אני חושב שהיום הנושא הזה כבר ברור לכולם

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

אני חושב שהיום הנושא הזה כבר ברור לכולם

הודעהעל ידי עפר » 20 פברואר 2012, 13:35

מתחילת השנה רציתי לכתוב ודחיתי את זה בכדי שיהיה ברור לכולם.
נראה לי שזו השעה לכתוב על נושא שתמיד תקפו את מכבי.
השילוב של שחקן במכבי הוא לפי עניין.
אין למכבי רצון לייבש ישראלים
אין עדיפות לזרים.
כל שחקן משחק בהתאם לתרומה שלו.
מי שמתאים משחק
מי שלא משתלב לא משחק.
דרור חג"ג, לובין, מקל, כדיר,גרין וכדומה מסיבות שונות לא הצליחו להשתלב אבל מכבי לא יבשו אותם
הם לא שיחקו כי הם לא הצליחו להשתלב.
אני לא יודע כיצד תתפתח הקריירה של יוגב במכבי גם לא ברור מה יהיה בהמשך השנה.
אבל ברור שההוכחה היא יוגב.
מי שמצליח להשתלב במכבי (סיפור ההשתלבות הוא לא קל זה ברור) משחק. עם או בלי ת.ז כחולה.
במילים אחרות מי שיש לו כשרון וביצים משחק.
נ.ב
מתי שון ג"יימס חוזר למגרש?
עפר

Re: אני חושב שהיום הנושא הזה כבר ברור לכולם

הודעהעל ידי Mta_atic » 20 פברואר 2012, 14:17

אין ספק שבסופו של דבר התרומה והביצועים על המגרש היא שנותת את הטון,

אבל אני חושב שיוגב אוחיון הוא לא דוגמא טובה, בגלל שהוא פשוט נקלע לסיטואציה הכי אופטימלית מבחינתו.
ג'רמי פארגו עזב ולמכבי לא היה בדיוק רכז ראשון בסגנון שהיא רצתה, ולכן ברירת המחדל הייתה יוגב אוחיון, שקיבל את הקרדיט לשחק בחמיישיה.
אין ספק שיוגב פורע את השטרות, אבל מצד שני אי אפשר לדעת מה היה קורה אם חג'ג'/לימונד ודומיהם (שבעיני טובים פחות מיוגב, אך עדיין) היו נקלעים לאותה סיטואציה ומקבלים את המושכות בחמיישיה כבר מההתחלה.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 פברואר 2012, 15:30

זה מה שאמרתי כל הזמן..
כולם חושבים שמכבי רואים תעודת זהות כחולה ואומרים ''לא לא,תישאר על הספסל בבקשה''..כאילו אנחנו מחביאים איזשהו ג'ורדן או דוויט הווארד על הספסל רק כי הוא ישראלי כשהעובדות פשוטות, אם אתה לא טוב, אתה לא משחק. כן, גם אם אתה ישראלי וגם אם יגידו שאנחנו הורסים כל שחקן ישראלי שמגיע הנה..
כשייבשו את גרין דיברו כאילו אנחנו מייבשים איזה פאו גאסול על הספסל כשהיה ברור לכל אוהד מכבי ממוצע שאין לו כבר גב..עכשיו רואים את זה באיטליה, אבל גם זה באשמת מכבי..
כשייבשו את מקל והוא העדיף ללכת לגליל פיני אמר שלהתאמן עם הקבוצה יקדם אותו יותר מלשחק עונה שלמה בקבוצה אחרת בליגה..עכשיו רואים את זה באיטליה, אבל גם זה באשמת מכבי..
כשדרור חג'ג' נותן משחק לא טוב באשדוד אז אלי סהר אומר ש''הוא עוד לא התאושש מטראומת מכבי'' או ''הוא לא אותו שחקן מאז טראומת מכבי'' כאילו שמישהו אנס אותו בחלק האחורי שלו..לא נודה שהוא פשוט מבוגר ולא כזה סטיב נאש נכון? לא, גם זה באשמת מכבי..
וכשסיפסלנו את כדיר והוא חטף בלוק על הפנים נגד ז'לגיריס כולם ידעו שהוא לא לרמות האלה, השאלנו אותו לחיפה ושיחררנו אותו מהחוזה ליריבה הגדולה ירושלים..גם שם האוהדים שלהם שונאים אותו ואומרים שהוא חרא שחקן..אבל גם זה באשמת מכבי..

במכבי צריך כישרון אבל צריך גם מעבר לזה..פניני לקח כל הזדמנות שניתנה לו והוכיח שמגיע לו להיות פה בזכות שלשות ובזכות ה-מ-ו-ן לחימה
אוחיון נקלע לסיטואציה נוחה מבחינתו אבל הוא גם משחק טוב ובנוסף לזה הוא הבין שהוא צריך לעשות דברים מעבר לסטטיסטיקה יפה בשביל לקבל קרדיט מהמאמן הפרפקציוניסט שלו..מקל פשוט בחר ללכת ולא להיאבק על המקום שלו..
מי שטוב ומי שנלחם משחק, מי שמחליט לוותר או לא לתת הכל אין לו מקום במכבי..
אתמול דיברתי על זה עם מישהו והוא אמר ''קשה שלא להתאהב ביוגב, למרות שהוא נגר'', ואז אחרי כמה זמן אמר ''נעימי בטח מה-זה מתוסכל, הוא יותר מוכשר מיוגב ועדיין הוא בירושלים ויוגב במכבי''..אמרתי לו שזה מאוד פשוט, יוגב אולי לא אחד השחקנים המוכשרים באירופה אבל הוא נלחם והוא לא מפסיק להילחם אף פעם..נעימי לעומת זאת מוכשר מאוד אבל סוציומט..בגלל זה אחד במכבי והשני לא..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 20 פברואר 2012, 16:42

Holiday_Armadillo כתב:זה מה שאמרתי כל הזמן..
כולם חושבים שמכבי רואים תעודת זהות כחולה ואומרים ''לא לא,תישאר על הספסל בבקשה''..כאילו אנחנו מחביאים איזשהו ג'ורדן או דוויט הווארד על הספסל רק כי הוא ישראלי כשהעובדות פשוטות, אם אתה לא טוב, אתה לא משחק. כן, גם אם אתה ישראלי וגם אם יגידו שאנחנו הורסים כל שחקן ישראלי שמגיע הנה..
כשייבשו את גרין דיברו כאילו אנחנו מייבשים איזה פאו גאסול על הספסל כשהיה ברור לכל אוהד מכבי ממוצע שאין לו כבר גב..עכשיו רואים את זה באיטליה, אבל גם זה באשמת מכבי..
כשייבשו את מקל והוא העדיף ללכת לגליל פיני אמר שלהתאמן עם הקבוצה יקדם אותו יותר מלשחק עונה שלמה בקבוצה אחרת בליגה..עכשיו רואים את זה באיטליה, אבל גם זה באשמת מכבי..
כשדרור חג'ג' נותן משחק לא טוב באשדוד אז אלי סהר אומר ש''הוא עוד לא התאושש מטראומת מכבי'' או ''הוא לא אותו שחקן מאז טראומת מכבי'' כאילו שמישהו אנס אותו בחלק האחורי שלו..לא נודה שהוא פשוט מבוגר ולא כזה סטיב נאש נכון? לא, גם זה באשמת מכבי..
וכשסיפסלנו את כדיר והוא חטף בלוק על הפנים נגד ז'לגיריס כולם ידעו שהוא לא לרמות האלה, השאלנו אותו לחיפה ושיחררנו אותו מהחוזה ליריבה הגדולה ירושלים..גם שם האוהדים שלהם שונאים אותו ואומרים שהוא חרא שחקן..אבל גם זה באשמת מכבי..

במכבי צריך כישרון אבל צריך גם מעבר לזה..פניני לקח כל הזדמנות שניתנה לו והוכיח שמגיע לו להיות פה בזכות שלשות ובזכות ה-מ-ו-ן לחימה
אוחיון נקלע לסיטואציה נוחה מבחינתו אבל הוא גם משחק טוב ובנוסף לזה הוא הבין שהוא צריך לעשות דברים מעבר לסטטיסטיקה יפה בשביל לקבל קרדיט מהמאמן הפרפקציוניסט שלו..מקל פשוט בחר ללכת ולא להיאבק על המקום שלו..
מי שטוב ומי שנלחם משחק, מי שמחליט לוותר או לא לתת הכל אין לו מקום במכבי..
אתמול דיברתי על זה עם מישהו והוא אמר ''קשה שלא להתאהב ביוגב, למרות שהוא נגר'', ואז אחרי כמה זמן אמר ''נעימי בטח מה-זה מתוסכל, הוא יותר מוכשר מיוגב ועדיין הוא בירושלים ויוגב במכבי''..אמרתי לו שזה מאוד פשוט, יוגב אולי לא אחד השחקנים המוכשרים באירופה אבל הוא נלחם והוא לא מפסיק להילחם אף פעם..נעימי לעומת זאת מוכשר מאוד אבל סוציומט..בגלל זה אחד במכבי והשני לא..

אף אחד לא באמת חושב ככה. זאת היא פרופוגאנדה אדומה שנועדה לגרום לצופה נייטראלי לשנוא את מכבי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 פברואר 2012, 16:49

כמובן שלא התכוונתי שבאמת חושבים ככה..התכוונתי שזאת הסטיגמה שיצאה למכבי וזה לא משנה מה הן העובדות, אף פעם אנשים לא יהיו אובייקטיבים ויגידו ''אולי הוא לא טוב מספיק'' אלא תמיד מכבי אשמים כי הם הורסים שחקנים ישראלים..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 20 פברואר 2012, 17:17

אם כבר מעלים את הנושא: דקות לישראלים וזרים אתמול- מכבי 140 לישראלים ו 85 לזרים, הפועל 119 לישראלים ו 106 לזרים.
גם בנקודות- מכבי 61 לישראלים ו 43 לזרים, הפועל 50-50. אבל מכבי זה בלי ישראלים נכון?!
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי rc4991 » 20 פברואר 2012, 18:02

Ido_Maccabi כתב:אם כבר מעלים את הנושא: דקות לישראלים וזרים אתמול- מכבי 140 לישראלים ו 85 לזרים, הפועל 119 לישראלים ו 106 לזרים.
גם בנקודות- מכבי 61 לישראלים ו 43 לזרים, הפועל 50-50. אבל מכבי זה בלי ישראלים נכון?!

וזה עוד ביום טוב של הישראלים של ירושליים
קח איזו קבוצה שבא לך בערב נתון ותראה שהיא שיתפה את הישראלים שלה הרבה פחות ממכבי/שהם תרמו בצורה פחותה משמעותית
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Ido_Maccabi » 20 פברואר 2012, 18:05

rc4991 כתב:
Ido_Maccabi כתב:אם כבר מעלים את הנושא: דקות לישראלים וזרים אתמול- מכבי 140 לישראלים ו 85 לזרים, הפועל 119 לישראלים ו 106 לזרים.

וזה עוד ביום טוב של הישראלים של ירושליים
קח איזו קבוצה שבא לך בערב נתון ותראה שהיא שיתפה את הישראלים שלה הרבה פחות ממכבי/שהם תרמו בצורה פחותה משמעותית

ברור. אין לי כוח לעבור על הישראלים של כל הקבוצות, המנהלת משום מה לא מעלה נתונים של דקות ישראלים (לא רוצה שיראו שמכבי משתפת הרבה?),
אבל אני בטוח שמכבי בין המובילות. אתמול ברבע הרביעי מכבי שיחקה הרבה עם 4 ישראלים
Ido_Maccabi

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2012, 18:40

עפר כתב:מתחילת השנה רציתי לכתוב ודחיתי את זה בכדי שיהיה ברור לכולם.
נראה לי שזו השעה לכתוב על נושא שתמיד תקפו את מכבי.
השילוב של שחקן במכבי הוא לפי עניין.
אין למכבי רצון לייבש ישראלים
אין עדיפות לזרים.
כל שחקן משחק בהתאם לתרומה שלו.
מי שמתאים משחק
מי שלא משתלב לא משחק.
דרור חג"ג, לובין, מקל, כדיר,גרין וכדומה מסיבות שונות לא הצליחו להשתלב אבל מכבי לא יבשו אותם
הם לא שיחקו כי הם לא הצליחו להשתלב.
אני לא יודע כיצד תתפתח הקריירה של יוגב במכבי גם לא ברור מה יהיה בהמשך השנה.
אבל ברור שההוכחה היא יוגב.
מי שמצליח להשתלב במכבי (סיפור ההשתלבות הוא לא קל זה ברור) משחק. עם או בלי ת.ז כחולה.
במילים אחרות מי שיש לו כשרון וביצים משחק.
נ.ב
מתי שון ג"יימס חוזר למגרש?

אני חושבת שכל אוהדי מכבי מבינים את זה.
זה שיש אדומים למיניהם שהמוח שלהם שטוף ע"י השטויות של שלח וחבריו זו כבר הבעיה שלהם והאמת, זה לא ממש צריך לעניין אותנו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 פברואר 2012, 18:41

הנקודה היא מאוד פשוטה - שחקן טוב שמתאים לרמות בהן מכבי משחקת, יצליח להשתלב. הדבר תקף גם לשחקנים ישראלים, גם למתאזרחים וגם לזרים.
למה אוחיון מקבל דקות ושאייר לא? כי אוחיון שחקן טוב ממנו ומתאים יותר לרמות האילו. למה פארגו הצליח להשתלב כאן ופאפאלוקאס נכשל? בדיוק מאותן סיבות.

אני מתקשה לזכור מתי למכבי באמת היה שחקן איכותי שנקלע למצב שהוא באמת מקופח ע"י המאמן או השיטה ולימים התגלה כאיזה סופרסטאר או שחקן בעל יכולות שמתאימות לרמות היורוליג.
שחקנים שלא מצליחים להשתלב במכבי, בד"כ גם לא מצליחים לעשות זאת בקבוצות אחרות שנמצאות באותה רמה.
שילובו של שחקן במכבי תלויה בראש ובראשנה ביכולת המקצועית והרבה פחות בדברים אחרים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי drorshra » 21 פברואר 2012, 09:24

המנהלת מעלה נתונים ברורים מאוד לגבי דקות משחק נקודות ומדד של ישראלים מול זרים:

http://www.basket.co.il/StatsPage_Repor ... atsBoard=0

בכל נתון אפשרי הישראלים של מכבי הרבה מעל לכל שאר הקבוצות באופן מובהק.
drorshra

הודעהעל ידי קודי » 21 פברואר 2012, 09:33

drorshra כתב:המנהלת מעלה נתונים ברורים מאוד לגבי דקות משחק נקודות ומדד של ישראלים מול זרים:

http://www.basket.co.il/StatsPage_Repor ... atsBoard=0

בכל נתון אפשרי הישראלים של מכבי הרבה מעל לכל שאר הקבוצות באופן מובהק.

הנקודה הלא פחות חשובה כאן היא שהשחקנים הישראלים בכל הליגה (ותוציאו את מכבי מהמשוואה כי היא באמת לא מדד לליגה) נפגעו בצורה לא פשוטה כתוצאה מהמעבר מהחוק הרוסי ל-4 זרים. הם נפגעו לא רק בכמות הדקות אלא בעיקר בתרומה שלהם. אם בשנה שעברה היו לפחות שני ישראלים בחמישיה, כרגע יש אחד ועוד כמה ישראלים זניחים שעולים לכמה שניות מהספסל. אני פשוט לא מצליח להבין מה השיגו בחוק המטופש הזה למעט פגיעה (או נסיון פגיעה) במכבי. נקווה שבעונה הבאה יחזור החוק הרוסי ואם יש טיפת הגיון אצל ראשי המינהלת והקבוצות אז אין סיבה שזה לא יקרה ואז לא יהיה צורך בשלוש ליגות.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Lirca » 21 פברואר 2012, 11:00

חביב אורנג'ד כתב:הנקודה היא מאוד פשוטה - שחקן טוב שמתאים לרמות בהן מכבי משחקת, יצליח להשתלב. הדבר תקף גם לשחקנים ישראלים, גם למתאזרחים וגם לזרים.
למה אוחיון מקבל דקות ושאייר לא? כי אוחיון שחקן טוב ממנו ומתאים יותר לרמות האילו. למה פארגו הצליח להשתלב כאן ופאפאלוקאס נכשל? בדיוק מאותן סיבות.

אני מתקשה לזכור מתי למכבי באמת היה שחקן איכותי שנקלע למצב שהוא באמת מקופח ע"י המאמן או השיטה ולימים התגלה כאיזה סופרסטאר או שחקן בעל יכולות שמתאימות לרמות היורוליג.
שחקנים שלא מצליחים להשתלב במכבי, בד"כ גם לא מצליחים לעשות זאת בקבוצות אחרות שנמצאות באותה רמה.
שילובו של שחקן במכבי תלויה בראש ובראשנה ביכולת המקצועית והרבה פחות בדברים אחרים.

דווקא יש אבל אני לא חושב שאפשר לקרוא למקרה שלו קיפוח אלא פשוט חוסר מזל - חוסיין בשוק שמו.

ובקשר לנתוני הדקות של הזרים והישראלים, כמו שאמרתי באחד הת'רדים, חוק 4 הזרים לא עושה את שלו בשיט. אין היום מצב וגם לצערי ב-3-4 השנים הקרובות לפחות שנראה בכל קבוצה 8 ישראלים טובים.
הדבר היותר מצחיק הוא שעוד יש כאלה שקוראים עכשיו ל-3 זרים במקום 4.
לדעתי, גם אם לא יהיו זרים בכלל מכבי תיקח אליפות כי אין מה לעשות, הישראלים הטובים בסופו של דבר יהיו אצלנו גם כי הם רוצים וגם כי מכבי מסוגלת לשלם להם. עד היום לא ראיתי שהאליפויות של גליל וחולון הביאו לצמיחה בתקציב שלהם או התחילו איזשהי שושלת או מסורת. במקום להמשיך את מה שהתחילו הבעלים פשוט סגרו עוד יותר את הברז ולא הביאו ספונסרים. אז מה יצא לכדורסל הישראלי מזה שיש פיינל פור ופעמיים מכבי איבדה אליפות חוץ מהכותרת בעיתון יום למחרת?

ואם נחזור לנושא אוחיון, מודה שבתחילת העונה לא הבנתי למה הוא מקבל כ"כ הרבה קרדיט. האמת שגם לא ממש הערכתי אותו כי הוא די הזכיר לי שחקן סטריט בול בלי יכולת קליעה כלשהי. בשבועיים האחרונים, אחרי הייבוש הקטן שעבר, מגיעות לו המון מחמאות. אבל שעדיין לא ימהר לזרוק מה-3 :)
Lirca

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan, Google [Bot], מרסר ו־29 אורחים