חביב אורנג'ד כתב:הנקודה היא מאוד פשוטה - שחקן טוב שמתאים לרמות בהן מכבי משחקת, יצליח להשתלב. הדבר תקף גם לשחקנים ישראלים, גם למתאזרחים וגם לזרים.
למה אוחיון מקבל דקות ושאייר לא? כי אוחיון שחקן טוב ממנו ומתאים יותר לרמות האילו. למה פארגו הצליח להשתלב כאן ופאפאלוקאס נכשל? בדיוק מאותן סיבות.
אני מתקשה לזכור מתי למכבי באמת היה שחקן איכותי שנקלע למצב שהוא באמת מקופח ע"י המאמן או השיטה ולימים התגלה כאיזה סופרסטאר או שחקן בעל יכולות שמתאימות לרמות היורוליג.
שחקנים שלא מצליחים להשתלב במכבי, בד"כ גם לא מצליחים לעשות זאת בקבוצות אחרות שנמצאות באותה רמה.
שילובו של שחקן במכבי תלויה בראש ובראשנה ביכולת המקצועית והרבה פחות בדברים אחרים.
דווקא יש אבל אני לא חושב שאפשר לקרוא למקרה שלו קיפוח אלא פשוט חוסר מזל - חוסיין בשוק שמו.
ובקשר לנתוני הדקות של הזרים והישראלים, כמו שאמרתי באחד הת'רדים, חוק 4 הזרים לא עושה את שלו בשיט. אין היום מצב וגם לצערי ב-3-4 השנים הקרובות לפחות שנראה בכל קבוצה 8 ישראלים טובים.
הדבר היותר מצחיק הוא שעוד יש כאלה שקוראים עכשיו ל-3 זרים במקום 4.
לדעתי, גם אם לא יהיו זרים בכלל מכבי תיקח אליפות כי אין מה לעשות, הישראלים הטובים בסופו של דבר יהיו אצלנו גם כי הם רוצים וגם כי מכבי מסוגלת לשלם להם. עד היום לא ראיתי שהאליפויות של גליל וחולון הביאו לצמיחה בתקציב שלהם או התחילו איזשהי שושלת או מסורת. במקום להמשיך את מה שהתחילו הבעלים פשוט סגרו עוד יותר את הברז ולא הביאו ספונסרים. אז מה יצא לכדורסל הישראלי מזה שיש פיינל פור ופעמיים מכבי איבדה אליפות חוץ מהכותרת בעיתון יום למחרת?
ואם נחזור לנושא אוחיון, מודה שבתחילת העונה לא הבנתי למה הוא מקבל כ"כ הרבה קרדיט. האמת שגם לא ממש הערכתי אותו כי הוא די הזכיר לי שחקן סטריט בול בלי יכולת קליעה כלשהי. בשבועיים האחרונים, אחרי הייבוש הקטן שעבר, מגיעות לו המון מחמאות. אבל שעדיין לא ימהר לזרוק מה-3