד והורים לילדים קטנים).
אתה יכול לספר עד מחר שאתה מאגף את נתניהו מימין. שום דבר ממה שאתה אומר כאן לא תומך בטענה הזאת.
הרבה ממה שאמרתי תומך בטענה הזו (אפילו בשני העמודים האחרונים), אבל מעולם לא דיברנו כאן על בסיסי הוויכוח של ימין נגד שמאל, סביר להניח שאני יהיה לא פחות ימני ממך.
אתה זה שאמרת שהמצב השתפר מאז אולמרט, לא אני, וזה לא נכון עובדתית ולא הבאת לזה שום סימוך או הוכחה. נתניהו העלה את המיסים העקיפים, ועל כל מוצר במכולת אתה משלם יותר, מבטיח לך שזה מכסה את הרווח שלך מהסלולר או מכל דבר אחר. מה גם שאת הסלולר לא הוא הוביל בכלל. אם נוסיף לזה את העלייה המטאורית בשוק הדיור, זה אומר שהמצב החמיר ובהרבה. כשילדך יגדלו וירצו לחיות בתנאי דיור נורמליים אתה תבין את זה.
אני חי במדינה ואני רואה באיזו רמה האנשים חיים, אין שום שינוי מתקופתו של אולמרט.
אנשים מסוגך הם אנשים שמסיבה לא ברורה, אולי בגלל הרטוריקה ויחסי התקשורת המעולים של נתניהו, פשוט סוגדים לו ללא סיבה, למרות שהוא אפילו לא משרת את הצרכים הכלכליים שלהם ובוודאי לא משרת את האידאולוגיה הימנית שלהם.
אני חושב שכל הסטטיסטיקות שעושים ביחס לישראל בשנים האחרונות, מצביעות שהמצב הכלכלי של המדינה הוא מצויין, וטוב יותר מהשנים הקודמות.
זה מתבטא בנתונים שפליקס הביא לגבי התל"ג, ולגבי אחוז האבטלה.
אתה כמובן יכול לפקפק בנתונים, וזה בסדר גמור, כל עוד זה מגובה בנתונים אחרים, אז במקרה הזה נותר לנו רק לא להסכים.
כמו שאתה חי כאן, גם אני חי כאן. זה לא טיעון שיש מה לעשות איתו.
אני יכול לחשוב על עשרות דוגמאות של אנשים שלא היו בכלל חושבים לנסוע לחו"ל לפני כמה שנים, עושים את זה היום.
תסתכל על הקניונים, או על איקאה. כח הקניה של הצרכן הישראלי מעולם לא היה גבוה כ"כ.
אלה כמובן לא נתונים יבשים ואובייקטיביים, אלא ההתרשמות שלי.
אני חושב שמגיע קצת יותר קרדיט למצביעי נתניהו ממה שאתה נותן.
איזו סיבה יש לי לסגוד לו באופן עיוור? אני לא אומר שאין כאלה, אבל גם מצביעי עבודה מתוך הרגל לא חסר, כמו גם מצביעי מחאה למינהם, שפעם אחת מצביעים לגימלאים, ואח"כ לירוקים, ואח"כ לכחלון ואח"כ למפלגת אווירה אחרת שתקום, מבלי באמת להכנס לעומק למצע ולפעולות שלהם בכנסת לאחר מכן.
הקול שלי יילך למפלגת ימין חילונית בכל מקרה. אין הרבה כאלה היום, לכן אפשר להגיד שאני סוג של שבוי.
אבל אני לא מקבל את המונחים מהסוג של "סגידה" ו"אמונה עיוורת".
אני מנסה לשפוט את הדברים לפי הקבלות.
ביבי לטעמי ראש ממשלה טוב +, ואני ממש לא מוכן לקחת סיכונים בהצבעה, ובכך לאפשר ללמך כמו בוז'ון לעלות לשלטון, ולגרום לנזקים שנבכה עליהם שנים ארוכות לאחר מכן.